Хипервезе у програму Екцел | Брзи начини и пречице за стварање хипервеза

Како уметнути хипервезе у Екцел

У наше податке у било којој ћелији, ако желимо да корисник буде преусмерен на веб страницу када корисник кликне на њу, потребно је да убацимо хипервезе у ћелију екцел, да убацимо хипервезу у ћелију морамо десним тастером миша кликнути на ћелију, а затим кликните на хипервезу која је последња опција која отвара оквир чаробњака за који ћемо уметнути хипервезу, у поље за адресу унесите УРЛ за хипервезу.

У Екцел можете да уметнете хипервезу, у одређене елементе графикона или у уметнуте слике. Хипервеза се користи на различите начине. Везе у Екцелу се подразумевано могу креирати само уношењем веб адресе. Веза ће бити аутоматски креирана. За илустрацију само унесите веб адресу „ввв.гоогле.цом“

и притисните Ентер. Схватићете да је аутоматски претворен у везу у Екцелу.

Ово подешавање можете променити кликом на помични мени у плавој боји.

Можете да изаберете „Опозови хипервезу“ ако не желите хипервезу или „Зауставите аутоматско стварање хипервеза“. Ако желите аутоматски да креирате везе у Екцелу, али се то не дешава у вашем Екцелу, можете да одете на аутоматско исправљање у опцијама Екцела и промените поставку.

Поред тога, постоје и други начини за уметање хипервеза. Можете да изаберете текст или ћелију у коју желите да убаците везу у Екцелу и притисните цтрл + к (или ЦОММАНД + к за Мац). Алтернативно, кликните на селецт и убаците Хиперлинк.

Отвориће се прозор где можете да убаците везу у екцел и који текст да прикажете.

Сада, претпоставимо да желите да прикажете „Гоогле“ и он ће водити до „//ввв.гоогле.цом“. Можете додати Гоогле опцији Дисплаи и веб адресу Линк то оптион.

Затим изаберите ОК. Креираће се веза у Екцелу.

Када се хипервезе додају итеративно, овај задатак може постати врло досадан. У таквим случајевима за овај задатак можете да користите и функцију Хиперлинк. Погледајмо како се користи функција хипервеза.

Како се убацују хипервезе помоћу функције хипервеза?

Испод је формула хипервезе у Екцелу.

Аргументи коришћени за формулу хипервезе

линк_лоцатион: везу за уметање. Потребан

[пријатељско име]: текст за прескакање или нумеричку вредност за приказ на везу. Опционо

Линк_лоцатион може бити веб страница, име датотеке заједно са путањом за отварање документа. Такође се може односити на место, ћелију у програму Екцел или обележивач у документу. Пријатељско име може бити текстуални низ, име, вредност или ћелија која садржи текст или вредност за прелазак. Ако је ово изостављено у функцији хипервеза, ћелија ће приказати линк_лоцатион као текст скока. У случају да пријатељско име враћа вредност грешке, ћелија ће приказати грешку уместо текста преласка.

Примери

Овде можете преузети овај Екцел предложак хипервеза - Екцел предложак хипервеза

Пример # 1

Да бисте уметнули хипервезу у екцел „ввв.гоогле.цом“ са приказаним именом „Гоогле“ помоћу функције Хиперлинк у програму Екцел, можете да укуцате

= ХИПЕРЛИНК („// ввв.гоогле.цом“, „Гоогле“)

и притисните Ентер.

Други начин за стварање хипервеза је повлачење и испуштање. Можете једноставно повући било који документ на Екцел лист и испустити. Створиће хипервезу у Екцелу за тај документ. Ова стратегија може бити врло погодна за слике итд.

Пример # 2

Претпоставимо да имате листу УРЛ адреса и њихових одговарајућих имена. Подаци су приказани као:

Требате уметнути хипервезе до ових веб страница и приказати њихова одговарајућа имена као текст за прелазак.

Да бисте то урадили, можете да користите Хиперлинк Формулу у Екцелу.

= ХИПЕРЛИНК (Б3, А3) за прву.

и притисните Ентер.

Схватићете да је хипервеза креирана у Екцелу. Сада га можете једноставно превући до остатка ћелија.

Пример # 3

Претпоставимо да имате податке о продаји и приходу за последњи месец за различите производе као што је приказано у наставку.

Ради лакшег претраживања желите да направите хипервезу у екцелу производа - производ А, Б, Ц и Д. Слике за ове производе чувају се као „А.пнг“, „Б.пнг“, „Ц.пнг “, И„ Д.пнг “, а локација фасцикле је дата у ћелији Ј12.

Да бисте уметнули хипервезе за слике, можете користити формулу хипервезе:

= ХИПЕРЛИНК (($ Ј $ 12 & Б5 & ".пнг"), "Производ" & Б5)

Када притиснете Ентер, створиће се веза за слику.

Када кликнете на везу, отвориће се слика за тај производ.

Сада га можете повући до остатка ћелија да бисте креирали хипервезе за остатак производа.

Користи

Хипервезе можете користити за навигацију до датотеке или веб странице на мрежи: Интернета или интранета. Такође можете започети преузимање или пренос датотеке директно кликом на везу. створите хипервезу у Екцелу за датотеку коју ћете можда желети да додате у будућности. Хипервезе се обично користе за адресе е-поште. Када кликнете на адресу е-поште, она почиње да шаље поруку е-поште на ту адресу.

Белешка:

У Екцелу је један проблем са хипервезама тај што аутоматски прелази на одредиште хипервезе када одаберете ћелију која садржи хипервезу. Да бисте избегли овај проблем и изабрали ћелију која садржи хипервезу без преласка на одредиште хипервезе, можете да кликнете на ћелију и задржите тастер миша док се показивач не промени у крст, а затим можете да отпустите тастер миша.

Понекад се у програму Екцел креира хипервеза, али када кликнете на њу, она не отвара наведени документ. Један од разлога могао би бити и ускраћивање дозволе за приступ том документу софтвера или интернета. У таквим случајевима морате да промените подешавања дозволе.

Ствари које треба запамтити

  • Веза у програму Екцел може се креирати за било који документ на чврстом диску или за било који УРЛ на Интернету или интранету
  • Хипервеза се може створити на било ком тексту у ћелији, на слици или на графикону.
  • Хипервеза се може створити за било коју датотеку, одељак датотеке, адресу е-поште, веб страницу итд.
  • Постоје различите методе за стварање хипервеза. Можете да користите опцију превлачења или користите Екцел пречицу ЦТРЛ + к или помоћу функције ХИПЕРЛИНК.