Каријере корпоративног развоја | Списак 4 најпопуларније опције за посао и пут до каријере

Топ 4 каријере корпоративног развоја

Испод је листа главних путова каријере корпоративног развоја које можете потражити -

  Преглед корпоративног развоја

  Корпоративни развој односи се на процес планирања и спровођења организационих стратегија за раст предузећа. То је тим који се више фокусира на спајања и преузимања, отуђења, заједничка улагања и стратешка удруживања како би убрзао раст и досег компаније на тржишту и на крају стекао већи тржишни удео. Њиме руководи генерални директор компаније под вођством и подршком промотера.

  • Посао корпоративног развоја углавном се врти око проналажења и извршавања послова за спајања и трансакције за компанију када и када је то неопходно.
  • У великој организацији више времена се троши на део за извршење посла, јер је много м & а могућности лако доступно на тржишту, док се у малој компанији више времена троши на изворе послова, јер на тржишту постоје ограничене могућности за стицање компанија стицалац нема својих чврстих отисака.
  • У овој улози, пројектовани пословни план се припрема под вођством извршног директора и исти се периодично ревидира у складу са ситуацијом.
  • Једна од примарних улога Тима за корпоративни развој била би преобликовање управљачке гране компаније ако иста није у додиру са визијом компаније. Стога се од многих старијих људи у компанији тражи да оду и замене их квалитетним професионалцима који могу компанију претворити у њен највећи потенцијал.
  • Овај профил захтева виши ниво стручности у погледу целокупног управљања пословањем, па су стога углавном овлашћени руководиоци попут ЦА, ЦФА, МБА из нивоа 1 углавном пожељни за ову улогу, јер имају техничку стручност да би имали бољи учинак од осталих у кризи ситуацијама.

  Корпоративни развој је један од најважнијих одељења сваке компаније, јер он игра виталну улогу у дугорочном обликовању пословања. Погледајмо сада 4 најбоље опције за каријеру у корпоративном развоју -

  # 1 - Аналитичар

  Ко је аналитичар?

  Аналитичар припрема књиге послова о компанијама које су отворене за преузимање за генералног директора за доношење стратешких одлука. Ово је почетна позиција у компанији која помаже аналитичару да разуме тржишта и индустрију у којој ради

  Аналитичар - Опис посла
  ОдговорностиОдговоран је за периодично ажурирање књига послова о потенцијалним могућностима стицања и обављање индустријске анализе као допуну процесу доношења одлука.
  ОзнакаАналитичар
  Стварна улогаТреба радити на профилима компанија на тржишту и нагласити потенцијалну прилику извршном директору који брине о аквизицији.
  Статистика послаБиро за статистику рада у САД није разменио податке.
  Врхунске компаније Гоогле, Фацебоок, Аппле, Мицрософт, Голдман Сацхс су једна од 5 најбољих компанија које су активне у простору спајања и преузимања и тамо ће бити пуно прилика у тиму за корпоративни развој.
  ПлатаСредња годишња зарада аналитичара биће између 50.000 и 60.000 америчких долара. Ово је врло широк број и може се разликовати од компаније до компаније.
  Понуда ПотражњаИзузетно тражен профил, јер захтева опсежне презентацијске вештине за припрему различитих врста терена о компанијама и пријављивање истог вишем руководству.
  Образовни условиЦФА / ЦПА / МБА са Тиер -1 универзитета са најмање 2-5 година искуства
  Препоручени курсевиЦПА / МБА / ЦФП / ЦФА
  ПозитивнеБудите део читавог циклуса договора и шансе да зарадите огромне бонусе на крају године
  НегативнеДуго радно време на изради презентација може бити досадно.

  # 2 - сарадник

  Ко је сарадник?

  Сарадник надгледа рад млађег аналитичара и води га у процесу договора. Он води извршење посла и једина је контактна тачка између извршног директора и друге компаније.

  Сарадник - Опис посла
  ОдговорностиОдговоран за проверу рада аналитичара и менторство са потребним знањем и стручношћу потребном за тај посао.
  Ознакастручни сарадник
  Стварна улогаПодржите потпредседника у читавом циклусу договора и играјте важну улогу у извршењу, као што би требало да води тим аналитичара под њим.
  Статистика послаНема података о статистикама Бироа рада САД-а.
  Врхунске компанијеГоогле, Фацебоок, Аппле, Мицрософт, Голдман Сацхс су једна од 5 најбољих компанија које су активне у М&А простору и тамо ће бити пуно прилика у корпоративном развојном тиму
  ПлатаСредња годишња зарада за сарадника у инвестиционом банкарству може бити негде између 1,00,000 и 1,20,000 $, јер је то професионална улога.
  Понуда ПотражњаВисоко образована и квалификована улога, јер захтева практично искуство за склапање уговора о спајању и преузимањима у компанији.
  Образовни условиЦФА / ЦПА / МБА са Тиер -1 универзитета са најмање 7-10 година искуства
  Препоручени курсевиЦФА / ЦПА / МБА
  ПозитивнеВодите тим аналитичара и подносите извештаје потпредседнику.
  НегативнеДуго радно време и одговоран је за сав посао који је обавио млађи аналитичар.

  # 3 - потпредседник

  Ко је потпредседник?

  Потпредседник води одељење за корпоративни развој у компанији са тимом аналитичара и сарадника и извештава директора о потенцијалним могућностима у простору спајања и преузимања и израђује стратегије како можемо да убрзамо раст компаније.

  Потпредседник - Опис посла
  ОдговорностиОдговоран за корпоративни развој и извршење послова.
  ОзнакаПотпредседник - корпоративни развој
  Стварна улогаДа се ​​изграде односи и савези са корпорацијама на тржиштима и помогне организацији да напредује
  Статистика послаАмерички Биро за статистику рада не приказује податке о овој улози.
  Врхунске компанијеГоогле, Фацебоок, Аппле, Мицрософт, Голдман Сацхс су једна од 5 најбољих компанија које су активне у М&А простору и тамо ће бити пуно прилика у корпоративном развојном тиму
  ПлатаСредња годишња зарада за генералног менаџера може бити негде између 1.00.000 - 2.00.000 америчких долара
  Понуда ПотражњаВеома тражен профил у корпоративном развоју јер је он јединствена контактна тачка између компанија.
  Образовни условиЦФА / ЦПА / МБА / Стручњак за процену са 10-15 година искуства
  Препоручени курсевиЦФА / ЦПА / МБА са универзитета првог нивоа
  ПозитивнеВоди одељење и додељује уговоре члановима тима за обављање потребне дубинске анализе.
  НегативнеКомпонента зараде је мање фиксна и више варијабилна или плаћа по учинку.

  # 4 - Директор

  Ко је директор?

  Директор предводи одељење за корпоративни развој компаније и извештава извршног директора о потенцијалним могућностима спајања и преузимања и стратешким савезима који се могу створити за унапређење компаније у будућности.

  Директор - Опис посла
  ОдговорностиОдговоран за снабдевање потенцијалних понуда са тржишта које ће допунити тренутни статус компаније и помоћи истој да се убрза.
  ОзнакаДиректор
  Стварна улогаВодите вертикалу корпоративног развоја и обавестите извршног директора о будућем плану.
  Статистика послаЗавод за статистику рада није приказао податке.
  Врхунске компанијеГоогле, Фацебоок, Аппле, Мицрософт, Голдман Сацхс су једна од 5 најбољих компанија које су активне у М&А простору и тамо ће бити пуно прилика у корпоративном развојном тиму
  ПлатаСредња годишња зарада за исти може бити негде између 5,00,000 и 10,00,000 $.
  Понуда ПотражњаЈе специјализована професионална улога која има највиши степен умрежавања и контаката за обављање посла.
  Образовни условиЦФП / ЦПА / МБА са Тиер -1 универзитета са најмање 15-20 година искуства
  Препоручени курсевиЦПА / МБА / ЦФА
  ПозитивнеПредводите најплаћеније одељење било које организације. Прилика да посетите велику компанију и развијете однос који би дугорочно могао имати синергију.
  НегативнеРизични профил са којим можете радити јер једна погрешна трансакција може у кратком року да удари компанију.

  Закључак

  Корпоративни развој је једна од најповољнијих улога у индустрији, јер долази са врло високом накнадом и знањем. Са врстом технолошког напретка у свету, индустрија спајања и преузимања удвостручиће се са места где је сада. Убудуће ће бити пуно простора у профилу корпоративног развоја. С обзиром на то да је улога извршног директора, потребна је велика количина техничких и пословних вештина управљања како би се стратегија компаније довела до исте и довела до највише позиције на тржишту и даље задржала исту дугорочно.