Топ 10 књига са најбољим ценама

Листа 10 најбољих књига о ценама

Ми смо колекција књига о ценама које могу поставити / унапредити темеље цена. А то значи, узмите књигу или две или прочитајте све како бисте осигурали да наплатите праву цену за своје производе / услуге. Испод је листа таквих књига о ценама -

  1. Не Б.С. Стратегија цена(Набавите ову књигу)
  2. Тхе 1% Виндфалл(Набавите ову књигу)
  3. Уметност одређивања цена, ново издање(Набавите ову књигу)
  4. Стратегија и тактика одређивања цена(Набавите ову књигу)
  5. Предност цене(Набавите ову књигу)
  6. Снага цена(Набавите ову књигу)
  7. Цене са поверењем(Набавите ову књигу)
  8. Цене засноване на вредности(Набавите ову књигу)
  9. Цене су урађене тачно(Набавите ову књигу)
  10. Психологија цене(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу цена заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - без Б.С. Стратегија цена

Ултимате Но Холдс Барриппед Кицк Бутт Таке Но Присонер Водич кроз профит, моћ и просперитет

Дан С. Кеннеди и Јасон Маррс

Ова књига са најбољим ценама неће вам пасти на памет ако сте власник предузећа и не бисте требали наплатити никакву цену без претходног читања ове књиге.

Рецензија књиге о ценама

Читаоци ове књиге са ценама су је обилно похвалили. Један од читалаца напоменуо је да свако поглавље ове књиге треба прочитати најмање 3 пута. Разлог зашто је ова књига толико популарна међу читаоцима је приступ приступу ценама. Иако је већина књига написана из перспективе теорије, ова књига са ценама написана је на основу експериментисања. Ако сте упознати са радом Дана С. Кеннедија, знали бисте да ћете у сваком поглављу добити вредност. А књига је пуна корисних информација, прича, примера и лекција које можете директно превести у свој посао. Од пословних тренера до продавача травњака, од власника предузећа до студената који су студирали пословно управљање, ова књига са најбољим ценама додала би огромну вредност свима који се потруде да књигу прочитају. Једина замка ове књиге је да морате да прочитате још једну књигу о ценама да бисте створили стратегију; јер ова књига говори о основама цена. Прочитајте ову књигу заједно са нечим усредсређеним на стратегију цена и били бисте на путу да постанете супер звезда цена.

Кључна за понети из ове књиге са најбољим ценама

  • Из књиге ћете научити много - 9 крајњих неуспеха цена и накнада, трик о попусту без девалвације, тајна од милион долара која стоји иза „бесплатно“, тајна еластичности цена и још много тога.
  • Такође ћете добити приступ веб локацији - симплеприцингсистем.цом која ће пружити алате и технике за постављање стратегије цена за ваше пословање.
<>

# 2 - Необични пад од 1%

Како успешне компаније користе цену за профит и раст

аутор Рафи Мохаммед

Ова најбоља књига о ценама је одлична основа о ценама.

Преглед цена књиге

Ако сте први пут предузетник и требају вам смернице о одређивању цена и начину постављања правих цена за ваше производе / услуге, ова књига ће бити прави избор за вас. Многи читаоци који су прошли кроз ову књигу приметили су да је ова књига њихов крајњи ресурс за креирање стратегија одређивања цена. Књига је заправо написана за велика предузећа, али мала предузећа могу лако користити основе и могу побољшати своје основне резултате. Аутор је консултант за цене и зна своје ствари. У сваком поглављу пронаћи ћете сјајне информације опремљене релевантним и смисленим примерима. Многе књиге о ценама говоре о томе како правилно ценити своје производе / услуге, али ова књига концептима приступа из перспективе профита и раста без којих стратегије одређивања цена уопште немају вредност. Ако сте предузетник већ дуже време, размислите да прочитате ову књигу бар једном. Пронаћи ћете нове информације које можете додати ономе што већ радите. Ова књига је одлично освежење и за власнике предузећа и за људе који послују кратко / дуго.

Кључна за понети из ове књиге са најбољим ценама

  • Ова књига са ценама говори о оквиру помоћу којег можете заштитити своје пословање од метака. Као резултат тога, ви ћете и даље расти и профитирати од повољних / негативних ситуација.
  • Ова књига са најбољим ценама такође говори о томе како можете ценити производе / услуге у случају рецесије, инфлације и уласка новог конкурента.
<>

# 3 - Уметност одређивања цена, ново издање

Како пронаћи скривени профит за раст вашег пословања

аутор Рафи Мохаммед

Одређивање цена не односи се само на стратегију одређивања цена - упознаћете много „заосталих разговора“ о ценама.

Приказ књиге

Ако вам се свиђа 1% неочекиваних прихода, дефинитивно бисте волели ову књигу најбољих цена. Од позиционирања до цена, научићете много из ове једне књиге. Према неколицини читалаца, ова књига је вреднија од чак 1% непредвиђених случајева. Многи читаоци су приметили да ћете у сваком поглављу застати и рећи себи да зашто раније нисте размишљали о овој идеји! Свако поглавље је испуњено корисним информацијама које одмах можете користити у својој стратегији одређивања цена. Такође ћете научити разлику између перципиране вредности и стварне вредности и како ово двоје утичу на сваку ценовну стратегију и као резултат тога привлаче више / мање купаца. А ово није техничка књига. Намењен је људима који се непрестано боре са постављањем праве цене како би привукли више купаца и зарадили већи приход. Можете бити власник предузећа или стручњак за одређивање цена, узмите ову књигу и све ваше бриге око одређивања цена више неће бити.

Кључна за понети из ове књиге са најбољим ценама

  • Да бисте поставили праву цену, морате да сазнате позиционирање ваших производа / услуга и како купци гледају ваше производе / услуге у поређењу са другим производима. Сазнаћете како да поставите праву цену.
  • Заједно са пружањем стратегија једноставних за употребу, ова књига најбољих цена даје низ примера који вам помажу да пронађете многе опције за своје купце и активирате било коју неактивну базу клијената коју имате.
Узми ову књигу

# 4 - Стратегија и тактика одређивања цена:

Водич за профитабилнији раст

Тхомас Т. Нагле, Јохн Хоган и Јосепх Зале

Ако сте студент и желите знати о ценама и стратегији одређивања цена, ово је права књига за вас.

Преглед цена књиге

Ова књига са најбољим ценама једна је од најбољих књига о ценама ако сте студент и пријавили сте се на курс за економију / цене на вашем универзитету. Чак и у МИТ Опенцоурсеваре-у, ова књига је поменута као обавезна литература за разумевање цена. Најбољи део ове књиге су теорије и концепти који су тако добро постављени да као студент не морате да идете на следећу књигу за тражење другог концепта о ценама. Ова књига је сама по себи свеобухватна и није вам потребан још један уџбеник ако желите да прођете курс. Од диференцијације производа до структура цена, од цена у ширењу тржишта до стварања значајних стратегија одређивања цена, научићете све и још много тога. Након читања ове књиге, могли бисте да се ставите у позицију купца и могли бисте да видите зашто вам продавнице које купујете нуде попуст и како се целокупно одређивање цена одвија у стварном животу.

Кључна за понети из ове књиге са најбољим ценама

  • Уз старе примере одређивања цена, добићете и примере нових модела одређивања цена. Знали бисте како је иПхоне одређивао цену, како функционишу нови модели за одређивање цена музике и како стратегирати за одређивање цена услуга.
  • Такође ћете научити много о стварању вредности и управљању променама цена у смислу попуста, смањења цена у периоду рецесије и повећања цена заснованих на трошковима.
  • Такође ћете научити како да саопштите вредност путем својих цена, што је један од највећих изазова нових предузетника.
<>

# 5 - Предност цене

Валтер Л. Бакер, Мицхаел В. Марн и Цраиг Ц. Завада

Ова најбоља књига о ценама првенствено се фокусира на стратегије цена у добрим и лошим временима.

Приказ књиге

Ако се увек збуните око тога како јасно можете размишљати о ценама, узмите ову књигу. Ова књига научиће вас оквир одређивања цена који ће решити све ваше проблеме са одређивањем цена. Да разговарамо о књизи, ова вас књига тачно учи три одређене ствари. Прво, ова најбоља књига о ценама научиће вас оквиру стратегије одређивања цена који ће вам помоћи да креирате стратегију производа / тржишта и пружиће вам перспективу трансакционих цена за нападе на многе изазове цена. Друго, то је сјајна књига о изазовима са ценама с којима се суочавате након спајања; врло мало књига говори о овом конкретном питању. Треће, о томе како подстаћи промену цена сазнаћете из ове књиге која је још једна ваљана тема, али о којој се не расправља широко. Ако сте студент економије или власник предузећа или стручњак за одређивање цена, ова књига би требало да се налази на вашој листи коју морате прочитати. Штавише, свакој џиновској компанији која жели да побољша свој крајњи резултат, читање ове књиге сигурно ће помоћи компанији да направи искорак.

Кључна за понети из ове књиге са најбољим ценама

  • Аутори су стручњаци за цене у компанији МцКинсеи & Цомпани и у овој књизи показали су начин на који могу да идентификују, ухвате и придржавају се значајних добитака у ценама у новим предузећима.
  • Такође ћете научити о одређивању цена производа, прилагођеним ценама производа, разноврсним производима и ценама услуга.
  • Уз ову књигу добићете и МцКинсеи алате за одређивање цена, џепне слапове и мапе вредности.
<>

# 6 - Цене електричне енергије

Како управљање ценом трансформише дно

Роберт Ј. Долан и Херманн Симон

Ова књига са најбољим ценама се мало разликује од осталих књига.

Приказ књиге

Ова најбоља књига о ценама сигурно ће вам ојачати крајњи резултат, али ова књига није свеобухватан водич о Б2Б ценама. Да, служиће у сврху решавања неколико пословних изазова о којима се не говори широко. Најбољи делови ове књиге су три поглавља. У поглављу 6, аутори разматрају међународне цене. У међународним ценама аутори говоре о глобализацији, транспарентности цена, Интернету, фирмама свих врста и начину постављања цене узимајући у обзир све ове факторе. У 12. поглављу аутори су постали искрени у вези с тим како неко може организовати одређивање цене електричне енергије и како разумети основне концепте и преглед. У 13. поглављу аутори говоре о основним елементима потребним за побољшање цена. Књигу можете купити само за ова три поглавља. Остатак поглавља говори о вредносној комуникацији, квантификовању вредности купца, стратегији нуђења и успону економских купаца и тако даље и тако даље. Користите ову књигу као референтну књигу за одређивање цена заједно са уџбеником о одређивању цена.

Кључна понења из ове најбоље књиге

  • Аутори подвлаче главни концепт одређивања цена и колико неисправне цене могу створити или пробити дно организације на овом хиперконкурентном тржишту.
  • Такође ћете упознати много концепата. На пример, сегментација тржишта, конкурентне стратешке цене, међународне цене, нелинеарне цене, цене прилагођене времену и тако даље и тако даље.
<>

# 7 - Цене са поверењем

10 начина да престанете да остављате новац на столу

Реед Холден и Марк Буртон

Ово је детаљни водич за одређивање цене производа без икаквих компромиса.

Приказ књиге

О овој књизи постоје три ствари. Ова књига о одређивању цена веома је корисна онима који немају диплому менаџмента или пословну обуку и желе да наплаћују премиум цене својих производа / услуга. Друго, ову књигу је врло лако разумјети. Било који лаик кога занима познавање теме лако ће прочитати целу књигу у врло кратком временском периоду. И треће, ова књига је врло применљива. Већина уџбеника о одређивању цена испуњена је жаргоном што онемогућава примену. Ова књига је дала оквире на такав начин да можете да затворите поглавље и да одмах примените научено. Одређивање цена није лак предмет. Власнике предузећа често збуњује како да наплате оптималне цене. Ова књига је уклонила све претпоставке и даје вам детаљни водич заснован на дестилираним информацијама о ценама. Овде су аутори напоменули да су добре / оптимизоване цене засноване на доброј стратегији, затим сегментацији, а затим маркетингу, продаји, конкурентима, процесима, контролама, алатима и на крају организационој култури.

Кључна понења из ове најбоље књиге

  • Ако не можете добро да цените своје производе / услуге, на крају ћете уништити вредности, приходе и профит своје компаније. Пре него што икада одредите своју цену, прочитајте ову књигу и престаните претпостављати о оптималним ценама.
  • Ова главна књига о ценама није заснована на конвенционалним методама одређивања цена; радије вам аутори дају доказани план за повећање прихода без жртвовања профитне марже.
<>

# 8 - Цене засноване на вредности:

Подстакните продају и повећајте доњи резултат стварањем, комуникацијом и бележењем вредности купаца

Харрија Мацдивитта и Микеа Вилкинсона

Зашто би купци бирали ваш бренд, а не друге? Да ли је то зато што нисте могли добро да цените своје производе / услуге? Хајде да сазнамо.

Приказ књиге

Данашњи купци су мудри. Знају шта купују и шта остављају на столу. Такође разумеју опортунитетне трошкове. Дакле, као власници предузећа, такође морате да побољшате своју игру и купцима понудите тачно оно што желе. А модел одређивања цена заснован на вредности помоћи ће вам да понудите тачне цене које купци желе. Ако продате производ, око њега постоји више брендова, осим вашег. Дакле, учење цена заснованих на вредности је од суштинског значаја за ваше несметано пословање. Ова књига научиће вас тачном процесу развијања модела цена заснованог на вредности са минималним ризиком. Знаћете како да поставите продајни канал продаје, како да продајном каналу дате предлог вредности и како да искористите генерисање прихода, истовремено смањујући трошкове пословања и пружајући емоционалну вредност купцима. Штавише, ова књига не говори о свим теоријама и нема практичне примене; него је сасвим супротно. Наћи ћете ограничено објашњење и мноштво стратегија које ћете одмах применити у свом послу.

Кључна за понети из ове књиге са најбољим ценама

  • Постоје четири ствари које ћете научити из ове најбоље књиге цена - научићете да разумете потребе својих купаца; упознаћете како своју компанију можете учинити другачијом; научићете да квантификујете разлике свог пословања од других предузећа и изградићете стратегију засновану на вредности; и коначно, научићете да директно преносите вредност својим купцима.
  • Цела књига се заснива на три основа која сваки власник предузећа треба да научи - повећање прихода, смањење трошкова и емоционални допринос, све истовремено.
<>

# 9 - Цене урађене тачно

Оквир цена који су најуспешније светске компаније доказале (Блоомберг Финанциал)

написао Тим Ј. Смитх

Добијање снимка најбољих светских компанија може вас водити да правилно одредите цене. Ево зашто.

Приказ књиге

Мало је ствари које стратегију одређивања цена чине динамичном. Ове компоненте ове динамичне стратегије цена су пословна стратегија, стратегија одређивања цена, политика одступања цена, тржишна цена и извршење цена. У овој књизи аутор је објаснио зашто ове компоненте функционишу у складу са динамичном ценовном стратегијом и зашто цене засноване на вредности тријумфују све друге стратегије цена. На пример, редовно користимо Паркер оловке иако је то луксузни предмет. Зашто? Будући да су Паркер оловке врло издржљиве, пишу изузетно добро, а док их пунимо, не морамо да правимо много трошкова. Као резултат тога, чак и ако платимо премиум цену за Паркер оловке, редовно их користимо. То је снага одређивања цена заснованих на вредности. Штавише, ова књига предаје драгоцену лекцију - прилагођавање цена драстично утиче на дно сваке организације. Стога, ако икада кренете напред у стварању стратегије цена, прочитајте ову књигу и како ствари функционишу за велике организације. Без обзира какав сте предузетник - почетник или велики играч, ова књига ће вас сигурно научити много о ценама.

Кључна за понети из ове књиге са најбољим ценама

Постоје четири најважније ствари које ћете научити из ове најбоље књиге цена -

  • Пре него што икада направите анализе цена, идентификујте права питања.
  • Применом стратегија поменутих у овој књизи, моћи ћете да побољшате своју стратегију одређивања цена и процес доношења одлука.
  • Детаљно ћете научити цене засноване на вредности и
  • Ускладите стратегију одређивања цена са својим дугорочним организационим циљевима и визијом.
<>

# 10 - Психологија цене

Како користити цену за повећање потражње, профита и задовољства купаца

аутор Леигх Цалдвелл

У овој књизи ћете разумети психологију која стоји иза одређивања цена и зашто мало ствари делује чаробно, а мало људи никада.

Приказ књиге

Једноставно речено, ова најбоља књига о ценама је сјајно брзо читање о ценама. Ако знате нешто о ценама, ово може бити одличан додатни ресурс за одређивање цена нових производа / услуга. Постоји једно издање са књигом коју су читаоци поменули. Аутор је читаву књигу објаснио узимајући хипотетичке ситуације уместо стварних инцидената. Међутим, то књигу не чини досадном. Аутор је књигу написао у књижевном стилу, а читаоцима је свако поглавље учинио занимљивим и узастопним. Научићете много о томе зашто су цене једна од најважнијих компоненти пословања, зашто можете да користите цену за диктирање тржишта, какву перцепцију вредности можете створити за купце и како се можете усредсредити на цене које генеришу већи приход за ваше пословање. Ова књига није свеобухватан водич и не покрива све аспекте одређивања цена. Али то сјајно ради упознавање основа са онима који нису имали скоро никакво искуство у одређивању цена. То значи да је ова књига савршена за почетнике, као и за оне који су имали искуства у изради стратегија одређивања цена за своје пословање.

Кључна за понети из ове књиге са најбољим ценама

  • Цене су практична наука. Ова најбоља књига са ценама доказаће зашто. Ако разумете науку која стоји иза одређивања цена, могли бисте да примените њене компоненте у било којој врсти производа / услуге.
  • Ова књига је намењена онима који не желе да чекају да прочитају целу књигу пре пријаве. Само прочитајте једно поглавље и примените га, а затим поновите. Ова књига је приређена за људе који воле да експериментишу са оним што науче.
<>