Образац буџета за студенте | Бесплатно преузимање (ОДС, Екцел, ПДФ и ЦСВ)

Преузми образац

Екцел Гоогле табеле

Остале верзије

  • Екцел 2003 (.клс)
  • ОпенОффице (.одс)
  • ЦСВ (.цсв)
  • Преносни док. Формат (.пдф)

Бесплатни образац буџета за студенте факултета

Образац буџета за студенте односи се на образац буџета који треба да припреми за сваки семестар за руковање финансијама студент који је на факултету где буџет започиње уносом свих извора прихода студента за разматрани период на основу стварних и планираних цифара, а затим навођењем свих стварних и планираних трошкова раздвајањем у фиксне и променљиве категорије за које ће се извршити плаћања током периода и на крају из стања на заостатку током периода одузимањем укупних расходи од укупног прихода.

О предлошку

Овај образац приказује семестралне приходе и трошкове студента. Сви ови приходи и трошкови за тај период нису детаљно наведени по рачуну, већ су груписани у неколико категорија. Такође, нису приказане само стварне цифре прихода и расхода, већ су заједно са стварним цифрама приказане и буџетске цифре како би студент могао да стекне идеју о варијанси његовог стварног прихода или расхода од буџетског.

Компоненте

# 1 - Наслов:

На највишој површини обрасца буџета за студенте биће написан насловни образац буџета за студент. Овај наслов је написан како би се јасно разумело да се образац односи на буџет студената. Друге ствари се могу мењати од особе до особе, али овај наслов ће остати нетакнут.

# 2 - Резиме детаља о средствима:

Овај резиме ће садржати детаље у вези са почетним билансом доступан са студентом, његовим укупним приходом из свих извора, укупним трошковима из свих категорија и салдом на крају семестра. Почетно стање може се преузети из претходног буџета, док ће се остали детаљи аутоматски одабрати из вредности у доленаведеним корацима.

# 3 - Приходи / средства примљена током периода:

Под њима ће се помињати детаљи о свим стварним приходима који су остварени и предвиђени буџетом које ће студент добити из свих извора.

# 4 - Фиксни трошкови настали током периода:

Под тим ће се поменути детаљи свих фиксних трошкова у стварним и буџетским вредностима које ће студенти имати из свих извора. Фиксни трошкови укључују све оне трошкове које студент мора имати, чак и ако не користи бенефиције.

# 5 - Променљиви трошкови настали током периода:

Испод ових детаља биће наведени сви променљиви трошкови у стварним и буџетским вредностима које ће студент имати из свих извора. Варијабилни трошкови укључују све оне трошкове који настану у случају да се користе неки производи или услуге.

# 6 - Стање:

Према овом, салдо ће се израчунати одузимањем укупних фиксних и променљивих трошкова од укупног прихода.

Како се користи овај образац?

  • Студент који користи овај образац мора да унесе све детаље у поља која нису већ унапред попуњена.
  • За то прво треба унети податке о студенту, што укључује име студента, име факултета, број семестра и број месеци у семестру.
  • Затим треба унети детаље о приходу примљеном из свих извора који укључује допринос родитеља, било који примљени износ стипендије, приход од хонорарног посла, финансијску помоћ, студентски зајам и друге приходе. За сав приход треба унети буџет, као и стварне цифре.
  • Заједно са детаљима прихода, сви настали трошкови морају се унети раздвајањем у две различите категорије које укључују фиксне трошкове и променљиве трошкове. Овде фиксни трошкови укључују трошкове смештаја, школарине, телефонске трошкове, трошкове превоза, накнаде за библиотеке, отплату зајма, фиксни план оброка, комуналне трошкове, чланарину и друге фиксне трошкове. А променљиви трошкови укључују трошкове за књиге, трошкове прехрамбених производа, трошкове забаве, трошкове куповине, путне трошкове, трошкове прехране и остале променљиве трошкове. Међутим, та наведена поља могу изменити појединци у предлошку према њиховим захтевима. За све трошкове треба унети буџет, као и стварне цифре.
  • Након тога, салдо на крају семестра се изводи одузимањем укупног броја трошкова од укупног оствареног прихода.
  • Сада ће образац аутоматски приказати резиме детаља о фонду у горњем левом углу шаблона. Такође, аутоматски ће се израчунати и разлика између буџетских и стварних цифара.