Статистика зарада и накнада ЦФА | ВаллстреетМојо

ЦФА плата

Ако погледате у мозак ученика који из све снаге похађају ЦФА програм, видећемо једну заједничку ствар. Они имају неизмерну потребу да зараде пуно.

 • ЦФА није испит који може положити било ко. Чак ни ЦФА не би требало да се баве сви. Веома је тврд орах и да бисте положили испит, морате да се ослободите викенда и било ког заосталог опуштања радним данима (претпостављамо да сте стално радили са организацијом).
 • Већина људи прискаче да би положио ЦФА испит без одговарајућег истраживања. Они само иду током. Али ако сте неко ко жели да се бави ЦФА-ом, мораћете да проверите податке пре него што кренете.
 • У овом водичу ћемо покушати да истражимо да ли је ЦФА права опција за вас ако тражите позамашан износ на крају дана.
 • Прецизније, одговорићемо на једно питање - „Да ли је ЦФА толико вредан колико се чини (наравно у смислу компензације)?“

Хајде да почнемо.

  Статистика занимања ЦФА и најбољи послодавци


  Пре него што критички анализирамо податке о ЦФА платама, ево две ствари које морамо узети у обзир. Прво ћемо прегледати статистику занимања за ЦФА, а затим ћемо разговарати о главним послодавцима који ЦФА запошљавају широм света.

  Зашто су ове две ствари важне?

  Два су разлога. Прво, морате знати који бисте профил посла узели након ЦФА. Друго, морате знати која компанија вас може запослити на тој позицији.

  Статистика занимања ЦФА

  Према статистикама из јуна 2014, утврђено је да је главно занимање након завршетка ЦФА менаџер портфеља. 22% свих чланова иде за управљање портфељем. После управљања портфељем, друго место на врху заузимају аналитичари истраживања (15%). Тада постепено своја места заузимају извршни директори (7%), консултанти (6%), менаџери ризика (5%), корпоративни финансијски аналитичари (5%), менаџери односа (5%) и финансијски саветници (5%).

  Дакле, ако радите ЦФА, четири најбоље позиције на које треба да циљате су - менаџери портфеља, аналитичари истраживања, извршни директори и консултанти.

  извор: Институт ЦФА

  Најбољи послодавци у свету

  10 најбољих послодаваца у свету. Заснован је на подацима које је ЦФА Институт добио у јуну 2014. Компаније су рангиране према броју укупних кандидата и носилаца ЦФА. Десет најбољих компанија које глобално пружају посао ЦФА-има су -

  1. ЈП Морган Цхасе
  2. ПвЦ
  3. ХСБЦ
  4. Банк оф Америца Меррилл Линцх
  5. УБС
  6. Ернст & Иоунг
  7. РБЦ
  8. Цитигроуп
  9. Морган Станле
  10. Веллс Фарго.

  Шири поглед на плату ЦФА


  Важно је имати велику слику пре него што наставите са ЦФА. Ова велика слика ће вам помоћи да проширите своју визију о ЦФА сертификацији и шта можете очекивати од ње.

  Према статистикама из јуна 2014. године, 66% чланова ЦФА су из САД-а. Дакле, ако погледате ЦФА извештај о платама у САД, добили бисмо ширу слику о томе колику накнаду можете очекивати у САД-у и оближњим областима након што завршите ЦФА.

  извор: Институт ЦФА

  Према ЦФА Социети, Чикаго, САД, средња укупна накнада у октобру 2015. године дипломираним и нежењем ЦФА има 215.542 УСД годишње, односно 154.025 УСД годишње. С друге стране, просечна укупна накнада не-ЦФА дипломаца и дипломаца је 160.000 америчких долара годишње, односно 85.875 америчких долара годишње.

  извор: цфацхицаго.орг

  Медијана укупне накнаде заснива се на ЦФА плати коју су примали сви (искусни и неискусни). Стога је важно знати табелу искуства на којој се заснивају горњи подаци.

  извор: цфацхицаго.орг

  Постоји термин који се назива „перцепција надокнаде“. У светлу ове студије видећемо преглед укупне надокнаде у односу на перцепцију надокнаде.

  Хајде да погледамо -

  извор: цфацхицаго.орг

  Према Паисцале-у, средња зарада је мало другачија. Погледајте графикон испод -

  извор: паисцале.цом

  После САД, Велика Британија и све остале европске земље долазе у први план по броју чланова.

  Просечна ЦФА плата у Великој Британији је 36.892 америчких долара годишње и може зарадити до 128.290 америчких долара годишње (у зависности од искуства). Ако упоредите ЦФА плату у Великој Британији са ЦФА платом у САД, онда постоји драстична разлика. То се може догодити због мање популарности ЦФА у Великој Британији. Али у Европи је ЦФА популарна, тако да финансијски аналитичари који имају ЦФА добијају око 124.000 америчких долара годишње.

  После САД и Европе, већина ЦФА је из Азије. Чак је и у Индији плата много мања, у Сингапуру зарада ЦФА може да достигне 235.000 америчких долара годишње.

  Погледајмо ЦФА плату у свим земљама заједно -

  извор: цфапреп.цом.сг

  Следећи графикон показује да се бонус и повећање плата разликују у зависности од земље. Погледајте графикон да бисте разумели где је повећање минималне зараде највеће, а где најмање.

  извор: цфапреп.цом.сг

  Према графикону, можемо видети да у Аустралији постоји максимални пораст минималне зараде, а најнижи раст који можемо видети у Индији. Чак и повећање плата у САД није толико значајно колико би требало да буде. У Хонг Конгу је просечан бонус који зарађују ЦФА највећи, а у Индији најнижи. Чак и у САД-у просечан зарађени бонус није значајан.

  Јасно се може видети да у Индији компензација ЦФА уопште није на висини.

  Што се тиче делатности, ево података о просечној плати власника ЦФА у Индији -

  извор: наукрихуб.цом

  На следећем графикону видећемо у ком граду Индије бисте добили максималну плату, а у ком граду Индије ћете добити минималну плату као ЦФА. Из графикона се види да у Бангалореу ЦФА добијају највише плата.

  извор: наукрихуб.цом

  Перспективе запошљавања на тржишту у смислу инвестиционих стручњака


  Можда се чини да је у Индији накнада ЦФА најнижа, али ако узмете у обзир трошкове живота у Индији, накнада је прилично висока у поређењу са другим професијама. У овом одељку ћемо погледати будућност и покушати да видимо колико ће се тржиште рада повећати у процентима.

  Према истраживању глобалног тржишног расположења ЦФУ института из 2015. године, утврђено је да ће се могућности запошљавања у смислу инвестиционих професионалаца највише повећати у Индији, затим Кини, а затим у Великој Британији. Најнижи очекивани раст забележен је у Немачкој у смислу повећања могућности запошљавања за инвестирање.

  Индија је друга насељена земља на свету (1,33 милијарде од јула 2016. године) и, наравно, сада је најперспективније тржиште у развоју у свету. Тако предузећа могу да виде могућности и улазе на индијско тржиште ради већег раста, што као резултат нуди више могућности за запошљавање. Није ни чудо што као професионалци ЦФА имате невероватну могућност за раст на индијском тржишту него било где другде.

  Погледајмо доњи графикон да бисмо разумели потенцијални раст тржишта рада у смислу инвестиционих професионалаца.

  извор: Истраживање Института ЦФА 2015

  Шта бисте урадили са подацима о платама ЦФА?


  Људи који раде ЦФА знају да је потребно узети у обзир много фактора пре него што неко може донети било какав закључак. Морате узети у обзир земљу, старосну групу, године искуства, статистику занимања, напредовање у каријери и улоге посла у које ЦФА одлучују. Штавише, постоје и други фактори попут проналажења правих кандидата, добијања довољно података да се позове као узорак, а затим да се оправдају ваша истраживања на истој контролној групи. И на крају, упоредите своје податке са професионалцима из финансија који нису ишли за ЦФА професију. Тада ћете моћи да донесете закључак.

  Горњи подаци које смо представили засновани су на свим факторима које смо горе поменули. Тако да не треба да мислите да су они по природи исцрпни. Нису и ниједно истраживање само по себи не може бити исцрпно. А има и довољно простора за грешке.

  Дакле, шта треба да радите са информацијама које смо пружили?

  Кратак одговор је - само се обратите и обратите пажњу на следеће кораке.

  Знај истину. ЦФА је генерализована професионална диплома. Није као актуари, рачуновође, адвокати.

  Имате довољно простора да будете у инвестиционом банкарству, приватном капиталу, хеџ фонду, менаџменту, аналитици, консалтингу, банкама и у многим другим индустријама. Дакле, третирајте ЦФА у сличном светлу.

  Не радите ЦФА само због надокнаде:

  Ако је новац једино о чему размишљате, постоје и друге професије које вам на крају месеца нуде позамашан износ. Стога, ако икада размишљате о ЦФА, размотрите две ствари. Прво, да ли ће вам ЦФА помоћи да напредујете у каријери и да ли ће вам олакшати постизање ваших дугорочних професионалних циљева. Друго, да ли се осећате склоним проучавању предмета који су укључени у ЦФА курикулум. Ако сматрате да ово двоје нису главни разлози за бављење ЦФА-ом, боље је да преиспитате своју одлуку о спровођењу ЦФА-е.

  Циљ индустрије / занимања којим желите да се бавите:

  Ако се бавите ЦФА-ом, постоји много прилика за вас. Морате претходно да одлучите којим занимањем или индустријом бисте се бавили. Можете да се одлучите за управљање портфељем или да се одлучите за профил Анализе истраживања или за било коју другу финансијску домену. Знајте све о том домену и будите јасни које су техничке вештине потребне да бисте били најбољи у том занимању или индустрији. Затим се развијајте за изградњу тих вештина. ЦФА сама по себи не може вам пружити предност. Ако су вам потребне техничке вештине заједно са ЦФА сертификатом, били бисте велика предност било које врхунске компаније у тој индустрији.

  Погледајте шта још можете да урадите заједно са ЦФА сертификатом

  Са ЦФА можете да урадите милион ствари како бисте побољшали кандидатуру. Већ знате да се број ЦФА повећава сваке године за 8-9%. У овој оштрој конкуренцији морате потражити друге сертификате, вештине, часове, књиге, материјале за учење и још много тога. Не можете само седети и радити ЦФА. Чак и ако не можете себи приуштити време да инвестирате у било шта друго осим у ЦФА, добро научите на свом послу. У било којој финансијској индустрији у којој радите, научите занат детаљно. Касније када добијете ЦФА, то ће вам помоћи да се истакнете у гомили.

  Закључак


  Ови подаци о ЦФА плати су само за референцу. Ако су вам у сваком случају потребне, само их погледајте, а затим се вратите да бисте се концентрисали на повећање своје кривине учења. Често је тачно - ако више обратите пажњу на плату, заборавићете да будете неко ко може зарадити ту плату. Постаните ЦФА и компензација вам не би представљала проблем.

  Корисни постови

  • План студирања за испит ЦФА нивоа 1
  • Прво ЦФА или МБА?
  • ЦФА и ФРМ заједно
  • ЦФА вс ЦФП - Плата
  • <