Разлика између хипотеке и хипотеке | Топ 9 разлика

Хипотека и хипотека разлике

Хипотека је један од начина за прикупљање готовине користећи имовину стварањем оптужнице за непокретну имовину, где су износи који су углавном веома високи и пренос власништва често пролазе, док је хипотекација такође начин прикупљања готовине стварањем накнаде против покретних ствари. имовине, али власништво се никада не преноси и углавном укључује много мањи износ од хипотеке.

Обоје имају неке везе са осигураним зајмом. И за обоје, зајмопримац мора да уложи нешто (као хипотеку или хипотеку) како би осигурао посао зајмодавцима.

  • Хипотека је наплата непокретности попут земљишта, зграде, складишта итд. Хипотека има везе са нечим што је на неки или други начин везано за земљу.
  • Хипотекација је оптужба за покретне аутомобиле, потраживања, залихе итд.

Хипотека против хипотеке Инфографика

Кључне разлике између хипотеке и хипотеке

  • Узима се хипотека за огроман износ. Хипотекација се врши за малу количину.
  • Хипотека се врши за непокретне ствари попут земљишта, зграде, складишта итд. Хипотека се, с друге стране, врши за покретне ствари као што су аутомобили, возила, залихе итд.
  • Према хипотеци, камата на имовину би се прво пребацила на зајмодавца, а затим након што се износ исплати, поново се преноси. Али ако зајмопримац није у могућности да плати износ, тада се непокретност продаје. Под хипотеком, камата на имовину се не преноси. Уместо када зајмопримац није у могућности да плати доспели износ, тада се покретна имовина поседује, а затим продаје да би се вратио приход.
  • За хипотеку је хипотека потребна као правни документ. За хипотеку је као хипотетички документ потребан правни документ.
  • Закуп хипотеке је већи јер је износ кредита огроман. Али у случају хипотеке, закуп је мањи јер је износ зајма нижи.

Упоредна табела

Основа за упоређивањеХипотекаХипотекација
1. ЗначењеХипотека је оптужба против непокретности.Хипотекација је оптужба за покретне ствари.
2. ВласништвоВласништво обично остаје код зајмопримца, али не увек.Власништво обично остаје на зајмопримцу.
3. Применљиво за Непокретна својства.Покретне некретнине.
4. А.брдо зајмаУ случају хипотеке, износ кредита је релативно висок.У случају хипотеке, износ кредита је релативно нижи.
5. Закуп Пошто је износ зајма већи, закуп је такође већи.Пошто је износ зајма нижи, закуп је такође нижи.
6. Потребан правни документХипотека.Споразум о хипотеци.
7. Зашто корисно?Користећи непокретност зајмодавцу као залог, зајмопримац може позајмити много новца.Користећи средство (покретну имовину) као залог, зајмопримац узима кредит од банке.
8. Пренос власништваПренос власништва често се преноси на зајмодавца.Пренос власништва никада се не преноси на зајмодавца.
9. Својства као колатералиЗемљиште, зграде итд.Возила, потраживања итд.

Закључак

Након расправе и упоредне анализе хипотеке и хипотеке, није паметно рећи да је једно боље од другог; јер и једно и друго служи у различите сврхе. И у зависности од сврхе коју имате, морате узети кредит. Међутим, у смислу погодности и флексибилности, хипотетика је много боља; јер је мањи ризик, а плаћаћете и ниже камате.

У случају хипотеке, морате да платите више, јер је износ огроман и у било ком тренутку можете изгубити имовину ако то не учините. Као појединцу важно је да обоје добро разумете и да се понашате према свом знању. Одлука о узимању хипотеке или хипотецирању зависиће од тога коју сврху имате за узимање кредита.