Битцоин вс Блоцкцхаин | Топ 6 разлика (са инфографиком)

Битцоин је дигитална валута која користи крипто валуту и ​​под контролом је децентрализоване власти која није слична валутама које издаје држава, док је блоцкцхаин врста главне књиге која евидентира све трансакције које се одвијају и помаже у олакшавању пеер-то -успоредбе трансакција.

Битцоин вс Блоцкцхаин разлике

Кад год говоримо о биткоину и блокчеину, људи углавном мисле да су исти, јер је биткоин био прва примена блокчејна. Људи обично греше у биткоинима у односу на блоцкцхаин.

Од тада је блоцкцхаин претрпео огромне технолошке промене, а сада блоцкцхаин чак нуди и друге индустрије.

  • Битцоин је дигитална валута која се такође може назвати врхунском крипто валутом. Углавном је створен како би убрзао прекограничне трансакције, смањио владину контролу над трансакцијом и поједноставио читав процес без посредника трећих страна.
  • Битцоин није формално прихваћен медиј плаћања, али га људи широм света користе за разне врсте трансакција. Будући да није физички присутан, врло је сигуран и заштићен, а блоцкцхаин је најбољи начин за обављање ових трансакција.
  • Блоцкцхаин је врста главне књиге која бележи све трансакције и помаже у пеер-то-пеер трансакцијама. Отворена је, сигурна и лако доступна свима.
  • Блоцкцхаин тако делује као књига биткоина и брине о свим трансакцијама биткоина. Од тада је блоцкцхаин растао из снаге у снагу, а сада је удовољава чак и малим трансакцијама у разним индустријама.
  • Блоцкцхаин је направио технологију да се прилагоди различитим областима и индустријама тако да технологија може да се мења у складу са стандардом високог квалитета који захтева свака компанија.

Битцоин вс Блоцкцхаин Инфограпхицс

Овде вам пружамо првих 6 разлика између Битцоин-а и Блоцкцхаин-а

Препоручени курсеви

  • Курс за обуку финансијских аналитичара
  • Курс за моделирање инвестиционог банкарства
  • Обука о спајањима и преузимањима

Битцоин вс Блоцкцхаин кључне разлике

Ево кључне разлике између Битцоин и Блоцкцхаин–

  • Једна од кључних разлика између биткоина и блокчејна је прилагодљивост. Када гледамо биткоине, гледамо на нешто круто и концентрисано на прекограничне трансакције. Док је блоцкцхаин први пут почео као књига валуте биткоина, али је почео да се побољшава и полако је почео да послужује и друге индустрије. Непрекидно је унапређивао технологију и сада је блоцкцхаин тренутно најтоплија ствар која се тренутно приказује на тржишту.
  • Битцоин је крипто валута која се користи за смањење трошкова трансакције и времена трансакција прекограничних трансакција. Блок ланац је дистрибуирана књига која омогућава пеер-то-пеер трансакције у једном од најсигурнијих окружења. Трансакције извршене путем блок-ланца јавно се објављују како би могле бити транспарентне.
  • Битцоин је помало затворен систем и веома воли анонимност. Чак и када пронађемо трансакције у главној књизи, биткоин против блок-ланца бележе се у нумеричке кодове које људи не могу да разумеју и зато није у могућности да иде напред. С друге стране, блоцкцхаин ради са разним индустријама и стога треба да буде у складу са правилима и нормама компанија попут спречавања прања новца, познавања вашег купца итд. Дакле, он јасно приказује све трансакције и јавност има пуно приступ књизи стога компаније више верују блок ланцу.

Битцоин вс Блоцкцхаин Уобичајене разлике између

Сада, погледајмо међусобну разлику између Битцоин-а и Блоцкцхаин-а -

Основа за поређење између Битцоин-а и Блоцкцхаин-аБитцоинБлоцкцхаин
Шта је то?Крипто-валутаКњига
Главни циљПоједноставити и повећати брзину трансакција без већих државних ограничења.Да би се обезбедило јефтино, сигурно и сигурно окружење за пеер-то-пеер трансакције.
ТрговинаБитцоин је ограничен на трговање као валуту.Блоцкцхаин може лако пребацити било шта из валута у имовинска права на акције.
ОбимОпсег биткоина је ограничен.Блоцкцхаин је отворенији за промене и стога има подршку многих водећих компанија.
СтратегијаБитцоин се фокусира на смањење трошкова утицаја и смањује време трансакција, али је мање флексибилан.Блоцкцхаин се може прилагодити било којој промени и на тај начин може се прилагодити различитим индустријама.
СтатусБитцоин воли да буде анониман и стога, иако трансакције можемо видети у књизи, то су бројеви који нису у неком одређеном низу.Како блоцкцхаин ради са разним предузећима, требало би да буде у складу са КИЦ и другим нормама. Отуда је блоцкцхаин врло транспарентан.

Битцоин вс Блоцкцхаин - Финал Тхоугхтс

И битцоин и блоцкцхаин имају своје снаге. Сада у ово дигитално доба сигурно је да ће све више и више људи гледати како могу добити предност биткоина и блокчејна. Са милионима и милионима прекограничних трансакција које се обављају свакодневно, битцоин и блоцкцхаин ће олакшати живот људи.

Али са импровизацијом блоцкцхаин технологије, он има више примена од биткоина. Битцоин је био прва крипто валута и од тада су многе криптовалуте измишљене и коришћене. Као резултат, популарност и значај биткоина су се значајно смањили.