Каријере у фиксном дохотку | Списак топ 3 каријере са фиксним приходом (улоге посла)

Списак топ 3 каријере са фиксним приходом

Испод су наведене неке од улога посла са фиксним приходом које особа може достићи у својој каријери.

    Преглед каријера са фиксним приходима

    Посао са фиксним дохотком једно је од најдубљих и највећих тржишта у финансијском простору, које помаже компанијама и суверенима да расту помажући им да повећају дуг. Каријера са фиксним дохотком може да доведе до најдубљих подручја квантитативног и истраживачког света, пружајући им истински увид у срце светске економије. Улога са фиксним приходом нуди изврсну изложеност и живо окружење младим претендентима представљајући им свет различитих производа са фиксним дохотком и њихов сложени механизам. Најважније је да посао са фиксним приходима представља једну од најпоузданијих и најсигурнијих каријера у финансијском свету, јер са собом носи мање ризика и нуди широк спектар инвестиционих могућности за све.

    Каријера # 1 - Аналитичар с фиксним приходима

    Аналитичари с фиксним приходима подузимају широк спектар софистициране анализе како би израчунали ризик који се односи на дужничке хартије од вриједности. Ове пројекције које потичу из низа процена ради процене тржишне ситуације помажу у одржавању нетакнутог тока исплата инвеститорима. Они првенствено воде инвеститоре у разумевању кредитних и других тржишних ризика.

    Одговорности за посао

    Неке од најважнијих одговорности које они обављају су;

    1. Сарадња са осталим тимовима са фиксним дохотком на изради једногласно интегрисаног извештаја о ризику фиксног дохотка, који одражава укупни ризик целокупне структуре дуга организације.
    2. Прибављање одговарајућих података из различитих извора за вођење одговарајуће истраге ради доношења добро информисаних одлука.
    3. Одржати транспарентност и доследност и осигурати ефикасност аналитике података и разумети ризик који је у њу укључен.
    4. Преглед тренутних процедура и зацртајте нове начине за побољшање употребе изведене аналитике.
    5. Радити у уској координацији са осталим члановима тима и паметно користити расположиве ресурсе и алате који ће помоћи у пристојној анализи изложености ризику.
    6. Нуђење решења и предлагање нових начина смањења губитака и генерисања бољих приноса.
    7. Давање препорука организацији да ли треба купити, продати или држати одређено обезбеђење.
    8. Ефикасно одржавање производа, анализирајући стратегије улагања са фиксним приходом
    9. Извођење тестова отпорности на стрес и симулација на тренутним портфељима.
    10. Проучавање финансијских извештаја и разоткривање нових инвестиционих стратегија кад год је то потребно.

    Статистика и изгледи за посао

    • Према статистикама БЛС-а, та професија је спремна да порасте на око 11% у периоду између 2016. и 2026. године, а континуирано ће напредовати како економска активност буде све више порасла. Потражња за аналитичаром са фиксним приходом (финансијским аналитичарима) такође се очекује да се појача захваљујући увођењу аналитике података и другим технолошким достигнућима, што је млађим запосленима дало бољи увид у управљање подацима и спровело смислену анализу са минималним грешкама, дајући компанијама ново самопоуздање да се шире и послују са већом профитном основом.
    • Према подацима БЛС статистике, на тржишту постоји око 296.100 послова финансијских аналитичара, стопа раста од 11% значи пораст од 32.200 позиција, бржи од просека за сва занимања
    • У Сједињеним Државама, следеће државе имају највећи број финансијских аналитичара - Њујорк, Калифорнија, Тексас, Илиноис и Флорида. Међутим, професија је углавном концентрисана у Делаваре-у у држави Нев Иорк.

    Најбољи послодавци (исто за доле две професије)

    1. Велике четири фирме, тј. Делоитте, ПВЦ, КПМГ, ЕИ
    2. Све инвестиционе банке и рејтинг агенције
    3. Продајне истраживачке фирме
    4. Бутичне инвестиционе банке и инвестициони менаџери заинтересовани за ОТЦ тржиште дуга
    5. Сви остали играчи на тржишту тргују хартијама од вредности са фиксним приходима, попут пензијских планова, планова осигурања, небанкарских фирми, појединачних инвеститора.

    Накнада

    • Накнада која се нуди аналитичарима са фиксним приходима обично се креће између 51.000 и 55.000 долара на почетном нивоу у Сједињеним Државама. Професионалци средњег / вишег нивоа могу осигурати било где између 100.000 и 120.000 УСД. Остали фактори попут скупа вештина и знања са нивоом одговорности такође имају главну улогу у обезбеђивању добре плате.

    Потражња

    • У овој ери оштре конкуренције у којој компаније планирају да прерасту једна другу, кредибилни и добро квалификовани појединци су од кључне важности за веће циљеве компанија које чине богатство. Како постоје нова предузећа, све више и више финансијских аналитичара ће бити потребно да процене нове инвестиционе могућности.
    • Поред тога, како економска активност напредује на новим тржиштима, нове могућности за инвестирање и доступност сложених производа довешће до повећане потражње за таквим аналитичаром. Такође, појавом „великих података“ и технолошким побољшањима у финансијском свету, компаније ће захтевати све више и више квалификованих појединаца да би постигле боље резултате.

    Образовни захтеви и основне вештине за посао

    1. Доказани академски успех, по могућности са фокусом на финансије, статистику или математику.
    2. Дипломирани инжењер финансија, економије, математике или одговарајуће области
    3. Жеља да се настави ЦФА / ФРМ сертификација
    4. Такође можете похађати овај курс са фиксним приходом
    5. Импентне вештине писмене и вербалне комуникације.
    6. Показано решавање проблема и аналитичке вештине, пажња до детаља и жеља за успехом су најважнији.

    Поред тога, очекује се да ће тренутни директор поседовати детаљно знање о хартијама од вредности са фиксним приходом и мора бити спреман за рад под огромним притиском са знатижељом да буде само покретач. Требали би посједовати управљачке вјештине и показивати врле организационе способности.

    Позитивне

    • Аналитичари, захваљујући својој улози, дају допринос високом нивоу укупном доношењу одлука у фирми. Тестирање отпорности на стрес и смањење ризика су неки од главних фактора у стварању добити компаније, што посао чини критичнијим и несигурнијим. Ниво сложености и изазови са којима се суочавају већи су од било које друге класе производа, само због ОТЦ природе производа и чињенице да су прилагођени.
    • Поред тога, каријера аналитичара је врло уносна. Млади претенденти морају водити евиденцију о потребама индустрије и бити сигурни да су спремни да постану саставни део доношења одлука и отворени за нове стратешке иницијативе како би умањили губитке.

    Каријера # 2 - Трговац фиксним приходима

    Одговорности

    • Трговац са фиксним приходом је инвестициони професионалац који је укључен у трговину хартијама од вредности са фиксним приходом. Они истражују различите тржишне трендове и процењују тренутне услове како би донели одлуку о портфолију која има максималан потенцијал добити. Они купују и продају хартије од вредности за своје клијенте и институције.
    • Њихов примарни задатак је надгледање и акумулирање података на одређеним тржиштима и сходно томе изградња компетентних стратегија трговања које су у складу са укупном тржишном прогнозом и проценом раста. Њихова истраживања су изузетно критична јер утичу на главне инвестиционе одлуке.

    Важне улоге и очекивања трговца фиксним приходима

    1. Извршити истраживање тржишта и анализирати економске услове за дужничке хартије од вредности.
    2. Да бисте континуирано комуницирали и разумели инвестиционе потребе клијената и институција, научите њихове финансијске циљеве и помозите им да их испуне прецизним препознавањем и куповином најприкладнијег инструмента са фиксним приходом за њих.
    3. Да би се осигурало и одржавало благовремено извршавање послова и сви су у складу са регулаторним захтевима.
    4. Пратите позадински тим како бисте били сигурни да су наруџбине обрађене и ми ћемо их потврдити.
    5. Водите евиденције о купопродаји за сваку трговину у унутрашњем систему и уверите се да су сви документи и рачуни ажурни. Исто је очекивање за евиденцију залиха.
    6. Очекује се да ће створити однос са клијентима и усмерити их на трансакције које предузимају уз ризик са којим се суочавају.
    7. Користећи све записе за одређивање могућности полуге и рад на изградњи свежих идеја за истраживање нових могућности улагања и тржишта.

    Квалификације и скуп вештина потребни да бисте постали трговац фиксним приходима

    • Дипломирани студиј са фокусом на пословне финансије, математику, статистику или рачуноводство је минимални услов. Док је високо пожељна диплома попут магистра или МБА из финансијске анализе, квантитативне и аналитике. Штавише, основни квалитети попут брзог размишљања, међуљудских вештина и ефикасне комуникације очекују се од носиоца.
    • Очекује се да ће се остале сертификације попут ФИЦ-а (сертификата са фиксним приходом), ФинанцеТС-а (трговине и продаје с фиксним приходом) наставити што пре како би се побољшало знање и вештине потребне да бисте постали паметан и ефикасан трговац фиксним приходом.
    • У Сједињеним Државама, пре него што тренутни премијер може да започне трговање, очекује се да ће стећи лиценцу од Националног удружења трговаца хартијама од вредности заобилазећи неколико релевантних испита.

    Неке чињенице и бројке

    • Трговање фиксним приходима је врло уносна професија. Интензитет посла може бити врло електричан. Чињеница је и да је степен трајности потребан за посао врло висок и дуго радно време у изазовним ситуацијама није за свакога.
    • Међутим, уобичајена висока надокнада чини је изузетно пожељном професијом. Често број кандидата запањујуће премашује број радних места, јер је такво такмичење врло интензивно. Према Заводу за статистику рада у Сједињеним Државама, од Лехманнове кризе, индустрија фиксног дохотка наставила је раст и очекује се раст од 14% између 2010. и 2020. године.

    Компензација

    • Плата трговаца са фиксним приходом може се увелико разликовати с обзиром на географски положај и фирму која запошљава, неки истраживачи процењују просечну плату на 85.000 долара годишње са ниском платом од 65.000 долара и високом платом од 200.000 долара. Многе фирме нуде подстицаје.

    Падови

    • За омладину која жели да направи каријеру у трговини фиксним приходима, важно је напоменути да се динамика индустрије мења и да су банке склоне да ризикују мање. Из регулаторне перспективе, тржиште је захтевало реформе јер је стари модел био неодржив.
    • Како је тржиште претрпело модификације и несигурности, природно је да се индустрија сабија, бар привремено. То значи мање послова и смањење истраживања и иновација производа, заједно са периодима неликвидности.

    Каријера бр. 3 - стратег са фиксним приходима

    Стратег са фиксним приходом део је тима за квантитативну анализу и истраживачку каријеру. Сврха ове улоге је да се усредсреди на развој аналитичких алата за одређивање трговина велике вредности како би се менаџерима и трговцима помогло у ефикасном управљању портфељем обвезница.

    Одговорности

    • Створити и извршити глобалну платформу за аналитику и податке за ФИ истраживачке тимове и тимове за управљање портфељем.
    • Изградите ФИ стратегије за клијенте и купце и представите их елоквентно на начин који је луцидан и разумљив за почетничку публику.
    • Тумачити економске погледе на фирму и конструисати стратегије минималног одступања које се поклапају са укупним изгледима предузећа.
    • Удружите се са другим истраживачким и инвестиционим тимовима да бисте решили проблеме аналитике и података.
    • Истраживање тржишта у настајању и успостављање везе са економистима и другим високим службеницима како би се развиле стратегије које су у складу са укупним циљевима раста компаније.
    • Помозите интерним трговцима и продајним тимовима и повезујте се са институционалним клијентима да раде на њиховим прилагођеним трговинским потребама.
    • Редовно објављивање извештаја о истраживању са трговинским потврдама у фиксном дохотку и другим ОТЦ производима.

    Потребне квалификације и вештине

    • Постојећи би требало да поседује бар диплому са фокусом на статистику, економију и финансије. Магистрирање квантитативних предмета је веома пожељно.
    • Покажите напредна знања о свим хартијама од вредности са фиксним приходом, тржиштима, трговинским стратегијама, макроекономији и способности продаје производа.
    • Добро концептуално разумевање регулаторних захтева тржишта дуга.
    • Способност изградње добрих односа и утицаја.
    • Добре комуникацијске вештине и изврсна презентација.
    • Треба да има ЦФА повељу.

    Компензација

    • Структура награђивања стратега са фиксним дохотком у Сједињеним Државама креће се између 240.000 и 300.000 америчких долара.

    Позитивне

    • Овај профил нуди стварни увид у квантитативни свет. Осим што је посао који представља велики изазов, он је и врло важан, у смислу да утиче на инвестиционе одлуке и помаже менаџменту у постизању њихових инвестиционих циљева. Ово је једна од најпрометнијих професија у индустрији и подједнако корисна у погледу новца и статуса.

    Закључак

    Каријера у фиксном дохотку захтева пуно припрема и напорног рада. Улога посла са фиксним дохотком има способност не само да обезбеди финансијске награде, већ и природно задовољство које произилази из тога што је саставни део пословног модела. Улога посла са фиксним дохотком такође има велики утицај на доношење одлука о политици и инвестицијама, што га чини изузетно критичним и профитним.

    Стога млади који теже да постану професионалци ФИ морају се побринути да њихово знање и истраживачке вештине у ФИ буду без премца.