Каријера вредновања | Списак 4 најпопуларније опције и путање за вредновање предузећа

Списак 4 најбоље каријере у пословном вредновању

Испод су наведене неке од улога у каријери у пословном вредновању до којих особа може доћи у својој каријери.

  Преглед каријера у вредновању

  Процјена се односи на утврђивање садашње вриједности или будуће вриједности средства у смислу будућих новчаних токова исте. То је аналитичко средство за одређивање фер вредности материјалне, нематеријалне и финансијске имовине предузећа потребне за прикупљање средстава, спајања и преузимања, откуп или у случају ликвидације.

  Постоје разне технике које се користе за вршење процене потребне у више сврха. неки од њих су наведени у наставку:

  • Дисконтовани новчани ток: ДЦФ мери процењени новчани ток од имовине који ће се генерисати у будућности и процењујући садашњу вредност истог користећи тачни фактор дисконтовања.
  • Упоредиве компаније: Она мери ПЕ вишеструке упоредиве компаније у сектору да би се постигла највероватнија вредност имовине.
  • Метод нето вредности имовине: Нето вредност имовине је методологија заснована на формули која се користи за израчунавање вредности предузећа методом одговорности-активе. Тј. Средства обавезе. То даје фер вредност пословања.

  Процена укључује утврђивање фер вредности акција, ЕСОПС-а, предузећа, материјалне имовине, нематеријалне имовине итд. Свака врста процене процењује се различитим методама које ће одговарати сврси. С обзиром да јој је потребна опсежна стручност на терену, компанија ангажује стручњаке за процену вредности у својој области. На пример, да вреднујемо рударску компанију, кандидат који има огромну техничку стручност у рударској професији би био пожељнији, јер ће техничка особина у задатку играти главну улогу.

  Отуда је посао вредновања један од најважнијих одсека сваке инвестиционе банке, јер је то прва фаза у процесу инвестирања.

  Каријера # 1 - Аналитичар процене

  Ко је аналитичар вредновања?

  Аналитичари процене анализирају имовину и утврђују поштену процену исте.

  Аналитичар процене - опис посла
  ОдговорностиОдговоран за изградњу детаљних финансијских модела у вези са финансијским извештајима о имовини и такође врши истраживање групе вршњака.
  ОзнакаАналитичар процене
  Стварна улогаПорадите на сложеним финансијским моделима и разрадите процену применом више техника како бисте пронашли медијану која се може користити као приближна вредност имовине.
  Врхунске компанијеДелоитте, Грант Тхомпсон, Е&И, КПМГ, ПВЦ, Дуфф & Пхелпс, Матт Мцдоналд, БДО су неке од водећих компанија у свету вредновања.
  ПлатаСредња годишња зарада за аналитичара процене биће између 60.000 и 90.000 америчких долара.
  Понуда ПотражњаИзузетно тражен профил, јер захтева опсежну стручност и знање за обављање задатка на најбољи могући начин.
  Образовни условиЦФА / ЦПА / МБА / Стручњак за процену са Тиер -1 универзитета са најмање 5-10 година искуства.
  Препоручени курсевиЦПА / МБА / ЦФП / ЦФА
  ПозитивнеШанса за рад на више случајева процене чиме се ствара јак профил у раним фазама аналитичке каријере.
  НегативнеОбимно дробљење података и рад на Екцел листовима могу бити досадни.

  Каријера # 2 - Менаџер процене

  Ко је менаџер за процену?

  Он је тај који ће надгледати рад аналитичара процене да би створио мишљење.

  Менаџер вредновања - Опис посла
  ОдговорностиОдговоран за навођење аналитичара на више задатака вредновања и извршење задатка на време.
  ОзнакаМенаџер - Процене вредности
  Стварна улогаУправља тимом аналитичара и извештава директно директору вертикале процене с обзиром на прорачуне и сложеност посла, заједно са бројем радних сати утрошених на задатак.
  Врхунске компанијеДелоитте, Грант Тхомпсон, Е&И, КПМГ, ПВЦ, Дуфф & Пхелпс, Матт Мцдоналд, БДО су неке од водећих компанија у свету вредновања.
  ПлатаСредња годишња зарада за елитног менаџера за односе може бити негде између 1,00,000 и 1,50,000 $, јер је то професионална улога.
  Понуда ПотражњаВеома велика потражња за улогом, јер захтева вештине тимског руковања и опсежно знање о тој теми, заједно са стручношћу сектора, да би аналитичара добро водили.
  Образовни условиЦФА / ЦПА / МБА са Тиер -1 универзитета са најмање 10-15 година искуства.
  Препоручени курсевиЦФА / ЦПА / МБА / ЦФП
  ПозитивнеШироко знање о вишеструким секторима у индустрији и праћење најновијих изазова у индустрији процене.
  НегативнеДуго радно време и велика анализа података и финансијско моделирање, јер је он одговоран за сав посао који је аналитичар обавио.

  Каријера # 3 - Процена директора

  Ко је директор процене?

  Он је тај који води одељење за процену у организацији и извештава партнера / извршног директора компаније о учинцима одељења, као и тима.

  Директор процене - Опис посла
  ОдговорностиОдговоран за стварање посла за компанију доношењем нових мандата са тржишта.
  ОзнакаДиректор - развој пословања
  Стварна улогаБлиско сарађује са тимом за процену како би се ствари обавиле по најнижој цени.
  Врхунске компанијеДелоитте, Грант Тхомпсон, Е&И, КПМГ, ПВЦ, Дуфф & Пхелпс, Матт Мцдоналд, БДО су неке од водећих компанија у свету вредновања.
  ПлатаСредња годишња зарада за генералног менаџера може бити негде између 2,00,000 - 3,00,000 $.
  Понуда ПотражњаЗахтеван профил, јер захтева висок степен техничких вештина и способност стварања посла за организацију.
  Образовни условиЦФА / ЦПА / МБА / Стручњак за процену са искуством од 20 и више година у пољу процене.
  Препоручени курсевиЦФА / ЦПА / МБА / Стручњак за процену.
  ПозитивнеШанса за вредновање више класа имовине која ће бити корисна у дугорочној каријери.
  НегативнеСтално телефонирање може бити досадно.

  Каријера # 4 - Партнер / ЦЕО

  Ко је партнер за процену / извршни директор?

  Он је тај који води вертикалну процену у организацији и одговоран је за генерисање стратешких веза на тржишту у различитим индустријама и вертикалама.

  Партнер / ЦЕО - Опис посла
  ОдговорностиВођење стратешке визије компаније и осигуравање да организација и даље повремено добија пословне задатке са тржишта.
  ОзнакаПартнер / ЦЕО - Процена вредности
  Стварна улогаЈе да предводите вертикалну вертикалу организације спровођењем семинара, догађаја за продају снаге профила процене компаније.
  Врхунске компанијеДелоитте, Грант Тхомпсон, Е&И, КПМГ, ПВЦ, Дуфф & Пхелпс, Матт Мцдоналд, БДО су неке од водећих компанија у свету вредновања.
  ПлатаСредња годишња зарада за исти може бити негде између 3,00 000 и 5 000 000 америчких долара.
  Понуда ПотражњаВеома тражена улога, јер целокупно пословање компаније зависи само од једне особе и његових односа на тржишту.
  Образовни условиЦФП / ЦПА / МБА са Тиер -1 универзитета са најмање 20-25 година искуства.
  Препоручени курсевиЦПА / МБА / ЦФА
  ПозитивнеУправљачка и стратешка улога у компанији да одржи ствар.
  НегативнеНабављање задатака за процену вредности је веома тешко у данашњем сценарију, јер ће људи престати да вреднују своје пословање у случају успореног раста економије.

  Закључак

  Посао вредновања једна је од најузбудљивијих каријера у домену финансија, јер је динамичан профил са великом изложеношћу различитим техникама процене. Сваки задатак је различит откако сектор ступа на снагу. Да бисте извршили било који задатак процене, морате имати потребну стручност и техничке вештине да бисте извели исти ефекат.

  У случају процене материјалне имовине, кандидат може да ради у било којој компанији за процену вредности која ангажује људе од случаја до случаја када и када је додељен задатак и када треба обавити посао. Отуда се то може узети као посао слободњака, јер ће кандидат бити позван да нуди своје професионалне услуге у вези са оним одређеним задатком за који такође може бити договорен однос поделе накнада.

  Стога је каријера пословног вредновања један од најпривлачнијих послова у индустрији због елемента знања.