ВБА ИнСтр | Топ 5 примера за употребу функције Екцел ВБА ИнСтр

Екцел ВБА ИнСтр функција

Инстр у ВБА користи се за проналажење положаја датог подниза у низу након што одредимо методу упоређивања функције, постоје четири различите методе упоређивања за ову функцију, Инстр је функција низа, али излаз који функција враћа је нумерички излаз ова функција је у целобројној променљивој.

Стринг у ВБА није ништа друго до низ знакова, тј. Сви текстови који имају двоструке наводнике третирају се као низови. ИнСтр функција је уграђена текстуална функција која се користи за манипулисање жицама. На пример - ако из реченице желите да издвојите подниз или ако желите да примените промене дизајна фонта на одређени низ у низу знакова или ако желите да пронађете положај карактера и многе друге могућности, можете да користите ИнСтр.

Синтакса

Има 4 аргумента као што је приказано на доњој слици.

  • [Почетак]: Ово није обавезно. Ово је нумеричка вредност коју треба да одредимо са које позиције низа функција Инстр почиње да тражи испоручени текст. На пример: ако желите да претражите лик „А“ у речи „Бангалоре“ са 3. позиције треба да кажемо функцији Инстр почетну позицију као 3. Дакле, са знака са 3. позиције „А“ је на 5. позицији. Ако занемарите овај параметар, задата вредност је 1.
  • Стринг 1: Ово је стварни низ који испоручујемо, тј. Из овог текста покушавамо да пронађемо подниз. На пример, ако тражите стринг „А“ у „Бангалор“, Стринг 1 у Бангалореу.
  • Стринг 2: Ово није ништа друго до оно што је низ који тражимо. На пример, ако тражите стринг „А“ у „Бангалор“, Стринг 2 је а.
  • [Упоредити]: Ово је опет необавезни аргумент. У аргументу [упореди] доступне су три врсте опција.

  • вбБинариЦомпаре: Ово није ништа друго до велика и мала слова претрага подниза (низа 2) у низу 1. На пример, ако тражимо „А“ у речи „Бангалоре“ Инстр би вратио 2 као резултат и ако тражите „А“ у у речи „Бангалоре“ Инстр би вратио 0 као резултат, јер је наведени низ велика слова.

Као аргумент можемо ставити и нулу (0).

вбТектЦомпаре: Ово није велика и мала слова претрага низа 2 у низу 1. На пример, ако тражимо „А“ у речи „Бангалоре“ Инстр би вратио 2 као резултат и ако тражите „А“ у речи „Бангалоре“ Инстр би вратио и 2. Логика је А = а, Б = б, Ц = ц итд ...

Такође можемо ставити један (1) као аргумент.

вбДатабасеЦомпаре: Ово се користи за поређење података из ваше базе података, тј. Базе података Мицрософт Аццесс.

Такође можемо ставити један (-1) као аргумент.

Топ 5 примера коришћења ВБА Инстр функције

Овај предложак ВБА Инстр Фунцтион Екцел можете преузети овде - ВБА Инстр Фунцтион Екцел Предложак

Пример # 1

Почнимо са првим примером. Речју Бангалоре наћи положај лика а.

Задатак ће извршити доњи код.

Шифра:

 Суб Инстр_Екампле1 () Дим и Ас Вариант и = ИнСтр ("Бангалоре", "а") МсгБок и Енд Суб 

Сада покрените горенаведени ВБА код помоћу тастера Ф5 или га можете покренути и ручно, као што је приказано на доленаведеном снимку екрана.

Излаз:

Пример # 2

Сада у речи Бангалоре наћи положај лика „А“ са треће позиције.

Доље ће извршити задатак уместо нас.

Шифра:

 Суб Инстр_Екампле2 () Дим и Ас Вариант и = ИнСтр (3, "Бангалоре", "а") МсгБок и Енд Суб 

Да бисте покренули горенаведени код, можете да користите тастер Ф5 или га такође можете покренути ручно, као што је приказано на доленаведеном снимку екрана.

Излаз:

Сада на горњој слици погледајте разлику од претходног кода. Будући да смо почетну позицију лика поменули као 3, он је занемарио први знак „А“ на 2. позицији.

Пример # 3

Сада ћемо видети претрагу великих и малих слова. Речју Бангалоре наћи писмо „А“.

За ово треба да наведемо аргумент упоређења као вбБинариЦомпаре.

Шифра:

 Суб Инстр_Екампле3 () Дим и Ас Вариант и = ИнСтр (1, "Бангалоре", "А", вбБинариЦомпаре) МсгБок и Енд Суб 

Сада покрените овај код помоћу тастера Ф5 или га можете покренути и ручно.

Излаз:

Пошто смо аргумент за упоређивање навели као вбБинариЦомпаре Функција Инстр вратила је резултат као нулу јер нема великих слова „А“ постоји.

Пример # 4

Сада ћемо видети још једну претрагу осетљиву на велика и мала слова. Речју Бангалоре наћи писмо „А“. Претходни пример је вратио резултат као нулу.

Да бисмо овде превазишли приступ осетљивим на велика и мала слова, морамо аргумент аргумент упоредити са вбТектЦомпаре.

Шифра:

 Суб Инстр_Екампле4 () Дим и Ас Вариант и = ИнСтр (1, "Бангалоре", "А", вбТектЦомпаре) МсгБок и Енд Суб 

Сада покрените, овај код помоћу тастера Ф5 или га можете покренути и ручно.

Излаз:

Пример # 5

Сада ћемо видети напредни ниво функције Инстр. Ако имате много листова који имају више или мање слично име и желите да сакријете све те листове одједном, можемо користити доњи код да сакријемо одређени лист.

На пример, имам 5 листова са именом Сажетак 1, Сажетак 2, Сажетак 3, Сажетак 4 и Лист са подацима.

Сада желим да сакријем све оне листове који имају реч „Резиме“. Користите доњи код да бисте сакрили све листове који у свом имену имају реч Резиме.

Шифра:

 Суб То_Хиде_Специфиц_Схеет () Затамни Вс као радни лист за сваки Вс у АцтивеВоркбоок.Ворксхеетс Иф ИнСтр (Вс.Наме, "Суммари")> 0 Тада Вс.Висибле = клСхеетВериХидден Енд Иф Нект Вс 'ИнСтр функција тражи реч или фразу у имену листа 'Ако пронађе, биће скривен Енд Суб 

Сада покрените, овај код помоћу тастера Ф5 или га такође можете покренути ручно и погледајте излаз.

Слично томе, да бисте открили све оне листове, користите доњи код.

Шифра:

 Суб То_УнХиде_Специфиц_Схеет () Дим Вс Ас Ворксхеет за сваки Вс у АцтивеВоркбоок.Ворксхеетс Иф ИнСтр (Вс.Наме, "Суммари")> 0 Тада Вс.Висибле = клСхеетВисибле Енд Иф Нект Вс 'ИнСтр функција тражи реч или фразу у имену листа 'Ако пронађе, биће скривен Енд Суб 

Сада покрените, овај код помоћу тастера Ф5 или га такође можете покренути ручно и погледајте излаз.

Ствари које треба запамтити

  • Инстр је функција која разликује велика и мала слова. Да бисте елиминисали овај проблем осетљив на велика и мала слова, морате да наведете аргумент [упореди] као.
  • Ако тражите карактер осетљив на велика и мала слова, морате да наведете аргумент [упореди], као што то подразумевано ВБА узима као аргумент, чак и ако не наведете.
  • Инстр је ВБА функција тако да је не можете користити у екцел радном листу као друге уграђене формуле.
  • Ако функција не може пронаћи Стринг 2, резултат ће бити нула.