10 најбољих књига о робама | ВаллСтреетМојо

Списак десет најбољих књига о робама

Имамо списак роба који почетнике упознаје са основама овог тржишта, корисним трговинским стратегијама, основама роба рочности, заједно са детаљним расправама о њеном будућем потенцијалу за раст и алатима и техникама доступним за управљање елементом ризика. Испод је листа таквих књига роба -

  1. Роба за лутке(Набавите ову књигу)
  2. Вруће робе: Како свако може профитабилно да инвестира на најбоље тржиште света (набавите ову књигу)
  3. Мала књига о робном улагању(Набавите ову књигу)
  4. Већа вероватноћа робног трговања(Набавите ову књигу)
  5. Опције роба: Волатилност трговања и хеџинга на најуноснијем светском тржишту (набавите ову књигу)
  6. Прва књига трговца о робама: Увод у најбрже растуће тржиште на свету (Набавите ову књигу)
  7. Трговање робом и финансијским фјучерсима(Набавите ову књигу)
  8. Робе за хеџинг: Практични водич за стратегије заштите од фјучерса и опција (Набавите ову књигу)
  9. Разумевање цена нафте: Водич кроз шта се креће цена нафте на данашњим тржиштима (набавите ову књигу)
  10. Купујте злато и сребро сигурно: Једина књига коју требате научити како купити или продати злато и сребро (набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу робе, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Роба за лутке

од стране Амине Боуцхентоуф (аутор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о робама изврстан је уводни рад о трговини и инвестирању у робе који помаже у разумевању врсте ризика који су повезани са робом и како ефикасно поступати с њима. Просечни инвеститори често занемарују или избегавају тржиште роба, било због недостатка знања за идентификовање и управљање ризицима, заједно са развојем успешне стратегије, али овај рад нуди путоказ тим инвеститорима за успех на овом загонетном финансијском тржишту. Читаоци би такође могли да науче начине на који могу диверзификовати свој портфељ роба и како се тачно ово тржиште разликује од осталих. Рад такође нуди увид у инвестирање у енергију и метале, две најтраженије класе роба, заједно са помагањем у стицању основа роба. Комплетан корак-по-корак приступ за почетнике да схвате ширину и опсег тржишта и почну да инвестирају и тргују на овом тржишту са већим самопоуздањем.

За понети из ове најбоље књиге о робама

Одличан увод у робу као мало разумљиво тржиште које инвеститорима може помоћи да диверзификују свој портфељ с релативно лакоћом. Читаоци би стекли разумевање о ризицима повезаним са трговином и инвестирањем у робе, заједно са ажурираним информацијама о смерницама СЕЦ. Овај рад нуди корисне увиде у трговину енергијом и металима, као и основе трговине робама с робом. Савршен водич за почетнике за инвестирање и трговину робом.

<>

# 2 - Вруће робе:

Како свако може профитабилно да инвестира на најбољем светском тржишту

од стране Јим Рогерс (Аутор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о робама је изврсно дело на робном тржишту, које инвеститори обично игноришу због недостатка правилног разумевања шта је потребно за успех овде. Аутор, који је и сам стручњак за робе и који је успешно водио ништа мање од свог сопственог фонда индекса роба, нуди практичне савете инвеститорима који до сада нису на робу мислили као на дугорочну опцију улагања. Овај рад би помогао створити темељно разумевање роба и начина на који ово тржиште функционише, почевши од основних закона понуде и потражње који директно утичу на цене роба, уз нагласак на проучавању цикличних и историјских образаца трговања који откривају много о њихово дугорочно понашање на тржишту. Савршен пратилац онима који су спремни да искористе могућности за улагање које представља ово јединствено тржиште уз пажљиво одмеравање и управљање ризицима уз помоћ добро дефинисаних стратегија трговања и инвестирања.

За понети из ове књиге о најбољим производима

Идеалан увод на ово тржиште које усваја некомпликован приступ објашњавању основа робе и начина на који дугорочно њима може профитабилно трговати. Аутор успут разбија неколико митова, укључујући заједничко уверење да су робе по својој природи непоуздане или да ово тржиште није погодно за дугорочно улагање. Изврсно штиво за све заинтересоване за стицање изводљивог разумевања робног тржишта и започињање без много муке.

<>

# 3 - Мала књига о робном улагању

од стране Јохн Степхенсон (Аутор), Јохн Маулдин (Предговор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о робама је потпун, а сажет водич за инвестирање и трговину робом као одрживу алтернативу жељеном избору акција, обвезница и некретнина као једног од најбрже растућих тржишта. Аутор тврди како робе обликују финансијска тржишта и како у великим економијама у развоју метали, енергија и пољопривредне робе добијају сасвим нови значај који треба пажљиво разумети. Овај рад не само да објашњава основне концепте који се односе на робе којима се често тргује, већ се надовезује на неке од основних идеја док дискутује о неистраженом потенцијалу овог масивног тржишта. Поврх свега, ово служи као прецизни водич који ће вам помоћи да разумете зашто су производи следећа велика ствар и како у њих улагати на прави начин.

За понети из ове најбоље књиге о робама

Кратки увод у робе који читаоце води право у срж ствари, објашњавајући основе и значај робе као тржишта у модерној финансијској индустрији. Аутор јасно показује како је релативно лакше разумети робу у поређењу са акцијама и обвезницама, али награде би могле надмашити оно што било који од конвенционалних избора улагања може понудити. Приступ без икаквих напора за инвестирање и трговину робом и како то може дугорочно помоћи да се постане добар инвеститор. 

<>

# 4 - Већа вероватноћа робног трговања:

Свеобухватан водич за анализу робног тржишта, развој стратегије и технике управљања ризиком усмерен на повољно померање шанси за успех

Аутор: Царлеи Гарнер (Аутор)

Резиме књиге

Трговина робом постала је софистицирана као и свако друго тржиште, а овај елегантан рад објашњава неке од напредних стратешких и инвестиционих приступа робама. Обично инвеститори мисле да су опције и фјучерси важнији док се баве капиталним и дужничким инструментима, али овај аутор разматра практичне алате и технике за ефикасно трговање робним опцијама и фјучерсима. Оно што издваја овај рад је ретки синергијски приступ спајања фундаменталне, техничке, сезонске и анализе расположења у покушају да се са већом тачношћу предвиде промене на тржишту. Прекршени рад на напредним математичким техникама за трговину робом.

За понети из ове књиге о најбољим производима

Ново излагање о робној трговини које говори о томе како користити комбинацију неколико аналитичких техника како би се ризик повезан са робама умањио. Аутор се потрудио да разјасни принципе робних рочности и опција и како се може развити разумевање напредних техника за трговину робом.  

<>

# 5 - Робне опције:

Волатилност трговања и хеџинга на најуноснијем светском тржишту

написао Царлеи Гарнер (аутор), Паул Бриттаин (аутор)

Резиме књиге

Ова књига о робним производима демистификује трговину робним опцијама за просечне инвеститоре са циљем да им помогне да боље управљају ризиком. Упркос високом нивоу волатилности тржишта, трговци могу да науче како да то успоставе у одређеној мери помоћу прецизних стратегија опција осмишљених да промене квоте у своју корист. Читаоци могу открити како се робне опције у основи разликују од деоница и то је разлог зашто конвенционалне стратегије опција, усмерене на акције, често не успевају када се баве робним опцијама. Комплетан рад на трговини робним опцијама који би читаоцима помогао да даље развијају своје разумевање ове теме и њених замршености.

За понети из ове најбоље књиге о робама

Хвалевриједан рад на трговини робним опцијама који открива разлике између капитала и робних опција, осим расправе о ефикасним стратегијама опција за робе. У овом раду се такође говори о томе како заштитити нестабилност тржишта и идентификовати праву врсту прилика за трговање. Препоручено штиво за студенте и професионалце.

<>

# 6 - Прва књига трговца о робама:

Увод у тржиште са најбржим растом на свету

Аутор: Царлеи Гарнер (Аутор)

Резиме књиге

Откриће за очи које отвара очи на робном тржишту од стране стручњака у тој области које објашњава како просечан инвеститор може трговати робом, а да не направи све грешке на новопридошлом. Ово дело упознаје читаоце са широким спектром концепата, алата и техника које се могу користити за успешну трговину робом, у зависности од њихове изложености у бављењу одређеним врстама роба, нивоа искуства и ризичног капитала, између осталог. Да би објаснио ризике повезане са већом јасноћом, аутор је разговарао о неуспеху МФ Глобал и ПФГ Бест и о томе шта то значи за инвеститоре. Рад нуди најновије информације о технолошким променама и напредним техникама за трговину робом и како трговци могу да се опреме правим врстама алата за ефикасно управљање ризиком и доношење правих врста трговачких одлука.

За понети из ове књиге о робама

Идеална уводна књига о робној трговини која читаоце води кроз сваки одмерени корак, пажљиво одмеравајући предности и недостатке уобичајених стратегија трговања и инвестирања. Аутор такође разматра већу привлачност и потенцијал тржишта робе заједно са детаљном анализом добро познатих недостатака у фондовима. Обавезна литература за сваког трговца почетног нивоа и све оне који су заинтересовани за тржиште робе.

<>

# 7 - Трговина робом и финансијским фјучерсима:

Корак по корак водич за савладавање тржишта (меке корице) Меке корице

написао Георге Клеинман (аутор)

Резиме књиге

Моћан увод у робне фјучерсе помаже да се разуме успон робног тржишта у последњих неколико година, како оно функционише и зашто на њега треба улагати. То више није домен оних који су се специјализовали за робе, а просечни инвеститор и трговац може да стекне знање о основама робе и профитабилно тргује у релативно кратком временском периоду. Обично су они који улажу у власничке или дужничке хартије од страха са робом као с прилично ризичним и непредвидивим тржиштем, али ово дело излаже ове страхове ризику систематским истраживањем сваког аспекта робе, па чак и напријед да би читаоце упознало са рочним робом на робама. што се обично сматрало забрањеним за оне који су нови у роби. За почетнички рад нуди низ напредних стратегија трговања за трговце и начине да их успешно персонализују.

За понети из ове најбоље књиге о трговини робама

Занимљив рад о рочним рочницама усмерен је на трговце од почетника до средњег нивоа и инвеститоре на тржишту роба. Аутор гради логику која стоји иза прилично софистицираних трговинских стратегија које се примењују на фјучерс тржишту за производе од самих основа како би читаоцима помогао да боље разумеју шта се заправо догађа. Оно што ово дело чини савршеним додатком за свачију колекцију је луцидност којом су ови сложени концепти описани како би просечан инвеститор разумео и применио се како би остварио добру зараду, а истовремено ефикасно управљао ризиком.

<>

# 8 - Робе за хеџинг:

Практични водич за стратегије заштите од фјучерса и опција

аутор Слободан Јовановић (Аутор)

Резиме књиге

Оспоравајући уобичајену перцепцију да је хеџинг сложени алат који није погодан за придошлице или просечне инвеститоре, овај рад оцртава успешан приступ хеџингу на тржишту роба. Заштита се обично користи за неутрализацију ризика, али када је реч о пракси, мало трговаца и инвеститора заправо наглашава ефикасно управљање ризиком користећи технике заштите. Један од најчешћих разлога је недостатак свести и правилно познавање алата и техника које се користе у ту сврху. Циљ овог рада је да попуни ту празнину и помогне трговцима у истраживању будућности и опција на тржишту роба. Да би то постигао, аутор представља кључне концепте кроз илустрације, користећи табеле, дијаграме и визуелне обрасце да би са лакшом представом пренео идеје и технике. Вредан ресурс за учење како за аматере, тако и за професионалне трговце.

За понети из ове књиге о најбољим трговинама робом

Прелазећи реторику, ово дело је заправо намењено подучавању корисним стратегијама заштите од робног тржишта користећи моћне примере и илустрације. Читаоци би научили вредност заштите у виду стратегије управљања ризиком на ширем нивоу и открили широк спектар успешних стратегија кроз табеле, дијаграме и визуелне обрасце дизајниране да помогну у разумевању и упоређивању различитих стратегија без много напора. Основни рад на рочним рокама и техникама заштите од почетника, као и искусних трговаца.

<>

# 9 - Разумевање цена нафте:

Водич кроз шта се креће цена нафте на данашњим тржиштима

написао Салваторе Царолло (аутор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о робама бави се неким од најважнијих питања која се тичу нафтне индустрије и њеног функционисања. Аутор преиспитује општеприхваћене аргументе иза раста и пада цена нафте и наводи кризу из 2008. године као случај када су опште прихваћене теорије падале равно на лице, пропустивши да објасни како су цене нафте нагло пале са 144 на 37 долара по барелу. Предлаже да нафтном индустријом заправо управља и обликује је широк спектар фактора, који инвеститори обично не узимају у обзир. Расправља о томе како се тржиште нафтних фјучерса одвојило од тржишта сирове нафте 2000. године, што је довело до нивоа преседана без преседана од сада. Све у свему, одличан рад на томе како нафтна индустрија заиста ради и како проучавати кључне економске и геополитичке факторе који покрећу индустрију током више од четири деценије, што може неизмерно помоћи професионалним инвеститорима.

За понети из ове Књиге трговања робама

Приступ који открива сложеност нафтне индустрије и разумевање истинских разлога глобалних промена цена нафте. Храбрим потезом аутор одбацује неке од најчешћих разлога које индустрија и медији наводе за нагли раст и пад цена нафте и уместо тога предлаже како су лоше замишљене владине политике, финансијске шпекулације и масовно дезинвестирање у рафинеријске капацитете обликовали индустрију године. Рад који отвара очи за нафтну индустрију за професионалне трговце робом и инвеститоре, креаторе политике као и медије.

<>

10. купите злато и сребро сигурно:

Једина књига коју требате научити како купити или продати злато и сребро

написао Доуг Еберхардт (аутор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о трговини робама упознаје просечног инвеститора са начином и разлогом инвестирања у злато и сребро, заједно са расправом о успешним стратегијама. Обично људи не знају довољно о ​​злату и сребру да би могли ефикасно да управљају својим ризиком и из страха од уласка на непознату територију пропуштају неке велике могућности да диверзификују своје портфеље уз помоћ злата и сребра. Аутор поставља нека од основних правила која би инвеститорима помогла да се успешно крећу кроз лавиринт ризика и могућности које им предстоје у инвестирању племенитих метала. Такође покрива основно разумевање робног тржишта у целини и како треба диверзификовати њихове сложене портфеље уз помоћ неких поузданих роба. Обавезна литература за сваког инвеститора који жели искористити могућности дугорочног раста на овом тржишту.

За понети из ове Књиге трговања робама

Сажет, али поуздан водич за разумевање принципа улагања у злато и сребро, два најчешћа племенита метала, за која сви знају, а да заправо нису свесни како од њих профитирати. Аутор је ове племените метале успешно представио као корисне племените метале за диверзификацију портфеља било ког инвеститора. Овај рад садржи све што треба да знате о променама цена за ове драгоцене производе и како ефикасно управљати ризиком.

<>