ЦФА ИМЦ - Испит о сертификату за управљање инвестицијама | Комплетан водич

ЦФА ИМЦ

Постоји ли нешто што се назива савршена каријера? Успех се чини тако савршеним да често пропустимо мале несавршености које коче наш раст до савршенства. Једна од таквих мана је недостатак знања за прави пут у каријери. Доношење информисаног избора и сношење посљедица ваше одлуке једно је, а доношење одлуке искључиво на факторима половичног знања представља велики ризик на штету ваше будућности. Желимо да осигурамо да се такве гнусне грешке никада не направе, а тиме вам помажемо у детаљном приступу правом избору каријере. Како?

Да ли се појављујете на испиту за ЦФА ниво 1 - погледајте ове сјајне 70+ сати ЦФА нивоа 1 за обуку

Па, ако сањате о каријери у инвестиционим фирмама, вреди прочитати овај чланак. Декодирали смо матице и вијке програма ИМЦ (Цертификат за управљање инвестицијама).

    1. Зашто је ИМЦ један за професионалце у инвестирању?

      Индустрија управљања фондовима препознаје курс ИМЦ као почетну квалификацију по избору и послодавци компанија за управљање инвестицијама траже овај сертификат као предуслов за ангажовање било ког стручњака за радно место.

          • ИМЦ или Сертификат за управљање инвестицијама сматрају се првим кораком ка успостављању упоришта у индустрији управљања инвестицијама. Тренутно има 15.000 ималаца ИМЦ сертификата и њихови бројеви расту сваке године.
          • За оне који желе да се у будућности настане у Великој Британији са управљањем инвестицијама као портфељем посла, ИМЦ је најбоље призната и утврђена квалификација у Великој Британији.
          • ИМЦ ће сигурно отворити врата за многе велике могућности за каријеру у индустрији управљања инвестицијама и донијети узбудљива времена за професионалце.

      О програму ИМЦ


      Програм сертификата за управљање инвестицијама (ИМЦ) спроводи ЦФА Друштво из Велике Британије (ЦФА УК). ЦФА УК је друштво које се састоји од чланова инвестиционе индустрије и једини циљ ЦФА УК је неговање и одржавање високих стандарда професионалних способности и праксе у анализи инвестиција, управљању портфељем и сродним дисциплинама.

      Индустрија управљања инвестицијама сматра да је програм ИМЦ референтна квалификација на почетном нивоу, а квалификација је веома тражена за професионалцима, јер га послодавци сматрају предусловом за било које радно место. ИМЦ је коришћена од стране већине водећих инвестиционих фирми за доказивање компетентности у регулаторне сврхе.

      Овај курс је одскочна даска или поставља темеље каријере у инвестиционој професији. Многи носиоци ИМЦ настављају свој професионални развој студирајући за програм овлашћеног финансијског аналитичара (ЦФА).

      Улоге: Професионалац треба да буде спреман за улогу везану за инвестиције са овим програмом сертификата. Најчешће улоге укључују управљање инвестицијама, подршку инвестицијама, продају и маркетинг и администрацију инвестиција.

      Испит: Програм ИМЦ може се успешно обрисати полагањем два испита

          • Јединица 1: Инвестиционо окружење
          • Јединица 2: Инвестициона пракса

      Датуми испита: Не постоји фиксни испитни оквир за програм ИМЦ. Кандидат може полагати испит у већини радних дана заказивањем термина након регистрације за програм.

      Договор: Пажљиво испланирајте датум када се појављујете на испиту, јер се наставни програм ИМЦ континуирано ажурира и могао би се променити у зависности од избора датума испита.

      Подобност: Не постоје критеријуми подобности за програм ИМЦ. Међутим, саветује се да кандидат треба да има бар диплому да би уживао у раду у индустрији како би повећао своје изгледе за каријеру.

      Критеријуми за завршетак програма ИМЦ


      Осим успешног чишћења две јединице, не морају се испунити даљи критеријуми за успешно завршавање програма.

      Препоручено радно време

      ИМЦ јединица 1: Инвестиционо окружење- кандидати су дужни да посвете најмање 80 сати за учење за јединицу.

          • ИМЦ јединица 2: Инвестициона пракса- кандидати су дужни да посвете најмање 120 или више сати за учење јединице.

      Шта зарађујете? Сертификат у инвестиционом програму који ће показати ниво компетентности кандидата у инвестиционој индустрији.

      Зашто следити ИМЦ?


      Бројни су курсеви доступни у индустрији, а разлози специфични за одабир ИМЦ-а или Сертификата за управљање инвестицијама морају се пажљиво извагати да би се дошло до било каквог закључка у вези са одређеним избором. Како је речено, ИМЦ је основни курс потребан за отварање врата могућности професионалцима у индустрији управљања инвестицијама. Такође, већина водећих инвестиционих фирми тражи кандидате који су квалификовани за ИМЦ, јер је овај курс синоним за идеју да је кандидат довољно компетентан да буде део ове индустрије. И за регулаторна питања, послодавци у индустрији желе професионалце са ИМЦ курсом. Овај курс у резимеу кандидата сигурно ће повећати његове шансе за посао, посебно у светски признатим професионалним именовањима пре или непосредно након дипломирања. Предмет оспособљава студенте са високим стандардима професионалних способности и праксе у анализи инвестиција, управљању портфељем и другим сродним дисциплинама. ИМЦ је одскочна даска за оне који у будућности желе да постигну даље финансијске одредбе, попут ЦФА, за бољи напредак у каријери. То је идеална основа јер курс покрива 30% наставног плана и програма ЦФА нивоа И.

      ИМЦ формат испита


      Јединица 1 Испит

      Први испит тестира кандидате на основном разумевању индустрије финансијских услуга у Великој Британији, међународних финансијских тржишта, разумевању употребе ЦФА принципа, етичке праксе, правних концепата релевантних за финансијске савете и разумевању пореског система Уједињеног Краљевства итд. Тест обухвата од 85 скупова предмета с вишеструким избором, а већина њих су питања у вези са попуњавањем празнина.

      Јединица 2 Испит

      Питања са више избора имају четири опције одговора, док типови питања „Гап-филл“ захтевају од кандидата да унесу вредност у поље за одговор. Постоје специфични захтеви за форматирање (нема симбола или слова уколико нису наведени у питању), ови захтеви за форматирање су увек дати у питању.

      Сетови предмета су питања типа студије случаја. Кандидати добијају кратки сценарио са неколико питања у вези с тим. Материјал дат у студији случаја не мења се са питањима.

      Кључни детаљи форме испита


          • Кандидат има годину дана да положи испит. По истеку једногодишњег рока, кандидат мора поново да се пријави да би могао да полаже испит.
          • Кандидатима није дозвољено више од 4 покушаја у кварталу да се појаве било за једну или обе јединице испита ИМЦ или Сертификата за управљање инвестицијама. Успешном кандидату нису дозвољени даљи покушаји да повећа резултат.
          • Период од 3 дана чекања након испита је обавезан за поновну регистрацију за испит.
          • Кандидатима је дозвољен само један покушај сваке јединице ИМЦ испита у календарском месецу.
          • Што се тиче употребе калкулатора током испита, институт је утврдио правила о њему. Особље испитног центра обезбеђује Цасио фк-83ГТ ПЛУС за употребу на испиту, заједно са обрисивом белом таблом и оловком за рад. Одговорност кандидата је да се упознају са радом стандардног калкулатора. Особље компаније Пеарсон Вуе неће пружити никакву подршку кандидатима у коришћењу калкулатора током испита.

      ИМЦ испит Тежина-старост


      Програм 1. јединице обухвата шест тема:

          • Тема 1 - Финансијска тржишта и институције
          • Тема 2 - Етика и професионалност у инвестирању
          • Тема 3 - Регулација финансијских тржишта и институција
          • Тема 4 - Правни концепти
          • Тема 5 - Савети за клијенте
          • Тема 6 - Опорезивање

      Следећих 11 тема обрађено је у оквиру јединице 2:

          • Тема 1 - Квантитативне методе
          • Тема 2 - Микроекономија
          • Тема 3 - Макроекономија
          • Тема 4 - Рачуноводство
          • Тема 5 - Акције
          • Тема 6 - Фиксни доходак
          • Тема 7 - Деривати
          • Тема 8 - Алтернативне инвестиције
          • Тема 9 - Управљање портфељем
          • Тема 10 - Инвестициони производи
          • Тема 11 - Мерење перформанси улагања

      Извор: ЦФА Друштво из Велике Британије

      Накнада за испит сертификата за управљање инвестицијама


      Накнада за полагање испита за кандидате је следећа:

          • Јединица 1: Инвестиционо окружење 235,00 £
          • Лекција 2: Инвестициона пракса 250,00 £

      Накнада за испит плаћа се путем сигурног екрана за онлајн плаћање. Друштво не фактурише трошкове испита, а плаћање се не прихвата телефоном. На испитима се не плаћа ПДВ.

      Резултати ИМЦ испита и пролазност


      Пролазна оцена варира између 65% и 75% свих постигнутих питања. Није потребно проћи свако подручје теме да би се укупно прошло. Кандидат може да положи испит без икаквих такозваних „препрека“ у ИМЦ-у. Кандидати треба да постигну укупан резултат, без обзира на оцене распоређене у раду.

      Резултати ИМЦ испита предају се кандидату на крају испита у испитном центру. Даје се испис привременог резултата. Привремени резултати су доступни на мрежи три радна дана након датума испита. Званичне резултате институт потврђује писменим путем и објављују на примарној поштанској адреси у року од 21 радног дана од датума испитивања. Тачан резултат се не објављује нити даје, нити детаљи на који су одговори тачно или нетачно. Треба напоменути да се резултати (привремени или званични) никада не дају телефоном. Кандидат је одговоран да обезбеди да су наведени подаци о контакту актуелни и тачни, ЦФА УК не преузима одговорност за погрешно постављено службено писмо о потврди.

      Обавештење о привременим резултатима (путем Пеарсона)На дан испита у испитном центру
      Обавештење о привременим резултатима и областима слабости (на мрежи)3 радна дана након прегледа
      Потврда званичних резултата и / или потврда (пошта)У року од 21 дана након прегледа

      ИМЦ испитна стратегија


          • Ресурсе курсева објављује ЦФА УК, у ОТМ-у, који пружа широку покривеност наставног програма. Нека вам буде при руци јер садржи обрађене примере и прорачуне, питања за самопроцену и лажни испит за тестирање знања самог себе.
          • Унапред одлучите шта и колико ћете учити, на основу наставног програма и других допунских материјала за учење.
          • Научите формуле јер вам исте не би биле дате током прегледа.

      Политика одлагања за испит сертификата за управљање инвестицијама


      Кандидату је дозвољено да закаже термин за тестирање на мрежи без икаквих додатних трошкова 72 сата пре времена за полагање испита. Ако из било ког разлога пропусти тест без било каквог заказивања, кандидат мора да се поново пријави за испит о свом трошку. Пропуштање испита због болести или тешких личних околности тог дана има одређена правила за која се обратите посебној политици разматрања друштва.