6 најбољих књига из финансијског управљања | Валлстреетмојо

Списак 6 најбољих књига о финансијском менаџменту

Крените на следећи ниво финансијског управљања савладавањем истог уз помоћ стручњака. Испод је листа таквих књига о финансијском управљању -

  1. Финансијски менаџмент(Набавите ову књигу)
  2. Основи јавног буџетирања и финансијског управљања(Набавите ову књигу)
  3. Економистички водич за финансијско управљање (2. издање)(Набавите ову књигу)
  4. Финансијски менаџмент: теорија и пракса, 15. издање(Набавите ову књигу)
  5. Када је геније пропао(Набавите ову књигу)
  6. Мала књига о бихевиоралном инвестирању(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о финансијском управљању, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Финансијски менаџмент

Теорија и пракса (са Тхомсон ОНЕ - Једногодишња штампана приступна картица за пословно школско издање) (Финансијски наслови у породици Бригхам) 14. издање

Аутор је дипломирани професор истраживања и предаје предмет од 1971. Ова књига је објављена 2013. године. Ову књигу је пркосно написао стручњак са невероватним садржајем. Ова књига је комплетно објашњење за студенте постдипломских и додипломских студија, јер аутор не претпоставља да читаоци познају основу финансија, па је стога дао невероватно објашњење чинећи предмет лакшим за читаоце. Ова књига укључује добре примере уживо, прорачуне и одговоре за самоиспитивање ученика.

Име књиге и аутор

Финансијски менаџмент: теорија и пракса (са Тхомсон ОНЕ - Једногодишња штампана приступна картица за пословно школско издање) (Финансијски наслови у породици Бригхам) 14. издање - аутор Еугене Ф. Бригхам и Мицхаел Ц. Ехрхардт.

Приказ књиге

Ова најбоља књига о финансијском менаџменту савршен је пример јер успоставља равнотежу између теорије и практичног знања о финансијама. Аутор се побрине да јасно разуме важне концепте које треба развити и разумети за примену у пољу финансија. Заправо, књига започиње са представљањем основа корпоративних финансија пре него што се пређе на расправе о одређеним техникама. Такође истражује и објашњава најновије економске и финансијске кризе, као и парцијалне финансије у свакој индустрији и свету пословања.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском управљању

Ова књига о финансијском управљању садржи низ презентација које су веома релевантне и укључују низ примера, заједно са значајем употребе Екцел-а на послу и у финансијама. Аутор се побринуо да вам поклони књигу која вам представља пуни референтни алат који ће вам помоћи у каријери и академицима.

<>

# 2 - Основи јавног буџетирања и финансијског управљања:

Приручник за академике и практичаре

Ову главну књигу о финансијском управљању влада користи за владино буџетирање и она врло добро објашњава аспекте буџетског процеса и поступка државне владе, државе и града. Аутор је такође врло добро објаснио поступак креирања буџета у формату корак по корак. Ако сте почетник у буџетирању, ово је савршена књига за вас. Пружа вам сјајно разумевање разумевања буџета и са теоријске и са практичне перспективе.

Име књиге и аутор

Основи јавног буџетирања и финансијског управљања: Приручник за академике и практичаре - аутор - Цхарлес Е. Менифиелд (аутор)

Приказ књиге

Аутор читаоцима даје апликације уз вежбе за објашњавање буџетске теорије, уз давање читаоцу практичног искуства. Читаоцу се пружа прилика да научи различите техничке концепте и вештине које су важне за разумевање предмета, заједно са практичним вежбама предвиђеним у сваком поглављу, које треба применити за учење ових појмова. Ова књига покрива финансијске концепте, јавни приход, финансијске концепте, процену ризика, финансијско управљање, анализе трошкова и користи и још много тога. Читалац као студент пркосно ће стећи добре темеље за почетак рада у влади или канцеларији за буџет организације.

Најбоље понети из ове врхунске књиге о финансијском управљању

Ауторово искуство је најбоље за понети ову врхунску књигу о финансијском управљању, јер је био старији гостујући научник у Конгресној канцеларији за буџет, што му даје огромно искуство у финансијском управљању и стварању буџета. Ученицима пружа богато разумевање предмета и њихових концепата.

<>

# 3 - Водич економиста за финансијско управљање (2. издање)

Принципи и пракса (Ецономист Боокс)

Да бисте доносили логичне одлуке, морате добро разумети тему без обзира на одређену индустрију или фирму. Ова књига вам помаже у потпуном разумевању финансијског управљања што ће вам помоћи у доношењу исправних потребних одлука. Информације дате у овој књизи су пуноправне и не скривају нити покривају концепте. Ову књигу можете користити ако сте добро упознати са финансијама и овом индустријом и ако вам је потребна само ревизија. Аутор ове књиге поново је стручњак јер је последњих 20 година укључен у обуку и саветовање фирми, а такође је аутор и 4 друге финансијске књиге.

Име књиге и аутор

Тхе Ецономист Гуиде фор Финанциал Манагемент (2нд Ед): Принципи и пракса (Ецономист Боокс) - аутор - Тхе Ецономист и Јохн Теннент.

Приказ књиге

Ако се суочите са потешкоћама и загрљајем у финансијском разумевању, попут бављења извештајима о управљању, капиталним предлозима, буџетима итд. Због недостатка обуке, чак иако имате способност управљања, аутор вам олакшава овде у овој књизи. Свако поглавље књиге покрива сваки задатак који менаџер треба да изврши, на пример састављање буџета, читање одступања у извештају, састављање предлога за улагање у нове типове опреме и истраживање правих принципала који се могу користити у сваком задатку. Ова књига је само право упутство за примену ових принципа.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском управљању

Ова књига о финансијском управљању веома је добра за читаоце да им помогне да разумеју финансијски жаргон, финансијске извештаје, мере учинка, управљачко рачуноводство, обрачун трошкова, буџетирање, цене, инвестиционе процене, заједно са помагањем у доношењу одлука итд.

<>

# 4 - Финансијски менаџмент: теорија и пракса, 15. издање

Аутор је био финансијски председник Удружења за финансијско управљање, а такође је написао низ чланака и часописа о трошковима капитала, структури капитала, заједно са другим деловима финансија. Такође је аутор и коаутор уџбеника о менаџерским финансијама и менаџерској економији које користи више од 1000 финансијских универзитета широм света. Тестиран је као стручњак за бројне случајеве и на савезном и на државном нивоу. Такође је служио као саветник многим корпорацијама и владиним телима широм света. Укратко, ову књигу је поново написао финансијски стручњак.

Име књиге и аутор

Финансијски менаџмент: теорија и пракса, 15. издање - Еугене Ф. Бригхам и Мицхаел Ц. Ехрхардт.

Приказ књиге

Ова књига о финансијском управљању даје вам правилно разумевање финансијског концепта који се користи у индустрији и који се може користити или користити у различитим фазама финансијске ефикасности. Почевши од презентације корпоративних финансија, а не расправљајући о одређеним техникама за почетак. Аутор затим прелази на истраживање криза у финансијама и економском свету. Садржај је разрадио са низом драгоцених примера, подстичући студенте да користе сјајни Мицрософт Екцел за боље разумевање концепата. Цела књига је врло добра референца за ваш академски, али и професионални раст.

Најбоље за понети из ове врхунске књиге о финансијском управљању  

Шта може бити боље од учења из искуства и знања стручњака за ту тему? Аутор је на најбољи могући начин приказао своје знање и своје искуство како би вам олакшао разумевање финансијских концепата.

<>

# 5 - Када геније није успео

Успон и пад дугорочног управљања капиталом

Невероватно написана књига, јер је аутор сјајно објаснио веома познатог трговца са Валл Стреета Јохна Мериветхера, који је такође био партнер у браћи Салмон Бротхерс, који је био један од најсјајнијих мозгова у индустрији. Аутор је такође написао неке невероватне књиге о похлепи светске класе, заједно са пре свега охолошћу итд ... Објаснио је да је фонд који се чувао у тајности не објашњава причу о његовом успеху и коначно његовом уништењу које је много занимљивије читати . Невероватна књига коју морате прочитати о успеху тајкуна који је на крају пропао. Ова књига укључује људе који су укључени у раст и пад хедге фондова што је обавезно за читање сваког студента менаџмента.

Име књиге и аутор

Када геније није успео: успон и пад дугорочног управљања капиталом - написао - Рогер Ловенстеин.

Приказ књиге

Аутор је случајно испричао најимпресивнију историју хедге фондова. Прича је толико поражавајућа да није пропала само компанија за зараду од 100 милијарди долара која је претрпела страшну катастрофу, већ су највеће банке, заједно са стабилношћу Валл Стреета, претрпеле велики погодак. Ова књига је епика и обавезна литература за студенте из финансијске позадине, јер пружа довољно позадине која је створила сценарио. Ова књига студентима даје добру студију случаја, а такође је невероватна за људе заинтересоване за индустрију и случај хедге фондова. Или у случају да тргујете хедге фондовима, морате то прочитати и за референцу.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском управљању

Случај ЛТЦМ и његовог творца Јохна Мериветхера једноставно је најбољи пример за људе који се баве хедге фондовима и берзом. Читав сценарио и његова дешавања добро су описани у књизи како би их студенти боље разумели.

<>

# 6 - Мала књига о бихевиоралном инвестирању:

Како не бити сам себи највећи непријатељ

Аутор је ко-шеф глобалне стратегије у Генерал Социети, а такође је један од најбоље оцењиваних стратега више од једне деценије. Што га чини прилично искусним у тој теми. Аутор је створен много на финансијском тржишту и стекао је огромно искуство. Веома је паметно објаснио блокаде усред вашег рационалног доношења одлука, а такође је дао механизме који вам могу помоћи да деблокирате пут. Овде вам је аутор дао стратегије које ће вам помоћи да доносите дугорочне инвестиционе одлуке уз помоћ многих студија и подршке које је водио публици да крене најбољим путем и постигне успех. Његов стил је директан и приступачан. Ова најбоља књига о финансијском управљању једноставна је за читаоце које занима разумевање људског понашања и како је оно повезано са финансијским тржиштем.

Име књиге и аутор

Мала књига о бихевиоралном инвестирању: Како не бити сам себи највећи непријатељ - од стране Јамеса Монтиера

Приказ књиге

Ова најбоља књига о финансијском управљању покрива проверене начине познавања и избегавања недостатака неправедности инвеститора од стране једног од најбољих светских аналитичара у понашању. Аутор нас учи како да учимо на нашим грешкама у инвестирању пазећи да их не поновимо. Такође вас учи да ловите принципе понашања који омогућавају инвеститорима да одржавају успешан инвестициони портфељ како би осигурали минималан ризик у улагањима. Неправедне емоције инвеститора и њихово превелико самопоуздање су три главна фактора који могу довести до финансијског губитка за инвеститора на његовим улагањима. Наука о бихејвиоралним финансијама препознаје да инвеститор одлуку доноси психолошки и проучавање те финансије може му заправо помоћи да превазиђе гужве у улагањима и губицима. Ова књига о финансијском управљању водиће вас у обилазак промена понашања са којима се суочавају инвеститори на тржишту и како психолошке баријере приказују емоције, прекомерно самопоуздање и друга питања у понашању утичу на њихову моћ одлучивања о улагању.

Најбоље понети из ове врхунске књиге о финансијском управљању

Механизам за деблокаду наших путева је најбоље описана метода за успех. Читаво тржиште се врти око обрасца понашања инвеститора и мотив аутора је како превазићи исти да би се постигла успешна инвестиција.

<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом