10 најбољих књига о спајањима и преузимањима (М&А)

Најбоља најбоља спајања и преузимања (М&А) Књиге

1 - Спајања и преузимања лажних производа

2 - Спајања и преузимања од А до Ж

3 - Уметност спајања и преузимања, четврто издање

4 - Спајања, преузимања и реструктурирање предузећа (Вилеи Цорпорате Ф&А)

5 - Приручник о спајањима и преузимањима

6 - Приручник за интеграцију удруживања и преузимања, + веб локација

7 - Спајања, преузимања и друге активности на реструктурирању

8 - Спајања и преузимања у малом

9 - Спајања, аквизиције, одузимања имовине и друге обнове (Вилеи Финанце)

10 - Примењена спајања и преузимања

Спајања и преузимања су врућа тема и ако желите да уђете у то, морате знати много ствари. А такође морате бити технички исправни. Па, који би био излаз? Не, не можете ићи на било који семинар. Ретко постоје семинари о спајањима и преузимањима, па чак и ако се организују семинари о спајању и преузимању, били би прескупи. Зашто не узети ствари у своје руке? Зашто не бисте прегледали 10 најбољих књига и започели сопствено самообразовање о спајањима и преузимањима? Не мислите ли да је ово најлакши начин? Кладимо се да јесте.

Овде ћемо разговарати о најбољим књигама о спајањима и преузимањима, међутим, ако желите да сазнате више о спајању и преузимању, можете погледати Курс за спајања и преузимања.

Почнимо са 10 најбољих књига које можете започети са читањем о спајањима и преузимањима.

# 1 - Спајања и преузимања за лутке


би Билл Снов

Почнимо са књигом лутки о спајањима и преузимањима. Било би лакше читати и могли бисте детаљно разумети концепт.

Приказ књиге

Професионалци који су били у истом домену напоменули су да је ова књига толико олакшала процес да се лако могу сварити чак и за почетнике. Три су основне ствари које требате научити о спајањима и преузимањима - прво, предности куповине акција и имовине; друго, обрачун свих промена услед спајања и преузимања; и на крају, зараде за мотивисање постојећег менаџмента. И у овој књизи бисте све три научили на врло луцидан начин. Ако сте почетник у спајању и преузимањима, ово је прва књига коју бисте требали прочитати без икаквих трагова сумње.

Најбоља за понети из ове најбоље књиге о спајању и преузимањима

  • Пре свега, ова најбоља књига о спајањима и преузимањима написана је на врло луцидан начин; тако може постати незаменљив водич за почетнике.
  • Цео процес спајања и преузимања научићете на мање од 380 страница, што је сјајно.
  • Такође ћете научити да идентификујете и вреднујете циљеве.
  • И такође ћете знати како ефикасно преговарати у том погледу.
<>

# 2 - Спајања и преузимања од А до Ж


аутор Андрев Ј. Схерман

Ако сте предузетник или неко ко жели да зна много о спајањима и преузимањима, требало би да прочитате ову књигу.

Приказ књиге

Ревиев: Као што наслов сугерише, ова књига представља комплетан приказ спајања и преузимања од А до Ж. И не само то, аутор би вас држао у рукама и показао вам која питања да поставите, да ли да купујете или продате, када да купите или продати, како измерити вредност, као и контролне листе за спајања и преузимања од почетка до краја. А ако сте предузетник, овај водич би вам био од помоћи јер не говори само о америчким спајањима и преузимањима; него такође указује на то како ићи на спајања и преузимања чак и за предузећа која немају седиште у САД-у. Чак бисте и ви научили најновије трендове у спајањима и преузимањима како бисте били упознати са њима када идете у процесе спајања и преузимања.

Најбоља за понети из ове књиге Топ М&А

  • Ова најбоља књига о спајањима и преузимањима дала је много студија случаја и практичних примера, тако да се читаоци могу повезати са основама и истовремено научити шта могу очекивати од стварног спајања и припајања.
  • Овај водич није застарео. То значи да ћете, заједно са учењем основа, научити и најновије трендове у спајању и преузимањима.
  • Такође ћете научити најбоље праксе у процесима спајања и преузимања како бисте могли да примените исте и остварите максималне користи.
<>

# 3 - Уметност спајања и преузимања, четврто издање:

Водич за откуп спајања


аутор Станлеи Фостер Реед, Алекандра Лајоук и Х. Петер Несволд

Ово је огроман водич за спајања и преузимања. Ако желите детаљно да знате како да извршите откуп М&А, прочитајте насловницу ове књиге до корице.

Приказ књиге

Ревиев: Ова свеобухватна књига о спајању и преузимањима дуга је 1100 страница. Тако да можете да схватите колико свеобухватно мора бити! Пружа пуно информација о послу. На пример, ова књига говори о томе како пронаћи посао, како проценити вредност посла, како финансирати посао, како изаћи и обавити дубинску анализу и како кренути у интеграцију удруживања. Ова књига се не препоручује за вас ако тражите само преглед. Ово није књига за почетак спајања и преузимања ако сте нови у њој. Јер ова књига не говори само о спајањима и преузимањима детаљно; такође говори о правним разматрањима у пословима спајања и преузимања.

Најбољи за понети из ове књиге о најбољим спајањима и преузимањима

  • Ресурс формата питања и одговора изгледа непроцењив за људе који су купили овај водич.
  • Ова књига је комплетна књига о спајању и преузимањима. Ако читате само једну књигу, направите је овом; јер након што ово прочитате, не треба да читате ниједну другу књигу о спајањима и преузимањима.
  • Такође је обухватио неколико правних случајева у вези са пословима спајања и преузимања.
<>

# 4 - Спајања, преузимања и реструктурирање предузећа (Вилеи Цорпорате Ф&А)


аутор Патрицк А. Гаугхан

Ово је једна од најбољих књига које сте икада прочитали о спајањима и преузимањима. Погледајте рецензију и најбоље понети да бисте сазнали више о књизи.

Приказ књиге

Ревиев: Веома је мало књига које су покривале недавне случајеве реструктурирања предузећа. Ако узмете у руке ову књигу, могли бисте да се повежете са тим корпоративним реструктурирањем и добро бисте разумели основе. Такође бисте упознали како су се спајања и преузимања развијала током година и како су историјски раст и развој утицали на развој спајања и преузимања. Такође ћете научити о корисним стратегијама за раст компанија попут издвајања, отуђења, извлачења капитала и тако даље и тако даље. Заједно са њима, моћи ћете да научите законе о преузимању у главним земљама.

Најбоља за понети са овог врхаСпајања и преузимањакњига

  • Упознали бисте основна правила спајања и преузимања која убрзавају процес и чине спајања и преузимања ефикасним.
  • Сазнали бисте како би корпоративно реструктурирање помогло компанијама да се такмиче на жестоко конкурентном тржишту.
  • Такође ћете разумети законе у вези са спајањем и преузимањима.
  • Такође бисте сазнали како да креирате најефикасније стратегије за непријатељске аквизиције.
<>

# 5 - Приручник о спајањима и преузимањима:

Поуке из ровова са средњим тржиштем (Вилеи Профессионал Адвисори Сервицес)


аутор Марк А. Филиппелли

Ова књига је изврсно штиво и ако је прочитате, добили бисте сјајан преглед целокупне теме.

Приказ књиге

Ревиев: Не морају сви детаљно да сазнају све о спајањима и преузимањима. Људи који су индиректно повезани са спајањем и преузимањима, рецимо менаџерима људских ресурса, ова књига ће им послужити. Наравно, ова књига се не може користити за дубинске студије; али ако желите да научите кључне факторе спајања и преузимања, ово би представљало сјајан преглед предмета. Ако сте почетник у тој теми и сматрате да ће вам бити довољан преглед спајања и преузимања, ово би се могло испоставити као прави ресурс за вас. Међутим, ако сте већ у пољу М&А, можда ћете морати потражити нешто детаљно и напредно.

Најбољи за понети из ове најбоље књиге о спајањима и преузимањима

  • Ова главна књига о спајањима и преузимањима посебно је написана с мишљу о рововима средњег тржишта. И пружа трикове трговине тако да можете добити максималну вредност за пословање на средњем тржишту.
  • Могли бисте да научите разлике између „валуте“ и „вредности“ и упознали бисте како продавци капитализују своју неправедну предност.
  • Такође ћете научити да се бавите банкротом и знали бисте како да олакшате своје адвокате у процесу документације.
<>

# 6 - Приручник за интеграцију удруживања и преузимања, + веб локација:

Помагање компанијама да схвате пуну вредност аквизиција (Вилеи Финанце)


Сцотт Ц. Вхитакер

Многе компаније се суочавају са проблемима интеграције након преузимања или спајања. Ако сте један од оних који траже одговоре на исте, ово је књига коју бисте требали узети у руке.

Приказ књиге

Ревиев: Најбољи део ове књиге о спајању и преузимањима је што пружа оно што сугерише. То значи да ову књигу не требате читати са резервом. Ову књигу можете узети ако сте један од професионалаца који се боре са интеграцијом након спајања или припајања. Ова књига дестилира концепте на три аспекта организација - људе, процес и технологију. Дакле, када прочитате и примените информације у стварним предузећима, открићете да је процес интеграције попустио. Шта више можете очекивати од једне књиге?

Најбољи за понети из ове најбоље књиге о спајањима и преузимањима

  • Ова књига има само 192 странице; нема пуха, само солидан савет.
  • Научићете како бисте могли да спречите неуспех интеграције стварањем интерне канцеларије за управљање интеграцијама која ће се бавити питањима интеграције.
  • Добићете узорак приручника о интеграцији који ће вам помоћи да изградите основну компетенцију унутар компанија.
<>

# 7 - Спајања, преузимања и друге активности на реструктурирању


аутор Доналд ДеПампхилис

У овој књизи наћи ћете најсавременије послове реструктурирања. Подигните ову књигу ако желите да прочитате најновију књигу о спајањима и преузимањима.

Приказ књиге

Ревиев: Већина књига говори о низу тема које покривају читав процес спајања и преузимања. Али ова књига је другачија. Не пружа само детаљни водич; такође пружа одличан приказ процеса. Штавише, ову књигу може прочитати свако ко има научни став, јер је навела толико случајева да бисте се лако могли повезати с њима и створити своје блокове учења.

Најбоља за понети из ове књиге Топ М&А

  • Најбољи део ове најбоље књиге о спајањима и преузимањима су недавне анализе случајева које садашње читаоце воде о томе како да учине целу ствар у преузимањима и преузимањима.
  • Ова књига такође укључује недавна истраживања која су веома релевантна у читавом процесу спајања и преузимања.
  • Не само да бисте такође сазнали о тржиштима спајања и преузимања у 1970-има, 80-има и 90-има, како бисте могли да упоредите са садашњим сценаријем и разумете како су се спајања и преузимања развијала током година.
<>

# 8 - Спајања и преузимања у малом


аутор Дале Оестерле

Ово се зове књига укратко, али ако узмете у руке ову књигу, могли бисте да разумете спајања и преузимања на најсвеобухватнији начин.

Приказ књиге

Ревиев: Ова најбоља књига о спајању и преузимањима посебно је корисна за људе који су студирали право. Јер ова књига детаљно описује све правне аспекте спајања и преузимања! Ако се припремате за било који испит и потребан вам је приручник за брзо завршавање ствари, можете потражити овај водич и прочитати га. Многи студенти су напоменули да им је овај водич био толико користан у полагању испита. Међутим, текст је високо технички и сигурно не би био добар избор за почетнике.

Најбољи за понети из ове најбоље књиге о спајању и преузимањима

  • Ова књига може бити одличан референтни водич за све студенте (посебно правне) који желе да ствари брзо заврше.
  • Сви наслови су написани од стране ауторитета у тој теми, а такође бисте из различитих извора добили различите перспективе.
<>

# 9 - Спајања, преузимања, одузимања и друге реструктурирања (Вилеи Финанце)


Паул Пигнатаро

Ова књига не укључује само спајања и преузимања, али ако припадате домену финансија, то би за вас била посластица.

Приказ књиге

Ревиев: Ако сањате да се бавите инвестиционим банкарством, ова књига би вам се учинила непроцењивом. Чак и ако не желите да идете у било који одређени домен и још увек размишљате о томе у који домен да идете, ова књига ће вам помоћи да на најлуциднији начин разумете основне концепте. Да, ово је сјајна књига за почетнике, а ако професионалци желе да се освеже, и ова књига би се понашала исто.

Најбољи за понети из ове књиге о најбољим спајањима и преузимањима

  • Научићете да објашњавате стицање имовине, отуђивање имовине и спајање предузећа.
  • Такође бисте разумели ЕБИТДА, структуру капитала, новчани ток и њихов утицај на М&А.
  • Ова књига ће вас научити и мини моделирању спајања.
<>

# 10 - Примењена спајања и преузимања


Роберт Ф. Бурнер и Јосепх Р. Перелла

Ово је књига која се на прецизан начин може назвати најбољом у пасмини. Погледајте преглед и најбоље понети да бисте сазнали више.

Приказ књиге

Ревиев: Ако узмете у руке ову књигу, научићете све о спајању и преузимањима. Ви ћете правни оквир спајања и преузимања; значај дужне пажње; синергије; процена М&А; структурирање трансакције и замке. Ова књига има 1056 страница, а из дужине и садржаја можете схватити колико је књига свеобухватна. Али ако не желите детаљно да учите, ова књига није за вас. У основи, ако желите да се бавите спајањем и преузимањима или финансијском професијом, ова књига не би могла да се одложи.

Најбољи за понети из ове књиге о најбољим спајањима и преузимањима

  • Ова књига је комплетна књига о спајању и преузимањима. Чак и ако сте у домену М&А, сматрали бисте да је ова књига непроцењив ресурс (али не очекујте да све детаљно покрива, јер се углавном ради о спајању и преузимању).
  • Ова књига је написана на врло луцидан начин тако да сваки просечан читалац може да је прође и разуме садржај. Али треба имати стрпљења и истрајности да бисте покрили целу књигу.
<>