Правне књиге | Списак 10 најбољих правних књига свих времена

Списак десет најбољих правних књига

Закон је скуп правила која држава / институција примењује ради регулисања поступака / понашања чланова земље. Испод је листа књига о праву -

  1. Уставно право: Принципи и политике<>
  2. Разумевање кривичног закона<>
  3. Привредно право: Текст и случајеви <>
  4. Рад са уговорима<>
  5. Приручник за еколошко право<>
  6. Породично право<>
  7. МцГрав-Хилл-ов закон о некретнинама за паралегалце<>
  8. Правни водич за покретање и вођење малог предузећа<>
  9. Патенти, ауторска права и заштитни знакови за лутке<>
  10. Међународно право<>

Размотримо детаљно сваку правну књигу заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Уставно право: Принципи и политике

аутор Ервин Цхемерински

Приказ књиге

Многи студенти су споменули да им је ова књига спасила живот. То је зато што је уставни закон најстрашнија тема за студенте. Међутим, након читања схватили су да уставни закон не мора бити такав. Може се добро разумети ако се основама предаје јасно и с могућношћу повезивања. Књига Чемеринског даје обоје за студенте.

У прву руку, књига је написана тако добро, да се нећете спотакнути ни на једном месту и разумевање би било солидно. И друго, за ране студенте права то је врло лако прочитати. Из перспективе многих читалаца, лако се може рећи да је савршен за оне којима је уставни закон непробојан, а истовремено желе да пробаве и положе испите.

Обично се на правним студијама уставно право предаје у првој години када су студенти нови у овој врсти студија и сматрају да је против закона тешко. То је обавезно штиво за оне који тек започињу правне студије због логичног распореда поглавља и сварљивих садржаја.

Кључне Такеаваис

  • Ово је најопсежнији водич за уставни закон који ћете икада наћи. Са преко 1000 страница, ова књига може бити самостални водич за припрему уставног закона.
  • Штавише, добићете и пуно референци, примера и случајева који ће допунити ваше разумевање уставног закона.
  • Већина ученика је успешно донела уставни закон читајући ову књигу.
<>

# 2 - Разумевање кривичног закона

аутор Јосхуа Дресслер

Приказ књиге

Ако тражите уџбеник о кривичном праву, у овој књизи ћете наћи велику вредност. Већина читалаца који су прочитали ову књигу напоменули су да је она одлична референтна књига за полагање испита. Написан је за студенте, а као студент права моћи ћете да цените садржај, логичку хронологију и јасну, сажету верзију. Мало је ученика приметило да ће ова књига, ако имате Дресслеров случај, бити одличан додатак.

Да бисте разумели кривично право, увек вам је потребна књига која ће упоређивати казнени закон са корисним аспектима кривичног закона. Па, ова књига вас ни у овом погледу неће разочарати. Првенствено би га требали читати студенти права; али ако се бавите правном професијом или се бавите бизнисом и сматрате да требате поново прегледати неколико измена или правних обавеза у одређеној ситуацији, ову књигу можете прочитати за референцу. Заједно са различитим врстама кривичних дела и њиховим правним радњама, наћи ћете и мноштво случајева, референци, примера и концизних објашњења.

Кључне Такеаваис

  • Моћи ћете правилно да цените књигу ако је користите као додатак књизи случајева о кривичном праву. У исто време је сажет и свеобухватан и не треба да читате ниједну другу књигу ако је ваша намера само положити испит.
  • Овај уџбеник фокусира се на основе одређених кривичних дела попут убистава, силовања, крађе, групног криминала, а такође покрива теорије кажњавања и свеобухватне принципе као што су законитост и пропорционалност.
<>

# 3 - Привредно право: Текст и случајеви

Кеннетх В. Цларксон, Рогер ЛеРои Миллер и Франк Б. Цросс

Приказ књиге

Ова књига је невероватан водич за некога ко је изучавао курс предузећа / финансија и треба да прође кроз курс пословног права. То је невероватан ресурс за некога ко је власник предузећа и који треба да буде снажан у пословном праву да би могао добро да води своје пословање. Један од читалаца који се баве адвокатуром напоменуо је да је ова књига врло свеобухватна и да је детаљно објаснио све основе пословног права.

Свеобухватнији је него што је студенту икад потребан посао; то значи две ствари - прво, нема проблема са полагањем испита; и друго, студент бизниса може да прочита додатни материјал за боље разумевање и разумевање. Осим тога, ако сте потпуно почетник и немате појма о пословном закону, то би био ваш спаситељ. То се може назвати библијом за пословно право. Сваке године можете поново посетити ову књигу ради референце.

Кључне Такеаваис

  • Толико је свеобухватан да укључује основне законе као и пословне случајеве који ће студентима помоћи да боље разумеју текстове.
  • Не укључује само старе случајеве. Такође има низ савремених и нових случајева који су веома релевантни за студенте пословног права.
<>

# 4 - Рад са уговорима

Шта вас правни факултет не научи, друго издање (ПЛИ-јева библиотека права правних лица и хартија од вредности)

аутор Цхарлес М. Фок

Приказ књиге

Ако се икада бринете о уговорном праву на вашој правној школи, ово морате прочитати. Не само да олакшава концепте, већ вас и учи како заправо саставити уговор. Читаоци широм света који су прочитали ову књигу напоменули су да је то најбоља књига о изради уговора.

Али рецимо да никада нисте ишли на правни факултет и да немате никакво образовање из права; да ли би ова књига могла да дода вредност вама / вашој професији? Ако сте тренутно повезани са састављањем уговора и немате диплому, ово је самостална књига која вам треба.

Можете га користити као материјале за обуку за подучавање својих јуниора о изради уговора, као и књигу на свом столу за будућу употребу. Штавише, ако икада сањате да постанете адвокат за трансакције, то морате прочитати. Садржај књиге такође ће вам помоћи ако у име својих клијената наступате као парнични адвокат.

Кључне Такеаваис

  • За састављање уговора потребне су вам три врсте практичног знања - правно, техничко и пословно. Ова књига ће вам предати све три.
  • Ова књига је написана тако да бисте као лаик могли да следите корак по корак и научите свој начин да постанете најбољи састављач уговора.
<>

# 5 - Приручник за еколошко право

Цхристопхер Л. Белл, Ф. Виллиам Бровнелл, Давид Р. Цасе, Кевин А. Евинг, Јессица О. Кинг, Станлеи В. Ландфаир и многи

Приказ књиге

Ако студирате еколошко право и одлучили сте да постанете научник еколошког права, ово је одличан уџбеник за вас. Преко 1100 страница, укључује све случајеве, примере, концепте и основе закона о животној средини који су вам апсолутно потребни. Постоји много других књига које су веома свеобухватне попут ове, али зашто читати ову? Јер ово укључује и ревизије које је извршила Америчка агенција за заштиту животне средине (УС ЕПА)!

Можда га нећете сматрати корисним као власник предузећа јер има превише података него што је потребно. Савршено је штиво за оне који се баве правом као студент и требају прочитати текст о закону о заштити животне средине.

Једина замка ове књиге је - с времена на време је помало досадна, јер даље детаљно објашњава концепте. Ако не желите да је користите као уџбеник, ову књигу можете задржати као додатну референцу и кад год желите да пронађете мало детаљнији преглед било ког концепта, можете је узети у руке и прочитати.

Кључне Такеаваис

  • Ова књига је први пут објављена 1973. године, три године након што је Конгрес донео Закон о животној средини. И од тада студентима пружа све случајеве, примере, основе и савремене проблеме.
  • Укратко, ова књига ће вам помоћи да одговорите на три питања -
      • Како се може обезбедити поштовање прописа?
      • Како најновији развој животне средине утиче на операције?
      • Како одржати ефикасност пословања и заштиту животне средине?
<>

# 6 - Породични закон

аутор Виллиам П. Статски

Приказ књиге

Ако људе питате о најважнијем приоритету свог живота, рекли би сложно - „породица“. Ако вам је породица важна, такође морате пронаћи начине да заштитите породицу. Подигните ову књигу и знајте како можете заштитити интерес своје породице. Рецимо да желите да идете даље и да не желите само да заштитите породицу; али такође желите да заштитите породицу других - у том случају такође можете да користите ову књигу.

Читање ове књиге помоћи ће вам да разумете како је закон повезан са односима у породици, какав је положај правног и адвоката и како можете да извршите своју моћ да заштитите породицу. Ова књига такође нуди референце за вањске примарне и секундарне власти.

Многи студенти су га препоручили и другима који су студирали право. То се лако може назвати библијом за породично право, јер је врло свеобухватно и јасно написано за свакога ко је спреман да научи породично право. Такође је врло добро организован и добро написан.

Кључне Такеаваис

  • Нуди сјајан увод у породично право које покрива процесно и материјално право са јаким практичним нагласком.
  • Заједно са учењем основа, научићете и узорке контролних листа, докумената, случајева, образаца и стварних алата. То значи да је ова књига подједнако применљива и за оне за које бисте желели да радите као специјализовани професионалци за породично право.
<>

# 7 - МцГрав-Хилл-ов закон о некретнинама за паралегалце

би МцГрав-Хилл Едуцатион анд Цуррицулум Тецхнологи

Приказ књиге

Ово је најсажетији и најлакши водич о имовинском праву. Ако сте студент права и желите да положите курс за усавршавање права некретнина, ваша претрага се овде завршава. Брз је, лак за читање и састоји се од пуно случајева који ће ствари учинити релевантним и јасним. Рецимо да нисте студент и такође нисте правник, али сваки дан се бавите имовинским правом јер је то део ваше професије. Ако се овај опис подудара са оним што радите као професионалац, ова књига је за вас обавезна литература.

Међутим, осим паралегалитета, ефикасан је и за студенте који студирају право некретнина. Свако поглавље је мало и лако се чита, што повећава вашу моћ задржавања и помаже вам да примените оно што научите. За људе који су власници предузећа и баве се некретнинама, ова књига је за њих обавезна литература. Многи читаоци су приметили да ако немате никакву обуку из области некретнина, можете започети са овом књигом и потрудити се да направите сјајну некретнинску каријеру.

Кључне Такеаваис

  • Ова књига је сажета и има само 288 страница. У оквиру овог малог обима упознаћете се са основама права некретнина. Као резултат, ученицима није потребно уложити много труда да би разумели овај суви предмет.
  • Ова књига се такође састоји од многих вежби, случајева, референци и задатака из праксе.
<>

# 8 - Правни водич за покретање и вођење малог предузећа

Фред С. Стеинголд Адвокат

Приказ књиге

Рецимо да сте власник малог предузећа и немате појма којих се правних питања треба придржавати како бисте избегли било какве тужбе или правне препреке. Шта би ти урадио? Препоручујемо вам да узмете ову књигу и прочитате је. Посебно је написан за власнике малих предузећа. Ако планирате да започнете посао, можете да користите и ову књигу.

Читајући поглавља, често бисте осетили да ли ће ова књига заменити потребу за адвокатом. Не, то неће заменити захтев адвоката; али то ће вас сигурно учинити правно разборитим у погледу вашег пословања.

Читање уџбеника пословног права и читање ове књиге прилично се разликују. Јер у пословном уџбенику наћи ћете више академских начина изношења чињеница; док ћете у овој књизи пронаћи практичне и релевантне правне савете, посебно за мала предузећа. Прочитајте га, забележите, а затим ускладите правна питања вашег пословања према налогу ове књиге и на крају замолите адвоката да одобри све што сте радили пре примене.

Кључне Такеаваис

  • Из ове књиге моћи ћете много да научите. Неколико ствари које ћете научити су - како прикупити почетни новац, како уштедети на пословном порезу, како добити лиценце и дозволе, како одабрати право осигурање за своје пословање, како се одлучити између ЛЛЦ предузећа и друге пословне структуре итд.
<>

# 9 - Патенти, ауторска права и заштитни знакови за лутке

Хенри Ј. Цхармассон и Јохн Буцхаца

Приказ књиге

Ово је сјајна књига о закону о интелектуалној својини. Обухвата сва три аспекта - патент, ауторско право и заштитни знак. Ако сте власник предузећа и желите да знате много о све три, ова књига је невероватна књига за учење. Овај водич је такође вредан за студенте. Рецимо да сте завршили студиј и да ћете се придружити организацији која се бави интелектуалним својствима, да ли би ова књига додала вредност вашем животу? Одговор је одлучно да.

Ако не знате ништа о интелектуалној својини, можете започети са овом књигом. Заједно са свим правним концептима у ИП-у, ова књига ће вас такође насмејати урнебесним цитатима и ситницама. Укратко, ова књига је ваш водич за студенте, студенте, предузећа, лаике који покушавају да разумеју законе о интелектуалној својини или пословни тајкун који би желео да затражи помоћ адвоката и жели да зна мало о патентима, ауторским правима и заштитним знаковима. Још је изненађујуће коментар који су неки читаоци понудили након читања ове књиге. Рекли су да им након читања није потребан адвокат и са знањем су стекли да сада могу заштитити своју ИП на начин који они одаберу.

Кључне Такеаваис

Ево најбољих ствари које ћете научити -

  • Знали бисте како да региструјете заштитне знакове и ауторска права.
  • Знаћете како да испуните патентне захтеве.
  • Моћи ћете да избегнете грешке у апликацији.
  • Научићете да заштитите своја права у иностранству.
<>

# 10 - Међународно право

аутор Малцолм Еванс

Приказ књиге

Представљање предмета као што је међународно право није лак посао, али ова књига је написана тако луцидно да су студенти врло лако пробавити. Написао га је један аутор који даје ширу перспективу различитим темама обухваћеним овом књигом. Чак и ако је камуфлирано као књига, свако поглавље лако се може назвати часописом. То значи да бисте читањем ове једне књиге могли да прочитате низ часописа и увеличате своје искуство учења. Свако поглавље је поређано у логичном редоследу и неколико повезаних тема обједињено је у једно поглавље ради бољег разумевања.

На пример, „закон о оружаном сукобу“ и „употреба силе“ обрађују се заједно. Међутим, неколико тема се обрађује одвојено, попут „мирног решавања спорова“, „одговорности за заштиту“ итд. Читајући ово, имаћете добре идеје о међународном кривичном праву, међународном економском праву, међународном праву људских права, међународном закону о животној средини , и морски закон. Укратко, ово је једна од најбољих књига коју бисте икада пронашли као студент и као напредни научник правних студија.

Кључне Такеаваис

  • Најбољи део је приступ представљању различитих међународних закона у једном свеску. А како је није написала ниједна особа, стандард ове књиге тријумфује многе друге у међународном праву.
  • Уз то ћете добити и Интернет ресурсни центар где ћете моћи да сазнате лична мишљења и увиде еминентних стручњака за међународно право.
<>

Остале препоручене књиге -

Ово је био водич за Правне књиге. Овде ћемо разговарати о листи 10 најбољих правних књига које ће вас у основи едуковати о правној структури земље. Можете прочитати и следеће књиге -

  • Најбоље књиге о бонтону
  • Најбоље књиге Тони Роббинс-а
  • Најбоље књиге Стеве Јобс-а
  • Билл Гатес Боокс Препорука
  • Топ 10 књига са најбољим ценама
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом