Листа 10 најбољих књига о биографијама које морате знати!

Списак десет најбољих књига са биографијама

Испод је листа 10 најбољих књига са биографијама -

 1. Пас за ципеле: Мемоар творца Нике (Набавите ову књигу)
 2. Елон Муск: Како извршни директор милијардера СпацеКс-а и Тесле обликује нашу будућност (Набавите ову књигу)
 3. Продавница Тхе Еверитхинг: Јефф Безос и доба Амазона (Набавите ову књигу)
 4. Како успети у готово свему и још увек победити: Нека врста приче о мом животу (Набавите ову књигу)
 5. Сем Валтон: Маде ин Америца (Набавите ову књигу)
 6. Стив Џобс: Ексклузивна биографија (набавите ову књигу)
 7. Алибаба: Кућа коју је Јацк Ма изградио (Набавите ову књигу)
 8. Брушење: Стварање МцДоналд’с-а (Набавите ову књигу)
 9. Напријед: Како се Старбуцкс борио за живот не губећи душу (Набавите ову књигу)
 10. Исповести оглашивача(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу са биографијама, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Пас за ципеле

Мемоари творца Нике

аутор Пхил Книгхт

Ова биографија је обавезна за читање ако желите да знате како је Нике постао ово што је сада.

Боокс Ревиев

Успех није онакав како изгледа - сјајан на површини. Успех је хаотичан, неуредан, погибељан и долази након много борби, напорног рада, сломљеног срца и жртве. Ако желите да знате шта је успех, одаберите ову биографију. Можда сте прочитали много многих књига о предузетничкој теорији.

Али ова књига је пуна урођене мудрости и тешко стечених лекција. Сваки предузетник мора прочитати ову књигу и научити како направити корак. Од непрестане борбе за финансирање компаније до позитивних и негативних страна изласка на берзу, од пословних односа до окретања целокупног менаџмента, од иновација до превазилажења шанси, научићете пустош у овој мамутској књизи од 400 страница.

Кључне Такеаваис

 • Проповедници су свуда. Ова књига није о проповеди. Долази из уста некога ко је био тамо, ко је стекао богатство и ко се мучио да своје снове оствари.
 • И за лијеве и за десне мозга, ова књига би била непроцјењива; у овој књизи ћете наћи и логику стварања посла и причу о предузетнику.
<>

# 2 - Елон Муск

Како милијардер, директор компаније СпацеКс и Тесла, обликује нашу будућност

аутор Асхлее Ванце

Ако желите да искусите две сталне теме - „ништа није немогуће“ и „променити свет“, прочитајте ову књигу.

Боокс Ревиев

Ово издање помоћи ће вам да завирите у мозак најславнијег и најодвољенијег предузетника света данас. То није само биографија; то је књига која вас учи како да мислите као Муск, како да сањате попут њега и како да поставите циљеве који вас уопште воде на други ниво. Ова књига је врло добро написана и пружиће вам детаље о Елону Муску.

Како ће покренути своје прве старт-упове Зип2, Кс.Цом и како је изградио своје царство користећи своју визију и луду радну етику, привући ће вам пажњу. Ово је једина књига у коју се Елон Муск умешао. А аутор је интервјуисао преко 300 људи како би изнио детаљан приказ живота и предузетништва Елона Муска.

Кључне Такеаваис

 • Ова књига је врло добро написана. Нећете имати осећај да читате 400 страница сложених материјала.
 • Ако вас занима Елон Муск, ово је једина књига коју бисте требали прочитати.
 • Сазнаћете како је Елон променио свет својим незаситним нагоном да решава светске проблеме.
<>

# 3 - Продавница Све

Јефф Безос и доба Амазона

аутор Брад Стоне

Амазон је преузео свет е-трговине. Знати како, прочитајте ово издање.

Боокс Ревиев

Ово је сјајан приказ како је Амазон постао најбоља опклада на Интернету. Једина грешка ове књиге је што Јефф Безос није био умешан у ову књигу. Цела књига биографије написана је на секундарним подацима и као резултат тога, мало је грешака (непредвидивих за ширу јавност). Осим ових неколико грешака, ова књига је и она коју треба прочитати, поново прочитати и применити мудрост.

Ова књига је освојила престижну награду „Добитник награде Финанциал Тимес за 2013. годину и награде за пословну књигу године Голдман Сацхс“. Ако икада пожелите да започнете посао или желите да развијете већ започето пословање, ова књига ће вам бити од помоћи. Научићете шта треба радити, а шта не радити у ужасним пословним временима.

Кључне Такеаваис

 • Ако се икада запитате како Амазон успева да постане тако велик, ова књига је обавезна за читање.
 • Од старих времена када је Амазон тек почео до данас, знаћете како је Јефф Безос постао неустрашиви вођа века. Као почетник предузетник, прича Јеффа Безоса надахнуће вас да постанете лидер светске класе.
<>

# 4 - Како успети у готово свему и још увек победити

Нека врста приче о мом животу

аутор Сцотт Адамс

Ово је најдуховитији мемоар који ћете икада прочитати. Након читања ове књиге више никада нећете бити исти.

Боокс Ревиев

Ово је књига која вас забавља, образује и изазива у размишљању попут предузетника / појединца. На пример, говорио је о систему уместо да поставља циљеве. Систем вам помаже да свакодневно регулишете своје активности; док су циљеви нешто оријентисано ка будућности (и у већини случајева постављање циљева је бескорисно из тог разлога).

А ова књига ће вас научити и да будете прагматични. Уместо да се бавимо „свиме што можете постати“, требало би да следимо свој инхерентни капацитет и радимо на њима како бисмо постали нешто вредно. Осим ових, научићете и о томе како створити производ који може да се скалира уместо да стављате време на продају; како разумети обрасце; како управљати срећом; које основне вештине градити и тако даље и тако даље.

Кључне Такеаваис

 • Ова књига је лагано штиво, али немојте олако схватати њену мудрост. Ако примените његову мудрост, можете створити сјајан живот (Скот Адамс је то учинио).
 • Неуспеси су неизбежни ако желите да напредујете у животу. Не можете доћи до успеха а да се не спотакнете о нешто.
 • Најбоља лекција је наравно „системски приступ“ у односу на „циљни приступ“.
<>

# 5 - Сем Валтон: Произведено у Америци

аутор Сем Валтон и Јохн Хуеи

Сваки предузетник, мали, велики, нови, стари треба да прочита ову књигу са биографијом.

Боокс Ревиев

Ако послујете, посебно у малопродаји, узмите ову књигу. У овом ћете сазнати како је Вал-Март као потказивач дао свој печат. Постоје четири ствари које вреди размислити -

 • Научићете читав живот предузетника који је започео прилично мали, а велики победио. Ако можете да упишете лекције, можете и ви.
 • Већина предузетника не жели да се такмичи по цени. Сам Валтон је изградио посао само концентришући се на модел с ниском ценом.
 • Сваки МБА курикулум треба да има ову књигу са биографијом. То је прави савет некога ко је све то видео и израдио на крају.
 • За Сама Валтона његови људи су били све. Тако је исплаћивао изузетно високе зараде, а запослени су се бринули о купцима.

Кључне Такеаваис

 • Ако желите дестилирану верзију предузетништва у једном тому и на мање од 368 страница, ово је за вас обавезно прочитати.
 • Ова књига је издање „поновног издања“. То значи да ћете чути директно од Сама Валтона.
 • „Купци су краљ“ и ако прво цените своје купце, не можете да не победите.
<>

# 6 - Стеве Јобс: Ексклузивна биографија

аутор Валтер Исаацсон

Ово је комплетан приказ живота, предузетништва и начина на који је Стеве Јобс радио удубљење на овом свету.

Преглед књига:

Ова књига је асимилација преко 40 интервјуа са Стевеом Јобсом и више од 100 интервјуа са члановима породице, блиским и драгим особама, пријатељима, колегама, противницима и још много тога. Дакле, све што је написано дестилирано је и написано на основу чињеница из прве руке, а не на основу фикције. Кроз ову књигу са биографијом моћи ћете да видите човека попут себе, себичног, подлог, а понекад и кретена. Али он је имао неке сјајне особине које су га учиниле човеком због којег је поштован у целом свету.

Једна од најбољих особина Стеве Јобс-а била је способност вођења напред. Критика му никада није сметала и није га задрхтала у спровођењу његове визије компанија које је изградио. За то је могао да савије стварност према својој визији и постао је најистакнутији предузетник овог века.

Кључне Такеаваис

 • Писање књиге је најбоље за понети. Моћи ћете живо да доживите сваку сцену, сваку причу и сваки минутни детаљ живота Стевеа Јобса.
 • Сваки човек има врлине и пороке. Аутор није скривао пороке да би промовисао врлине због којих је ово дело било веродостојно.
 • Од предузетништва до живота, налог Стеве Јобс-а учиниће вас емоционалним и истовремено подстакнутим да створите своју утопију и своју удубљење у свету.
<>

# 7 - Алибаба: Кућа коју је Јацк Ма направио

Дунцан Цларк

Да ли наставник енглеског може да изгради посао вредан више милиона долара? Ако вам се чини као бајка, узмите ову књигу да бисте сазнали шта је могуће.

Преглед књига:

Алибаба није мала компанија. Такмичи се са највећим светским компанијама попут Вал-Март-а и Амазон-а. Ова књига научиће вас могућностима онога што човек може учинити. Од врло скромних почетака, Јацк Ма је постао професор енглеског језика. А онда је саградио Алибабу. После деценију и по, сада пулсира попут гиганта и у великој мери је променио светску економију.

Аутор је упознао Јацк Ма-а 1999. године у малом стану у којем је саграђен овај будући гигант. Аутор није само рани саветник Алибабе, већ је био и сведок Алибабиног напретка и вођства Јацк Ма-а. Ова књига је написана на основу ексклузивних материјала за интервјуе и личног искуства. Ова књига са биографијом не укључује само рачун Џека Ма у изградњи Алибабе, већ такође даје праву слику друштвено-политичке ситуације у Кини у то време.

Кључне Такеаваис

 • Животне и лекције Јацк Ма-а су инспиративне. Цена књиге биће довољна само за ово.
 • Књига је кратко прочитана, нешто више од 300 страница, што вам помаже да у року од неколико сати након читања добијете рачун о Алибаби.
 • Ако сте икада помислили да се кинеска економија врти око опонашања, ова књига ће вам отворити очи.
<>

# 8 - Брушење: Стварање МцДоналд’са

аутор Раи Кроц

Ако започнете посао у зрелој 52. години, можете ли га учинити успешним током свог живота? Ова књига ће вас натерати да поверујете да је то могуће.

Преглед књига:

Треба га читати из два посебна разлога. Прво, пружиће вам инсајдерски увид у ланац исхране МцДоналд. Друго, ова књига је аутобиографија што значи да бисмо могли да доживимо сјајну причу о америчком сну. Важно је прочитати, јер ће вам дати лажне гласине које бисте чули о МцДоналд’с-у. Такође је и човеков рачун о томе шта је могуће ако имате сјајну стратегију и знате где можете да изградите корисника франшизе.

Посао Реја Кроца постало је успешно из једног одређеног разлога - локације. Локација је била МцДоналд’с-ова конкурентска предност и Раи Кроц се сложио да његово пословање није посао ланца исхране, већ је пословање некретнина. Штавише, када је Реј покренуо МцДоналд’с, имао је 52 године, имао је дијабетес, патио је од операције жучне кесе, а имао је и реуматоидни артритис. Његова прича није само инспиративна, већ нас и подсећа на оно што је могуће када имате горућу жељу за постизањем успеха.

Кључне Такеаваис

 • Брушење је победно. Ако га имате у себи, учинићете то. Ова књига ће вам показати како. Зато је ова књига коју мора прочитати сваки предузетник.
 • У овој причи не бисте само сазнали како прећи од крпа до богатства; научићете и како да останете искрени у својој жељи да помогнете људима и заправо им помогнете да расту. Раи Кроц помогао је својим корисницима франшизе да победе. Без обзира на новац који су зарађивали, Реј је увек био спреман пружити помоћ свом примаоцу франшизе.
 • Научиће вас да можете почети касно, са бројним болестима и без резервне копије; и даље, побеђујте ако имате вољу и жељу за успехом. Успех је, на крају крајева, начин размишљања.
<>

# 9 - Напријед: Како се Старбуцкс борио за живот не губећи душу

аутор Ховард Сцхултз

Ово је прича о томе како се извршни директор вратио у компанију и вратио јој ужасно финансијско здравље у најтеже време америчке историје.

Преглед књига:

Ако сте икада основали компанију и водите посао неколико година, знали бисте да је његово одржавање теже него што је почетак. Ова прича се врти око повратка извршног директора Старбуцкса Ховарда Сцхултза током 2008. године када је компанија била у великој финансијској опасности. Није било лако микро управљати искуством сваког купца како би се осигурало да купци пружају најбољу услугу и сваки купац је задовољан када посети Старбуцкс.

Штавише, када сваки стручњак за личне финансије препоручује прескакање латте од 4 долара, стварни губитак је имао Старбуцкс. Ховард Сцхултз је видео да визија његовог наследника неће дугорочно помоћи компанији, па се вратио и променио целу културу компаније. Али свака компанија не би имала толико среће да то учини. Ова књига ће вам показати како да водите компанију када ваш наследник не успе да је добро води.

Кључне Такеаваис

 • Сваки предузетник који је већ започео посао мора да прочита ову књигу да би разумео и применио стратегију преокрета за своје компаније.
 • Многи предузетници ризикују да пребрзо расту. Ова књига ће вам показати да је „раст ради раста губитак“.
 • Ако не знате како да водите своје запослене, они неће моћи да брину о вашим купцима. Након читања ове књиге са биографијом научићете да добро водите и водите напред.
<>

# 10 - Исповести оглашивача

Давид Огилви и Сир Алан Паркер

Ако се бавите рекламном индустријом или желите да се укључите, ова књига је за вас.

Преглед књига:

Ова књига са најбољим биографијама долази од човека који је назван „оцем оглашавања“. Пронашли бисте много информација о свету оглашавања и о самом човеку. Огилви је раставио сва поглавља на такав начин да сте добили серију спискова о оглашавању на разне подтеме.

Такође ћете научити о томе како је човек постао отац оглашавања, причама о својој каријери, како треба управљати рекламном агенцијом и тако даље и тако даље. Ова књига је првобитно написана 1963. године, а Огилви ју је 1988. ажурирао додатним поглављем „Прича иза ове књиге“, ​​где је поменуо да је ову књигу написао како би привукао нове клијенте у своју рекламну агенцију - морамо рећи да је човек био искрен.

Кључне Такеаваис

 • Пре него што икада продате / оглашавате своје пословање и производе / услуге, ову књигу прво треба прочитати. Спречиће вас да направите толико грешака (од којих једна није вредновање цопивритинга колико ваши производи / услуге).
 • Књига је кратка и написана је лако разумљивим језиком. Ова најбоља књига са биографијама научиће вас како да напишете копију њеног правог смисла.
 • Ова књига је аутобиографија човека који је од запослења у рекламној компанији постао „отац рекламе“.
<>

Изаберите који од ових десет вам се највише свиђа и зграбите га, прочитајте и примените мудрост која је својствена вама. Књиге су једини пријатељи који вас увек остављају боље него што сте били пре него што сте их читали.

Повезане књиге које би вам се могле свидети -

 • Књиге о пословним финансијама
 • Најбоље књиге о стратегији
 • Најбоље књиге о управљању
 • Консултантске књиге

АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом