Инвестиционо банкарство у Русији | Листа најбољих банака | Плата | Послови

Преглед инвестиционог банкарства у Русији

Да ли сте икада чули за инвестиционо банкарство у Русији? Какво је тржиште? Може ли неко тамо добити посао као инвестициони банкар? Како је култура? Које врсте послова су заступљеније? А колико зарада од инвестиционог банкарства у Русији можете очекивати? Какав је поступак регрутације?

У овом чланку ћемо покушати да одговоримо на сва горе наведена питања. Погледајмо редослед чланка.

У овом чланку ћемо говорити о следећем -

  • Инвестиционо банкарство у Нигерији

Ако сте нови у Инвестиционом банкарству, погледајте овде лупе идеје.

Инвестиционо банкарство у Русији

Већина банкара ретко је чула за инвестиционо банкарство у Русији. Али постоји и треба се заиста борити да бисте добили добру позицију у банци са избочинама у Русији.

Пре 1990. године у Русији није било инвестиционог банкарства. Све је почело након 1990. године када је Газпром изашао у јавност. Била је 1996. година када је индустрија инвестиционог банкарства у Русији пронашла свој први пут.

Пре 1996. године менталитет у Русији био је потпуно другачији. Да би неко требао савет за спајања и преузимања, не би ишао код инвестиционих банкара. Уместо тога, ишли би у комерцијалну банку, разговарали с њима и добијали кредит. Као резултат, инвестиционо банкарство у Русији уопште није расло.

Индустрија инвестиционог банкарства започела је у Русији, али и даље је послова спајања и преузимања врло мало. Ако у одређеној години питате инвестицијског банкара у Русији о томе које врсте послова је склопио, рекао би - трансакције на тржишту капитала, попут ИПО-а. Инвестициони банкари ретко се баве пословима спајања и преузимања.

У датој години, ако погледамо руско тржиште инвестиционог банкарства, видећемо да би 70% -80% послова било на тржишту капитала, а остатак послова долазио би из саветодавног преузимања и преузимања.

Али зашто постоје тако мање понуде у вези са спајањем и преузимањима? Разлог је тај што многе трансакције спајања и преузимања контролира држава или олигарси. Олигарси су људи који су веома богати и имају неку врсту политичког утицаја. Као резултат, прилично је тешко преговарати са њима. Према томе, компаније не намеравају да обављају трансакције спајања и преузимања јер су под контролом политичког притиска, а не институционалних и појединачних инвеститора.

С друге стране, ако погледамо послове са основним капиталом, видели бисмо да постоји много приватних компанија које воле да постану јавне. Као резултат тога, инвестиционе банке имају пуно прилика да закључе ове послове. Међутим, политика много утиче на договоре. А тржишта капитала су често затворена у Русији.

Дакле, укратко, инвестиционо банкарство у Русији је на ивици раста. Али политика драстично утиче на раст тржишта. Можемо се надати да ће, како економија расте, инвестиционо банкарство у Русији постепено расти ка бољој будућности.

Услуге које нуде инвестиционе банке у Русији

Као што сте видели да се инвестиционо банкарство у Русији бори да одржи ноге јачим, мало је банака које су добро пословале. У наставку ћемо покушати да разумемо њихов фокус и оријентацију ка услузи.

Прво ћемо се осврнути на услуге које ове инвестиционе банке нуде у Русији -

Тржиште капитала

Као што је већ поменуто, инвестиционе банке у Русији закључавају већину послова на тржишту капитала. Они нуде услуге на тржишту капитала прилично широко и имају тимове светске класе који би их подржали. Ево неколико врхунских услуга које нуде -

  • Трговина племенитим металима: Те банке купују племените метале (злато, сребро, платину итд.) У име својих клијената и нуде финансирање, трговање племенитим металима, нераспоређене рачуне метала за корпорације.
  • Брокерске услуге: Инвестиционе банке у Русији такође нуде брокерске услуге. Они нуде МИЦЕКС где помажу клијентима корпоративним обвезницама и акцијама, државним обвезницама и руским депозитарним признаницама. У РТС-у (ФОРТС) помажу клијентима у фјучерсима и опцијама на обвезнице и акције које издају врхунске руске компаније. Такође нуде услуге на ванберзанском тржишту.
  • ИПО и преузимање: Инвестиционе банке у Русији нуде почетне јавне понуде (ИПО) и секундарне примарне понуде (ПМО) и високо су веште у овим областима. Највеће инвестиционе банке у Русији помажу компанијама да добију пуну подршку током целе трансакције; а такође их сврстати у велику базу страних инвеститора и уврстити на међународне и руске берзе.

Финансирање дуга

Инвестиционе банке у Русији такође нуде широк спектар услуга у финансирању дуга. Они нуде следеће услуге у оквиру дужничког финансирања -

  • Издавање ЛПН еврообвезница / ЦЛН
  • Издавање рубљенских обвезница
  • Издавање корпоративних обвезница у рубљима
  • Издавање обвезница рубље у банкама и
  • Издавање рубљенских обвезница за руске изборне јединице и општине.

Такође, погледајте Финансирање капитала или Финансирање дуга

Корпоративне финансије (савет за преузимања и преузимања)

Врхунске инвестиционе банке нуде саветодавне услуге преузимања и преузимања чак и ако Русија није баш популарна по уговорима о преузимањима и преузимањима. Помажу клијентима да изграде стратегију и структуру преузимања и преузимања. Такође помажу клијентима у управљању потенцијалним клијентима, претрази инвеститора, финансирању путем приватних пласмана, спајањима и заменама удела у капиталу и саветодавним услугама.

Сада ћемо разговарати о услужној оријентацији ових инвестиционих банака у Русији.

  • Ове врхунске банке су најобожаваније инвестиционе банке у Русији. Имају дугогодишње искуство (око 20+ година) да пружају услуге својим клијентима у Русији и на међународном тржишту.
  • Ове банке такође имају сјајне мреже и њихови клијенти могу добити приступ великом броју међународних инвеститора због веза банака.
  • Ако било који клијент жели да тестира надмоћ ових банака, може проћи кроз низ великих инвестицијских послова које су банке склопиле како би био сигуран у врхунску услугу.
  • Ове банке обично запошљавају најбоље људе како би могле да створе најбоље тимове. Инвестиционо банкарство није за оне са слабим срцем и тимови су на сваки начин изванредни.

Списак најбољих инвестиционих банака у Русији

Да, Русија није савршено место за инвестиционе банкаре. Али овде је листа водећих инвестиционих банака које су осјетиле своје присуство.

Погледајмо их једну по једну -

  • Алфа банка
  • Атон Цапитал
  • Московска банка
  • БНП Парибас СА
  • Центр-Инвест
  • Цитигроуп Инц.
  • Цредит Суиссе Гроуп АГ
  • Газпром банка
  • Металлинвестбанк
  • Морган Станлеи
  • Палбанк
  • Ренаиссанце Цапитал
  • Роснефт
  • Краљевска банка Шкотске ПЛЦ
  • Сбербанк
  • Тројка Диалог
  • УБС АГ
  • ВТБ Цапитал
  • Зерицх

Процес регрутације

Процес запошљавања у инвестиционом банкарству у Русији није много другачији. Али наравно, у процесу је мало јединствених ствари које бисмо требали знати. Погледајмо процес регрутовања инвестиционог банкарства у Русији -

  • Умрежавање: Као што већ знате без умрежавања, било би немогуће означити се. У Русији је процес регрутовања углавном случајан; зато треба да направите изванредну количину умрежавања. Само хладно позивање или хладно слање е-поште неће погодити врх; треба да присуствујете догађајима које спонзоришу пословни клубови, разговарате са што већим бројем ловаца на главе, а затим потражите стажирање колико год можете.
  • Пракса: Овде у Русији значење праксе је другачије. Не можете само добити ништа за 6 до 12 недеља праксе. Морате бити спремни за праксу од најмање 6 месеци до годину дана. Замислите да радите у инвестиционом банкарству као приправник, радите посао инвестиционог банкара, примате храну за пилетину и радите 100 сати недељно годину дана. Ово већини није лако. Али мало људи је спремно да плати цену да би ушло у инвестиционо банкарство. Како је тим много мањи од осталих делова света, препреке за улазак су много више него обично. Такође, погледајте како добити стаж за инвестиционо банкарство
  • Планирање уласка у инвестиционо банкарство: Морате пажљиво планирати улазак на руско тржиште инвестиционог банкарства. Ево зашто. Конкуренција је врло јака и пуно је људи који теже само једној позицији, јер је тим увек веома мали. Дакле, требали бисте знати да бисте се уписали у инвестиционо банкарство када сте на матури. А када сте на матури, треба да засучете рукаве и почнете да тражите стажирање. Циљ би вам био најмање 2-3 праксе пре него што постанете дипломац. Пракса може бити било које природе - у комерцијалном банкарству, или директно у инвестиционим банкама, или у антитрустовским регулаторима где се одобравају уговори о спајању и преузимањима.
  • Интервјуи: Ако следите горње кораке, можда ћете бити спремни за интервјуе. Да бисте испуњавали услове за интервјуе за посао са пуним радним временом, морате имати одговарајуће квалификације и заиста бисте требали знати неколико крупних снимака у индустрији. Питања за интервју су иста и потребно је да прођете путем мрежне пријаве, центара за процену, нумеричких питања и анализе случаја случаја. У техничким интервјуима биће вам постављена питања попут ДЦФ процене, различитих методологија процене, како можете повезати 3 финансијска извештаја, како израчунати бета итд. Инвестиционе банке у Русији запошљавају само 3-4 особе годишње, често и мање од тога. Због тога је једини начин да се истакнете стицање додатних квалификација попут ЦФА, широко умрежавање и увек бити спремни за праксу пре него што добијете посао са пуним радним временом.
  • Приступна тачка као странац и језик: Као странац, готово је немогуће добити посао у инвестиционом банкарству у Русији. Давне 1990. године ствари су биле другачије. Тада су руске инвестиционе банке морале да ангажују људе из страних земаља, јер Руси нису имали потребне квалификације за инвестиционо банкарство. Временом су се ствари промениле. Овде се запошљавају само Руси. Једини странци који раде у инвестиционим банкама у Русији су на нивоу доктора медицине. То значи да без знања матерњег језика немате шансе.

Укратко, није лако ући у инвестиционо банкарство у Русији. Треба пуно посла да урадите пре него што икада угледате светлост дана.

Култура у инвестиционим банкама у Русији

Чак и ако је руско тржиште инвестиционог банкарства у настајању, радни притисак је огроман. Као аналитичар прве године, морате да радите 80-100 сати недељно сваке недеље. А од вас би се очекивало да наступите, јер је тим врло мали и само 10-15 људи подржава читав регион. Али током лета радно време постаје мало мање строго. Јер током августа људи одмарају и одлазе на одмор. Притисак посла постаје мањи. Због тога током лета инвестициони банкари раде око 60 сати недељно.

Као аналитичар, током целог дана морате да присуствујете великом броју спољних и унутрашњих конференцијских позива, јер је важно да банкари о сваком потезу разговарају са својим клијентима. А сви позиви треба да се заврше пре 18 сати. јер ниједан запослени у било којој корпорацији не седи у њиховој организацији даље од тог времена.

Посао је обично подељен на три кључне области - административни посао (20%), Екцел и моделирање (30%) и повер-поинт (50%).

Плате инвестиционог банкарства у Русији

Најбоља ствар у раду у руском инвестиционом банкарству и такође у платама инвестиционог банкарства у Русији. Добар је као Њујорк или Лондон. Дакле, сада има смисла зашто људи толико раде на улагању у инвестиционо банкарство.

Погледајмо просечну плату инвестиционих банкара и аналитичара -

извор: глассдоор.цом

У инвестиционом банкарству у Русији, уз већу плату, могли бисте да уштедите и много више, јер стопа пореза на доходак износи само 13%. То значи да је након плаћања пореза на доходак преосталих 87% ваше, што је пуно ако упоредите са Њујорком или Лондоном.

А такође ћете зарадити одличан бонус. Као сарадник, у првој години ћете зарадити скоро 1,5 пута већи износ од зараде. А плата и бонус су сви оријентисани на учинак.

Али у бутик банкама основна компензација и бонус су много мањи.

Излазне могућности

Ретко ко напушта инвестиционо банкарство у Русији због других могућности. Разлог је велика баријера за улазак у инвестиционо банкарство. Људи се толико труде да уђу у инвестиционо банкарство и не раде дуго; већина не тражи друге могућности.

Међутим, ако тражите нове могућности и нисте превише заинтересовани за инвестиционо банкарство, једина опција може вам бити каријера за корпоративни развој. Приватни капитал је овде у повојима - постоји само 10 фирми које запошљавају људе. А чак ни хеџ фондови такође нису превише раширени.

Такође, погледајте могућности изласка из инвестиционог банкарства

У крајњем случају

Инвестиционо банкарство у Русији није сјајно тржиште за испробавање. Ако сте из Русије, онда имате прилику да окушате срећу. Иначе, требате имати дугогодишње искуство у инвестиционом банкарству да бисте оставили печат.

Предложени чланци -

Ово је био водич за инвестиционо банкарство у Русији, преглед тржишта, понуђене услуге, листа водећих инвестиционих банака у Русији, култура, зараде у инвестиционом банкарству у Русији, послови у инвестиционом банкарству у Русији и могућности изласка. Такође можете погледати ове чланке у наставку да бисте сазнали више о инвестиционим банкама

  • Инвестиционо банкарство у Малезији
  • Инвестициона банка у Бостону
  • Инвестиционо банкарство у Аустралији
  • Инвестиционо банкарство у Индији
  • <