11 најбољих књига о истраживању капитала | ВаллстреетМојо

Најбоље књиге о истраживању капитала

Истраживање капитала остало је подручје од великог интереса како за инвеститоре, тако и за аналитичаре, а већ је пуно написано о томе шта треба, а шта не треба водити инвеститора у његовим одлукама. Иако би се перцепција просечног инвеститора према тржиштима могла стално мењати са сваким трчањем медведа и бикова, али значај истраживања капитала остаје углавном неспоран. Тачно је да је ово поље претрпело морску промену у последњих неколико деценија, међутим, низ вековних темељних концепата и данас остаје подједнако важећи. Овде смо припремили високо препоручену листу књига о истраживању капитала, које би могле бити од велике користи за инвеститоре, као и амбициозне аналитичаре за истраживање капитала.

# 1 - Најбоље праксе за аналитичаре који се баве капиталним истраживањима:

Основе аналитичара који купују и продају


аутор Јамес Валентине

Ревиев:

Незаобилазан водич за надобудне аналитичаре који истражују основе и помажу почетницима да успешно крећу кроз сложену мрежу концепата и методологија које се користе на терену. Ослањајући се на своје вишедеценијско искуство, аутор дели мноштво информација о томе како успети као аналитичар у капиталном истраживању. Између осталог, аутор опширно истражује методе идентификовања критичних фактора и извора информација који могу помоћи у бољем предвиђању, напредним техникама процене и одабира залиха и начинима решавања етичких проблема у професионалној пракси. Препорука стручњака за читање.

Најбоље за понети:

Незванични приручник за аналитичаре који истражују капитал, а који покрива свих пет основних подручја истраживања капитала и нуди непроцењиве савете за успех у професији. Најприкладније за оне који планирају да се баве истраживањем капитала као каријером или желе да разумеју улогу аналитичара за истраживање капитала.

<>

# 2 - Истраживање капитала за технолошког инвеститора:

Улагање вредности у залихе технологије


аутор Сундееп Бајикар

Ревиев:

Овај рад је посебно намењен онима који су заинтересовани за истраживање могућности улагања у технолошки сектор. Аутор се систематично бави сложеном темом, започињући прегледом индустрије финансијских услуга заједно са понашањем учесника на тржишту, који игра кључну улогу у доношењу инвестиционих одлука. Нуди практично излагање вредносног улагања са фокусом на технолошке залихе. Иако сужава обим овог дела, али такође износи на видело неколико детаља који би се иначе могли изгубити у делу генеричке природе.

Најбоље за понети:

Вредан водич за разумевање технолошких залиха, посебно за дугорочне инвеститоре који се можда боље повезују са вредносним улагањима у поређењу са трговцима. Препоручено штиво за инвеститоре, аналитичаре или студенте заинтересоване за разумевање практичне примене концепата инвестирања.

<>

# 3 - Интелигентни инвеститор:

Дефинитивна књига о улагању вредности. Књига практичних савета


аутор Бењамин Грахам (аутор), Јасон Звеиг (аутор), Варрен Е. Буффетт (сарадник)

Ревиев:

Овај вечни класик, проглашен Библијом вредног улагања, читали су милиони широм света, а стручњаци и почетници хвалили га због нивоа јасноће и дубине концепата представљених у овом делу. Грахам се бави основним стварима за развој дугорочне инвестиционе стратегије за постизање ваших финансијских циљева, истовремено избегавајући уобичајене грешке инвеститора. Првобитно објављено 1949. године, садашње издање укључује ажурирани коментар Јасона Звеига, старијег уредника Монеи, који доноси додатну релевантност тексту и помаже читаоцима да разумеју како применити Грахамове принципе на данашњим тржиштима како би постигли жељени исход. Обавезно прочитајте за све заинтересоване за вредна улагања.

Најбоље за понети:

Написао га је отац вредног инвестирања, овај рад се фокусира на дугорочне инвестиционе стратегије како би постао успешан инвеститор. Један од ретких класичних текстова који су успешно поднели тест времена и набројани инвестициони концепти и даље се одржавају на данашњим тржиштима. Није стварно намењено дневним трговцима и краткорочним инвеститорима.

<>

# 4 - Безбедносна анализа


написао Бењамин Грахам (аутор), Давид Додд (аутор)

Ревиев:

Окупљајући генија Бењамина Грахама и Давида Додда, ово спремиште знања открива проверени класични приступ који су они развили за идентификовање вредносних инвестиција. Нема сумње да је то култни класик са више од милион проданих примерака током његових 60 и више деценија постојања, али питање од милион долара гласи: Да ли технике улагања у вредности објашњене тамо и даље остају тачне? а одговор је одлучан ДА. Успех који су постигли вредни инвеститори попут Варрена Буффетта, Јохн Неффа и Мицхаел Прице-а требао би послужити као довољан доказ за исте, који се сви куну у ову класику. Написано једва пет година након Велике депресије 1929. године, ово дело првобитно је требало да помогне инвеститорима да прођу кроз најгора времена без губљења среће, а управо је то оно што је чинило од тада.

Најбоље за понети:

Најокончнији водич о вредносном улагању састављен је 1930-их и даље остаје прави извор информација о временски тестираним принципима вредносног улагања. Оно што издваја ово издање јесте то што намерава да буде репродукција оригиналног класика објављеног први пут 1934. године, укључујући сваку реч коју су забележили мајстори вредносног улагања без икаквих каснијих промена. Права ствар за наплату за сваког инвеститора.

<>

# 5 - Истраживање капитала и процене


Дун & Брадстреет

Ревиев:

Одличан рад на процени хартија од вредности који детаљно описује техничке аспекте истраживања капитала на високо доступном језику. Подразумева се да процена вредности представља кључ за доношење критичних инвестиционих одлука и да аутор излаже изузетно поуздану и научну методологију како би у овом раду дошао до уравнотежене процене како би помогао аналитичару, као и инвеститору. Почевши од макроекономских фактора, аутор наставља да објашњава алате анализе на нивоу индустрије пре него што се фокусира на анализу предузећа и користи неколико модела процене да би дошао до најлогичнијег исхода. Обавезно читање за сваког страственог инвеститора.

Најбоље за понети:

Поставља солидну основу за доношење процена залиха заснованих на реалној индустрији и анализи на нивоу компаније за доношење критичних инвестиционих одлука. Одличан преглед анализе процене усредсређен на њену стварну примену.

<>

# 6 - Контролна листа за улагање: уметност дубинског истраживања


Мајкл Ширн

Ревиев:

Хваљени рад на систематском улагању који вам може помоћи да избегнете неке од уобичајених грешака почињених током улагања. Аутор усваја приступ који је лак за праћење и пружа бројне контролне листе које помажу читаоцима да утврде шта пропуштају. Занимљиво је да аутор нуди низ примера из стварног света како применити овде набројане принципе истраживања, повећавајући његову вредност за инвеститоре. Вешто користећи кључне факторе, аутор анализира компаније и процењује њихов потенцијал будућег раста, објашњавајући како свако може то учинити уз мало труда.

Најбоље за понети:

Нуди непроцењиву помоћ и практичне савете о спровођењу истраживања капитала без презнојавања. Ово дело може помоћи читаоцима да развију разумевање и интересовање за проучавање компанија уместо за акције и да направе уравнотежен избор улагања.

<>

# 7 - Принципи квантитативног улагања у капитал:

Комплетан водич за креирање, процену и примену стратегија трговања 1. издање


аутор Сугата Раи

Ревиев:

Комплетан водич за квантитативно улагање у акције, осмишљен да помогне инвеститорима и професионалцима. Аутор пружа широк спектар информација и ресурса о ребалансу портфеља, временском распореду тржишта, референтним вредностима и скринингу залиха и демонстрира сваку од техника помоћу софтвера Екуитиес Лаб. Можда би било занимљиво напоменути да ова књига долази са 20 недеља бесплатног приступа Лабораторији за акције. Опремљени одговарајућом врстом знања, читаоци могу добро искористити овај софтвер за развој квантитативних стратегија прилагођених одређеним инвестиционим циљевима и поткрепити своју ефикасност на основу историјских података.

Најбоље за понети:

Одличан ресурс за квантитативно улагање који помаже трговцима да развију персонализовани скуп правила и трговинских стратегија за постизање својих циљева. Уз практичну вредност, свеобухватне информације о техничким аспектима улагања садржане у тексту могу се користити уз помоћ софтвера Екуитиес Лаб.

<>

# 8 - Напредни деривати капитала: волатилност и корелација


аутор Себастиен Боссу.

Ревиев:

Изузетно технички приручник о ценама и заштити хезотичних егзотичних деривата за трговце опцијама, квантитативне аналитичаре и софистициране инвеститоре. Аутор се опширно бави напредним концептима одређивања цена опција заснованих на Блацк-Сцхолесовом моделу и његовим проширењима, делећи своје и друге стручњаке у тој области. Неке од кључних тема које су обухваћене укључују подразумеване моделе површине волатилности, стохастичке моделе волатилности и корелације, деривате волатилности и трговину корелацијама. Изнимно препоручљиво штиво за оне који су упућени у основне деривате капитала и упознати са напредним математичким моделирањем.

Најбоље за понети:

Детаљно излагање о финансијском моделирању за тачне цене и заштиту егзотичних капиталних инструмената са посебним фокусом на Блацк-Сцхолес модел у ту сврху. Препоручује се студентима и професионалцима који имају осећај за напредну математику и разумевање основних капиталних деривата.

<>

# 9 - Сет за процену вредности капитала и радне свеске


написао Јералд Е. Пинто

Ревиев:

Свеобухватан рад на теорији и пракси процене који читаоце упознаје са концептом процене капитала и различитим методама процене у моди. Усвојен је високо систематичан приступ док се оцртава процес процене вредности који олакшава разумевање и стицање знања о различитим методама процене у пракси. Неке од кључних тема обухваћених овом књигом укључују модерну теорију портфеља Марковитза и Схарпе-а и концепте процене Грахам-а и Дод-а, иако аутор не избегава да разговара о усвајању више приступа како би дошао до уравнотежене процене. Истражују се различити аспекти процене капитала, усредсређујући се на анализу индустрије-предузећа која игра кључну улогу у читавом процесу. Објављено уз ЦФА, ово дело је савршен допунски текст за Програм сертификације ЦФА нивоа 3.

Најбоље за понети:

Основно штиво за студенте ЦФА сертификационог нивоа 3. нивоа, заједно са свима који су заинтересовани за стицање јасног разумевања концепата процене капитала. Представљајући корак напред, овај рад се фокусира на практичну примену ових концепата, док разрађује процес процене вредности, а читаоцима нуди мноштво додатних ресурса из праксе.

<>

# 10 - Како тржишта заиста функционишу:

Квантитативни водич за понашање на берзи (Блоомберг Финанциал)


аутор Ларри Цоннорс (аутор), Цесар Алварез (сарадник) и још 1

Ревиев:

Реално излагање о понашању на берзи засновано на оригиналним истраживањима историјских тржишних података у последњих неколико деценија. Аутор усваја оштар аналитички приступ проучавању тржишта и разоткривању нових информација како би довео у питање општеприхваћене идеје о историјској волатилности, замаху, новим максимумима и падовима, односима става / позива и другим аспектима. Оно што се појављује је смели поглед на тржиште које функционише јер, опремљено увидним подацима, аутор показује како се тржишта понашају на исти начин као и пре неколико година и са правом врстом информација свако може донијети мудре инвестиционе одлуке и одлуке. Показано је како се понекад може исплатити бити противник и не бити везан уобичајеном мудрошћу, истовремено водећи рачуна да довољно добро разумете тржишта.

Најбоље за понети:

Неконвенционално штиво о понашању на берзи које представља анализу прошлих историјских података у супротности са већином уобичајених тржишних мудрости. Читаоцима су представљене нове информације које помажу у бољем разумевању тржишта и доношењу инвестиционих одлука на основу реалних претпоставки.

<>

# 11 - Нечастиви гралови - нови пут ка богатству


аутор Ницк Радге (аутор)

Ревиев:

Храбар обновљени поглед на начин на који функционишу тржишта и како инвеститори губе новац држећи се менталитета стада. Ницк се усуђује да разбије калупе конвенционалног размишљања и представља приступ без забране повлачења правих потеза у право време и успева тамо где већина других једноставно остаје, нијеми гледаоце, док ствари иду по злу. Прелазећи стару стратегију куповине и задржавања, он се фокусира на улагање у замах како би показао како можете да возите деоницу у краткорочном узлазном тренду са стратегијом изграђеном око основне идеје да цена акција у покрету тежи да остане у покрету. Анализира и експериментише са низом инвестиционих стратегија како би читаоцима помогао да разумеју како да одаберу стратегију која одговара њиховим потребама и да слепо престану да следе инвестиционе савете.

Најбоље за понети:

Представља нову перспективу улагања која се усуђује довести у питање традиционалну мудрост и помаже инвеститорима да развију персонализовану стратегију улагања. Изврсно штиво о томе како просечни инвеститори могу да искористе замах улагања и друге мало коришћене технике за постизање својих циљева.

<>