Приватни капитал у Бразилу | Списак најбољих фирми | Зараде | Послови

Приватни капитал у Бразилу

Упркос економским изазовима Бразила, тржиште приватних капитала у Бразилу непрестано се пробија до врха. Ако сте знатижељни или амбициозни у погледу изградње приватне каријере у Бразилу, ово је чланак за вас.

У овом чланку ћемо истражити све аспекте приватног капитала у Бразилу и покушаћемо да вам пружимо тачну слику бразилског тржишта ПЕ.

Кренимо и ево редоследа чланка -

    Ако сте нови у Привате Екуити-у, погледајте овај свеобухватни преглед Привате Екуити-а

    Преглед приватног капитала у Бразилу

    2014. године бразилски економски сценарио није био баш прослављен о чему би се могло разговарати. Прво је дошло до корупцијског скандала, а затим је додата и стрепња и напетост председничких избора. Као резултат, Бразил уопште није могао да расте као економија.

    Упркос никаквом економском расту, бразилско тржиште приватног капитала је пословало знатно добро. Ове приватне инвестиционе компаније могле су да уложе 5,6 милијарди долара нових средстава за инвестиције у Бразилу. Ако упоредимо прикупљени капитал са капиталом прикупљеним 2013. године, видећемо да је у 2014. години дошло до повећања укупне капиталне обавезе за скоро 2,3 милијарде долара у односу на 2013. годину.

    Прва половина 2015. године није била баш стиснута за приватни капитал у Бразилу (прикупљено око 2,28 милијарди долара), али у другој половини приватне капиталне компаније у Бразилу пале су на лице (прикупиле само 900 милиона долара). 2016. године прва половина није добро прошла, али сада се тржиште опоравља. Разлог за овај пад је опозив бразилске бивше председнице Дилме Роуссефф. А процес је трајао око 9 месеци.

    Приватни капитал у Бразилу можда није најбољи у овом тренутку (а посебно када упоредимо перформансе приватног тржишта капитала у Бразилу 2011. године када су ПЕ компаније у Бразилу прикупиле преко 8 милијарди америчких долара укупне капиталне обавезе), али постоји сребрна линија у облацима док су инвеститори широм света посматрали Бразил као тржиште у развоју и постепено почели да улажу.

    Приватна имовина.

    Услуге приватног капитала нуде се у Бразилу

    Бразилске приватне компаније пружају пуно услуга својим клијентима широм света. Погледаћемо врхунске услуге које нуде и приступ који пружају услуживању својих клијената -

    • Откуп: Једна од најважнијих услуга које приватне власничке компаније у Бразилу пружају је услуга откупа. При откупу, приватне власничке компаније купују суму акција од компаније како би имале контролни удео. Онда на крају, ако ЈП предузеће види већи раст, покушавају да утичу на руководство да следи одређени протокол како би генерисало бољи повраћај. А када се чини да предлог није користан, они иду на излазак.
    • Капитал раста Ово је још једна врхунска услуга коју нуди приватни капитал у Бразилу. Откривају компаније које су у зрелој фази и траже капитал за раст за финансирање њиховог ширења. Тада приватне капиталне компаније у Бразилу изврше дубинску анализу и ако све буде у реду, одлуче да инвестирају у компаније. И као резултат тога, они зарађују добар повратак на крају дана.
    • Заузме: Царве-оут је друго име делимичне продаје. Приватни капитал у Бразилу открива матичне компаније које желе да се делимично продају. А онда ове приватне компаније помажу матичним компанијама у постизању посла. Такође, погледајте и Спинофф вс Сплит
    • Јавно приватно: Ово је још једна услуга коју нуде бразилске приватне компаније. Они помажу јавним предузећима да распродају своје акције и постану приватна. Јавна предузећа нису увек изводљива да сазнају продавце. Приватне компаније помажу овим јавним предузећима да пронађу продавце који су спремни да купе акције и поново постану приватни.

    Списак водећих компанија са приватним капиталом у Бразилу

    Бразил има пуно сјајних приватних компанија. Нису их сви доследно изводили. Али неки јесу. Према Лидери лидера, мало је приватних компанија које одржавају своје стандарде и раде значајно добро. Лига лидера их назива „водећим фондовима приватног капитала 2016. године“. Погледајте их један по један -

    • Ангра Партнерс
    • Винци Партнерс
    • Артесиа Гестао де Рецурсос
    • Аккон
    • Бозано Инвестиментос
    • Бридге Труст
    • БРЛ Труст Инвестиментос
    • БРЗ Инвестиментос
    • БТГ Пацтуал
    • ДГФ Инвестиментос
    • Гавеа Инвестиментос
    • ГП Инвестиментос
    • Групо Стратус
    • Кинеа
    • Лионс Труст
    • Мантик Инвестиментос
    • Оуро Прето Инвестиментос
    • Парати Цапитал
    • Патриа Инвестиментос
    • Рио Браво Инвестиментос
    • Тарпон Инвестиментос
    • ТМГ Цапитал
    • Тривелла Инвестиментос

    извор: Леадерслеагуе.цом

    Такође, погледајте Топ 10 приватних власничких друштава

    Процес регрутације приватних власничких друштава у Бразилу -

    Чак и ако је процес запошљавања у приватном капиталу у Бразилу много сличан процесу регрутовања у САД-у и Великој Британији, мало је значајних разлика. Погледајмо их једног по једног.

    • Предуслови за пријаву: Ако тренутно тражите прилику, има добрих вести за вас. Не морате имати ништа славно да бисте ушли на бразилско тржиште приватних капитала. Све што треба да урадите је да вас занима профил и требали бисте бити спремни да вредно радите као додипломски професионалац. Да, бразилске приватне компаније увек пазе на људе који су управо завршили матуру или у последњим годинама. Интервјуишу људе и запошљавају их у млађим улогама. Али неће све приватне компаније у Бразилу запослити дипломце. Неки траже људе који имају претходно искуство у банкарству. Како бразилско тржиште приватних капитала следи неструктурирани модел интервјуа, врло је тешко одредити коју структуру ће следити у наредних годину дана. Али обично морате дипломирати на млађим улогама или морате имати банкарско искуство да бисте се пробили на тржиште приватних капитала у Бразилу.
    • Умрежавање: Чак и ако Бразил има пуно приватних власничких друштава, али то није као САД. Имат ћете мање позиције за пријављивање од САД-а. Па шта би ти урадио? Ваше чаробно оружје је умрежавање. А ако то будете могли интензивно да радите, бићете далеко испред конкуренције. Све што треба да урадите је да вам буде јасно шта желите (тј. Каријера у приватном капиталу) и да имате транскрипт од речи до речи који ћете изговорити телефоном, е-поштом или разговором лицем у лице. Стварање приче је важно јер би без тога било немогуће да се свега спонтано сетите и импресионирате кључну особу. За прикупљање контаката можете погледати мрежу својих бивших ученика и сазнати ко су запослени на приватним тржиштима капитала. Тада је остало лако. Повежите се с њима и испричајте своју причу. Ако ваша мрежа бивших ученика не функционише, идите на Линкед-ин и повежите се са странцима који су радили у Бразилу и покушајте да ступите у контакт са њима.
    • Пракса: Ако сте дипломац и тражите могућности за приватни капитал, најбоље је да одрадите неколико пракси. И посебно ако ваша школа није под надзором приватне компаније, морате да одрадите праксу да бисте могли да будете боље изложени. А за стицање праксе, умрежавање је ваш најбољи алат. Пракса обично траје од 3 месеца до 6 месеци. Током ових 3 до 6 месеци научите што више можете. А ово искуство са стажирањем помоћи ће вам да добијете понуду. Можда се прилика за стажирање не покаже увек као стална прилика, али ко зна?
    • Интервјуи: Као што је раније поменуто, бразилске приватне компаније узимају неструктуриране интервјуе и сваки пут када се метода промени. Обично постоје 3-4 рунде интервјуа. Структуре интервјуа сличне су САД-у или Великој Британији, али продужење понуде зависи од конкретне фирме. Понекад се понуда продужава у року од 3 месеца, а понекад је потребно и више од 6 месеци. Прва рунда интервјуа је „одговарајући“ интервју. Онда ако сте изабрани, састаћете се са члановима тима одређене приватне компаније. На крају ћете одржати презентацију случаја, а затим ћете се у последњем кругу састати са МД-ом и представником ХР-а који ће дати крајње надметање. А онда ако сте изабрани, добићете понуду. Сад кад не знате када ће понуда доћи, боље је да у међувремену истражите више могућности. Морате бити у потрази за више прилика, јер не знате колико би било потребно да фирма донесе конкретну одлуку о вама.
    • Језичке и улазне баријере: Ако желите да направите печат на бразилском тржишту, морате знати локални језик, а такође морате боравити у Бразилу. У већини случајева домаћи људи одлазе на млађе улоге. А странци обично покушавају да дођу на највише високе положаје. Ако сте странац, морате да знате матерњи језик, а такође морате да течно говорите и енглески. Будући да интервју може бити на било ком језику, а чланови тима могу од вас тражити да протумачите новински чланак написан на матерњем језику.

    Култура у приватним капиталним предузећима у Бразилу

    Бразил је земља за прославе. Али то не значи да бисте као банкар имали пуно прилика да се опустите и уживате. Не. Много бисте радили, барем више од уобичајених 9 до 5 послова. Али, да, радићете мање од оних који раде у САД-у или Великој Британији.

    У већини случајева кандидоваћете се за понуде и покушати да пронађете боље изворе улагања. Како ћете бити део много мањег тима, моћи ћете рано да се изложите великом броју експозиција. Сваког ћете знати по имену и моћи ћете да прошетате у ординацији док год желите да се ваш захтев реши.

    У великим приватним фирмама ствари стоје горе. Морат ћете радити пуно више од малих приватних предузећа и готово да неће бити друштвеног живота. Али добићете пуно прилика за умрежавање и упознавање нових људи на професионалним скуповима.

    Плате приватних предузећа у Бразилу

    Ако бисте погледали следећи снимак екрана, имаћете идеју о структури плаћања у приватном капиталу у Бразилу.

    Прво да погледамо снимак екрана -

    извор: иумпу.цом

    Из горњег снимка екрана јасно је да ћете, ако започнете као аналитичар, зарађивати прилично добро, у распону од 171.000 до 306.000 БРЛ годишње. Чак и уз промоцију, планинарење је похвално, а бонус је такође одличан. Није ни чудо што професионалци из приватног капитала зарађују добру количину пренесених камата.

    Као странац, имали бисте проблем ако немате претходно искуство јер би конкуренција са домаћим кандидатима била сувише јака.

    Могућности изласка из приватног капитала у Бразилу

    Ако желите да напустите приватни капитал, имате две могућности. Али углавном нико не напушта приватни капитал, јер ова индустрија нуди велики раст и зараде.

    Међутим, ако се одлучите да истражите друге могућности, можете размотрити следеће опције -

    • Можете покушати да се пријавите за индустрију инвестиционог банкарства. У Бразилу је инвестиционо банкарство било прилично добро (чак и ако приходи од инвестиционог банкарства ових дана опадају), а радно време је такође врло разумно.
    • Можете напустити приватни капитал и започети сопствени посао.

    Закључак

    Ако сте матерњи родитељ, ако одаберете врхунску школу за студирање и нађете се испод радара врхунских приватних компанија, ваш професионални живот је спреман. У супротном, можете се умрежити, одрадити неколико пракси, а затим се потрудити до могућности за пуно радно време. Као странац, можете се пријавити на више положаје након неколико година искуства негде другде; у супротном, било би превише конкуренције кроз коју требате проћи на млађим нивоима.