Листа најбољих 9 књига које треба прочитати о предузетницима за успешно пословање

Списак 9 најбољих књига о предузетницима

Саставили смо листу књига о предузетништву које би сваки предузетник морао да прочита као драгоцени увид у свет предузетничког успеха. Испод је листа књига о Предузетнику -

  1. Стартуп Плаибоок: Тајне старт-уп компанија са најбржим растом од њихових предузетника оснивача (Набавите ову књигу)
  2. Леан стартуп: Како данашњи предузетници користе континуиране иновације за стварање радикално успешних предузећа (набавите ову књигу)
  3. Четворосатна радна недеља: Побегните 9-5, живите било где и придружите се новом богаташу (набавите ову књигу)
  4. Стартуп од 100 долара (Набавите ову књигу)
  5. Заступљеност: Будућност је боља него што мислите (набавите ову књигу)
  6. Нула до један: Напомене о покретању предузећа или како градити будућност (набавите ову књигу)
  7. Труе Нортх (Набавите ову књигу)
  8. Кликните на Милионери (Набавите ову књигу)
  9. Како придобити пријатеље и утицати на људе (Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о предузетницима, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Стартуп Плаибоок

Тајне старт-уп компанија са најбржим растом од њихових предузетника оснивача

написао Давид Киддер (аутор), Реид Хоффман (предговор)

Приказ књиге

Сва стартуп предузећа створена су за откуп злата и Киддер је одлучио да окрене лучна светла према њима и помогне им да постигну успех својим непроцењивим увидом у индустрију из исцрпљујућег искуства најутицајнијих светских предузетника и извршних директора, откривајући њихов строго чувани тајни успех формула. Киддер је интервјуисао 41 оснивача који су своје пословање учинили познатим именом како би открили кључне састојке за успешно путовање у пословном свету.

Киддер је успео да своју страст унесе у писање ове књиге потичући интерес малих и великих предузетника за успех у свом послу или индустрији. Књига обилује мудрошћу која ће сигурно користити сваком појединцу у познавању себе; задржавајући свој фокус нетакнутим на великим идејама како би на крају постали бољи бизнисмен од конкуренције пред нама и на крају постали монополиста.

Написана у лежерном стилу столића, књига је неизбежно обилно испуњена бисерима мудрости попут Стевеа Цасеа из АОЛ-а, Робин Цхасе-а из Зипцара, Сцотт Харрисон-а из Цхарити: Ватер, Јаи Валкер-а из Прицелине-а, Сара Блакели-а из Спанка; надахњујући људе да остану испред своје игре. Књига је одлично штиво не само за предузетнике у почетној фази, већ и за највише руководиоце у компанијама.

<>

# 2 - Леан Стартуп

Како данашњи предузетници користе континуиране иновације за стварање радикално успешних предузећа

Аутор Ериц Риес (Аутор)

Приказ књиге

Не постоји пречица до успеха и не постоји гаранција ни за један посао да неће пропасти или претрпети било какав губитак. Међутим, неуспеси и губици могу се спречити правовременим проналаском добрих стратегија и приступа који ће вам омогућити да уживате у звезданим перформансама у свом послу. Леан Стартуп је дефинитивно прави корак у том смеру, јер књига преплављује идеју да компаније могу да уживају у томе што су капитално ефикасније и што ефикасније користе људску креативност.

Инспирисан лекцијама из витке производње, Ериц се у својој књизи ослања на „потврђено учење“, брзе научне експерименте, као и на бројне контра-интуитивне праксе које скраћују циклусе развоја производа, мере стварни напредак не прибегавајући метрикама сујете и науче шта купци заиста желе. Према Риесу, овај приступ је идеалан смјер кретања са окретношћу, мијењајући планове по центиметру, из минута у минут у компанији.

Риес савет је веома важан за све који теже да постану корпоративне велике власице, тестирајте своју идеју пре него што се на њих кладите. Процените да ваша визија и даље убире користи пре него што наиђете на пут губитака.

<>

# 3 - Четворосатна радна недеља

Побегните 9-5, живите било где и придружите се новом богаташу

написао Тимотхи Феррисс (аутор)

Приказ књиге

Наш живот је наша колотечина и прихватили смо ову чињеницу. Међутим, Тимотхи Феррисс ће вас сигурно развеселити и замолити да се пробудите и постанете део амбициозне, организоване групе која је овде да оствари своје снове о бежању од монотоније и луксузном животу који видите само у сновима. Четворосатна радна недеља корак је по корак план постизања професионалног испуњења чак и у нестабилним финансијским временима данашњице. Препоручите да га прочитате да бисте сви отпали и кренули у акцију.

<>

# 4 - Стартуп од 100 УСД

Откријте на који начин зарађујете за живот, радите оно што волите и створите нову тврду увез у будућности - 8. маја 2012.

Аутор Цхрис Гуиллебеау (Аутор)

Приказ књиге

Сви су заљубљени у идеју да остваре савршену мешавину страсти и прихода у свом радном животу који ће убирати профит без одлагања на стварима које тренутно раде. Међутим, аутор предлаже врло неконвенционалну идеју да се уради следеће, што на почетку делује помало чудно, али када једном помисли, дође у место са шемом ствари.

Аутор у почетку жели да читалац започне са малим подухватом, улажући мало времена или новца, и сачека да крене истински када будете сигурни да је успешан. Цхрис се концентрише на чињеницу да се личне страсти могу искористити у корист постизања новчане добити како би уживали већу слободу и испуњење у животу.

Ова књига о предузетницима сигурно ће побудити човека у вама да следи ваш сан до крајњих граница. Идеје у књизи су сјајна мешавина проналажења и развијања ваше стручности за постизање и продају производа који се тражи и који ће вам платити. Цхрис Гуиллебеау има способност да вас умота у своје речи и учини да ствари попут покретања предузећа звуче врло лако.

<>

# 5 - Обиље

Будућност је боља него што мислите

написао Петер Х. Диамандис (аутор), Стевен Котлер (аутор)

Приказ књиге

Имате свет ко се ускомпљује око идеје заштите животне средине. Олуја је достигла корпоративни свет до те мере да компаније данас осећају притисак да учествују у спровођењу друштвених промена у погледу животне средине. Обиље је књига која се тачно бави проблемом који мучи наше друштво, а аутор пружа врло практична решења за превазилажење вековних потешкоћа пренасељености, хране, воде, енергије, образовања, здравствене заштите и слободе.

Петер, иноватор, даје позитивну напомену да је можда свима нама у изобиљу и све је то могуће кроз пионирску технологију данашњег доба, било да се ради о вештачкој интелигенцији, роботици, синтетичкој биологији дигиталне производње или другим технологијама које експоненцијално расту. Према Петеру, овај напредак покренуће проналазачи који ће се на крају претворити у предузетнике да виде свој сан да дођу до свих људи.

Ову књигу не треба читати с идејом постизања било каквих предузетничких савета, већ са отвореним умом да сваки бизнисмен мора проширити свој хоризонт у вези са филантропским радом којем би требало да се препусти у корист друштва.

<>

# 6 - Нула до један

Нотес Стартупс, или Како градити будућност

Петер Тхиел

Приказ књиге

Замислите да вас неко подстиче да размишљате даље од идеје пословања у Силицијумској долини. Могуће! Када Петер Тхиел представља јасно написану књигу са уверењем да иновације имају више од пуког ограничавања себе на рачунаре и технологију. Иновације се могу постићи у било којој индустрији или области пословања. Долази из најважније вештине коју сваки вођа мора да савлада: учења да мисли својом главом.

Дакле, следећа велика ствар коју ћете створити као предузетник није претраживач или веб локација за друштвене мреже, већ се немилосрдно надмећете са својим мозгом како бисте створили нову, јединствену идеју која ће ваше пословање учинити јединственим. Тхиел позива надобудне предузетнике да одустану од опседнутости величином тржишта и потраже малу тржишну нишу када започну свој посао и покушају да њима доминирају.

Предузећа цветају јер представљају новину услуге и производа због којих су корисник или купац приморани да их користе. Књига вас наводи да научите да себи постављате питања која ће вам на крају омогућити да пронађете вредност на неочекиваним местима.

Ова књига сигурно ће амбициозним предузетницима пружити мотивацију за изградњу посла који премашује очекивања. Луцидност којом су објашњене контра-интуитивне идеје једноставно је чудесна и чини читаоца примамљивим да књигу заврши до краја. Пука генијалност и академска строгост, која је у комбинацији са искуством из прве руке извршног директора, претворила је предузетника Тиела на врх пирамиде и чини ову књигу о предузетницима изузетним штивом.

<>

# 7 - Прави север

Билла Георгеа и Петер Симс-а

Приказ књиге

Предузећа захтевају сјајне лидере да би их ефикасно водили, па је клађење на идеју само прва фаза, јер предузетник треба да научи виталне вештине вође да би владао контролом над осталим факторима који су запослени у вашем послу. Труе Нортх с тим у вези је водич да научите да следите унутрашњи компас како бисте успешно превазишли животне невоље и постали аутентични вођа.

Аутори су поделили мудрост 125 највиших лидера, представљајући конкретан и свеобухватан програм за успех у лидерству, показујући како створити свој лични План развоја лидерства који ће бити усмерен на пет кључних области:

  • Знајући своје аутентично ја
  • Дефинисање својих вредности и принципа вођства
  • Разумевање ваших мотивација
  • Изградња вашег тима за подршку
  • Останите утемељени интегришући све аспекте свог живота

Књига није једноставно поклањање алата да бисте постали лидери. Ретроспективно, књиге о предузетништву пружају читаоцима платформу да сами смисле како да постану вођа.

<>

# 8 - Кликните на Милионери

аутор Сцотт Фок

Приказ књиге

Зарађивање милиона захтевало је пуно особина, особина које би нормално људско биће на пиједесталу могло да се поштује као хероја бизнисмена пошто је толико стекао богатство. Ова логика се више не примењује, јер амерички сан једноставно није преусмерен на блиставе светионике људских карактеристика, већ се односи на свакога ко нажалост следи монотонију досадног радног живота и сања да заради покрећући стартуп милионе. Данас успешно пословање више не зависи од канцеларије; данас се предузећа воде од куће, са плаже, са било ког места на којем сте спремни да радите.

Можете редизајнирати свој живот и каријеру у складу са својим интересовањима и вештинама. Аутор користи једноставан, јасан језик како би објаснио како се комбинују аутоматизовани мрежни маркетинг, позиционирање стручњака и преношење спољних послова како би се створило уносно и етично пословање на Интернету, а истовремено радите мање и постављате своје радно време. Ова књига о предузетницима олакшава одабир пословног модела на мрежи и започињање. Научите како да радите посао за који сте рођени уместо да радите посао у којем не уживате само да бисте плаћали рачуне.

<>

# 9 - Како придобити пријатеље и утицати на људе

аутор Дале Царнегие

Приказ књиге

Одувек омиљен и најпродаванији је да заврши ову листу, јер је ова књига намењена свима без обзира на поље интересовања. Књига је апсолутни драгуљ и ремек-дело у вођењу људи кроз постизање великог утицаја и комуникатора како би били успешни у свом животу. Књига пружа најбоље у вама пружањем

  • Три основне технике у руковању људима
  • Шест начина да натераш људе да те воле
  • Дванаест начина да придобите људе за ваш начин размишљања
  • Девет начина да промените људе без изазивања незадовољства

Царнегие своје ставове илуструје анегдотама историјских личности, вођа пословног света и свакодневних људи што вас чини осетљивијим на људе око вас.

<>

Препоручене књиге

Ово је био водич за књиге о предузетницима. Овде вам доносимо листу од 9 најбољих књига о предузетницима које сваки предузетник мора прочитати да би стекао драгоцене увиде у свет предузетничког успеха. Можете прочитати и следеће књиге -

  • Најбоље књиге Карла Маркса
  • Списак књига о Стевеу Јобс-у
  • Књиге за помоћ финансијском планирању
  • Најбоље књиге за припрему ГМАТ испита
  • Билл Гатес Боокс Препорука
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом