Аналитичар за истраживање капитала (врсте, улоге и одговорности)

Ко је аналитичар за капитална истраживања?

Екуити Ресеарцх Аналитичар се односи на особу која анализира финансијске информације заједно са различитим трендовима различитих организација или различитих индустрија, а затим даје мишљење у свом извештају о капиталном истраживању на основу спровођења анализе, помажући тако клијентима у доношењу одлука о улагању робе. .

Објашњење

  • Примарна улога аналитичара за истраживање капитала је давање препорука за куповину, продају или држање било којих финансијских хартија од вредности. Извештај припремају на основу финансијског извештаја предузећа. Они анализирају трошкове, приход, ризик у компанији. Аналитичар такође бележи разне активности у компанији попут индустријског семинара, догађаја поводом дана инвеститора, састанка инвеститора.
  • Они прикупљају све информације и анализе како би изградили финансијски модел. Ови модели се користе за проналажење вредности предузећа и за анализу финансијског положаја предузећа, а заснивају се на неким претпоставкама и помажу у предвиђању будућих финансијских перформанси земље. Излазни модел модела има препоруку за куповину, продају или задржавање са потенцијалним приносом од тренутне цене. Претпоставке се разликују од аналитичара до аналитичара и сваки аналитичар има различите спецификације.

Класификација

Аналитичари капиталних истраживања могу се класификовати као:

# 1 - Купи Сиде

Компаније које купују имају истраживачке аналитичаре који ће им помоћи у инвестиционе сврхе. Они свакодневно прате хартије од вредности и приступају утицају макроекономских вести на дугорочни учинак акција. Поред тога, они су у контакту са аналитичаром за продају за савете и ажурирање залиха.

извор: заиста.цом

# 2 - На страни продаје

На страни продаје, анализа се врши како би се клијенту саветовало о тренутним могућностима улагања. Анализирајте акције како бисте препоручили куповину или продају одређеног финансијског осигурања. Ови савети се пружају агенту или менаџеру односа брокерске куће и банке у облику извештаја које припрема аналитичар истраживања.

извор: заиста.цом

Каријера аналитичара истраживача капитала

Каријера компаније Екуити Ресеарцх започиње као млађи аналитичар и прелазак на улоге компаније Екуити Ассоциатес.

  • Као млађи аналитичар, одговорни сте за готово све, укључујући послове уноса података, као и за припрему финансијског модела компанија. Ваша главна улога је да подржите сарадника у његовим свакодневним задацима.
  • Сарадник управља једним или можда два до три млађа аналитичара и осигурава правовремено довршавање ажурирања резултата, финансијских модела и извештаја о капиталном истраживању за старијег аналитичара.
  • Улога вишег аналитичара углавном је окренута клијентима, од којих се очекује да редовно зову и састају се са менаџерима фондова и комуницирају о својој тези о улагању и њеним разлозима.

Квалификације

Кључно је овде бити у могућности да добро радите под притиском. Требали бисте бити добри у истраживању и аналитичким стварима. За улоге млађег аналитичара капиталног истраживања можда је довољна диплома из рачуноводства. Међутим, требали бисте бити у стању да покажете своју страст према финансијама. Полагање ЦФА испита је један плус.

извор: заиста.цом

Шта се очекује од аналитичара Екуити Ресеарцх-а?

# 1 - Требали бисте бити одлични у финансијској анализи

Као аналитичар од вас се очекује да будете одлични у анализи финансијских показатеља. Требали бисте бити у стању да у потпуности разумете и анализирате СЕЦ пријаве и представите их у екцелу.

# 2 - Одличне вештине комуникације

Важно је имати одличне вештине комуникације и писања. Очекује се да аналитичари капитала објављују своје извештаје о улагањима у честим интервалима и требало би да буду у стању да добро комуницирају са својим клијентима.

# 3 - Сјајно у финансијском моделирању

Финансијско моделирање укључује предвиђање финансијских података предузећа и процену фер вредности помоћу ДЦФ процене, трговање вишеструким проценама, као и друге алате процене. Као аналитичар капитала, будите спремни да будете сјајни у финансијском моделирању.

# 4 - Требали бисте бити одлични у програму Екцел

Углавном ћете радити под интензивним притиском са роковима, посебно током сезона зараде (кварталне и годишње објаве резултата. Клијенти очекују да анализу израдите брзо и тачно. Стога морате предузети све мере да бисте уштедели време. Аналитичари капитала су стручњаци за Екцел и способни су за кратко време да прикупљају извештаје и припремају финансијске моделе и графиконе.

Ко обезбеђује аналитичара за истраживање капитала?

Ови аналитичари су ангажовани у следећим секторима -

  • Берзанско посредовање
  • Заједничка средства
  • Фирме за управљање богатством
  • Банке
  • КПО-а
  • Фирме за кредитни рејтинг
  • Медијске компаније
  • ДатаБасе Фирмс

Аналитичар за истраживање капитала излази из прилика.

Неколико година можете радити на аналитичком истраживачком капиталу на страни продаје, а након тога бити унапређени у сарадника и померити се ланцем као што је раније речено. Међутим, ако сте одлучили да напустите истраживање капитала, можда ће вам бити отворене следеће опције -

# 1 - Уђите у улогу купца

Овде бисте у основи радили за менаџере хеџ фондова или портфељ менаџере. Скуп вештина за оба је сличан док анализирате улагања и дајете препоруке. Куповна страна нуди још бољи животни стил и стварно инвестирање.

# 2 - Уђите у инвестиционо банкарство

Многи аналитичари истраживања прелазе на улоге инвестиционог банкарства попут ИПО-а, спајања и преузимања итд. То је зато што је већина вештина потребних за инвестиционо банкарство једнака вештинама истраживања капитала и нуди уносну каријеру због своје динамичне природе.

# 3 - Уђите у приватни капитал

Узимајући уприватна имовинаможе бити још једна могућност изласка. Иако ово може постати тешко, јер не радите на трансакцијама на пословима истраживања капитала, па се стога профил мало разликује. То не значи да је немогуће ући у ПЕ. Као истраживачки аналитичар, били бисте добро упућени у инвестициона истраживања само да ће то бити поштовање приватних компанија, а не јавног.