Примери хистограма | Врх 4 примера графикона хистограма + објашњење

Примери графикона хистограма

Хистограм се односи на визуелну презентацију која се користи за сумирање дискретних или континуираних података, а чији пример укључује визуелну презентацију на графикону, рекламације клијента поднете у банци на различите параметре у којима ће бити пријављен разлог жалбе имају највећу висину на приказаном графикону.

Када се за приказ података у графичком облику користе шипке различите висине, назива се графикон хистограма. Свака трака групише се у опсеге у хистограму. Шипке веће величине показују да ће већина података пасти у тај виши опсег. Хистограм приказује ширење и облик непрекидног датог скупа података или датог узорка података. У овом чланку ћемо вам пружити 4 најбоља примера графикона хистограма.

Врх 4 примера графикона хистограма

Испод су горња 4 примера графикона хистограма.

Пример хистограма # 1

Директор СБИ-а, господин Схав, забринут је због жалбе купаца због дугих редова у пословници. Прво жели да анализира која је учесталост времена чекања великог купца. Позвао је благајницу и питао га за детаље.

Испод је време чекања купца на шалтеру готовине филијале СБИ банке током вршних сати које је приметила благајница. На основу података у наставку морате направити хистограм.

Решење:

Направили смо хистограм помоћу 5 канти са 5 различитих фреквенција као што се види доле на графикону. На И оси је просечан број купаца који спадају у ту одређену категорију. У Кс-оси имамо опсег времена чекања, на пример, 1. опсег канте је 2,30 мин до 2,86 мин. И можемо приметити да је табела броји 3 за ту категорију и као што се види на доњем графикону.

Ово је случајна расподела која је врста расподеле која има неколико врхова и која нема очигледан образац.

Може постојати сценарио да се комбинирају различита својства података. Стога податке треба анализирати одвојено.

Пример хистограма # 2

Господин Ларри, познати лекар, врши истраживање висине ученика који студирају у 8. стандарду. Окупио је узорак од 15 ученика, али жели да зна која је максимална категорија тамо где припадају.

Решење:

 Направили смо хистограм помоћу 6 канти са 6 различитих фреквенција као што се види доле на графикону. У оси И то је просечан број ученика који спадају у ту одређену категорију. У Кс-оси имамо опсег висине, на пример, 1. опсег канте је од 138 цм до 140 цм. И можемо приметити да је табела бројање 1 за ту категорију и као што се види на доњем графикону.

Овде можемо видети висину ученика у просеку у распону од 142 цм до 146 цм за 8. стандард. Такође, може се приметити да једна страна просека такође пада на другу страну просека, што је знак нормалне расподеле.

Пример хистограма # 3

Господин А жели да инвестира на берзи. Ушао је у ужи избор испод залиха и жели да зна учесталост цена.

Користите хистограм и наведите о каквој се дистрибуцији ради?

Решење:

Направили смо хистограм помоћу 5 канти са 5 различитих фреквенција као што се види доле на графикону. У И оси је број залиха које спадају у ту одређену категорију. У Кс-оси имамо опсег цена акција, на пример, распон 1. канте је 100 до 300. И можемо приметити да је табела бројила 7 за ту категорију и као што се види на доњем графикону.

Овде можемо приметити да је граф пристран према левој страни и стога је ово знак расподеле која је расподељена удесно. Велики број вредности података јавља се на левој, а мање података на десној страни.

Пример хистограма # 4

Тренер Схастрија из индијског крикет тима врши анализу просечног резултата ударача и жели да финализује одабране удараче за предстојећи светски куп. Међутим, прво га занима стварање мерила за улазак у ужи круг ударача. Добио је списак доле наведених ударача у последњих 15 ининга, али међутим жели да сазна оно необично са ове листе. Употријебите хистограм и пронађите један од њих и коментаришите дистрибуцију.

Решење:

Направили смо хистограм помоћу 6 канти са 6 различитих фреквенција као што се види доле на графикону. У И оси је број ударача који спадају у ту одређену категорију. У Кс-оси имамо опсег покретања, на пример, опсег 1. смећа је 90 до 190. И можемо приметити да је број за ту категорију 1 из табеле и као што се види на доњем графикону.

Видимо да горња табела приказује лево искривљену расподелу. Велики број вредности података јавља се на десној, а мањи број података на левој страни.

Чини се да је 90 трчања у 15 ининга необично и чини се да је бацач кугле, па га стога треба уклонити.

Закључак

Стварање хистограма обезбедиће приказ који је визуелне природе датог скупа података или дистрибуције података. Хистограми приказују учесталост вредности података и велику количину података. Хистограм помаже у одређивању медијане и дистрибуције датог скупа података. Поред тога, ово може приказати било какве празнине или било које одступања у датом скупу података.