Топ 10 најбољих књига о управљању ризницом

Листа 10 најбољих књига о управљању ризницом

Управљање ризницом игра централну улогу у несметаном функционисању банака и финансијских институција и укључује неколико критичних функција, укључујући управљање обртним капиталом, управљање инвестицијама и управљање ризицима. Испод је листа таквих књига о управљању ризницом -

  1. Треасури Манагемент: Тхе Працтитионер'с Гуиде(Набавите ову књигу)
  2. Управљање ризиком трезора(Набавите ову књигу)
  3. Књига обвезница(Набавите ову књигу)
  4. Треасури’с Вар(Набавите ову књигу)
  5. Основа државних обвезница(Набавите ову књигу)
  6. Банкарство за финансије и развој трезора, + веб локација(Набавите ову књигу)
  7. Тржишта и операције трезора(Набавите ову књигу)
  8. Основе трезора(Набавите ову књигу)
  9. Међународно управљање готовином(Набавите ову књигу)
  10. Приручник о глобалној корпоративној ризници(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о управљању ризницом, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Управљање ризницом: Водич за практичаре

написао Стевен М. Брагг (Аутор)

Приказ књиге

Овај рад детаљно покрива неколико аспеката управљања ризницом и нуди темељно практичан третман предмета. Аутор разматра питања од централног значаја за управљање ризницом, укључујући методе новчаног тока, управљање обртним капиталом, управљање инвестицијама, финансирање и управљање ризиком, између осталих. Разрађена је улога благајника, укључујући како он подиже дуг и капитал за потребе предузећа и улаже средства док управља разним ризицима. Циљ овог рада је да помогне у развоју разумевања одговорности благајника, заједно са алатима и техникама за испуњавање ових одговорности за ефикасно управљање готовином и способно руковање системима трезора. Већи је нагласак на практичној примени концепата, уместо да се фокусирамо на теорију управљања новчаним токовима и финансирања. Коначан водич о управљању ризницом за професионалце и све остале заинтересоване за стицање детаљног практичног разумевања области.

Најбоље понети из ове врхунске књиге о управљању ризницом

Практични водич за професионалце у управљању ризницом који детаљно описује одговорности благајника и описује алате и технике неопходне за ефикасно извршавање задатака. Аутор се између осталих сродних концепата опширно бави практичним аспектима управљања обртним капиталом, финансирања и управљања ризиком. Укратко, изузетно похвално дело од практичног значаја о управљању ризницом за професионалце, аматере и студенте.

<>

# 2 - Управљање ризицима трезора

од С.К. Багцхи ​​(Аутор)

Приказ књиге

Ово је прилично специјализовано дело које се бави променљивом динамиком у савременој глобалној финансијској индустрији и како обликује шири оквир унутар којег управљање ризицима из трезора игра кључну улогу у помагању банкама и финансијским институцијама да ефикасно функционишу. Аутор је разговарао о неколико међународних банкарских регулаторних споразума, укључујући Базел-1 и Базел-2, као део напора да се промене укључе у шири оперативни оквир банкарских и финансијских институција. Неки од кључних концепата обухваћених овим радом укључују принципе управљања активом и пасивом (АЛМ), смернице ИРБ-а о управљању тржишним ризиком и управљање елементом ризика у инвестицијама узајамних фондова. У целини, одличан рад за академски заинтересоване и професионалце да развију детаљно разумевање међународних банкарских регулаторних норми и контекста у којем управљање ризничким ризницама функционише у савременој глобалној индустрији.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о управљању ризницом

Комплетан преглед управљања ризицима у трезору за професионалце који нуди детаљан третман промена које су у последње време извршене у међународним банкарским регулаторним нормама. Ове регулаторне норме и неколико новоразвијених смерница одлучујуће утичу на теорију и праксу управљања ризничким ризницама, од којих је неке аутор изложио у овом раду. Изврсна практична расправа о регулаторном оквиру за банкарство и ризике у настајању у обновљеном глобалном контексту.

<>

# 3 - Књига обвезница

Све што инвеститори треба да знају о трезорима, општинама, ГНМА-има, предузећима, нулама, обвезничким фондовима, фондовима новчаног тржишта и још много тога

аутор: Аннетте Тхау (аутор)

Приказ књиге

Ова најбоља књига о трезору опширно истражује еволуцију тржишта фиксног дохотка у ери после 2008. године и како се могу користити напредне стратегије и технике за поуздано инвестирање у хартије од вредности са фиксним приходом. Са посебним фокусом на тржишта обвезница, аутор разматра методе за идентификовање погодних могућности улагања у појединачне обвезнице и обвезничке фондове који могу пажљиво спроведеном стратегијом да донесу неке од најбољих приноса. Неке од врста обухваћених инструмената укључују затворене фондове, отворене фондове и фондове којима се тргује на берзи (ЕТФ). Рад детаљно описује како су промене на скалама рејтинга помогле да се обликује тржиште општинских обвезница, заједно са значајем осигурања обвезница и обвезница Буилд Америца (БАБ) у тренутном тржишном сценарију. Аутор такође разрађује на који начин инвеститори у акције могу ефикасно диверзификовати своје портфеље улагањем у хартије од вредности са фиксним приходом, не само за већу сигурност већ и за већи принос.

Најбоља храна за понети из ове књиге Врхунског управљања ризницом

Коначан водич о улагању у обвезнице и тржишту хартија од вредности са фиксним дохотком у ери после 2008. године, који детаљно описује низ алата и техника за процену и процену целокупне лепезе инструмената са фиксним дохотком. Аутор демонстрира како се инструменти фиксног дохотка могу користити за већу стратешку предност од стране инвеститора у капиталу, што се тиче диверзификације њихових портфеља, као и повећања приноса на исте. Нудећи богатство информација о читавом спектру инструмената са фиксним дохотком, ово дело даје основно штиво свим инвеститорима обвезница, професионалцима или студентима како би стекли детаљно разумевање како функционише тржиште фиксног дохотка.

<>

# 4 - Рат ризнице

Ослобађање нове ере финансијског рата

написао Јуан Зарате (аутор)

Приказ књиге

Ова најбоља књига о ризницама је јединствено дело за себе, представљајући инсајдерски извештај о финансијском рату без преседана који су Сједињене Државе водиле против својих непријатеља. Аутор описује како је, у покушају изолације и циљања терористичких група, лоповских режима и криминалних синдиката, мала група посвећених појединаца у САД-у искористила своју финансијску моћ и стратешки финансијски положај да поткопа потенцијалне непријатеље. Наглашава да је ризница та која је користила централни положај америчког долара и финансијска тржишта као неке од критичних алата у овом потпуно новом облику ратовања. Даље описује на најједноставнији могући начин како је овај нови финансијски рат полако интегрисан у спољну политику и како је постављен да промени облик будућег ратовања као никада раније.

Најбоље за понети из ове књиге о најбољем управљању ризницом

Монументално дело које открива силу трезора и алате којима располаже, док расправља о новом облику финансијског рата који су Сједињене Државе усвојиле против државних и недржавних непријатеља. Аутор приповеда како је Америка искористила своју финансијску моћ у овом рату против терористичких држава и лажних режима. Фасцинантно дело за професионалце, студенте као и академски заинтересоване читаоце да открију скривену моћ ризнице и како се она може ослободити за постизање стратешких циљева.

<>

# 5 - Основа државних обвезница:

Дубинска анализа хеџера, шпекуланата и арбитража (МцГрав-Хилл библиотека за инвестиције и финансије)

аутор: Гален Бургхардт (аутор), Терри Белтон (аутор)

Приказ књиге

Моћан рад на сложеном односу између тржишта готовине и фјучерс тржишта за фјучерсе на трезорске записе и обвезнице, који нуди јединствену перспективу за боље разумевање ових тржишта и зараду од представљених јединствених прилика за трговање. Аутори наводе како су обвезнице фјучерса привукле трговце и хеџинге за врсте трговинских предности које се пружају и како ефикасно управљати изложеношћу осцилацијама каматних стопа. Ово темељно ажурирано треће издање покрива читав низ стратегија и техника за обављање успешних арбитражних послова са волатилношћу и хеџинг путем егзотичних опција и фјучерса на обвезнице. То је одличан референтни водич на тему фјучерса са трезором који са великом дозом јасноће описује основне концепте и механизме основа трезорских обвезница.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о управљању ризницом

Изузетно дело које разоткрива сложени однос између готовине и фјучерс тржишта, кроз истраживање трезорских обвезница и хартија од вредности и како они функционишу. Аутор ради хвале вредан посао, не само да читаоце упозна са методологијама ефикасног трговања и заштите хемијским обвезницама и фјучерсима, већ помаже и стварању дубљег разумевања тржишта готовине и фјучерса за било ког трговца.

<>

# 6 - Банкарство за финансије и развој, + Веб локација:

Водич за кредит, дуг и ризик

аутор Биагио Маззи (аутор)

Приказ књиге

Ова најбоља књига управљања ризницом истражује стварање кредита од тренутка када влада или корпорација покрену операцију управљања ризницом или дугом ради прикупљања капитала. Традиционално, сматрало се да је неопходно анализирати кредитни и кредитни ризик само када се ради о кредитном ризику друге уговорне стране, дугу високог приноса или кредитно повезаним дериватима, међутим, њихов стварни значај за банкарско пословање и функционисање финансијских тржишта представљен је у 2008. години. топљење. Читаоци би могли да науче много о структури и функцији трезора и како дуг утиче на све остале финансијске активности. Аутор објашњава бројне критичке концепте кроз примере из стварног света, илустроване помоћу графикона и снимака екрана са тржишним подацима. Долази са пратећом веб локацијом, која нуди мноштво моћних алата, укључујући апликације за моделирање каматних стопа и кредита, између осталог.

Најбоље за понети из ове Топ књиге о управљању ризницом

Значајан рад на кредитном и кредитном ризику који детаљно описује њихов утицај на банкарске операције и финансијска тржишта и бави се критичном улогом трезора у стварању дуга. Овај рад покрива неколико кључних концепата, укључујући основно кредитно моделирање, одређивање фер вредности зајмова, одређивање цена обвезница и управљање активом и пасивом, а допуњен је пратећом веб страницом за додатни материјал од практичне користи.

<>

# 7 - Тржишта и операције трезора

Аутор Хонг Конг Институте оф Банкерс (ХКИБ) (Аутор)

Приказ књиге

Ова најбоља књига о управљању ризницом бави се основама трезорског пословања у банкарским и финансијским институцијама и како то утиче на њихов однос са различитим финансијским тржиштима. Овај рад чине финансијски стручњаци са хонгконшког Института за банкаре са намером да помогну банкарским професионалцима да стекну разумевање контроле трезора и упознају се са најновијим алатима и техникама којима располажу. То се удвостручује као референтни рад, пружајући корисне информације о предстојећем Базелу ИИИ и бави се новонасталим проблемима како на тржишту валута, тако и на новцу и улози коју трезор треба да игра у ширем контексту. Да би побољшали практичну корисност, аутори су илустровали концепте уз помоћ студија случаја како би показали како неефикасна контрола новца може наштетити финансијским институцијама. Изнимно препоручена литература за студенте и банкарске професионалце како би побољшали своје знање о концептима и праксама које укључују трезорско пословање.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о управљању ризницом

Коначан водич за трезорско пословање у банкарским и финансијским институцијама који читаоцима помаже да науче замршеност трговине. Аутори су разоткрили однос између различитих финансијских тржишта банке, укључујући девизе, тржиште обвезница и деривата и улогу трезора у шеми ствари. Студије случаја се користе за илустрацију како проблеми у контроли трезора могу негативно утицати на финансијске институције.

<>

# 8 - Основе трезора

аутор Антонио Морелли (аутор)

Приказ књиге

Ова најбоља књига о трезорима је расправа која се бави самим основама функција трезора, без обзира на финансијско тржиште или сектор у коме се могу применити. Аутор се опширно бави концептима и принципима корпоративне ризнице, заједно са алатима и техникама који се користе за управљање готовином, управљање имовином и управљање ризицима, међу осталим основним операцијама трезора. Садржи низ питања са више избора која помажу у процени вашег знања и вештина, а такође садржи и свеобухватан речник благајне у корист читалаца. Укратко, користан приручник о трезорском пословању за студенте, лаике и почетнике.

Најбоље за понети из ове Топ књиге о управљању ризницом

Уводна књига о управљању ризницом од велике практичне користи која читаоце на систематичан и лако разумљив начин упознаје са основама трезора. Најбоља ствар код овог рада је што се он не бави посебно ризницом у одређеном контексту било ког тржишта, већ уопште, у функцији од универзалног значаја за финансијску индустрију.

<>

# 9 - Међународно управљање готовином

(Серија управљања и финансија трезора)

написао Виллем ван Алпхен (аутор), Царло Р. В. де Меијер (аутор), Стеве Еверетт (аутор)

Приказ књиге

Темељни водич о концептима и пракси савременог управљања готовином и дужностима повереним менаџеру предмета. Овај рад покушава да укаже на стратешки значај и пратећу улогу менаџера готовине у трезорском пословању у међународној организацији. Снажно се предлаже како су се ствари драматично промениле у ери после 2008. године када су менаџери готовине све више прихватали саветодавну улогу у финансијским организацијама. Данас су активно укључени у развој инфраструктуре за управљање готовином и у великој мери доприносе и управљању обртним капиталом. Веома препоручен посао за оне који су заинтересовани за откривање значаја управљања готовином у трезорском пословању у целини.

Најбоље за понети из ове књиге

Одличан рад на улогама и одговорностима водитеља предмета у ери након 2008. године, када усвајају конкурентније изгледе и извршавају бројне кључне задатке. Рад разрађује све већи значај управљања готовином у контексту трезорских послова у међународним организацијама.

<>

# 10 - Приручник за глобалне корпорације Трезор

аутор Рајив Рајендра

Приказ књиге

Ова најбоља књига о управљању ризницом нуди потпун преглед улоге и одговорности савременог корпоративног благајника и даје потпун приступ управљању глобалним системом корпоративног трезора. Аутор разрађује све аспекте модерног система ризнице, укључујући дизајн ризнице, управљање готовином, дизајн новчаног тока, процену учинка и друге критичне функције. Читаоци би били упознати са неким од најновијих алата који се користе за дизајнирање и управљање ефикасним системом трезора и њихову употребу како би ускладили ризницу глобалне фирме са њеном широм структуром, изгледима и циљевима. Бројни основни концепти и процеси објашњени су уз помоћ илустрација, заједно са неколико нумеричких примера који илуструју кључне математичке аспекте. Постоји и пратећа веб локација која нуди бројне алате и прилагодљиве предлошке за практичну употребу благајника и финансијских директора.

Најбоље за понети из ове књиге

Изузетно ефикасан водич о савременом управљању ризницом и како глобална фирма може да прилагоди свој модел пословања трезора тако да се уклапа у њене специфичне потребе. Аутор је такође пружио информације о великом броју моћних алата и техника за дизајнирање, мерење и примену система управљања ризницом и објаснио кључне концепте и процесе уз помоћ илустрација. Попратна веб локација испуњава потребу за ажурираним информацијама и примерима практичне корисности за читаоце.

<>