Како ући у хеџ фонд? |. | Врхунске стратегије за запошљавање хеџ фонда

Како добити посао из хеџ фонда?

Да би ушао у хедге фонд, особа мора да испуни потребне образовне квалификације и критеријуме вештина, да стекне магистериј попут ЦФА и ЦАИА, чак и ако нису обавезни, јер то помаже у проналажењу бољих послова, и добије знање о индустрији обављањем праксе у хедге фонду и радом на различитим вештинама као што су вештине финансијског моделирања, дубоко знање у инвестирању и финансијама итд.

Објашњење

Улазак у живи фонд није никаква шетња. И није за оне са слабим срцем. Менаџери хеџ фонда крајњи су извор индустријског знања, инвестиционих вештина и беспрекорног извршења резултата (јер је толико новца у питању). Дакле, ако желите да уђете у хеџ фонд, ево шта бисте требали започети, тј. Разумети како је то бити професионалац хеџ фонда.

Прво треба прво споменути. Постоји неколико захтева ако икада пожелите да уђете у хедге фондове. Они нису земљотресне природе, али није ни лак списак за означавање -

  • Да ли стално учите о инвестицијама, тржишним сценаријима, успонима и падовима залиха итд.?
  • Имате ли оригиналне идеје о инвестицијама и можете ли их одмах применити?
  • Да ли сте укључени у улагања у акције? Ако сами не инвестирате, никада нећете сазнати како је бити у хедге фондовима.
  • Да ли желите свакодневно улагати напорне напоре током најмање 4-6 година?

Горе наведени предуслови су релативни. Међутим, ако означите са „да“ за све њих, тада се нећете суочити са било каквим проблемима при уласку у хедге фондове. Али ако на било које од горњих питања кажете „не“, размислите и преиспитајте свој став.

Врсте послова хеџ фонда

Сада, разговарајмо о томе како је бити професионалац хеџ фонда.

У Хедге Фунд-у постоје две врсте послова хеџ фонда које можете предузети - прво, можете радити у фронт оффице чему већина људи тежи, и друго, можете радити у Канцеларија за подршку.

Како је фронт оффице најатрактивнији пут у хедге фонду, о томе ћемо детаљно разговарати.

У рецепцији обично имате три могућности -

# 1 - Трговци

Те људе називају и извршним трговцима (ЕТ). Постоје две врсте ЕТ у типичном хедге фонду. Прво, постоје трговци који генеришу нове идеје и извршавају их. Друго, постоје трговци који само извршавају туђе идеје.

извор: заиста.цом

# 2 - Инвестициони аналитичари (ИА):

То су људи који улажу напоре да истраже, генеришу нове идеје и помогну руководиоцима највишег нивоа да донесу разбориту одлуку. Постоје две степенице у положају инвестиционих аналитичара - млађи аналитичари и виши аналитичари. Ове инвестиционе аналитичаре називају и истраживачким аналитичарима.

извор: заиста.цом

# 3 - Портфолио менаџери:

Ти људи су шефови и седе на највишој степеници. Они одлучују где ће инвестирати и шта ће купити / продати. Портфолио менаџери одлазе истраживачким аналитичарима и постављају питања о њиховим налазима. А ако постоји било каква забринутост, од аналитичара истраживања се тражи да поново посете за извештајем о истраживању како би пружили звучну препоруку. Тада портфолио менаџери преузимају последњи позив и налажу трговцима да све купују / продају по правој цени.

извор: заиста.цом

Дакле, хајде да разговарамо укратко о бацк оффице-у.

У позадинској канцеларији су вам потребни људи који подржавају главну функцију. Будући да је главна атракција хедге фонда „фронт оффице“, људи из бацк оффицеа нису у центру пажње. Ти људи су технолошки људи који подржавају систем, административни нинџе који одржавају ствари уредним и воде рачуна о ситним детаљима и финансијски директори који брину о целокупној финансијској функцији организације.

Ако желите да уђете у хедге фонд (фронт оффице), можете започети посао млађег аналитичара / трговца у малом / великом хедге фонду и на крају добити унапређење.

Посао из хеџ фонда - образовне квалификације

извор: заиста.цом

Прави одговор у вези са квалификацијама менаџера хеџ фонда је следећи - „није вам потребна никаква квалификација да бисте били менаџер хеџ фонда, осим неколико сертификата“.

Али обично људи који рукују великим средствима (5-10 милиона америчких долара или више) долазе са престижних универзитета. И имају беспрекорно знање из једне или више области у којима раде, нпр. стране валуте, поморанџе, уље, залихе, злато, кафа, малопродајне залихе итд.

Дакле, да ли треба да имате елитне квалификације да бисте оставили печат у хедге фонду?

Наравно да.

Ако имате одличне квалификације, то би вам сигурно олакшало посао.

На пример, ако сте дипломирали и магистрирали из финансија / математике / економије на угледном универзитету, то знање ће вам сигурно помоћи да донесете боље одлуке од лаика који нема никакво искуство у финансијама / релевантним областима.

Ако не желите да се бавите том врстом педагогије, можете да похађате курс из финансија и започнете.

Погледајте водич у наставку који вам може помоћи да добро корачате путем хеџ фонда -

  • Изаберите трговину: Први корак је једноставан. Након 10. стандарда, одаберите трговину са рачуноводством и економијом.
  • Похађати диплому из рачуноводства / финансија: Размислите о томе да посетите врхунску диплому рачуноводства или финансија након својих 10 + 2.
  • Идите на мастер студије да бисте постигли додатну предност: Иако није обавезно ићи на мастер, можете осигурати да не будете међу публиком полагањем мастер студија на престижном универзитету из финансија / рачуноводства / економије.
  • Додатне квалификације: Такође можете тражити ЦФА да бисте добили анализу инвестиција. Такође можете похађати МБА на престижном универзитету и такође можете стећи докторат који је фокусиран на квантитету.
  • Стекните искуство: Да бисте оставили свој печат у индустрији хеџ фондова, требате упознати финансијску индустрију. Неколико година искуства у одређеној области ће вам у великој мери помоћи.
  • Прибавите лиценцу: Да бисте започели посао менаџера хеџ фонда, морате добити лиценцу преко Регулаторног органа за финансијску индустрију.
  • Постаните најбољи у својој области стручности: Морате знати све о одређеној индустрији. Ово „све“ укључује толико тога да бисте ви били једина особа која зна за то то.

Пратите овај једноставан оквир и подстаћи ћете велику каријеру у хедге фонду.

Потребне вештине хеџ фонда

извор: заиста.цом

Без икаквог одлагања, пређимо на поглед на вештине које морају бити да бисте ушли у хедге фонд -

  • Интуиција: Већина људи ово можда не сматра вештином; али менаџеру хеџ фонда је ово најважнија вештина коју треба да има. Интуиција је вештина која долази са пуно понављања. Ако непрестано проучавате неки предмет (рецимо улагање у злато), након неког времена могли бисте да повежете разне неповезане идеје у конкретан, препознатљив образац који можете успешно применити у одабиру и одабиру инвестиција. Интуиција ће се развијати само понављањем и знаћете када ћете је добити.
  • Квантитативна анализа: Ово је једна од најважнијих вештина коју треба да имате ако желите да учините сјајан посао у индустрији хеџ фонда. Најбољи начин за развијање вештине квантитативне анализе је одабир посла везаног за квантитету где требате обавити пуно анализа и редовно давати пуно препорука. Можете се одлучити за позицију економисте или позицију финансијског аналитичара. Други начин за изградњу квантних вештина је да се бавите вишим студијама и докторским студијама специфичним за квантитет, где ћете ући у дубинске студије различитих квантитативних модела.
  • Управљање инвестицијама: Ово би требала бити твоја снага. Ако знате како да управљате инвестицијама, испунићете један од најважнијих захтева малих / великих хедге фондова. Да бисте развили ову вештину, можете сами да почнете да инвестирате (ако немате позадину). Крените рано, тако да можете имати неколико година искуства пре него што закорачите у каријеру хеџ фонда. Самостално бављење инвестицијама научиће вас две ствари - прво, како ублажити ризик колико год можете; и друго, како можете максимизирати поврат свог портфеља. Ове две вештине биће вам непроцењиве када бисте се пријавили за било који посао хедге фонда.
  • Покретање: Већина људи мисли да се иницијација не може мерити. Али ако радите недељу дана у фирми, било ко би вам могао рећи да ли имате иницијацију или не. Ако сте заиста спремни да направите неред у хедге фонду, тада ћете имати иницијацију да све то сазнате. Јер људи који су везани за било коју врсту хеџ фонда су најискуснији људи у индустрији. Без иницијације не можете стећи масовно знање и мајсторске вештине потребне у индустрији хеџ фондова.

Плата хеџ фонда и равнотежа између пословног и приватног живота

Основно правило хедге фонда је следити правило „2-20“. Према овом правилу, било који хеџ фонд ће зарадити накнаду за управљање од 2% на целокупну имовину у управљању (АУМ), плус хеџ фонд ће такође добити бонус од 20% на било коју добит коју је остварио током одређеног временског периода.

Дакле, плата драстично варира. Међутим, као што бисте радили под неким другим, у почетку морате знати опсег надокнаде коју бисте добили када уђете у хедге фонд.

Према извршној компанији за претрагу Глоцап, професионалци почетног нивоа зарађивали би основну накнаду од око 90.000 до 125.000 америчких долара годишње. Али могуће је зарадити исти износ у бонусу и зарадити око 295.000 УСД годишње као укупну надокнаду.

Погледајмо детаље о накнадама стручњака за хеџ фондове у наставку -

извор: ефинанциалцареерс.цом

Из горњих података јасно је да професионалци хеџ фонда зарађују пристојан новац јер зарађују више искуства.

Али трик у зарађивању веће компензације у хеџ фонду је престати бити запослен и уместо тога покушати бити партнер. Као партнер, уложићете новац у хеџ фонд и обично остварујете дискрециони део добити коју ће фонд остварити.

Када је реч о радном времену у хедге фонду, радићете много мање од послова инвестиционог банкарства или приватног капитала. Не морате да уложите 100+ сати у фонд живе ограде. Све што вам треба је 70 сати радне недеље. Већина професионалаца који раде у хедге фондовима, обично раде 50-70 сати недељно. То значи да менаџери хеџ фондова уживају одличну равнотежу између пословног и приватног живота, без обзира што су толико зарадили на крају године.

Стратегије за улазак у Хедге Фунд

Ево неколико ствари које бисте требали имати на уму ако желите да уђете у хедге фонд -

1. - Навикните се са процесом регрутовања:

Интервјуи са хеџ фондом се много разликују и проширују од интервјуа са инвестиционим банкарством.

  • Имаћете опште рунде - фит рунду, ХР рунду и рунду партнера. Уз то треба да прођете кроз сесију анализе случаја. Добићете време од неколико дана и добићете биланс успеха, биланс стања и извештај о новчаном току компаније. А онда ћете бити замољени да припремите брифинг о процени предузећа на једној страници.
  • Знајте која питања се постављају током интервјуа у хедге фондовима. Четири питања која се обично постављају у интервјуу са хеџ фондом су - (1) кратак опис вашег порекла (испричајте своју структурирану причу); (2) Зашто хедге фонд? (Будите прецизни у свом одговору); (3) Да ли сте инвестирали? Ако да, какве? (Поделите своје искуство); (4) Које акције су вам најдраже? И зашто? (Спомените своје преференције и приметите зашто су то ваше преференције).

# 2 - Одрадите праксу:

Једини начин да сазнате више о пословној тајни је да постанете приправник. Ако сте из другог порекла и немате никакво знање из хедге фонда, можете пуно прочитати о хедге фондовима, а затим отићи на неколико пракси. Ове праксе треба да буду директно у хедге фондовима како бисте могли да стекнете представу о томе како тамо ствари функционишу.

# 3 - Мрежа:

Умрежавање је кључ. Од сада можда нећете имати потребно знање или знање. Али ако познајете довољно људи из бранше, ствари би вам постале много лакше. Наравно, треба да стекнете вештине и стекнете базу знања, али и даље ћете бити далеко испред некога ко никада није пробао умрежавање.

# 4 - Држите се и покушајте да постигнете статус партнера:

Не напуштајте хедге фонд ако се у почетку суочите са неуспехом. Тржиште је нестабилно, а ризик је на вишој страни. Али ако се тога будете држали, на крају ћете стећи статус партнера и у року од неколико година моћи ћете да се повучете и започнете нешто самостално.

Закључак

Живи фонд није за гужву. Ако заиста желите да уђете у хеџ фонд и зарадите новац и имате апетит за преузимање ризика, имате савршену комбинацију да постанете менаџер хеџ фонда. Међутим, пут је клизав и није увек ружичаст. Морате бити стабилни и наставити се залагати за то да постанете најбољи у индустрији.