Списак 10 најбољих књига о управљању које би сваки менаџер требало да прочита!

Списак 10 најбољих књига о менаџменту

Менаџмент је можда једна од модерних дисциплина о којима се највише говори, али када је реч о оцртавању успешних техника менаџмента, постоји било који број ставова без идеје о њиховој истинској веродостојности. Испод је листа књига о управљању -

 1. Једна ствар коју треба да знате(Набавите ову књигу)
 2. Финансијска интелигенција(Набавите ову књигу)
 3. Шта је управљање(Набавите ову књигу)
 4. Једноминутни менаџер(Набавите ову књигу)
 5. Шест шешира који размишљају: суштински приступ пословном управљању(Набавите ову књигу)
 6. Прво прекршите сва правила: Шта највећи светски менаџери раде другачије (Набавите ову књигу)
 7. Сјајна пословна игра: једини разуман начин вођења компаније (Набавите ову књигу)
 8. Тхе Ессентиал Друцкер(Набавите ову књигу)
 9. Правила управљања: коначни кодекс за менаџерски успех(Набавите ову књигу)
 10. Високо управљање излазом(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о управљању, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Оно што треба да знате

Марцус Буцкингхам

Приказ књиге

Апсорбиран рад на томе шта одличне менаџере и лидере чини успешним у ономе што раде, односно води, мотивише и води људе. Аутор тврди да, уместо да постане плен уобичајене заблуде да се морају идентификовати слабости запослених и радити на њима, менаџер тражи снаге у појединцу и фокусира се на томе да то искористи.

Ово дело нуди читаоцима много јасније концепције и праксе управљања него већина других на ову тему, где се нуди много идеја без пуно суштине. У овом раду читаоцима се пружа обиље релевантних и организованих информација и савета о томе како развити добре управљачке вештине, почевши од управљања собом. Изузетно хваљен рад на управљању који ће вам помоћи на путу да постанете добар менаџер.

Кључно за понети

Комплетан водич за управљање људима идентификовањем њихових снага и коришћењем у корист организације у целини. За разлику од дела у која се преноси много теоријских идеја са мало практичне вредности, овај аутор усваја приземан приступ у разјашњавању кључних појмова и помаже читаоцима да разумеју како стећи критичке вештине управљања. Обавезно прочитајте како студенти, тако и професионални менаџери, о томе шта је потребно да бисте били добар менаџер.

<>

# 2 - Финансијска интелигенција

Аутор Карен Берман и Јое Книгхт

Приказ књиге

Јединствен рад на управљању који се фокусира на значај финансијске свести за менаџера да може доносити кључне одлуке на информисан начин. Аутори тврде да многи менаџери нису правилно упознати са основним финансијским концептима и да чак и мало знају о извору финансијских информација што ствари чини још тежим.

Идући корак даље, овај рад детаљно описује могуће пристрасности у финансијским информацијама које су доступне менаџерима и како могу да објасне те пристрасности. Одличан посао за нефинансијске менаџере који би им помогао да стекну неопходне финансијске вештине како би побољшали своју ефикасност.

Кључне Такеаваис

Ако менаџер није финансијски свестан, то би утицало на квалитет његових одлука, а аутори овог дела представљају поуздан приступ попуњавању ове празнине. Такође се тврди да менаџер треба да зна о могућим пристрасностима у финансијским информацијама и о томе како се ефикасно носити са њима. Комплетни рад на значају финансијске интелигенције у управљању.

<>

# 3 - Шта је управљање

Јоан Магретта

Приказ књиге

Аутор истражује неке од често игнорисаних аспеката менаџмента у овом информативном делу и нуди потпун преглед основних концепата менаџмента. Менаџер може бити добар у неким стварима које мора да уради, али управљање се састоји у томе да се све компоненте идеалног система споје, што је и циљ овог рада.

Читаоци би имали користи од продорних увида који се нуде у овом раду и који би помогли да се разуме зашто понекад мала предузећа напредују тамо где већа не. Јединствен рад на менаџменту који редефинише менаџмент за студенте, лаике као и пословне менаџере.

Кључне Такеаваис

Инсајдерски поглед на то како принципи менаџмента налазе примену у стварном свету и шта чини организације успешним као ништа друго. Уместо да се фокусира на било који специфични аспект управљања, овај рад говори о потреби менаџера да створи ефикасан систем од различитих компоненти које раде у корист компаније. Драгоцен рад на управљању који поставља права питања и указује на најпотребније одговоре.

<>

# 4 - Једноминутни менаџер

Аутор Кеннетх Бланцхард и Спенцер Јохнсон

Приказ књиге

Изузетно хваљено дело које нуди ефикасан и врло прилагодљив приступ управљању који је годинама радио довољно добро за хиљаде пословних менаџера. Аутори су уложили хвалевриједан напор да припреме расправу која је лака за читање, разумевање и постепено спровођење, помажући у постизању повећане продуктивности, професионалног задовољства радом и индивидуалног раста.

Постоје три компоненте овог приступа, укључујући једноминутне циљеве, једоминутне похвале и једноминутне опомене, које се на крају уклапају, што резултира готово савршеним системом управљања без много муке. Да би поједноставили ствари и показали ефикасност овог система, аутори су такође цитирали неколико студија из медицине и наука о понашању. Укратко, ово дело нуди мноштво информација и стратегија које су менаџери широм света успешно тестирали.

Кључне Такеаваис

То је суштински рад на практичном управљању за пословне менаџере који надгледају широк спектар пројеката у погледу величине и обима. Није без разлога ово дело константно било на листама бестселера ни најмање две деценије, пружајући високо организован и ефикасан приступ управљању. Обавезна литература за пословне менаџере који су спремни да побољшају своје разумевање уметности и науке о управљању.

<>

5. - Шест шешира који размишљају: суштински приступ управљању предузећем

Едвард Де Боно

Приказ књиге

Необична књига о управљању водећим ауторитетом за концептуално размишљање. Неки људи могу помислити да је управљање најважније за стратегије и њихову ефикасну примену или да знају како управљати људима и ресурсима, али овај аутор изнова наглашава да је све у томе како неко размишља. Већину времена збуњујуће или контрадикторне мисли отежавају доношење правих закључака и доношење правих избора на основу логичког размишљања.

Аутор је идентификовао шест типичних начина размишљања који би помогли да се боље разуме процес размишљања и како то утиче на способности менаџера да доноси одлуке. Револуционарни водич за управљање који може помоћи менаџерима да схвате како боље размишљање може довести до бољег управљања.

Кључне Такеаваис

Управљање је више од пуког планирања и управљања људима и ресурсима, већ је размишљање. Ова књига помаже читаоцима да стекну дубље разумевање наших мисаоних процеса који играју пресудну улогу у доношењу одлука у пословном и другим сферама живота. Интелигентно и инспиративно штиво за пословне менаџере, као и све оне који су заинтересовани да сазнају како размишљамо и зашто размишљамо на начин на који размишљамо.

<>

# 6 - Прво прекршите сва правила: Шта највећи светски менаџери раде другачије

Марцус Буцкингхам и Цурт Цоффман

Приказ књиге

Одвајајући се од конвенционалне мудрости, ова најбоља књига о менаџменту заснована је на налазима масовне студије коју је спровео Галлуп о томе шта чини одличног менаџера. Резултати студије били су прилично запањујући, јер није успела да прецизно утврди било коју специфичну стратегију коју је усвојио било који од ових менаџера, осим што су правилник бацили руководству кроз прозор и покушали да реконструишу свој властити јединствени начин управљања талентима и ресурсима.

Откривено је да имају тенденцију да занемарују уобичајено гледиште да скоро свако може бити обучен да постигне било шта и уместо тога идентификовали су корисне таленте и једноставно су „знали“ како тај сирови таленат претворити у перформансе. Ово дело се може описати само као узбудљиво путовање у неке од најуспешнијих умова у свету менаџмента и то као плативо.

Кључне Такеаваис

Необичан поглед на оно што менаџера чини успешним, заснован на Галлуповој студији о неким од најбољих менаџера дана. Било је мало, ако је уопште било заједничких критеријума међу најбољим проученим менаџерима, али због једне изузетне ствари нису веровали да се придржавају правилника. Заиста револуционаран поглед на прави „рецепт“ да будете одличан менаџер и врста „састојака“ који иду уз њега.

<>

# 7 - Сјајна пословна игра: једини разуман начин вођења компаније

Јацк Стацк

Приказ књиге

За разлику од већине других књига које се баве сложеним стратегијама и концептима, овај аутор дели револуционарни приступ управљању предузећем, који су развили запосленици велике компаније када је била у великој ситуацији. Широко признато и похваљено због своје приземне привлачности, ово дело је помогло безброј предузећа да пронађу начине да преживе и наставе да расту у неким од најтежих тржишних ситуација током најмање тридесет година.

Аутор је поједноставио чак и лаику да разуме и примени представљене идеје. Јединствени, практични и високо ефикасни водич за декодирање „Велике игре пословања“ на изузетно конкурентном тржишту.

Кључне Такеаваис

Практични водич за управљање отвореним књигама, који су стручњаци у индустрији препознали по успеху и предностима које пружају предузећима. „Велика пословна игра“ односи се на то како другачије управљати стварима и постићи резултате на бесмислен начин, без потребе за применом софистицираних стратегија управљања које су данас у моди. Завршите рад на томе како некомпликовати менаџмент, истовремено постижући већу добит и бољи ангажман запослених.

<>

# 8 - Основни Друцкер

Аутор Петер Ф. Друцкер

Приказ књиге

Ессентиал Друцкер је компилација ни мање ни више од двадесет и шест избора из дела ове легендарне личности, широко признатог као оца модерног менаџмента. Петер Ф. Друцкер дели своје драгоцене увиде о менаџменту и друштву већ скоро шест деценија и својим оштринама у пословној филозофији коју подржава.

Ова књига нуди потпун преглед онога што је управљање пословањем и како се могу превазићи неки од најчешћих изазова и претворити у могућности за раст. Непроцењив рад за студенте менаџмента, као и пословне менаџере, како да максимално искористе расположиве ресурсе и постигну жељене резултате, а да се не озноје.

Кључне Такеаваис

Ова књига на једном месту представља двадесет и шест најфинијих избора никога другог него Петера Ф. Друцкера, оца модерног менаџмента. Читаоци би пронашли одговоре на бројна често постављана питања, као и решења за изазове са којима се суочава менаџмент, а која би имала огромну практичну вредност. Непроцјењив ресурс за менаџере који желе да се припреме за нове изазове који се свакодневно појављују у пословном свијету који се стално мијења.

<>

# 9 - Правила управљања: коначни кодекс за менаџерски успех

Написао Рицхард Темплар

Приказ књиге

Идеална књига о менаџменту која ће вам помоћи да разрешите своје менаџерске вештине и кренете на пут да будете бољи менаџер. Аутор нуди неколико драгоцених савета и савета менаџерима како да побегну из непосредне близине и претвара изазове о себи у корист предузећа. Иако већина савета можда неће наићи на нешто ново, још важније, он поставља поенту да постави често заборављено питање, да ли следите оно што већ знате да бисте требали? Не само да ће овај рад бити изузетно користан за нове или будуће менаџере, већ ће и искусни менаџери моћи да преиспитају своје стратегије и технике и побољшају их.

Кључне Такеаваис

Нова перспектива о основама менаџмента за будуће менаџере и преглед основа за искусне. Ова књига о управљању, да тако кажем, не нуди ништа јединствено или ново, али присиљава читаоце да седе и примете како су управљали стварима и шта могу учинити да се то промени на боље. Обавезна литература за неискусне менаџере и ветеране да би поново открили уметност управљања.

<>

# 10 - Управљање високим излазом

од стране Андрев С. Грове

Приказ књиге

Ова најбоља књига о управљању, чији је аутор бивши председник и извршни директор Интела, детаљно описује ефикасне технике за изградњу предузећа од почетка и ефикасно управљање. Ширећи обим и ширину управљања, методички се суочава са изазовима и проблемима са којима се суочавају у стварању високо продуктивних тимова и помаже им да постигну оптималан ниво перформанси, што је у основи окосница сваког пословања.

Ослањајући се на своје искуство управљања у стварном животу са неким од најбољих компанија у технологији Силицијумске долине, аутор нуди филозофију управљања високе ефикасности која лежи у срцу успеха ових послова. Приступ управљању којим се руши пут који може учинити чуда за пословне менаџере који су спремни да се потруде.

Кључне Такеаваис

Сажет поглед на уметност предузетништва који оцртава високо ефикасан приступ пословним менаџерима за успешно стварање и управљање предузећима. Као бивши председавајући и извршни директор компаније Интел, аутор доноси своју стручност у тој области и бави се неким уобичајеним изазовима у управљању стварима. Неопходно штиво за менаџере, рачуновође, консултанте, извршне директоре и осниваче стартупа који помажу у разумевању нијанси управљања.

<>

Остале књиге које би вам се могле свидети -

 • Књиге о управљању портфељем
 • Најбоље књиге о управљачком рачуноводству
 • Књиговодствене књиге за почетнике
 • 7 најбољих књига о управљању ризицима
 • Топ 10 књига са најбољим ценама
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом