АЦЦА испити | Комплетни водич за почетнике за АЦЦА испите

Савети за испит АЦЦА

Погледајте наше детаљне детаље о програму, критеријумима, формату испита, накнадама, стратегијама за бављење АЦЦА квалификацијама. Овај свеобухватни водич помоћи ће вам да се боље разумете и разумете курс. Надам се да ће вам ово помоћи да разјасните све сумње и да вам помогне да донесете информисану одлуку. Следи структура чланка:

    Зашто је АЦЦА један за рачуновође?


    • АЦЦА као квалификација расте врло брзо и широм света са потенцијалним студентима и члановима у више од 170 земаља.
    • Ова потврда даје послодавцима сигурност да испуњавате услове у свим аспектима пословања.
    • Омогућава вам боље шансе за посао и раст у вишем вишем менаџменту.
    • То је највеће и најбрже растуће глобално књиговодствено тело са више од 3,20,000 чланова и студената у различитим деловима света.
    • Најважније је да вам пружа лично задовољство у стицању пословних вештина.

    Да ли сте знали да вам ови критеријуми АЦЦА сертификата дају врло јак разлог да желите да имате овај сертификат, чак и ако ћете морати да уложите добру количину новца и времена које такође укључује много одрицања?

    О АЦЦА квалификацији


    Удружење овлашћених сертификованих рачуновођа врло је компетентно и водеће глобално рачуноводствено тело које својим квалификацијама даје признање као запосленом који има способност у свим аспектима пословања. Појам овлашћени овлашћени рачуновођа заштићен је законски, јер свако ко тврди да је овлашћени овлашћени рачуновођа мора бити члан АЦЦА.

    • Улога: Банкари, консултанти, ревизори, порезни и правни стручњаци.
    • Испити: АЦЦА се састоји од укупно 14 писмених испита из енглеског језика, заједно са пословним искуством које је довољно релевантно. У сваком делу могу се полагати 4 испита, за што је обично потребно око 2 до 3 године; међутим, максимално време за уклањање АЦЦА је 10 година.
    • Датуми АЦЦА испита: Ови испити се одржавају два пута годишње, односно у јуну и децембру.
    • Подобност: регистрација у различитим земљама има различите критеријуме за испуњавање овог курса, такође кандидат треба да има одговарајуће искуство да би стекао ову сертификат.

    Критеријуми за завршетак квалификације АЦЦА


    • АЦЦА квалификација је подељена у 2 дела, а први део је основни који су подељени у модул знања и модул вештина. Модул знања има три рада, док модул вештина има 6.   
    • Други део су професионалци, који је подељен на основни модул и опције. Основни модул има 3 рада, а опције 4, од којих кандидат треба да изабере било која два.
    • Кандидат мора да очисти свих 14 радова, у којима може да изабере онолико радова колико жели да очисти у једном делу, у једном делу може да се појави највише 4 рада.
    • Обично се курс може покрити за 2 до 3 године, али удружење даје кандидатима временски распон од 10 година да заврше дату сертификат.
    • Да бисте се уписали за ову потврду, морате имати најмање 3 године радног искуства у релевантним областима. АЦЦА верује у повезивање књижног знања са практичним знањем и његову примену.

    Зашто наставити АЦЦА?


    1. АЦЦА вам пружа боље изгледе за запослење и такође показује ваше способности у свим аспектима пословања.
    2. Даје вам именовање овлашћеног овлашћеног рачуновође, што је правни израз и који могу добити само чланови АЦЦА.
    3. АЦЦА вам отвара врата за виши руководећи положај јер послодавцима пружа сигурност у вашем раду.
    4. Очигледно је да имате вештине и способности које послодавци траже у банкарским, ревизорским, консултантским, правним и пореским професионалцима.
    5. Поред стицања пуког професионалног знања из финансија и рачуноводства, кандидат такође стиче и драгоцене стратешке вештине управљања организацијом вештина организације.
    6. Заједно са теоријом, овај цертификат такође верује у њихово запошљавање у практичном животу.
    7. Међународни рачуноводствени и ревизорски стандарди основа су ове сертификације.

    АЦЦА испитни формат и наставни план


    АЦЦА испит Испит АЦЦА И део

    (основни ниво)

    Испит АЦЦА ИИ део (професионални ниво)
    Фокусира на Рачуновођа у пословању, Управљачко рачуноводство, Финансијско рачуноводство,

    Корпоративно и пословно право, управљање учинком, опорезивање, финансијско извештавање, ревизија и осигурање, финансијско управљање.

    Ризик и етика управљања, корпоративно извештавање, пословна анализа, напредно финансијско управљање, напредно управљање учинком, авансно опорезивање, авансна ревизија и осигурање
    Формат испита Писмени испитПисмени испит
    Проценат пролазности 50% оцена из свих предмета50% оцена из свих предмета
    Трајање Трајање се разликује за сваки радТрајање се разликује за сваки рад

    Испит АЦЦА И део (основни ниво)

    Овај део има укупно 9 радова који ће присуствовати или који ће се појавити, укључује основе присутних попут рачуноводства и менаџмента.

    • Испит АЦЦА 1. део фокусиран је на рачуноводство у целини, укључујући пословање, управљање и финансије. Фокус се такође односи на корпоративне и пословне законе, управљање учинком, опорезивање, финансијско извештавање, ревизију и финансијско управљање.
    • За разлику од других савремених онлајн прегледа, овај испит је писмени испит јер се тестира способност кандидата
    • Да би очистио сваки дио испита, кандидату треба 50% бодова
    • Трајање сваког прегледа се разликује

    Испит АЦЦА ИИ део (професионални ниво)

    Да бисте очистили овај ниво, потребно је да се појавите за 5 радова, од којих су 3 основна, док у последња два нивоа постоје опције које можете бирати.

    • АЦЦА део ИИ фокусира се на етику и ризик управљања, пословну анализу и корпоративно извештавање, а такође и на унапређено финансијско управљање, управљање учинком, ревизију и осигурање и опорезивање.
    • За разлику од других савремених онлајн прегледа, овај испит је писмени, јер тестира способност кандидата
    • Да би очистио сваки дио испита, кандидату треба 50% бодова
    • Трајање сваког прегледа се разликује

    АЦЦА квалификационе накнаде


    Поред котизације за пријављивање АЦЦА-е на испит, морате платити и одређену накнаду. Напоменама у наставку можемо вам помоћи да боље разумете структуру накнада за полагање испита.

    Ниво испита  Накнада за пријаву испита
    Знање Ф1, Ф2, Ф3Рано £72
    Стандард £76
    Касно £231
    Вештине Ф4, Ф5, Ф6, Ф7, Ф8, Ф9Рано £93
    Стандард £98
    Касно £257
    Професионални П1, П2, П3, а такође и било која 2 из П4, П5, П6, П7Рано £110
    Стандард £116
    Касно £277

    Као што можете видети и приметити на горњој табели, морате бити сигурни да се на време пријављујете на испите како бисте избегли касну накнаду која је прилично висока близу 100 до 200 фунти; стога морате бити сигурни да се региструјете на време, то ће вам уштедети много новца као и код касних наплате. Горњи графикон сам по себи објашњава.

    Изнад свега, материјал за учење и аудио снимци код куће могу се бесплатно пријавити за АЦЦА испите. Што значи да на крају нећете потрошити на материјал за учење.

    Проценат положеног за АЦЦА испите


    Будући да је следеће отцепљење испита заказано за јун 2016. године, дозволите нам да вам дамо процентуалну стопу полагања за АЦЦА испит у јуну 2015. године.

    Извор чињеница: АЦЦА Глобал

    АЦЦА испитне стратегије


    Имајте на уму да постоји само једно правило чист и оригиналан труд у било ком стручном испиту нема пречица. Ако желите да стигнете тамо и стекнете праву диплому, морате да радите изузетно вредно и предано. У наставку је наведено неколико савета који вам могу помоћи да стигнете раније.

    1. Пре него што предузмете било какав потез у каријери или било коју одлуку о каријери, планирате слично пре него што започнете студије за професионални курс као што је АЦЦА, потребно је да планирате исти. Прво планирајте колико папира желите да обришете за једно седење. План како учити за њих итд. Планирање је изузетно важно.
    2. Морате знати шта учите и како учите. Стога је изузетно важно добро познавати наставни план и структуру курса.
    3. Разумевање приступа испитивача према испитивању; што значи да треба да знате шта испитивач очекује као одговор.
    4. Проучите само и само из одобреног текста или студијског материјала АЦЦА. Имају дефинисан и планиран наставни план који желе да проучите и разумете. Стога се требате усредсредити на њихов материјал за учење и проучавати из истог.
    5. Нека вам буде постављен циљ свакодневног проучавања дела посла. Постављени циљ ће вам помоћи да боље разумете и такође довршите свој део на време.
    6. Не покушавајте да запамтите, уместо да разумете концепте и логику иза онога што се од вас тражи да проучавате. Ово ће вам помоћи да се боље објасните.
    7. У случају да сте негде запели или не можете да разумете нешто, можете се обратити аудио и видео туторијалима, потражите помоћ у вези са доступном материјом.
    8. Веома важни практични радови решавају колико год можете и боље разумете ваше становиште. Не заборавите да решите претходне испитне радове. Ово ће заиста помоћи.
    9. Проверите извештаје испитивача објављене на веб локацијама и такође потражите њихове шеме означавања или стратегије обележавања; схватићете колико вам је потребно да се усредсредите на који део дела.
    10. Анализирајте испитне радове, интервјуе испитивача и техничке делове материјала и ревидирајте их у складу са тим. Ревизија је важна јер ће вам помоћи да се сетите свега што сте проучавали.

    Док улажете све напоре у добро проучавање, не заборавите да се контролишете, НЕ ПАНИЧИТЕ !!!. И побрините се да се добро одморите пре прегледа.