Продаја и трговина инвестиционим банкарством | ВаллСтреетМојо

Шта је продаја и трговина?

Продаја и трговина је једна од главних функција коју обавља инвестициона банка у земљи, где тим за продају инвестиционог банкарства поставља клијенте за трговање идејама и тим трговаца који обављају активности у вези са куповином и продајом хартија од вредности и других финансијских инструмената на тржишту за себе или у име својих клијената.

То је четврти од 9 видео чланака о прегледу инвестиционог банкарства.

  • Део 1 - Инвестиционо банкарство наспрам комерцијалног банкарства
  • Део 2 - Екуити Ресеарцх
  • 3. део - Шта је Друштво за управљање имовином
  • Део 4 - Продаја и трговина
  • 5. део - Приватни пласмани
  • 6. део - Ундервритерс
  • Део 7 - Спајања и аквизиције
  • Део 8 - Реструктурирање и реорганизација
  • Део 9 - Одговорности инвестиционог банкарства

Ако желите професионално да научите спајања и преузимања, можда ћете желети да погледате 25+ видео сати Обука за спајања и преузимања (спајања и преузимања).

У овоме разговарамо о следећем -

  • Шта је продаја и трговање у инвестиционом банкарству?
  • Функција одељења продаје у инвестиционом банкарству
  • Функција Одељења за трговину у инвестиционом банкарству

Транскрипт продаје и трговине

Шта је продаја и трговање у инвестиционом банкарству?


 

Одељење за истраживање капитала и продају и трговину игра виталну улогу и раде на врло интегрисан начин. Дакле, за нас је подједнако важно да схватимо шта се подразумева под продајом, а шта под трговином, јер је ово срце и душа истраживања и трговине која зарађује новац за инвестициону банку. Дакле, погледајмо сада како функционише одељење продаје и трговине у оквиру компаније за инвестиционо банкарство. Дакле, говоримо о инвестиционој банци која је интегрисана инвестициона банка у којој постоји одељење за истраживање, као и одељење продаје и трговине. Дакле, оно што се дешава је када одељење за истраживање изађе са сопственим сетом извештаја, купује и продаје на одређеним акцијама, разговара са институционалним инвеститорима или прво пошаље свој сет извештаја о капиталу ујутру инвеститорима. Сада се институционални инвеститори могу уверити у идеју трговања таквим хартијама од вредности јер могу веровати препорукама истраживачког одељења. Они се могу радовати извршавању одређених заната, па рецимо, на пример, одређени узајамни фонд може бити заинтересован за куповину рецимо Мицрософт акције у износу од 10 милиона долара. Дакле, оно што се дешава је да када се догоде ови велики послови, 10 милиона долара, 20 милиона долара, итд. Оно што инвестициона банка мора да уради је да морају да покушају да упореде купце са продавцем, а да то не утиче у већој мери на стварну цену извршења. Па рецимо ако постоји поруџбина од 100 милиона долара на Мицрософту, тј. Посебно огромна поруџбина. Ако почне да се извршава по налозима, очигледно ће цена акције расти и расти јер би било мало продаваца. Међутим, замах куповине и даље траје; то може одражавати да цена Мицрософта може скочити за 5% или 10%, или само нагађам о том делу, али да, може скочити. Дакле, оно што инвестициона банка између тога ради је да се подударају са купцима и продавцима и покушају да минималну цену извршења или цену по којој ће купити. Сада такође заправо купују и продају хартије од вредности са свог рачуна како би понекад олакшали трговање хартијама од вредности.

Одељење продаје у инвестиционом банкарству


Па погледајмо тачно како одељење продаје сада функционише. Дакле, постоје 2 одвојена мини одељења у оквиру одељења продаје и трговине; човек о томе размишља као о продајном одељењу. Дакле, оно што се дешава унутар одељења продаје је да помислите на истраживачко одељење које ће са својим позивима изаћи прво ујутро пре него што тржиште почне, па оно што овај продавац може учинити јесте да присуствују нечему што се зове јутарњи састанак. Сад се заправо ради о јутарњем састанку да би истраживање и шеф истраживања, као и продајно особље и особље продаје, присуствовали састанку како би разумели који су стварни позиви за тај дан. Рецимо, на пример, као што рекох, Мицрософт је можда куповина, па они овде аналитичара питају зашто би он куповао или продавао посао продаје и трговања у основи је да разговара са тим институционалним инвеститорима и каже им да је ваш одређена акција се креће нагоре или се вероватно може кретати наниже. Дакле, писани менаџер портфеља може да размисли о извршењу одређених послова у смеру продаје од инвестиционих банака, тако да у основи раде момци из продаје. Између продаје, момци су такође одговорни за сталну комуникацију између аналитичара истраживања, као и трговца из инвестиционе банке. Стога, као што сам рекао, истраживачки аналитичар је неко ко припрема извештај о истраживању, препоруку за куповину-продају; продајно особље чује те препоруке и разговара са менаџерима портфеља. Рецимо да ако треба извршити трговину од 10 милиона долара и 20 милиона долара, продајно особље тада прослеђује ову трговину трговцима из инвестиционих банака, тако да је ово одељење за трговину.

Одељење за трговину у инвестиционом банкарству


Да видимо како функционише трговање. Шта је сада суштински циљ трговине? Као што сам рекао, ранији трговци морају да изврше трговину којом купују или продају хартије од вредности у име институционалних клијената и осигурају да цена извршења буде минимална. Дакле, они су ти који непрестано гледају графиконе цена из минута у минут и они у потпуности користе Блоомберг терминале који се налазе на трговинским терминалима и извршавају та погубљења. Они тргују у име својих властитих институционалних клијената код многих трговаца, заправо су својеврсни секторски стручњаци, неки од њих су специјализовани за технолошке залихе, други могу бити ФМЦГ, Пхарма, итд., Тако да је ово укупан посао продаје и трговине , трговац проналази минималну цену извршења за институционалне инвеститоре.