Битцоин вс Цриптоцурренци | Топ 5 разлика (са Инфографиком)

Битцоин је дигитална валута која користи крипто валуту и ​​под контролом је децентрализоване власти која није слична владиним валутама, док се криптовалута односи на технологију која делује као медиј за олакшавање спровођења различитих финансијских трансакција које су сигурне и сигуран.

Битцоин вс Цриптоцурренци разлике

Дошли смо у зору нове ере у којој сада имамо глобалну валуту која помаже предузећима широм света да изврше трансакцију на сигуран и сигуран начин са малим трансакционим трошковима и такође у врло ограниченом временском периоду.

Сигурно би битцоин против крипто валуте остао сан да смо само размишљали о томе да смислимо традиционалну валуту која ће горе наведене ствари учинити у овој глобалној економији.

Увођење ове дигиталне валуте / крипто валуте можемо и помислити на такву могућност. Увођење заједничке дигиталне валуте која се може користити за обављање трансакција без уплитања строгих државних прописа и без банкарских посредника који трансакцију чине данима са огромним трансакцијским трошковима представља огроман маскирани благослов за компаније које се ослањају на међународне трансакције.

Битцоин вс Цриптоцурренци Инфограпхицс

Овде вам пружамо 5 главних разлика између Битцоин и Цриптоцурренци Тецхнологиес

Шта подразумевате под Битцоин технологијом?

Битцоин је прва крипто валута у свету коју је основао Сатосхи Накамото 2008. године. Покренут је као софтвер отвореног кода за пренос новца.

Битцоин је дигитална валута која се такође може назвати крипто-валута која је углавном створена како би се убрзале прекограничне трансакције, смањила владина контрола над трансакцијом и поједноставио читав процес без посредника трећих страна. Непостојање посредника значајно је смањило трансакционе трошкове.

Битцоин није формално прихваћен медиј плаћања у свим земљама, али га људи широм света користе за разне врсте трансакција. Будући да није физички присутан, требало би да буде врло сигуран и сигуран, а један од најбољих начина да се то уради је коришћење Блоцкцхаин-а.

Блоцкцхаин као дистрибуирана књига омогућава јефтино, сигурно и сигурно окружење за обављање пеер-то-пеер трансакција и пружа информације јавности тако да свако може да приступи и види финансијску трансакцију која се догодила.

Шта подразумевате под технологијом крипто валута?

Крипто валута је технологија која делује као медиј за обављање финансијских трансакција.

Од стварања јединица до коначне верификације извршене трансакције, крипто валута пружа ту сигурну и сигурну платформу за трансакције уз помоћ технологије криптографије.

Крипто валута је врста дигиталне валуте која је виртуелна и нема физички облик. Ради на децентрализованој контроли која нема систем централног банкарства. То олакшава криптовалутама рад са дистрибуираним књигама.

Са дистрибуираним матичним књигама које пружају пеер-то-пеер трансакције и транспарентност пружања детаља о трансакцијама јавности, технологије крипто валута су сада постале сила коју треба препознати широм света.

У почетку се користио само за дигиталне трансакције, али сада се користи за трговање готово било чим путем Интернета. Велики успех је постао што их користе многе компаније широм света.

Неке компаније највишег нивоа такође улажу много новца како би поступак учиниле још једноставнијим помоћу напредних мера заштите и заштите, помажући тако да се крипто валута развија запањујућом брзином.

Битцоин вс Цриптоцурренци Разлике у глави

Сада, погледајмо међусобне разлике између Битцоин и Цриптоцурренци Тецхнологиес–

Основа за поређење између Битцоин и ЦриптоцурренциБитцоинЦриптоцурренци
Главни циљПоједноставити и повећати брзину трансакција без већих државних ограничења.Да би се обезбедиле јефтине, сигурне и сигурне трансакције.
ТрговинаБитцоин је ограничен на трговање тако што га користи као валуту.Постоји пуно крипто валута које се такође користе за трговање.
ПопуларностБитцоин је најпопуларнији битцоин.Број криптовалута се повећао, али њихов удео је и даље мањи од биткоина.
СтратегијаБитцоин се фокусира на смањење трошкова утицаја и смањење времена трансакција, али је мање флексибилан,Криптовалута има за циљ размену добара и услуга безбедно и сигурно окружење са врло мало или нимало мешања владе и посредника.
СтатусБитцоин воли да буде анониман и стога, иако њихове трансакције можемо видети у књизи, то су бесмислени бројеви који нису у неком одређеном низу.Много крипто валута које су се недавно појавиле прате транспарентност у својим трансакцијама и стога су у могућности да раде са многим другим индустријама.

Битцоин вс Цриптоцурренци - Закључак

Битцоин као прва крипто валута има предност у односу на друге технологије криптовалута. Од тада је дошло много крипто валута, а неке су се чак специјализовале за неколико сектора.

Најважнија ствар је конкуренција. Због велике конкуренције, крипто валуте непрекидно побољшавају себе и технологије које користе. Ово утире пут многим иновацијама и побољшаним мерама перформанси и безбедности.

Битцоин је можда у почетку имао већи удео у сектору. Али увођењем нових крипто валута и софистицираних и транспарентних технологија, јаз се смањује како сваки дан пролази. Ускоро ће и ово тржиште бити расејаније са крипто валутом која пружа максималну вредност која је на врху.