ВБА нова линија (корак по корак) | Како убацити нову линију у ВБА МсгБок?

Нова линија у ВБА МсгБок

Усклађивање реченице је веома важно како би се корисницима или читаоцима пренела одговарајућа порука. Да би реченица била исправна, користимо „нови пасус“ или нови ред као једну од техника, а то се обично догађа у Ворд документу. Ако имате ово питање, овај чланак уклања вашу бригу. Пратите овај чланак у потпуности да бисте сазнали више о новој линији у ВБА.

У Екцелу када желимо да убацимо нови знак у линији или притиснемо Цтрл + Ентер за уметање новог прелома ретка или користимо ЦХР функцију са 10. У ВБА програмирању готово је неизбежно користити прекидаче новог реда за уоквиривање реченица. Али питање је како можемо уметнути ВБА нови прекидач линије?

Како убацити нову линију у ВБА МсгБок?

Видео сам људе како користе неколико начина за уметање нових редова у ВБА. Имајући све то на уму, одлучио сам да вам детаљно покажем сваки од њих у овом чланку.

Пре него што вам покажем како да уметнете нову линију у ВБА, дозволићу вам да вам покажем зашто треба да уметнете линије у ВБА. За пример погледајте доњу слику.

Уоквирио сам реченицу у поруци без уметања нових редова у ВБА кодове. Сада погледајте доњу слику.

Ако погледате горње две слике, која од њих изгледа уредно и чисто. Обоје преносе исту поруку, али погледавши обе слике одлучите која је за вас боља и наставите читати да бисте научили другу слику.

Пример # 1 - Уметните нову линију у ВБА МсгБок користећи „вбНевЛине“

Да бисмо уметнули нову линију у ВБА, можемо да користимо ВБА Цонстант “ВбНевЛине”.

Као што и само име каже, уметнут ће нови ред између реченица или знакова. На пример, погледајте доњи код.

Шифра:

 Суб Типе_Екампле1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА Форум !!!. Показаћемо вам како да уметнете нову линију у овај чланак" Крај Суб 

У горњем коду имамо две реченице, прва је „Здраво добродошли на ВБА Форум !!!.“ А други је „Показаћемо вам како да убаците нови ред у овај чланак“.

Горе наведено приказује ове реченице у једном реду само попут доње слике.

Када су реченице превелике, то често ствара двосмисленост у уму читалаца или изгледа ружно, а читаоци уопште не желе да читају.

Да бисмо избегли све ове ствари, поруку можемо приказати у два реда уместо у подразумевани ред. Након што реченица у првом реду затвара двоструке наводнике и ставља знак & (&) симбол.

Шифра:

 Суб Типе_Екампле1 () МсгБок "Здраво добродошли на ВБА Форум !!!." & Крај Суб 

Након што симбол амперсанда (&) погоди размакницу и добије ВБА константу “вбНевЛине”.

Шифра:

 Суб Типе_Екампле1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА Форум !!!." & вбНевЛине Енд Суб 

Након константе „вбНевЛине“ притисните још једну временску траку и додајте амперсанд (&) симбол.

Шифра:

 Суб Типе_Екампле1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА Форум !!!." & вбНевЛине & Енд Суб 

Након другог знака знака амперсанд (&), додајте још један размак, додајте реченицу следећег реда у двоструким наводницима.

Шифра:

 Суб Типе_Екампле1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА Форум !!!." & вбНевЛине & "Показаћемо вам како да уметнете нову линију у овај чланак" Крај под 

Ок, завршили смо. Покрените код да бисте видели две реченице у два реда.

Ако нисте задовољни прекидачем једне линије, убаците још један прекидач тако што ћете у ВБА Мсгбок унети још један нови уметак за линију помоћу „вбНевЛине“.

Шифра:

 Суб Типе_Екампле1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА Форум !!!." & вбНевЛине & вбНевЛине & "Показаћемо вам како да уметнете нову линију у овај чланак" Енд Суб 

Изнад подебљаних и подвучених речи уметнуће се два прекидача између реченица и резултат је као у наставку.

Пример # 2 - Уметните нову линију помоћу „Цхар (10)“

Да бисмо добили нову линију уместо „вбНевЛине“, такође можемо да користимо функцију ЦХР за уметање нове линије у ВБА. ЦХР (10) је код за уметање нове линије у ВБА. Испод је пример истог.

Шифра:

 Суб Типе_Екампле1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА форум !!!." & Цхр (10) & Цхар (10) & "Показаћемо вам како да уметнете нову линију у овај чланак" Енд Суб 

Пример # 3 - Уметните нови ред помоћу „вбЦрЛф, вбЦр, вбЛф“

Такође можемо користити константе „вбЦрЛф, вбЦр, вбЛф“ за уметање новог прекидача линија. Испод су примери истих.

Шифра:

 Подтип_Пример1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА форум !!!" & вбЛф & вбЛф & "Показаћемо вам како да уметнете нову линију у овај чланак" Крај под 

Шифра:

 Подтип_Пример1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА форум !!!" & вбЦр & вбЦр & "Показаћемо вам како да уметнете нову линију у овај чланак" Крај под 

Шифра:

 Подтип_Пример1 () МсгБок "Здраво, добродошли на ВБА форум !!!" & вбЦрЛф & вбЦрЛф & "Показаћемо вам како да уметнете нову линију у овај чланак" Енд Суб 

Овај ВБА Нев Лине Екцел можете преузети овде. ВБА Екцел нови образац за нови ред