Проширења за Екцел | Најпопуларнији формати датотека (КСЛСКС, КСЛСМ, КСЛСБ, КСЛС и КСЛАМ)

Проширења у програму Екцел

Екцел Филе Ектенсионс су ту да идентификују формат датотеке. У рачунарским оперативним системима екстензије датотека треба да идентификују тип датотеке за оперативни систем тако да покреће и отвара датотеку у наведеном формату.

Ако приметите на крају имена датотеке, видећете екстензију те датотеке.

На горњој слици су наставци КСЛСКС, КСЛСМ, КСЛСБ, КСЛС и КСЛАМ.

Сигуран сам да знате за екцел, али не и за њихове формате. Ако немате појма о екцел екстензијама датотека, ово је чланак по мери за вас. У општем случају, сигурно сте видели клск формат датотеке у екцелу. Када покушате да сачувате несачувану радну свеску, Екцел је аутоматски чува као „Кслск“ датотека.

Белешка: Када сачувамо постојећу датотеку у другом формату (екстензији) датотеке екцел, неке функције постојеће датотеке можда неће бити пренете на нову екстензију датотеке.

Где пронаћи проширења датотека у програму Екцел?

Сигурно размишљате где су ови формати датотека. Ови формати датотека су доступни када видите дијалог за спремање. Под типком Сачувај као можемо видети многе доступне формате датотека у рачунарском систему.

Ако погледате горњу слику, први екстензијски оперативни систем препознаје формат Екцел Воркбоок (* .клск), а сви остали преостали формати следе после.

5 најбољих формата Екцел датотека

Испод су неки од најбољих формата датотека за Екцел. Пратите овај чланак да бисте истражили неке од њих.

# 1 - КСЛСКС

Подразумевани формат екцелс је КСЛСКС, када притиснете саве, јер опција екцелс подразумевано препознаје овај додатак. Ово је замена ранијег проширења под називом КСЛС. Ово је најпопуларнија екстензија датотеке Екцел за датотеку која није макронаредба.

Испод је слика која показује како се датотека чува на овај начин.

# 2 - КСЛСМ

Овај формат датотеке екцел користи се за ВБА макро датотеку. Ако радите са макроима у екцелу, потребно је да промените додатак за Екцел како бисте омогућили несметан ток покретања макроа. Ово је подразумевани тип екстензије за радну свеску која садржи макро.

КСЛСКС не подржава макро код. Да бисте покренули макронаредбе, морате сачувати радну свеску као радну свеску са омогућеним макронаредбама.

Приликом чувања радне свеске морамо да одаберемо тип датотеке као Екцел Мацро-Енаблед Воркбоок.

# 3 - КСЛСБ

Често се у екцелу суочавамо са проблемом превише података и екцел фил успорава. Ако је екцел сачуван у облику КСЛСКС или КСЛСМ екцел радне свеске ће се успорити.

КСЛСБ значи Екцел бинарна радна свеска. Ако радну свеску сачувате као бинарну радну свеску, то ће смањити тежину радне свеске.

Погледајте доњу слику екцел радне свеске сачуване у облику КСЛСКС и укупна тежина радне свеске је 63,4 Кб

Сада ћу сачувати ову датотеку као Екцел бинарну радну свеску.

Сада погледајте величину радне свеске.

Дакле, бинарна радна свеска Екцел смањује величину радне свеске на 59,4 кб. У случају велике датотеке смањује величину радне свеске за 50%.

# 4 - КСЛС

Вероватно данас нећете видети овакав формат датотеке екцел. Ова датотека је сачувана за бинарну радну свеску програма Екцел 97 до бинарног формата Екцел 2003.

# 5 - КСЛАМ

Ово је додатак за Екцел. Екцел програмски додаци су додатне функције које додајемо у Екцел радну свеску. Екцел има много уграђених функција, поврх ових доступних карактеристика, креирамо неке макронаредбе и покрећемо Екцел како бисмо желели.

Једном када се макро креира, датотеку морамо сачувати као Екцел додатак. Једном када се радна свеска сачува као додатак, кликните на картицу програмер> Додатак Екцел, одаберите додатну функцију коју је креирала кориснички дефинисана функција.

Остали додатни формати Екцел датотека

Видели смо првих пет формата датотека поврх њих, на располагању су још многа додатна проширења.

  1. КСЛЦ: Тип Екцел табеле
  2. КСЛТ: Екцел предложак
  3. КСЛД: Екцел база података
  4. КСЛК: Екцел Бацкуп

Ствари које треба запамтити

  • За макрое, морамо да изаберемо проширење типа КСЛСМ
  • Не можемо да користимо радну свеску додатка Екцел Адд-ин, али то можемо користити као додатак у другим радним свескама.
  • Ако је екцел сачуван као ЦСВ, то неће бити екцел радна свеска. Ово је само за чување података, али је врло компликовано радити на њима. То ће смањити величину радне свеске.
  • Екцел Бинарна радна свеска смањује величину радне свеске за 50%.