ЦОУНТ функција у Екцелу (примери) | Како се користи функција ЦОУНТ?

Функција ЦОУНТ у програму Екцел

Функција ЦОУНТ у програму Екцел је статистичка функција која се користи за бројање броја ћелија које садрже бројеве унутар датог опсега. ЦОУНТ у програму Екцел враћа цео број.

Формула за рачунање у програму Екцел

Формула ЦОУНТ у Екцелу је следећа:

Формула ЦОУНТ у Екцелу има два аргумента, од којих је један потребан. Где,

  • Вредност1 = То је потребан параметар. Ово представља датум почетка. Датум се мора унети помоћу функције ДАТЕ Екцел. Нпр .: ДАТУМ (2018,5,15)
  • Вредност н = Опциони је параметар и може се кретати до 255 вредности. Вредност може бити референца на ћелију или опсег вредности, тј. Колекција ћелија радног листа која садржи низ података од којих би се рачунале само ћелије које садрже бројеве.

Повратна вредност формуле ЦОУНТ у екцелу је позитиван број. Вредност може бити нула или нула.

Како се користи функција ЦОУНТ у програму Екцел?

Ово је функција радног листа (ВС). Као ВС функција, ЦОУНТ у програму Екцел може се унети као део формуле у ћелију радног листа. Погледајте примере функције ЦОУНТ који су дати у наставку да бисте боље разумели.

Овде можете преузети овај ЦОУНТ Предложак функције Екцел - ЦОУНТ Предложак функције Екцел

Функција ЦОУНТ у радном листу

Погледајмо доле дате примере функције ЦОУНТ. Сваки пример покрива другачији случај примене примењен помоћу функције ЦОУНТ.

Пример # 1 - Бројање бројева у датом опсегу

ТАЧАЊЕ (Б3: Б8)

Као што је приказано у горњој формули ЦОУНТ, функција ЦОУНТ се примењује на опсег Б3: Б8. Опсег садржи само 3 броја и стога је резултат који је вратила функција ЦОУНТ броја 3 и исти се приказује у резултирајућој ћелији, тј. Погледајте доленаведени снимак екрана за горе објашњени пример.

Пример # 2 - Бројеви у двоструким наводницима

ТАЧКА („1“, „2“)

Као што је приказано у горњој формули ЦОУНТ у екцелу, функција ЦОУНТА примењује се на листу вредности одвојену зарезом. Вредности су „1“, „2“. Користи се функција ЦОУНТА способна за обраду таквих вредности и стога су резултати враћени и садржани у ћелији резултата Б11 2. 2. Погледајте горњи снимак заслона дат у наставку за горе објашњени сценарио.

Пример # 3 - Пребројте број важећих датума

ТАЧАЊЕ (Ц3: Ц8)

Као што је приказано у горњој Екцел формули ЦОУНТ, функција ЦОУНТ се примењује на опсег вредности Ц3: Ц8. Опсег садржи датуме представљене у различитим форматима, од којих су само 2 написана у важећем формату. Дакле, резултат који је вратила функција ЦОУНТ је 2. Исто је у ћелији резултата, тј. Ц10. Погледајте доленаведени снимак екрана за горе објашњени пример.

Пример # 4 - Вишеструки параметри

ТАЧАЊЕ (Ц3: Ц8,5)

Као што је приказано у горњој Екцел формули ЦОУНТ, функција ЦОУНТ се примењује на опсег вредности Ц3: Ц8, а други параметар је тешко кодиран са вредношћу 5. Дакле, враћени резултат је укупан број важећих бројева присутних у опсегу и број 5. Погледајте снимак екрана дат у наставку за горе објашњени пример.

Пример # 5 - Нулти важећи бројеви

ТАЧАЊЕ (Ц6: Ц8)

Као што је приказано у горњој формули ЦОУНТ у програму Екцел, функција ЦОУНТ се примењује на опсег вредности Ц6: Ц8. Као што је приказано на снимку екрана испод, опсег нема важећи број. Дакле, резултат који је функција ЦОУНТ у Екцел-у вратила је 0. Ћелија резултата Б12 стога садржи број 0.

Пример # 6 - Празан опсег

ТАЧАЊЕ (Д3: Д5)

Као што је приказано у горњој Екцел формули ЦОУНТ, функција ЦОУНТ се примењује на опсег вредности Д3: Д5. Као што је приказано на снимку екрана испод, опсег нема бројеве, тј. Празан је. Дакле, резултат који је вратила функција ЦОУНТ је 0. Резултати ћелије Д10 стога садрже број 0.

Ствари које треба запамтити о функцији ЦОУНТ у програму Екцел

  1. Броје се вредности података које садрже бројеве, датуме или текстуални приказ бројева (на пример, број наведен у наводницима, као што је „1“).
  2. Броје се логичке вредности и текстуални прикази бројева које укуцате директно на листу параметара.
  3. Вредности грешака или текст који се не могу претворити у бројеве не рачунају се у Екцел ЦОУНТ Формула.
  4. Ако је аргумент низ или референца, у Екцел формули рачунају се само бројеви у том низу или референци. Празне ћелије, логичке вредности, текст или вредности грешака у пољу или референци се не броје.
  5. Даље проширење функције је ЦОУНТА која броји логичке вредности, текст или вредности грешака.
  6. Друго проширење је функција ЦОУНТИФ која броји бројеве који испуњавају одређени критеријум.

Употреба функције ЦОУНТ у програму Екцел ВБА

ВБА Екцел функција ЦОУНТ користи се на исти начин као и Екцел.