Инвестиционо банкарство против менаџера хеџ фонда | Дубинско поређење

Инвестиционо банкарство вс Хеџ фонд

Већина људи одлази на инвестиционо банкарство или хеџ фонд, мислећи да плаћају огроман новац. Да, имају. Али то не може бити једини разлог због којег желите да изаберете каријеру. Морате да видите и друге аспекте - колико сати рада треба да радите свакодневно, како ће се кретати ваша крива учења, како бисте могли да преживите дуге сате које бисте улагали у своју каријеру стављајући све на чекање, како срећни што бисте били дугорочно. Ово су питања која бисте требали поставити пре него што скочите са факултета у једну од ових уносних прилика за каријеру.

У овом чланку ћемо видети како обоје могу да вам одјекну и како ћете моћи да нађете слатко место између онога што желите и стварности. Наизглед, све блиста, али то не значи да је све злато. Не, не обесхрабрујемо вас да кренете било којим путем; све што желимо од вас је да донесете информисану одлуку. Само прочитајте овај чланак и обавите сопствену детаљну анализу, а затим одлучите која вам каријера најбоље одговара. О ова два путова каријере нема шта да се забуни јер су потпуно различити; заједничко је само то што су обојица пут каријере у домену финансија.

Инвестиционо банкарство против хеџ фонда - Оутлоок


Погледајте ове две каријере у овој перспективи.

Претпостављамо да пре свега желите да зарадите и то вам је главни циљ да одаберете ова два пута у каријери. Дакле, разговараћемо о надокнади, у стварном смислу.

Спремни?

Инвестиционо банкарство је попут штедње новца у банци и зараде једноставних камата; док хеџ фонд штеди исти новац и дугорочно зарађује сложене камате. Ако је ваш новац велики новац, требали бисте то добро погледати.

Када сарадник у инвестиционом банкарству започне, зарађује велике паре, јер је његов посао прикупљање капитала! Па кад је у стању да премости јаз између предузећа и капитала, он побеђује и зарађује велики новац.

Али хедге фонд заправо није тако једноставна математика. Менаџери хеџ фондова не добијају пуно новца тек након придруживања. У почетку добијају мање, у почетку много мање од инвестиционих банкара. Јер је успех у хедге фондовима свестан меритократије! Ако желите да будете успешни у хеџ фондовима, морате знати да је све реч о инвестиционим учинцима. Све што треба да урадите је да креирате алфу у управљању новцем. Ако не успете, остаћете без посла. Ако надмашите, ушли сте и дугорочно ћете моћи да зарадите сјајан новац.

Па, шта ако желите да будете менаџер хеџ фонда? Све што треба да урадите је да се изградите пре него што се придружите као менаџер хеџ фонда. Похађајте обуку за финансијско моделирање, пријавите се за ЦФА програм и придружите се академским и инвестиционим клубовима. Што више будете могли да додате вредност инвестицији, то ће бити веће шансе.

Из следеће чињенице схватићете зашто ово говоримо.

Погледајмо шта се дешава након 10 година.

Као инвестицијски банкар, ако уложите 10 година у своју каријеру, могли бисте зарадити милионе, чак десетине милиона.

А ако десет година уложите каријеру у хедге фонд, зарадићете у милијардама. Добро сте прочитали! То је милијарда долара.

Дакле, сада можете да разумете зашто смо вам рекли да је инвестиционо банкарство попут зараде једноставних камата, док је хедге фонд све због зараде сложених камата.

Препоручени курсеви

 • Обука за сертификацију финансијских аналитичара
 • Интернет тренинг о спајању и преузимањима

Инвестиционо банкарство вс Хеџ фонд - Образовање


Одлазак на посао у врхунску банку или код хедге фонда треба мало посла на вашој страни. Зашто ће вас запослити врхунска инвестициона банка / хеџ фонд? Наравно, они ће се осврнути на вашу прошлост, а затим и на ваше капацитете да им донесу резултате које траже.

Дакле, једноставно вам је потребно образовање и позадина која подржава ваше потезе у каријери.

Ако вас је запослила врхунска инвестициона банка, ваш први мото био би да зарадите МБА из изванредне Б-школе. Направите листу најбољих 10 Б-школа на свету. Проверите ограничења као што су буџет, време, изгледи за каријеру, факултети и бенефиције. Изабрати најбоље. И онда сте готови. Ако сте изабрани у врхунској МБА школи, половина вашег посла је готова. Учите марљиво, припремите се и наставите да улажете своје време, новац и труд како бисте сазнали више о инвестиционом банкарству.

У случају хедге фонда, то је сасвим друга прича. Више се ради о учинку улагања. Дакле, морате имати смисла и пуно знања у улагањима. Да бисте били сигурни да сте обележили, пријавите се за ЦФА програм. ЦФА је најбољи програм ако желите да будете врхунски инвестициони професионалци. Научите све што можете научити о финансијском моделирању. Дружите се са људима који већ раде оно што сањате. За њих је стварање времена тешко. Али ипак, можете их позвати на ручак и поставити најважнија питања о индустрији и професији. И док радите све то, покушајте да се стажирате у врхунском хедге фонду. Ако им будете могли приступити њиховом програму стажирања, моћи ћете да стекнете искуство из стварног живота, а велика је вероватноћа да ће вас именовати за пуно радно време за менаџера хеџ фонда.

Примарни задаци или улоге


Погледајмо шта свакодневно ради стручњак за инвестиционо банкарство или менаџер хеџ фонда.

Прво разговарајмо о инвестиционом банкарству. Ваши главни свакодневни задаци били би - Књиге презентација о инвестиционом банкарству, моделирање и административни послови. Ваш главни посао се односи на стварање и моделирање књига књига. Административни посао је мањи и често га можете радити у слободно време. Е сад, шта је стварање књига смола? Књига презентација једноставно значи презентацију клијента на страни купца. Као професионалци у инвестиционом банкарству, морате да разумете преглед тржишта, а такође морате да водите рачуна и о графичком приказу могућих курсних односа. Осим стварања књиге са упутствима, такође морате истовремено да обрађујете више послова. Припремићете моделе за спајања (или било које друге моделе) за више понуда истовремено и покушати да клијенте учините примамљивим; како би се на основу вашег заступања доносиле одлуке. Такође је потребно да се позабавите свим сценаријима и захтеваћете анализу осетљивости. Укратко, морате да радите са више клијената истовремено и очекујете да ће дан бити напоран.

Као менаџер хеџ фонда, морате редовно да се бавите следећим стварима -

 • Нове инвестиције / нове белешке: Примарно фокус хедге фонда је процена и истраживање улагања. Већ смо поменули да као менаџер хеџ фонда морате бити сигурни да је ваш крајњи циљ побољшање инвестиционих перформанси. Након процене улагања, послаћете е-пошту са истим (кључним смерницама) свом премијеру. Или понекад, ако инвестицији треба дати већи нагласак, можете створити читаву белешку са детаљима о својим налазима и послати их даље.
 • Извор и структура понуде: Ваш главни нагласак у једном дану био би да одлучите о структури услова за мање ликвидна средства или приватне / полуприватне послове. Такође треба да припремите презентације за потенцијалне сценарије договора за клијенте.
 • Ажурирања инвестиција: Као менаџер хеџ фонда, радили бисте на многим холдингима. Стога, ако се догодила нека већа промена која може у великој мери утицати на инвестицију, треба да доставите исправке. Можда ће вам бити потребно и да ажурирате целу тезу.
 • Маркетиншки материјали: Морате да креирате маркетиншке материјале у зависности од величине вашег фонда како бисте могли да се обратите потенцијалним клијентима. Морате да укључите референтне вредности, алфа / бета, оштар однос итд., Као и целу стратегију, као и у маркетиншке материјале како бисте имали користи за своје клијенте.

Инвестиционо банкарство вс Хедге Фунд - Култура и животни стил


Ако говорите о равнотежи између пословног и приватног живота, професионалци у инвестиционом банкарству то не могу имати. Зато што треба да раде 12-16 сати дневно, а шансе су да два до три пута недељно треба да вуку целу ноћ да би закључили важне послове. Како можете очекивати породично време или нешто друго? Али, професија инвестиционог банкарства се врло добро плаћа од почетка. Тако професионалци који имају нагон да зараде огроман новац могу да размене друге ствари за своју каријеру.

У случају менаџера хеџ фондова, и они морају напорно да раде; али радно време није тако ужурбано као код професионалаца у инвестиционом банкарству. То не значи да менаџери хедге фондова уживају 4 сата дневно. Јок. Њихово радно време врти се око 12 сати дневно и врло ретко треба да остану ноћу да би радили на важним пословима. Тако имају времена да добро спавају и брину о свом здрављу. А за викенд добијају времена и за породицу.

Ако направимо упоредну студију, менаџери хедге фондова имају више равнотеже између посла и приватног живота него професионалци у инвестиционом банкарству.

Инвестиционо банкарство вс плата хеџ фонда


Као што смо већ раније споменули да ће за инвестицијског банкара од првог дана почети зарађивати огромне новце. Али за менаџере хедге фондова то је заслуга која се истиче. Што сте бољи у побољшању перформанси инвестиције, веће су шансе за зараду великог новца.

Све је у томе да се држите каријере коју сте изабрали. Ако се држите инвестиционог банкарства, дугорочно ћете зарадити милионе. Али исплата у хеџ фондовима је много већа. Ваша зарада може достићи милијарду долара. Идеја је да потражите душу пре него што започнете како бисте могли да се провучете у тешким временима.

Инвестиционо банкарство насупрот хеџ фонду - за и против


Погледајмо неке од предности и недостатака инвестиционог банкарства и хеџ фондова.

Инвестиционо банкарство

Прос:

 • Инвестиционо банкарство је уносна професија у којој бисте били центар привлачности. Без обзира где идете, створићете харизму око себе. Размисли о томе. Ако сте професионалац у инвестиционом банкарству, зависно од модела компанија ће потписати те велике, велике погодбе.
 • Професија инвестиционог банкарства се добро плаћа од првог дана. Ако успете да завршите МБА из врхунског института, добићете директну прилику да сарађујете са врхунском банком.
 • Инвестиционо банкарство омогућава професионалцу да се умрежи у областима до којих обично људи не могу да дођу. Моћи ћете да знате извршне директоре, докторе, финансијске директоре и успоставите сјајне везе с њима што ће вам на крају помоћи да потпишете велике уговоре.

Против:

 • Професија инвестиционог банкарства није за оне са слабим срцем. Нећете видети породицу колико бисте видели колеге у канцеларији. Морали бисте да радите 12-16 сати дневно, чак и викендом. Према томе, одржавање равнотеже између пословног и приватног живота није за професионалце у инвестиционом банкарству.
 • Инвестицијско банкарство сигурно плаћа огромне трошкове. Али у поређењу са оним што менаџер хедге фондова заради за 10 година, надокнада за професионалце у инвестиционом банкарству је храна за пилетину.
 • Зове се инвестиционо банкарство, али главни посао је прикупљање капитала. Стога, ако мислите да је све у питању инвестиција, погрешили бисте. Морате да радите главно на стварању књига књига и пословним пословима.

Хеџ фонд

Прос:

 • Менаџер хеџ фонда је корњача у причи. Каријеру гради полако. Како каријера хеџ фонда у потпуности зависи од меритократије, постоји велика шанса за раст ако сте спремни да радите на себи.
 • Чак и ако требате да радите 12 сати дневно, моћи ћете да одржите добру равнотежу између пословног и приватног живота, јер ретко требате да се провучете целу ноћ, а одмор можете имати и викендом.
 • Ваше шансе за зараду огромног новца зависе од вас. Немојте се обесхрабрити због мале зараде на почетку. Држите се тога годинама. Размислите дугорочно. Трудите се на себи. Моћи ћете зарадити милијарду долара ако се бавите овом професијом десет година или више.

Против:

 • Пут до менаџера хеџ фонда је тежи. Морате бити најбољи од свих да бисте могли да зарадите огроман новац.
 • У почетку је новца много мање. Јер не можете очекивати да ћете од првог дана надмашити све у свом тиму. Али како будете учили и постајали све бољи, ваша зарада ће се умножавати.

Завршна анализа


Из горње дискусије можда имате идеју о томе какве су ваше склоности. Прати твој благослов. Новац је само нуспроизвод. Дакле, уверите се да шта год да одаберете, то би требало да буде нешто што не можете престати да радите до последњег даха свог живота. А онда размислите о новцу.