10 најбољих књига о финансијама за нефинансијске менаџере

Списак најбољих књига о финансијама за нефинансијске менаџере

Доступне су различите књиге које нефинансијским менаџерима дају разумевање о финансијама. Испод је листа таквих књига о финансијама за нефинансијске менаџере -

 1. Финансије за нефинансијске менаџере, друго издање (серија књига са актовкама)(Набавите ову књигу)
 2. Основе финансија и рачуноводства за нефинансијске менаџере(Набавите ову књигу)
 3. Финансије за нефинансијске менаџере и власнике малих предузећа(Набавите ову књигу)
 4. Водич кроз основе финансирања за менаџере (ХБР Водич) (Набавите ову књигу)
 5. Финансије за нефинансијске менаџере(Набавите ову књигу)
 6. Финансије и рачуноводство за нефинансијске менаџере: све основе које треба да знате, 7. издање(Набавите ову књигу)
 7. Финансије и рачуноводство за нефинансијске менаџере(Набавите ову књигу)
 8. МцГрав-Хилл 36-часовни курс: Финансије за нефинансијске менаџере, 3. издање (МцГрав-Хилл-ови 36-часовни курсеви)(Набавите ову књигу)
 9. Финансије и рачуноводство за нефинансијске менаџере(Набавите ову књигу)
 10. Финансије за стратешко одлучивање: Шта нефинансијски менаџери треба да знају (Ј-Б-УМБС серија)(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о финансирању за нефинансијске менаџере, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Финансије за нефинансијске менаџере, друго издање (серија актовки)

аутор Гене Сициллиано

Ово је једна од књига са којом можете почети. Ово је посебно написано за нефинансијске менаџере. Сазнајте више у прегледу и најбољим за понети.

Приказ књиге

Аутор је написао ову књигу на врло луцидан начин. Чак и ако су финансије сува и сложена тема, док читате ову књигу, нећете се осећати исто. Сваки одељак садржи примере тако да их можете брзо прегледати и разумети о чему се ради. А као и код неких читалаца, аутор је помешао хумор на такав начин да ћете потпуно уживати у читању ове књиге. Ово, међутим, није детаљна књига. Ако сте почетник у финансијама и желите да схватите зашто и како, онда бисте то дефинитивно требали покупити.

Најбоље за понети из ове књиге о финансијама за нефинансијске менаџере

Постоји неколико ствари због којих бисте требали купити ову књигу -

 • То покрива основно знање толико добро да након читања ове књиге можете да помислите да прочитате детаљну, напредну књигу о финансијама.
 • Препуна је примера, анегдота и хумора.
 • Чита се врло лако и не садржи сложеност ни у једном одељку.
 • Има разумне цене и вредност за новац.
<>

# 2 - Основе финансирања и рачуноводства за нефинансијске менаџере

Едвард Фиелдс

Чак и ако никада раније нисте осетили потребу да разумете бројеве, ова књига ће вам прискочити у помоћ. Помоћи ће вам да разумете основне бројеве и како на крају можете да их савладате.

Приказ књиге

Не можете да разумете финансије ако не поседујете основно знање из рачуноводства. Ова књига научиће вас како можете да разумете биланс стања, извештаје о токовима готовине, биланс успеха и годишње извештаје. Свако ко је прочитао ову књигу променио је свој поглед на финансије. Али постоји један знак упозорења. Текст је густ и требате се потрудити да прочитате свако поглавље. Међутим, ако желите да научите финансије, то неће бити проблем.

Најбоља храна за понети из ове Најбоље књиге о финансирању за нефинансирање

Ево разлога због којих би требало да купите финансије за нефинансијску књигу -

 • Продато је више од 40.000 примерака и то је савршена књига са референцама за нефинансијске менаџере.
 • Ако уопште не разумете бројеве, сматраћете да је непроцењив јер је препун студија случаја, концепата, терминологије и речника.
 • Научићете буџетирање, новчани ток, биланс стања, алате за откривање превара и још много тога.
<>

# 3 - Финансије за нефинансијске менаџере и власнике малих предузећа

Лавренце Туллер

Менаџери који раде у великим и малим организацијама и који су део маркетинга, продаје, људских ресурса и пословања нису баш добри са финансијама. За њих је ова књига непроцењив ресурс.

Приказ књиге

Ако сте збуњени око тога коју књигу да преузмете као нефинансијски менаџери да бисте разумели ситне финансије у најпрактичнијем формату, одаберите ову књигу. Прилично је старо. Стога су основи у овој књизи јасни и сажети. Не омаловажавајте ову књигу јер је написана пре скоро девет година. Ако икада сумњате у то, само погледајте име аутора. Харвардски је учењак и аутор 27 књига. Ова књига је стога посебно корисна за људе који су директно или индиректно повезани са пословањем и који треба да разумеју управљање готовином, банкарство, планирање, прибављање капитала, и тако даље и тако даље.

Најбоље за понети из ове књиге о финансијама за нефинансијске менаџере

Следе разлози због којих би требало да купите ово финансирање за нефинансијску књигу -

 • Аутор је ауторитет на ту тему. Осим што је дипломирао на Харварду, имао је и водио 12 одвојених предузећа. Дакле, шта год дели корисни је савет.
 • Старо је злато, а након читања ове књиге рекли бисте исто.
 • То није књига која блебеће само о теорији. Практично је и моћи ћете да се повежете са практичним пословањем.
<>

# 4 - Водич кроз основе финансирања за менаџере (ХБР Водич)

Ако се учите, можда сте чули за Харвард Бусинесс Ревиев. Они стварају књиге, чланке и производе који су од велике помоћи студентима бизниса. Овај водич је такође сличан.

Приказ књиге

Претпоставимо да започнете посао. Сад, да ли знате када бисте направили компензацију? Или како треба израчунати тачку рентабилности? Ако сте почетник у финансијама или вам треба само освежење, подигните ову књигу и на 192 странице ћете научити основе финансија. Ова књига је значајна не само зато што је луцидна или кратка; него ће вам рећи све што стоји иза свега. Питање „зашто“ је веома важно. Преузимање ове књиге помоћи ће вам да добијете одговор „зашто“ у финансијама.

Најбоље за понети из ове књиге

Ево најбољих ствари које ћете научити из ове финансије за нефинансијску књигу -

 • Почећете да схватате жаргон финансија на луцидан начин. Након читања ове књиге, када би неко поменуо тај термин, нећете се спотакнути с њим.
 • Научићете да користите финансијске податке да бисте сазнали да ли можете прихватити још неке захтеве за буџетом или не.
 • Научићете да рачунате из финансија да бисте разумели анализу трошкова и користи, а такође ћете почети да дешифрујете финансијске делове својих ривала.
<>

# 5 - Финансије за нефинансијске менаџере

аутор Херберт Т. Спиро

Чак и ако нисте директно повезани са финансијама, у ово доба врхунске конкуренције, опрезно је да се опремите алатима и концептима финансија. Финансије су срж сваког посла, а без знања финансија, можда вам нешто недостаје под привидом тривијалности.

Приказ књиге

Већина књига може додирнути само огреботине на површини. Мало је оних који су у стању да луцидно покрију основе. Веома је мало књига које вам могу улити поверење у финансије. Ова књига ће вам омогућити да будете сигурни у финансије. У свом приручнику од 320 страница не покрива ништа сложено, али читајући га, постаћете добри са бројевима у финансијама. Професионалци који су прочитали ову књигу известили су да су из потпуно заблуде о финансијама постали проценитељи финансијских података у извештајима.

Најбоље издвајање из ове књиге о финансијама за нефинансирање

Следећи ствари, научићете из књиге -

 • Пре свега, моћи ћете да примените анализе рентабилности након читања ове књиге.
 • Могли бисте да креирате рачуне и буџете добити и губитка.
 • Моћи ћете да тумачите биланс стања своје компаније и својих ривала.
 • Такође ћете стећи довољно стручности за разумевање других повезаних финансијских извештаја, као што су биланс успеха, извештај о токовима готовине итд.
<>

# 6 - Финансије и рачуноводство за нефинансијске менаџере: све основе које требате знати, 7. едиција

аутор Виллиам Г. Дромс и Јаи О. Вригхт

Главна карактеристика ове књиге су студије случаја. Не можете пропустити ову књигу ако сте нови у финансијама.

Приказ књиге

Ова књига се разликује на начин који повезује стварни живот са књишким знањем. Финансијски концепти су корисни када их нефинансијски менаџери могу применити у стварном животу. Узимајући помоћ ове књиге, они то заиста могу. Пре свега, пун је практичних примера; друго, уопште се не чини тешким чак и ако долазите из нетехничког порекла; треће, даје вам довољно дубине да разумете текуће финансијске послове компаније. У одређеном смислу, то је комплетна књига за нефинансијске менаџере.

Најбоље за понети из ове књиге о финансијама за нефинансијске менаџере

Ево разлога због којих бисте требали купити ову књигу -

 • Помогло би вам у доношењу одлука у вези са дугорочним улагањима.
 • Не само да ћете научити основе финансија, већ ћете и упознати рачуне кроз више и више.
 • Научићете да читате биланс стања и тумачите финансијске извештаје.
 • Такође ћете моћи да направите анализу рентабилности како бисте разумели приход и колику зараду можете да остварите на крају дана.
<>

# 7 - Финансије и рачуноводство за нефинансијске менаџере

аутор Стевен Финклер

Ова књига ће вам помоћи да разумете финансијско управљање из суштине. Такође ћете добити ЦД-РОМ са интерактивним Екцел предлошцима.

Приказ књиге

Ова књига је једна такве врсте јер тврди да испуњава све ваше потребе у погледу финансијских услова, жаргона, концепата и основног разумевања финансија. Најбољи део ове књиге је укључивање екцел апликације, што је непроцењиво за нефинансијске менаџере. Ова књига не само да ће вам помоћи да разумете концепте, већ ће вам помоћи и да доносите критичне одлуке у име своје фирме. Оно што вам се чинило бесмислицом, након читања ове књиге, имаће савршен смисао. Шта више можете тражити од књиге?

Најбоље издвајање из ове књиге о финансијама за нефинансијске извршне књиге

Ову књигу бисте требали купити из следећих разлога -

 • Ова књига је препозната као најбоља књига на ту тему. Такође се препоручује за постдипломске студије.
 • Људи који су из различитих домена попут инжењера, архитеката итд., Такође могу много научити из ове књиге. Ова књига није применљива само на менаџере или људе који имају пословну оштроумност, већ и на оне који немају никакве везе са пословањем.
 • Овај том има 23 поглавља и има 352 странице. Ако можете да прочитате ову књигу и пратите апликацију, не морате ништа друго да читате.
<>

# 8 - МцГрав-Хилл 36-часовни курс: Финансије за нефинансијске менаџере 3рд Едитион (МцГрав-Хилл 36-часовни курсеви)

Аутор: Х. Георге Схоффнер, Сусан Схелли, Роберт Цооке

Кад вам неко каже да треба да уложите само 36 сати у разумевање предмета, то одједном постане занимљиво. А када сте већ спремни да научите финансије, онда вас ништа не може спречити да боље разумете ту тему.

Приказ књиге

Ако желите да научите основне принципе и концепте финансија испод 36 сати, не би требало да одлажете. Јер је код ове књиге потражња превисока, а понуда умерена! Коришћен је за МБА курс, као и за разумевање финансијских извештаја. Људи из свих сфера живота могу га прочитати као почетни курс или као курс за освежавање. Ако сте неко ко нема искуства са отварањем рачуна добити и губитка, узмите ову књигу и сигурно ћете научити.

Најбоље за понети из ове књиге

Постоји неколико разлога због којих би требало да купите ову књигу за књиге нефинансијских менаџера -

 • То је непроцењив ресурс за свакога ко жели да научи финансије. Чак су и људи који се баве финансијском професијом известили да је ова књига успела да премости неке празнине у њиховом разумевању.
 • Премошћавање једне каријере до друге врло је тешко. Ако планирате да се на било који други начин пређете на финансије, узмите ову књигу.
 • Веома је прихватљиве цене и има потпуну вредност за новац.
<>

# 9 - Финансије и рачуноводство за нефинансијске менаџере

аутор Самуел Веавер и Ј. Фред Вестон

Ово је још једна књига МцГрав-Хилл која ће вам помоћи да боље разумете финансије.

Рецензија књиге „Финансије за нефинансијске менаџере“

Ова књига није исцрпна онако како ви желите да буде, али ипак ради. Разлог због којег смо ову књигу уврстили у најбоље књиге о финансијама за нефинансијске менаџере је тај што су многи читаоци препоручили ову књигу чак и вештију од целог курса. А ако можете добити књигу ове врсте за неколико долара, зашто је не бисте пробали. Ово не препоручују само људи који су били студенти већ и они који су били финансијски директори и извршни директори компанија Фортуне 1000.

Најбоље за понети из ове књиге

Ево ствари које бисте из ових финансија научили за нефинансијску књигу -

 • Нећете научити само финансијске извештаје и основе финансија; такође ћете научити како да ове концепте ускладите са стварним пословним сценаријима.
 • Најбољи додатак су мерења учинка која је покрило врло мало књига из истог домена.
<>

# 10 - Финансије за стратешко одлучивање: Шта нефинансијски менаџери морају знати (Ј-Б-УМБС серија)

М. П. Нараианан & Викрам К. Нанда

Зашто знати финансије? Зато што требате донијети много стратешких одлука; а ако немате темељно знање о финансијама, било би тешко донети било коју одлуку малу или велику.

Приказ књиге

То је једна од књига под Вилеи Финанце-ом и говори о основама онога што нефинансијски менаџери треба да знају. Ова књига је посебно за вас ако немате никакво знање о финансијама. Ова књига вам представља одличан референтни материјал. Ова књига укључује сјајне случајеве и одговарајућа објашњења за многе одлуке које организација доноси, а она ће вам сигурно помоћи да разумете ситницу финансијског одлучивања.

Најбоље издвајање из ове књиге за књиге нефинансијских менаџера

Ево најбољих за понети -

 • Ова књига ће обухватити теме попут управљања ризиком, продаје, процене учинка, спајања и преузимања, структуре капитала итд.
 • Ова књига је посебно корисна ако сте у могућности да доносите одлуке и када ваше одлуке дугорочно утичу на целу организацију.
<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом