ЦИПМ вс ФРМ - шта одабрати за добру професионалну будућност | ВаллстреетМојо

Разлика између ЦИПМ и ФРМ

ЦИПМ нуди могућности за посао појединцима у инвестиционим банкама, истраживачким фирмама, менаџментом инвестиција, спонзорима плана, фирмама за верификацију ГИПС-а, итд ФРМ нуди могућности за посао појединцима који желе да раде као планери некретнина, планери за пензионисање, менаџери ризика, финансијски менаџери итд.

У овом поређењу разматрамо две сертификације - ЦИПМ и ФРМ.

ЦИПМ испит (нуди ЦФА Институте) углавном се састоји од мерења учинка инвестиције и његових атрибута. С друге стране, ГАРП нуди Менаџера финансијских ризика (ФРМ) који се бави управљањем ризицима.

ЦИПМ вс ФРМ Инфограпхицс


Време читања: 90 секунди

Хајде да схватимо разлику између ова два тока уз помоћ овог ЦИПМ-а у односу на ФРМ Инфограпхицс.

Резиме ЦИПМ вс ФРМ

ОдељакЦИПМФРМ
Сертификат у организацији ЦИПМ

ЦИПМ организује ЦФА. ФРМ организује Глобално удружење професионалаца у ризику које је ГАРП.
Број нивоаПостоје два нивоа која треба да се појаве пре него што очистите овај курс; то је принцип и ниво стручњака. Чак и ФРМ има два дела која треба да разјасни, а то су ФРМ Део И и ФРМ Део ИИ.
Начин / трајање прегледаИспит за принципе ЦИПМ: 3 сата (100 питања са вишеструким избором)

ЦИПМ стручни испит: 3 сата (80 питања постављених у ставкама, 20 сценарија; свако након чега слиједе четири питања с вишеструким избором)

Сваки ФРМ испит траје 4 сата. Оба испита могу се полагати у року од једног дана, Део И се изводи ујутро, а Део ИИ изводи се у другој половини дана.
Прозор за испитДатуми испита за ЦИПМ 2017:

Март 2017. године: 16. марта - 31. марта

Септембар 2017: 16. септембар - 30. септембар

У 2017. години испит из ФРМ-а биће понуђен 20. маја 2017. и 18. новембра 2017.
ПредметиСледећи предмети су обухваћени испитом ЦИПМ.

1. Мерење перформанси

2. Приписивање учинка

3. Процена учинка и избор менаџера

4. Етички стандарди

5. Презентација перформанси и ГИПС стандарди.

ФРМ испит, део И

Овај део наглашава алате који се користе за сагледавање финансијског ризика.

1. Темељи концепата управљања ризиком

2. Квантитативна анализа

3. Финансијска тржишта и производи

4. Модели вредновања и ризика

ФРМ испит ИИ део

Овај део ставља нагласак на примену алата стечених на делу ФРМ испита И.

1. Мерење и управљање тржишним ризиком

2. Мерење и управљање кредитним ризиком

3. Оперативно и интегрисано управљање ризиком

4. Управљање ризиком и управљање инвестицијама

5. Актуелна питања на финансијским тржиштима

Проценат пролазностиРезултати испита за септембар 2016:

Принципи резултати испита: - пролазност: 42%

Резултати стручног испита: - пролазност: 52%

Новембар 2016. године Испитне оцене:

ФРМ И део: 44,8%

ФРМ Део ИИ: 54,3%

НакнадеКотизација за први пут за испит за принципе ЦИПМ и стручни испит за ЦИПМ износи 975 УСД, а ако се поново региструјете за било који од њих, износи 500 УСД.Накнаде за ФРМ испите су следеће

1.Рано: 1. децембра 2016. - 31. јануара 2017. - 750 УСД, уписнина - 400 УСД, а цена испита 350 УСД

2.Стандард: 1. фебруара 2017. - 28. фебруара 2017. - 875 УСД, уписнине - 400 УСД, а таксе за полагање 475 УСД

3.Касни: 1. марта 2017. - 15. априла 2017. - 1050 УСД, уписнина - 400 УСД, а цена испита 650 УСД.

Могућности запослења или називи пословаМоже да вас учини тржишним стручњаком као аналитичара, менаџера ризика, менаџера фондова, професионалног саветника, инвестиционог банкара и још много тога Када успешно завршите свој ФРМ, чекају вас следеће ознаке: главни уред за ризике, виши аналитичар ризика, шеф оперативног ризика, директор управљања ризицима итд.

Сертификат за мерење учинка инвестиције (ЦИПМ)


ЦИПМ је међународни курс који је доступан професионалним кандидатима, као и људима који започињу своју каријеру. ЦИПМ нуди ЦФА институт и он се углавном састоји од мерења учинка инвестиције и његових атрибута, што значи, то је теорија која проучава моделе да би објаснила те процесе.

Укратко, неке глобалне инвестиционе компаније изложене су великој разноликости у погледу прописа, међународних закона и тржишних обичаја који наводе како треба мерити и оглашавати инвестиционе перформансе.

ГИПС који је стандард глобалне инвестиције је скуп правила која постављају менаџерске индустрије како би пратили континуирани раст светске мешовите регулативе која покрива обрачун поврата улагања и оглашавање, а такође и зато што је ГИПС професионално тело знања такође тестира компетентност људи или организација повезаних са тереном и тако је ЦФА формирао удружење ЦИПМ.

Будући да је ово професионални курс за људе из финансијске области, мора се придржавати професионалне етике и понашања које је утврдила ЦФА, а такође доказује своју компетентност у одговарајућој области.

Управљање финансијским ризиком (ФРМ)


Менаџера за финансијски ризик (ФРМ) нуди Глобална асоцијација професионалаца у ризику (ГАРП), међународна организација која се бави промоцијом индустријских стандарда у области управљања ризицима. ФРМ је фокусиран на управљање финансијским ризицима што га чини високо специјализованим програмом сертификације. То га чини погодним за појединце који планирају да стекну стручност у управљању финансијским ризиком уместо да усвоје уопштени приступ. Све већи број глобалних организација тражи акредитоване професионалце који се баве ризиком како би могли да додају ту конкурентску предност за опстанак у модерној индустрији.

ЦИПМ вс ФРМ - Испитни услови


ЦИПМ испитни услови

Ако размишљате о пријављивању на професионални курс, постоје одређени захтеви за сваки курс. Не заборавите да су ово професионални финансијски испити и да бисте знали захтеве, само завирите у белешке у наставку.

  1. Искуство дуже од две године у прорачунима, приказивању инвестицијских резултата, анализама, пружању консултантских услуга, оцењивању различитих инвестиција, правним и регулаторним услугама, директној подршци инвестиција било технички или рачуноводством, стандардним искуством у верификацији и усаглашености ГИПС-а, подучавању инвестиција или чак праћењу људи који се директно или индиректно баве инвестицијама.
  2. У супротном, потребно вам је више од 4 године искуства у индустрији инвестиција које обично укључују примену и процену финансија људи, рад на економским и статистичким подацима клијената, управљање маркетингом за инвестиционе производе и услуге, праћење инвестиционих фирми како би били сигурни да они се придржавају регулаторних стандарда, оцењујући и препоручујући менаџере за инвестиције.

Захтеви за ФРМ испит

ФРМ има врло јасна 3 захтева која ћемо детаљно објаснити

  1. Очишћавање ФРМ испита И део
  2. Такође ћете морати да очистите Део ИИ у року од 4 године од чишћења дела И
  3. Морате имати комплетне 2 године сталног искуства у финансијским ризицима.

Поред горе наведена 3 критеријума, кандидат мора да достави писмо које описује његову професионалну улогу у управљању финансијским ризиком у око 4 до 5 реченица. Ова апликација треба да покрива „Моје програме“ на вашем налогу. Ово радно искуство које се подноси не мора бити дуже од 10 година пре него што се појави ФРМ испитни део ИИ. Релевантно радно искуство рачуна се као истраживачки аналитичар у управљању финансијским ризицима, академској настави финансијског ризика и практичарима.

Искуства која се неће рачунати су подучавање ученика, хонорарни послови или пракса или било који други послови којима се баве током школских дана. Кандидат има пет година подношења радног искуства након што је очистио свој ФРМ део ИИ. У случају да то не учини, или у случају да то не учини, мораће поново да се појави на испитивањима ФРМ дела И и ИИ, заједно са поновним плаћањем такси. Не може да користи ФРМ сертификат ако га није цертифицирало удружење.

Зашто тражити ЦИПМ?


ЦИПМ сертификати помажу вам у високо специјализованој инвестиционој индустрији, а такође вам дају предност у процесима доношења инвестиционих одлука, прикупљању имовине компаније као аналитичара у рачуноводственој фирми са праксом верификације ГИПС или положају аналитичара у инвестицији консултантска фирма која врши претрес менаџера и надгледа инвестиционе резултате институционалних клијената. Као што већ знамо да иза ЦИПМ-а стоји престижна институција ЦФА, постоје најбољи умови у инвестицијској индустрији који су укључени, који су предани, етични, детаљно познају инвестиционе перформансе и знају ГИПС „хладан“. Плата је најважнија основа у било којој каријери, тако да према анкети из 2016. године, кандидат може бити плаћен негде између 100 и 150 хиљада америчких долара у Сједињеним Америчким Државама.

Зашто се бавити ФРМ-ом?


Постати ФРМ има своје погодности и предности. То је једна од најпознатијих квалификација, а учиниће и појединца свестраним у доменима који укључују ризик, попут оперативног, тржишног, кредитног или инвестиционог. Такође када сте ФРМ сертификована особа, то вам даје предност над вршњацима и проширује видике, а такође ће бити попут додатног пера у вашој капи.

Предности ФРМ сертификата су Побољшајте своју репутацију, Развијте своје знање и стручност, Истакните се послодавцима и издвојите се из себе, Покажите своје вођство на послу, Повећајте своје могућности широм света.

Плата је основа свега, па ако се налазите у државама, ваша плата може да се креће између 250000 $ и 300000 $ годишње, а у Индији, ваша годишња зарада може бити између 9-12 Лакхс годишње и додатне погодности попут плаћеног одмора , бонуси годишње, пензије животно и здравствено осигурање

Неколико послодаваца за ФРМ појединце су УБС, Деутсцхе Банк и ХСБЦ, као и ревизорске куће Ернст & Иоунг (ЕИ), ПрицеватерхоусеЦооперс (ПвЦ) и КПМГ итд.

Изгледи за каријеру за руководиоца ФРМ-а су саветник за аналитику управљања ризицима и лично банкарство, виши менаџер за оперативни ризик, директор за корпоративне ризике и службеник за управљање ризиком за управљање глобалном имовином, менаџер ризика, бонитетни ризик. Дакле, појединци са ФРМ цертификатом су у великој потражњи, а такође и на нишом тржишту, а врло мало људи је заиста укључено у сертификате обреда, а ако имате ФРМ сертификат, предност ћете имати над својим савременицима.

Остала корисна поређења

  • ЦИПМ против ЦАИА
  • ЦИПМ вс ЦФА
  • ФРМ вс Ацтуари
  • ФРМ вс ПРМ
  • ФРМ плата | Индија | САД | УК | Сингапур | Врхунски послодавци

Закључак


Ако сте заинтересовани за проучавање перформанси улагања и управљање истим за јавност, ово је управо оно што бисте желели да добијете сертификат потпомогнут ЦФА-ом апсолутно је да када је реч о стварању финансијске каријере. Ова сертификација вам помаже да стекнете добар стартни пакет заједно са великим признањем и такође добро напредујете у својим професионалним аспектима. Овај курс није толико тешко започети давањем потврде ако радите мало, шансе су да бисте можда добро прошли испит.

Управљање ризиком је такав термин за људе који финансирају. Све инвестиције се врте око овог аспекта, а онај који управља ризиком је онај који балансира како би ризик свео на минимум. А ако мислите да можете да сносите ову велику одговорност за новац вашег клијента, онда немате бољи посао од овог. Ако желите да достигнете високе ознаке управљања финансијским ризицима, овај курс ће вам дефинитивно помоћи да дођете до жељеног именовања.