Блоомберг тест способности - БАТ | Комплетан водич за почетнике

Блоомберг тест способности или БАТ

Финансијски индустрија је скочила и расла у последњој деценији и све је већа потражња за финансијском стручношћу у специјализованој области финансија. Међутим, са порастом нивоа конкуренције, послодавцима је такође постало тежак задатак да на основу објективног скупа критеријума провере кандидате за њихово знање и вештине. Да би се суочио са овим изазовом и помогао студентима и амбициозним професионалцима да процене своју погодност за финансијску каријеру, Блоомберг институт је 2010. покренуо БАТ тест.

У року од неколико година свог постојања, БАТ или Блоомберг Тест способности су стекли велику веродостојност и постали су прилично популарни међу студентима који желе да процене своје способности за финансијску каријеру. Све већи број послодаваца оцене БАТ такође сматра поузданим начином процене погодности појединца за одређену област финансија.

ВАЖНО АЖУРИРАЊЕ -Имајте на уму да од јануара 2016. године Блоомберг више не нуди БАТ сесије у кампусу или на мрежи.

Блоомберг уместо тога сада нуди концепте тржишта Блоомберг

О чему се заправо ради у Блоомберговом тесту способности (БАТ)?


Блоомбергов тест способности испитује студенте за њихово знање из неколико специфичних области финансија и уместо да се фокусира на академско разумевање финансијских концепата, тест је осмишљен да процени способност појединца да примени теоријско знање на сценарије из стварног живота. Ово га такође чини много бољим филтером за послодавце који желе да запосле особе са жељеним скупом вештина и способностима за решавање проблема. Блоомберг тест способности је двосатни испит који се састоји од 100 питања са вишеструким избором која тестирају ученика у осам одељења. Међутим, не постоји одређени наставни план и програм или материјал за учење на основу којег неко може да се припреми за испит. Због смерница, Блоомберг је на својој веб локацији пружио низ примера питања која се односе на Блоомберг Тест Преп.

Блоомберг тест способности - на шта се тачно тестира?


Од осам одељења за која се студенти тестирају, четири су усредсређена на вештине потребне за пословне улоге, а четири на улоге усмерене на финансије. Овде бисмо разрадили ову широку поделу одељака.

Вештине за пословно оријентисане улоге:

Четири области усредсређене на вештине за пословно оријентисане улоге укључују анализу вести, економију, математику и аналитичко резоновање. Овде бисмо покушали да осветлимо сваки од ових одељака како бисмо стекли боље разумевање ових области:

 1. Анализа вести: Треба анализирати кратке одломке финансијске важности и одговорити на питања осмишљена за процену способности закључивања и логичког закључивања. Способност анализирања и закључивања сваког новог развоја са економским утицајем од суштинске је важности за сваког пословног човека.
 2. Економија: Треба проучавати и тумачити економске информације укључујући, али не ограничавајући се на понашање потрошача, корпоративно понашање, међународне односе, глобалне трговинске политике и друга подручја. Широко засновано знање и разумевање економског понашања држи кључ успеха у било којој финансији или пословној каријери.
 3. Математика: У овом одељку се испитују вештине решавања проблема са различитим нивоима тежине. Математика чини основно подручје финансија и пословања и овај одељак треба да процени колико је добар уопште са бројевима.
 4. Аналитичко образложење: На основу хипотетичких сценарија, мора се одговорити на низ питања користећи дедуктивну логику, аналитичке способности и маштовити приступ. Без доброг нивоа аналитичког резоновања, било би тешко успети у било којој пословној улози.

Вештине за улоге усмерене на финансије:

Преостала четири одељка су развијена за тестирање вештина потребних за улоге оријентисане на финансије. Ови одељци укључују анализу финансијских извештаја, инвестиционо банкарство, глобална тржишта и графиконе и графикон. Овде бисмо пружили кратак увод у садржај сваког од ових одељака:

 1. Анализа финансијски извештај: Овај одељак има за циљ тестирање разумевања концепата који се између осталог односе на израчунавање губитака и добити, кључне финансијске показатеље и ликвидност. Ови прорачуни чине важну основу за припрему и анализу финансијских извештаја за било које пословање.
 2. Инвестиционо банкарство: Овај одељак има за циљ да тестира способност појединца да примени принципе финансијског и стратешког саветништва који су саставни део концепта инвестиционог банкарства. Развој и примена финансијских стратегија може бити пресудан за успех у финансијској каријери.
 3. Глобална тржишта: Способност анализирања и тумачења података који се односе на функционисање финансијских тржишта биће тестирана у овом одељку. Циљ је да се утврди општи ниво свести појединца о трендовима и дешавањима на финансијским тржиштима уопште.
 4. Анализа графикона и графикона: Овај одељак намењен је тестирању способности проучавања и тумачења финансијских података представљених у облику графикона и графикона који би могли бити кључна вештина за каријеру везану за финансије.

Ево узорака питања Блоомберг Аптитуде Тест - Пример примера; можете преузети да бисте прегледали све информације о истим.

Резултати и накнада за испит Блоомберговог теста способности


 • Добијени бодови могли би се кретати од 0-50 за сваки од одељака, а укупан скор могао би се кретати од 200-800.
 • По завршетку теста, учесници добијају укупну оцену и перцентилно рангирање, заједно са детаљима учинка у сваком одељку у поређењу са глобалним просецима.
 • Ово помаже у праведној процени индивидуалних знања, вештина и способности у било којој одређеној области која је обухваћена тестом.
 • По први пут се може положити испит бесплатно, али свако ко жели да поново положи тест мора да плати 50 долара.
 • Међутим, може се полагати само једном месечно и свако може да полаже испит, без обзира да ли је из финансијске или нефинансијске академске позадине.

Испод је пример узорка.

извор: БАТ

Предности пријављивања за Блоомбергов тест способности


Блоомберг терминали на 3500 универзитета у више од 60 земаља нуде БАТ, што га чини изузетно доступним за просечног студента. По завршетку испита, студентски резултати су наведени у бази података Блоомберг Институте Талент Сеарцх којој потенцијални послодавци могу да приступе са веб локације Блоомберг или путем Блоомберг Профессионал Сервице из готово било ког дела света. Такође је важно напоменути да база података не открива потпуне детаље о појединцима и нуди само селективне информације.

Потенцијални послодавци обично траже потенцијалне клијенте на основу низа параметара и на основу проналаска занимљиве перспективе могу затражити детаље кандидата, а додатне информације могу бити доступне само на основу одобрења кандидата. Ово даје ретку слободу избора учесницима на тесту, омогућавајући им да одаберу ко може да приступи њиховим информацијама, а ако поново положе тест, евидентирају се и раније, као и ажурирани резултати како би корисници могли да прате напредак постигнут током времена.

Још једна јединствена предност коју пружа БАТ је та што људи из нефинансијског порекла којима финансија не може бити занимљиво, не осећају се довољно самопоуздано или не знају како да почну да раде на потребним вештинама или траже могућности могу да полажу испит за БАТ и одговоре ова питања за себе. Они не само да би могли да процене своје индивидуалне вештине и способности у одређеним областима финансија, већ би им потенцијални послодавци могли да приступе са неким атрактивним могућностима. Бројни такви мечеви између послодавца и запосленика омогућени су путем БАТ-а, што иначе не би било могуће.

Најбољи стријелци такође могу бити позвани на Блоомберг Суммер Интерн Цхалленге, који укључује међународне панеле и нуди занимљиве могућности умрежавања учесника. Бројни прошли учесници препоручују полагање теста само да би могли да сазнају да ли неко треба да буде у финансијама и за врсте каријерних прилика које би могао да пружи у погледу праксе и почетних позиција у инвестиционим банкама, заштитите се фондова или осигуравајућих друштава.