Истраживање капитала у односу на инвестиционо банкарство | Коју каријеру одабрати?

Разлике у истраживању капитала и инвестиционом банкарству

Истраживање капитала може се дефинисати као механизам кроз који се анализира финансијско благостање, тј. имовина и обавезе организације, што даље помаже у привлачењу читалаца финансијских извештаја да доносе одлуке у вези са инвестирањем у ентитет, док Инвестиционо банкарство може се дефинисати као банкарска функција која нуди финансијске услуге појединцима и компанијама и омогућава им и прикупљање капитала.

Истраживање капитала врши особље коме је поверена припрема извештаја о истраживању и модела процене који представљају основу за доношење одлука за клијенте. Аналитичар за истраживање капитала једноставним речима је особа која проучава обрасце понашања на финансијском тржишту и његовом текућем пословном окружењу и на основу својих открића припрема извештаје о истраживању капитала који својим клијентима и читаоцима финансијских извештаја помажу да направе добро информисане и одговарајуће одлуке које ће им помоћи у постизању жељених резултата. Посао аналитичара за капитално истраживање није толико гламурозан у поређењу са послом аналитичара за инвестиционо банкарство. Аналитичар за истраживање капитала ради у компанији за истраживање удела у капиталу и његов крајњи посао је да припреми моделе процене и извештаје о истраживању капитала за своје клијенте.

Функцију инвестиционог банкарства обавља инвестициони банкар који делује као посредник између заинтересованих страна и компанија које траже финансирање. Посао аналитичара за инвестиционо банкарство је да спроведе детаљно истраживање о доступним финансијским пословима, координирајући са дилерима, и након тога финализира их. Због тога се аналитичар инвестиционог банкарства сматра важним доносиоцем одлука у финансијској индустрији. Инвестициони банкар је појединац који помаже компанијама у прикупљању финансијских средстава (дуга / капитала) емисијом / продајом хартија од вредности на примарном тржишту.

Концептуалне разлике

Ако сте нови на пољу финансија и питате се шта да одаберете између ове две, постоји једна перцепција коју треба разбити. Истраживање капитала често се посматра као мање плаћен, негламурозан посао. Али у стварном смислу, ствари се мењају у последње време. Људи теже више истраживању капитала, а признање и плата нису толико лоши колико се сматрају. Критички ћемо анализирати шта функционише, а шта не. Али пре тога, да видимо концептуалне разлике између ове две области финансија.

Улоге инвестиционог банкара

  • Инвестициони банкари су главни доносиоци одлука у индустрији.
  • Њихов посао је да изврше опсежна истраживања о разним финансијским пословима, координирају се са доносиоцима уговора и извршавају велике финансијске послове.
  • Њихов посао је у стварном смислу посредник између инвеститора и предузећа којима је потребно финансирање.
  • Раде на првој јавној понуди (ИПО), спајању и преузимању (М&А) и реструктурирању. У одређеном смислу, они додају огромну вредност предузећима и инвеститорима и од тога лепо зарађују.

Улога истраживача капитала

  • Аналитичари истраживања капитала стварни су финансијски хероји који креирају моделе процене, извештаје о истраживању на основу којих се доносе главне одлуке.
  • Они су стручњаци за финансијско моделирање, анализу финансијских извештаја, процену предузећа, како функционишу економија и валута, концентрисани су на малу групу акција и непрестано дају информације члановима тима о било којим подацима који се чине критичним за доношење одлука.
  • Многи аналитичари за капитална истраживања покушавају да пређу на „страну куповине“ у индустрији.
  • Изгледа да је најуноснија и најконкурентнија од свих анализа капитала и пружа уносну компензацију и толико жељени фокус.

Предуслови

Постоје неки предуслови ако желите да се бавите било којим од ова два, најпрометнија финансијска домена. Погледајмо те -

  • Уопштено говорећи, пука диплома вам неће помоћи да остварите каријеру у истраживању капитала или инвестиционом банкарству. Али да, то је минимални захтев.
  • Ако сте бриљантни у математици, комуникацији, финансијама, рачуноводству и економији, можете добити посао; али треба да размислите о даљим квалификацијама да бисте достигли виши ниво на свом домену.

Екуити Ресеарцх вс Инфограпхицс оф Инвестмент Банкинг

Кључне разлике

  1. Функцију инвестиционог банкарства извршава инвестициони банкар, док истраживање капитала врши аналитичар истраживања капитала.
  2. Инвестиционо банкарство нуди финансијске услуге компанијама које су вољне да прикупе капитал, док капитално истраживање анализира имовину и обавезе ентитета који привлачи кориснике финансијских извештаја да инвестирају у исти.
  3. Аналитичару за инвестиционо банкарство наплаћује се одговорност за припрему теренских књига, као и информативних меморандума. Аналитичар за истраживање капитала сноси одговорност за припрему модела процене, као и извештаје о истраживању капитала.
  4. Аналитичар инвестиционог банкарства у основи ради на почетку. Аналитичар за истраживање капитала углавном ради на зачељу.
  5. Аналитичар за инвестиционо банкарство прима високу зараду у поређењу са платом коју добија аналитичар за капитално истраживање.
  6. Инвестицијски банкар мора да развије потребне финансијске вештине, вештине менталне математике, како усмене, тако и писмене комуникацијске вештине, док аналитичар капиталног истраживања мора развити аналитички начин размишљања, фантастичне истраживачке вештине, усмене и писане вештине комуникације и мора чак бити у стању да доноси одговарајуће одлуке .
  7. Посао аналитичара за инвестиционо банкарство заморнији је јер ће се од њега очекивати и захтеваће више времена у поређењу са послом аналитичара за капитално истраживање. У идеалном случају, аналитичар за капиталне инвестиције мораће да посвети 60 сати недељно, док посао аналитичара за инвестиционо банкарство захтева од њега да посвећује више од 60 сати недељно.
  8. Истраживањем неправде, аналитичар ће радити на информацијама које су јавно доступне и сходно томе препоруке припремају исти. Инвестициони банкар се бави информацијама које нису јавне по природи.

Истраживање капитала у односу на образовање и скупове вештина за инвестиционо банкарство

Аналитичар за истраживање капитала

У случају аналитичара за истраживање капитала, прави пут је ЦФА.

ЦФА је веома приступачан курс у поређењу са МБА (погледајте ЦФА вс МБА). Али врло је тешко довршити. ЦФА има три нивоа која морате да испуните да бисте добили сертификат. Како аналитичар капиталних истраживања мора да изврши све прорачуне и креира све извештаје о истраживању, од крајње је важности да они буду добри у безбедносној анализи. А ЦФА је златни стандардни курс за сигурносну анализу. Дакле, то је дато. Ако желите да наставите каријеру у истраживању капитала, морате да обавите ЦФА.

За аналитичаре капиталних истраживања, вештине истраживања и анализе су од виталног значаја. Сви велики финансијски послови обављају се на основу њиховог израчунавања и анализе.

Стога, без ове две посебне вештине, аналитичару капиталног истраживања тешко је напредовати у каријери.

Ако желите професионално да научите Екуити Ресеарцх, можда ћете желети да погледате 40+ видео сатиКурс за истраживање капитала

Инвестициони банкар

Као што је већ поменуто, каријера инвестиционог банкарства више се односи на закључивање великих послова, него на седење испред лаптопа и анализирање најновијих модела процене почетног предузећа. Пука диплома неће закључити посао за професионалце у инвестиционом банкарству. Треба вам више да бисте били инвестициони банкар.

ЦФА је добра опција ако узмете у обзир знање и стицање потребних вештина, али чини се да је МБА боља опција, јер МБА нуди невероватну прилику за умрежавање коју ЦФА не пружа. Ако видите наставни план и програм, МБА је више оријентисан на посао, а мање на инвестиције. Како инвестициони банкар има мање везе са истраживањем, а више са закључивањем послова, од крајње је важности да знају како посао функционише, заједно са невероватним знањем у домену финансија.

Три најважније вештине које инвестициони банкар мора да поседује су способност стварања сјајних односа са клијентима, способност управљања великим трансакцијама и коначно могућност максималног успеха у преговорима.

Оутлоок запошљавања

Много је људи који су предвидели да ће се позиције аналитичара за истраживање капитала смањивати како напредујемо, али то није у потпуности тачно. Али да би аналитичари истраживања капитала могли да раде добро, морају зависити од банкара на тржиштима капитала чији је посао много исплативији. Али како су аналитичари капиталних истраживања средства кроз која се обављају сви финансијски послови, они ће остати на тржишту све док постоје послови. Аналитичари капиталних истраживања концентришу се на одређене сегменте тржишта, периодично вреднују компаније и пишу извештаје. Све компаније из фортуне 500 ангажују аналитичаре за истраживање капитала.

Како тржишни лидери кажу да су инвестиционо банкарство и шансе у процвату.

Према Заводу за статистику рада (БЛС), раст финансијске индустрије износио би око 11% између 2012. и 2022. године.

То значи да ће бити и разумног простора за послове инвестиционог банкарства.

Валл Стреет годинама унајмљује професионалце за инвестиционо банкарство. И све компаније из Фортуне 500 одабиру студенте из најбољих МБА школа које нуде уносне могућности каријере у инвестиционом банкарству.

Ако желите да се бавите профилом аналитичара за истраживање капитала, немојте мислити да је ово опција која остаје када људи не добију ниједан профил инвестиционог банкарства. Инвестиционо банкарство није за свакога и не би требало да се њиме баве сви. Ако имате природну тенденцију ка критичком размишљању, аналитичкој способности и волите да дубоко копате, профил аналитичара за капиталне акције је права опција за вас. Док, ако имате намеру да затворите послове, комуницирате са клијентима и изградите портфељ клијената и ако волите да се умрежавате широко, онда је профил инвестиционог банкарства права опција за вас.

Упоредна табела инвестиционог банкарства и истраживања о капиталу

Основа поређењаИнвестиционо банкарствоИстраживање капитала
Пословне улоге и одговорности аналитичараУлоге аналитичара за инвестиционо банкарство су

  • Припрема смотрених књига
  • Припрема информативних меморандума
  • Израда модела финансијског / процењивања
  • Састављање ад хоц финансијских извештаја.
Улоге аналитичара у капиталном истраживању су

  • Стварање финансијских модела / модела процене
  • Дискусија са руководством компаније
  • Припрема извештаја о капиталном истраживању
  • Спровођење опсежних индустријских истраживања
  • Ажурирање ворд докумената као и екцел листова
  • Обавештавање клијената и читалаца финансијских извештаја о ажурирањима везаним за инвестиције.
ПлатаИнвестициони банкар прима већу плату у поређењу са истраживачем капитала.Аналитичар за истраживање капитала добија мању плату у поређењу са инвестиционим банкарима.
Тип послаФронт-енд у основи.У основи позадина.
Запослен уИнвестициони банкар ради у инвестиционом банкару.Истраживач капитала ради у компанији за истраживање капитала.
ЛимелигхтПосао инвестиционог банкара је гламурознији и стално ставља особље у центар пажње.Посао аналитичара за капиталне инвестиције мање је гламурозан.
Начин животаПосао аналитичара за инвестиционо банкарство је веома напоран због потражње за истим која је несталне природе. Овај посао захтева да особа ради дужи временски распоред. Животни стил инвестиционог банкара је потпуно неуравнотежен и стога ову каријеру морају да воде само страствени финансијски професионалци који су страствени према овом послу и спремни су да уступе очекивањима и захтевима истог.Посао аналитичара истраживача капитала није толико напоран у поређењу са послом инвестиционог банкара. Од капиталног истраживача требало би да ради највише 60 сати недељно.

Плата

Примећује се да аналитичари истраживања капитала плаћају мање него професионалци у инвестиционом банкарству. Али то не значи да аналитичари капиталних истраживања добијају мање плаће од тржишних стандарда.

  • Према истраживању које је извршио Стаклена врата у 2014. години се види да аналитичари капиталних истраживања зарађују око 95.690 америчких долара годишње.
  • Према Вол Стрит новине, аналитичари капиталних истраживања зарађују нешто између 72.200 и 148.800 америчких долара.
  • С друге стране, инвестицијски банкари су прави креатори новца. Као приправници, зарађују све између 70.000 и 80.000 америчких долара.
  • Једном када се придруже, њихова плата постаје 115.000 до 130.000 америчких долара са око 30.000 америчких долара бонуса.
  • Једном када стекну неко искуство (можда око 3 године), зараде око 175 000 до 200 000 америчких долара.

Али одлука о каријери не би требало да се заснива само на накнади. Постоје и друге стране - личне преференције, равнотежа између пословног и приватног живота и професионалне тежње.

Про и контра каријере

Обе ове каријере имају своје предности и недостатке. Погледајмо сваког од њих, једног по једног -

Аналитичар за капитална истраживања:

Прос:
  • Аналитичари за истраживање капитала представљају окосницу било које компаније за анализу безбедности. Без стручности аналитичара за истраживање капитала, компаније не могу помоћи својим клијентима у доношењу великих одлука у одређеним областима тржишта.
  • Аналитичари капиталних истраживања могу самостално радити са вештинама које имају. Они могу директно да раде за клијенте као слободњаци или могу да воде сопствени посао.
  • Клијенти плаћају милионе долара да би проценили вредност својих предузећа како би се финансирали. Аналитичари истраживања капитала могу овде играти директну улогу.
  • Аналитичари капиталних истраживања раде 12 сати дневно или 60 сати недељно, што се чини нормалним сценаријем у домену финансија. Предност је ако упоредимо радно време са радним временом које улажу инвестициони банкари недељно. 
Против:
  • Аналитичари истраживања капитала често морају да зависе од банкара на тржиштима капитала како би покренули ствари. Стога се каже да ЕРА може да заради хлеб, али за џемове и путер морају да зависе од других.
  • Накнада аналитичарима за истраживање капитала није толико уносна као за инвестиционе банкаре.
  • Коначно, аналитичари капиталних истраживања морају радити у мраку и добити мало или нимало пажње у поређењу са професионалцима из инвестиционог банкарства.

Стручњак за инвестиционо банкарство

Прос:
  • Потражња за професионалцима из инвестиционог банкарства увек цвета. Инвеститори и предузећа их воле док извршавају послове и помажу обема странама да се међусобно повежу.
  • Они се надокнађују изванредно добро. Они су најплаћенији радници на тржишту (чак и ако упоређујете са другим областима попут рачунарског инжењерства и хемијског инжењерства).
  • Професионалци у инвестиционом банкарству уживају у гламуру, сјајном начину живота и невероватној репутацији.
  • Професионалци у инвестиционом банкарству једна су од најтраженијих професија на свету. Многи млади студенти на ову професију гледају као на рибље око.
Против:
  • Главно питање професије инвестиционог банкарства је радно време. Већина инвестиционих банкара ради 75 до 100 сати недељно, што је превише за људско биће. Стога, чак и ако зараде пуно, немају времена да уживају у ономе што зараде.
  • Многи студенти бирају инвестиционо банкарство као професију гледајући његов гламур и на крају не успевају да оставе свој печат. Овој професији је потребно знање на нивоу ауторитета у финансијама које студентима често постаје тешко да стекну.
  • Инвестиционо банкарство није само знање, већ склапање већих, понекад огромних послова. Да, постоји огроман бонус за погубљење; али често одговорност такође лежи на инвестиционим банкарима јер повезују посао са инвеститорима.

Рад живот баланс

Можете да замислите да би требало да постоји равнотежа између пословног и приватног живота. Да, посао је важан. Али важна је и особа која обавља посао.

  • Ако сте аналитичар за истраживање капитала, бићете здраве памети и нећете се предати послу. Имаћете бољи живот и бистру главу. Радићете 60 сати недељно, добићете натпросечну надокнаду и одржаваћете здрав начин живота.
  • С друге стране, инвестициони банкар не види свој сат. Виђа се са клијентима. То је добра ствар. Чак ће и он зарадити много више од било кога у индустрији. Али као и сви, и сви морају да се одморе. Без одмора и одговарајуће равнотеже рад би био само обавеза.

    Ако последњих седам дана не спавате, нећете моћи правилно да функционишете, а камоли уметност размишљања за клијенте. Дакле, чак и ако одаберете професију инвестиционог банкарства; постави ограничење и не ради док не паднеш и изгубиш се. Живот је драгоцен. Проверите животни стил Инвестмент Банкер-а

Шта би требало да одаберете?

Не постоји јединствена формула за све. Неки су добри истраживачи, али они који доносе боље уговоре. Знате шта ћете одабрати у том случају. Неки су добри преговарачи, али одлични са бројевима; погодите шта би требало да одаберу. Бити сјајан у одређеној ствари је важно, али важнија је спремност за рад у одређеном домену.

  • Неће сви изабрати професију инвестиционог банкарства чак иако се надокнада и положај професије чине уносним. Неће сви одабрати профил аналитичара за капитал, чак и ако постоји боља равнотежа између пословног и приватног живота и простора за раст и побољшање других ствари у слободно време.
  • Стога је ваш позив између инвестиционог банкарства и истраживања капитала. Упознајте тржиште. Штавише, упознајте себе. Једном када сазнате обе ствари, било би лакше пронаћи слатко место где можете припадати и напредовати. Не бирајте никакву каријеру само зато што желите више новца или блистави гламур или бољу равнотежу између пословног и приватног живота. Изаберите нешто јер то волите. И то би дефинитивно био прави избор.