Образац личног финансијског извештаја | Бесплатно преузимање (Екцел, ЦСВ)

Преузми образац

Екцел Гоогле табеле

Остале верзије

  • Екцел 2003 (.клс)
  • ОпенОффице (.одс)
  • ЦСВ (.цсв)
  • Преносни док. Формат (.пдф)

Бесплатни образац личног финансијског извештаја

Образац личних финансијских извештаја може се дефинисати као табела или документ који описује финансијски положај појединца за одређени временски период. Ова прорачунска табела обично укључује личне, као и финансијске податке појединца као што су његово име, адреса, рашчламба укупне имовине и обавеза, укупни приходи и расходи итд.

Овај образац може бити изузетно користан у праћењу укупног богатства појединца, а исти се углавном користи када кандидат тражи да се пријави за банкарски кредит. Садржи сву имовину у власништву и обавезе које појединац дугује. Ова изјава може или не мора обухватати приходе и трошкове појединца.

О предлошку

Образац личних финансијских извештаја састоји се од биланса успеха и биланса стања појединца где су обезбеђени сви његови или њени трошкови и приход остварен заједно са укупном целокупном његовом имовином и обавезама. Овај образац појединца такође пружа његове опште личне податке попут имена, адресе, детаља за контакт итд.

# 1 - Биланс успеха

  • Биланс успеха појединца означава приливе и одливе новца. Резултати биланса успеха могу бити нето добит или нето губитак.
  • Нето добит остварује појединац када његов укупан приход премашује његове укупне трошкове, док се нето губитак дешава када укупни трошкови појединца пређу његов укупан приход. Подаци о билансу успеха подељени су у два сегмента - приходи и расходи.
  • Трошкови и приходи појединца евидентирају се када и када се одрже заједно са вредношћу истих. Извештај о личном дохотку појединца припремљен је за процену његових финансијских резултата за одређени временски период.
  • Прилагођени биланс успеха одражава укупан износ прихода који се генерише заједно са трошковима које је појединац имао у одређеном временском периоду, а разлика између истих ће се означити као нето добит или нето губитак.
  • Позитивни бројеви значили би нето добит, док би негативни бројеви идеално значили нето губитке. Биланс успеха заснован је на концепту који наводи да терети трошкове и приписује зарађени приход.
  • Приход или приход који појединац остварује може доћи из извора као што су његова плата, хонорарни приход, бонус, приход од дивиденди, нето приход од улагања, приход од камата, приход од дивиденде, остали приходи од улагања, остали приходи, приходи од некретнина, капитал добитке и тако даље. Све ово ће се назвати укупним приходом.
  • Расходи појединца, с друге стране, укључују услуге, намирнице, лично осигурање, трошкове неге, забаву, трошкове транспорта, трошкове горива, станарину, осигурање, порезе, плаћање на мало, плаћање кредитном картицом, ЕМИ аутомобила итд. Укупан износ ових годишњих издатака сматрао би се укупним издацима. Разлика између укупних трошкова и укупног прихода биће нето добит или нето губитак који је појединац остварио за тај период.

# 2 - Лични биланс стања

  • Биланс стања појединца може бити заиста домишљат за учење о његовом тренутном финансијском стању или благостању. Биланс стања појединца има две појединости - имовину и обавезе.
  • На страни имовине се евидентирају финансијски уноси попут готовине у готовини, готовине у банци, некретнина, аутомобила, штедних рачуна, потраживања од предузећа, пензијских рачуна, хартија од вредности које се не могу одмах продати, друге имовине итд.
  • Страна пасиве биланса стања појединца приказује финансијске ставке као што су хипотеке на некретнине, зајмови узети под хипотеком, зајмови за аутомобиле, школски зајмови, кредитне картице, неплаћени порези, друге обавезе итд.
  • Укупна имовина и обавезе дате у личном билансу стања појединца морају нужно имати једнака стања. Ако се укупан износ имовине и обавеза не подудара, тада ће појединац морати поново да провери да ли је било који унос пропуштен или погрешно прослеђен или је било који износ погрешно наведен и сходно томе исправити потребне промене.

Како се користи образац личног финансијског извештаја?

  • Горе наведени образац може да користи појединац где он или она може да унесе све своје личне податке као што су име, контакт број, адреса, временски период итд. Након попуњавања свих потребних података, појединац може да попуни стварни износ који се сноси као трошак и остварује као приход на рачуну биланса успеха.
  • Једном када су сви уноси положени, он или она морају да зброје све трошкове и приходе и израчунају разлику између њих двоје и на основу резултата изводе да ли је он или она остварио добит или губитак за тај предвиђени временски период. Када се утврди нето приход / губитак за тај период, појединац мора да настави са билансом стања.
  • Он или она мора да наведе датум, а затим наставља са попуњавањем стварних цифара свих врста његове имовине и обавеза. Једном када су цифре укључене, он или она мора да зброји укупну имовину са укупном пасивом и сходно томе провери да ли је укупан износ оба стања исти или не. Ако се салдо не рачуна, он или она мора поново проверити и извршити потребне исправке како би се осигурало да је биланс тачан.