10 најбољих књига за побољшање преговарачких вештина

Листа 10 најбољих књига преговора свих времена

По дефиницији, преговарање је процес кроз који две стране међусобно воде дијалог и постижу исход који је користан за обе. Испод је листа књига о преговорима -

 1. Како доћи до Да: Преговарање о споразуму без попуштања (Набавите ову књигу)
 2. Преговарање за предност: Преговарачке стратегије за разумне људе (Набавите ову књигу)
 3. Како доћи до себе са собом: Како добити оно што заиста желите (набавите ову књигу)
 4. Никад не раздвајајте разлику: Преговарање као да вам живот зависи (набавите ову књигу)
 5. Да се ​​прошлост бр(Набавите ову књигу)
 6. Добијање више: Како преговарати о постизању циљева у стварном свету (набавите ову књигу)
 7. Преговарачки геније: Како савладати препреке и постићи бриљантне резултате за преговарачким столом и даље (Набавите ову књигу)
 8. Зашто жене не питају: Висока цена избегавања преговора - и позитивне стратегије за промене (Набавите ову књигу)
 9. Пре-Суасион: Револуционарни начин за утицај и убеђивање (Набавите ову књигу)
 10. Преговарање о немогућем: Како разбити мртве тачке и решити ружне сукобе (набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу преговора, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Доћи до Да: Преговарање о споразуму без попуштања

Ова књига је првобитно написана пре 35 година 1981. године. Била је најпродаванија нефикционална књига коју је написао Рогер Фисхер и Виллиам Л. Ури. Од тада је ажуриран неколико пута. Његово ажурирање из 1991. године написао је Бруце Паттон, а књига се већ дуги низ година појављује на листи бестселера Бусинесс Веек-а.

Приказ књиге:

Ово издање је за вас ако сте почетник у свету преговора. Јасно објашњава ваше концепте преговарања и чини вам да разумете како сјајни преговарачи мисле. Ово издање узима примере да бисте вас упознали са грешкама којима бисте могли бити склони док пролазите кроз процес преговарања. Никада не бисте заборавили да избегнете ове грешке јер књига подучава ове лекције пружајући примере из стварног живота.

Кључне Такеаваис

 • Ова књига разматра сваку основну лекцију коју би било који преговарач икада научио.
 • Ова књига инсистира на стварима као што су не преговарање око позиција, држање људи одвојеним од проблема, фокусирање на објективне критеријуме и навођење друге стране да игра.
 • Такође објашњава чувену идеју о најбољој алтернативи преговарачком споразуму.
 • Ови концепти су илустровани на толико поједностављен начин да би, ако их прођете само једном, било једнако добро као да знате како преговарати. То је обавезно прочитати!
<>

# 2 - Преговарање за предност: преговарачке стратегије за разумне људе

Написао Г. Рицхард Схелл и објавио у сарадњи са Пенгуин Хоусе оф Публисхинг 2001. године.

Приказ књиге:

Аутор је рекао да преговори зависе од 90% од припреме преговарача. Било је много заблуда око концепта преговарања и преговарања, на које је она покушала да се позабави давањем различитих прича и свеобухватним прегледом процеса преговора и преговарања.

Схелл је то изузетно добро написао и пружио много конкретних примера у својој публикацији. Даље, аутор је изложио детаљну и методичку стратегију за побољшање ваших преговарачких вештина, а детаљна процена је дата у додатку за утврђивање вашег јединственог стила и преференција.

Кључне Такеаваис

 • Аутор је нагласио скривене обрасце и психологију људи који управљају њиховим вештинама преговарања
 • Разне тешке опасне ситуације, укључујући ситуације с таоцима, велики улози итд., Објашњене су као приче које пружају стварни сценарио преговарања.
 • Потпуни преглед преговарачког процеса од припреме до затварања.
<>

# 3 - Доћи до себе са собом: Како добити оно што заиста желите

Аутор Виллиам Ури, је прилично познат по писању о уметности преговарања. Како доћи до себе са собом је првобитно објављен у сарадњи са ХарперЦоллинс 4. октобра 2016. Ова књига је прилично кратка и садржи само приближно 208 страница.

Приказ књиге:

Ову књигу написао је један од најутицајнијих стручњака за преговоре. Признато је као Књига најпродаванијих преговора од Нев Иорк Тимес. У овом издању аутор каже да не бисте требали очекивати да се друга страна увери у ваше аргументе, осим ако ви нисте убеђени у те аргументе. Практичан и ефикасан начин објашњавања ствари чини читање ове књиге дивним и интерактивним искуством.

Кључне Такеаваис

 • Упућивање на све врсте животних искустава разнолико распоређених људи међу менаџерима, владиним званичницима, радницима, адвокатима итд.
 • Узимајући из ауторовог става израженог у његовим књигама, аутор је напоменуо да је најбољи начин да се пронађе узрок неуспешног договора или незадовољавајућих односа да се испитате у вези са својим мисаоним процесом. Требали бисте покушати да промените природну тенденцију да реагујете на начин, који не служи вашем стварном интересу много пута. Нападање и контрола ове тенденције може резултирати великом приликом.
 • Обезбедио је метод постизања споразума са другом страном у седам корака, драматично побољшавајући квалитет преговора.
<>

# 4 - Никад не раздвајајте разлику: преговарајте као да ваш живот зависи од тога

Ово је једна од практично оријентисаних књига и књига је бестселера чији је аутор Цхрис ВоссТахл Раз. Објављен је недавно 2017. године у сарадњи са Рандом Хоусе издаваштво.

Приказ књиге:

Аутор је пружио неке заиста вредне пажње читаоцима у време када је достигао врхунац своје професије, будући да је био водећи ФБИ-јев међународни преговарач о отмици. Подизање емоционалне интелигенције и интуиције на виши ниво,Никад не раздвајајте разлику вам даје конкурентску предност у било којој дискусији.

Кључне Такеаваис

 • Откривање вештина које су аутору и његовим колегама помогле у бољим преговорима.
 • Постављајући девет принципа који су ефикасни како би вас учинили убедљивијим и у професионалном и у личном животу.
<>

# 5 - Превазилажење бр

Написао Виллиам Ури и првобитно је објављен 1991. Објављен је у сарадњи са Рандом Хоусе Инц и обухвата приближно 189 страница.

Приказ књиге:

Многи људи се суочавају са оном непријатном и дискредитујућом ситуацијом у којој морају да слушају НЕ од некога. Читаоцима помаже да разумеју процес преговора у различитим и тешким ситуацијама и води како да остану хладни под притиском.

Кључне Такеаваис

 • Овде можете упознати бављење притиском и разумевање важности учења преговора.
 • Научићете како да се носите са скривеним тактикама, проналажењу узајамно прихватљивих опција и устајању без изазивања противљења.
<>

# 6 - Добијање више: Како преговарати о постизању својих циљева у стварном свету

Добијање више, написао Стуарт Диамонд, је првобитно објављено 2010. Ово издање је објављено у сарадњи са Пингвин и обухвата приближно 400 страница.

Приказ књиге:

УДобијање више, стручњак за преговоре Стуарт Диамонд открива стварне тајне иза којих се може постићи више у било ком преговарању - шта год вам „више“ значило.Добијање више је доступан, без жаргона, иновативан и делује!

Кључне Такеаваис

 • Пронаћи ћете трикове како се носити са непредвидивим и како дискусије узети у светлу непредвидивог.
 • У сваком тренутку живота наћи ћете се да преговарате о жељама и жељама себе, а ваше емоције могу утицати на вашу вештину преговарања.
<>

# 7 - Преговарачки геније: Како савладати препреке и постићи бриљантне резултате за преговарачким столом и даље

Преговарачки геније, написао Деепак Малхотра иМак Х. Базерман, је првобитно објављен 2014. маја. Објављује се у сарадњи са Тантор Медиа, Инц.

Приказ књиге:

Једна од књига које стручњаци за преговоре препоручују. Аутори су бацили светло на аспекте понашања људског живота и одразили се на његова стварна искуства са пословним клијентима. Искуство је искористио да демонстрира припрему и извођење добро вођених преговора.

Кључне Такеаваис

 • Даје вам детаљне тачке, посебно тачке разговора које ће радити у стварном свету.
 • Читалац ће бити спреман са акционим планом преговарачког и преговарачког процеса, одлучиће о томе како реаговати и шта радити након што прочитају ову књигу. Помоћи ће вам да постанете преговарачки стручњак или преговарачки геније!
 • Ситуација преговарања из позиције слабости даје вам предност у сценаријима преговарања и преговарања.
<>

# 8 - Зашто жене не питају: високи трошкови избегавања преговора - и позитивне стратегије за промене

Зашто жене не питају, написао Линда БабцоцкСара Ласцхевер, је првобитно објављена 2003. Ова књига је објављена у сарадњи са Пиаткус. Највероватније би жена која ради или женски лик, који жели да започне своју каријеру, требало да прочита ову књигу да би разумела зашто жене ретко питају и жртвују милион ствари до краја своје каријере.

Приказ књиге:

Аутор, који је професор економије, гостујући факултет Универзитета Харвард, био је специјалиста за преговарање о посебним ситуацијама и решавање спорова. Ова књига, објављена 2003. године, ушла је у контроверзни свет у преговарачки свет стручњака, али убрзо су је читаоци широко препознали и аплаудирали изванредним запажањима аутора о стварним ситуацијама.

Кључне Такеаваис

 • Детаљна истраживања у психологији, социологији, економији и организационом понашању дају разумевање ума запослених жена у класи.
 • Постоје разне ситуације у стварним интервјуима и случајеви у којима жене ретко траже оно што требају, желе и заслужују.
<>

# 9 - Предсузија: Револуционарни пут за утицај и убеђивање

Вриттен би Роберт Б. Циалдини, је првобитно објављен 2016. године, у сарадњи са Рандом Хоусе. Утврђивање важности убеђивања у преговарању и преговарању о ситуацијама главни је фокус ове књиге.

Приказ књиге:

На основу различитих студија случаја, аутор је скренуо пажњу на људску психологију преговарања. Читаоцима је послао поруку где је дао везу људске психологије са вештинама убеђивања и преговарања.

Кључне Такеаваис

 • Разне студије случаја и приче помажу читаоцу да уђе у посматрачеве ципеле и да разуме како се људска психологија мења од времена пре, током и после преговора.
 • Убеђивачи успевају у преговорима не само због онога што кажу или како реагују, већ и због онога што раде пре дискусија
<>

# 10 - Преговарање о немогућем: Како разбити мртве тачке и решити ружне сукобе

Вриттен би Деепак Малхотра, је првобитно објављен 2016. августа, у сарадњи са Харпер Цоллинс. Утврђивање важности убеђивања у преговарању и преговарању о ситуацијама главни је фокус ове књиге.

Приказ књиге:

Разбијајући менталитет доброг преговарача, аутор је описао шта ће добар преговарач урадити пре него што седне за преговарачки сто, како особа треба да води процес и води дискусију док мапира преговоре и како да искористи снагу емпатије.

Кључне Такеаваис

 • Помињање различитих историјских догађаја и прича иза њих дато је у овој књизи како би се детаљно дао поглед на фасцинантне стварне преговоре.
 • Процес преговора не започиње само када особа седне за сто, већ почиње пре њега, а како менталитет и рад ума преговарача иду у таквим ситуацијама, аутор је такође дао у овој књизи.
 • Примењујући сценарије свакодневног живота на сложеније пословне сценарије, аутор је показао да су, иако се ниво преговарачке игре повећао, принципи који управљају преговорима и даље исти.
<>

Препоручене књиге

Ово је био водич за Преговарачке књиге. Овде ћемо разговарати о листи 10 најбољих књига које ће вам помоћи да утврдите важност убеђивања у преговарању и преговарању. Такође можете погледати следеће чланке -

 • Најбоље књиге за интервјуе за посао
 • Најбоље консултантске књиге
 • Најбоље књиге о управљању
 • Најбоља пословна књига
 • 10 најбољих књига Свамија Вивекананде

АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом