Топ 10 најбољих књига о хеџ фонду | ВаллстреетМојо

Најбоље књиге Хедге Фунд-а

1 - Све о хеџ фондовима: једноставан начин да започнете

2 - Хеџ фондови за лутке

3 - Мала књига живих фондова

4 - Хеџ фондови: дефинитивне стратегије и технике (Вилеи Финанце)

5 - Водич за крајњи хеџ фонд: Како формирати и управљати успешним хеџ фондом

6 - Књига о хеџ фонду

7 - Чаробњаци за тржиште хеџ фонда

8 - Више новца од Бога

9 - Водич економиста за хеџ фондове

10 - Хеџ фонд фондова који улажу: Водич за инвеститоре

Књиге се могу чинити старом школом, али ипак служе увлачењу најважнијих концепата у било којој области коју желите да савладате. Ако сте заинтересовани за хедге фондове и видите себе како градите блокове каријере, можете размотрити ових 10 најбољих књига о хедге фондовима који ће вам помоћи у свеобухватном учењу хедге фондова.

Ове књиге су добро истражене и аутори су током писања ових књига користили многе примере из праксе. Секвенцирамо ове књиге према редоследу за који бисте сматрали да је користан и можете следити исти ако желите.

Без много муке, заронимо и укратко погледајте најбољих 10 књига живих фондова.

# 1 - Све о хеџ фондовима: једноставан начин да започнете


Роберт А. Јаегер

Ако сте нови у хеџ фондовима, топло препоручујемо да започнете са овом књигом. Ова књига о хедге фондовима даје широк преглед индустрије који ће вам помоћи да сагледате ширу слику. Погледајмо рецензију и најбоље понети из књиге.

Приказ књиге

Књига о хеџ фонду започиње широким прегледом теорија тржишта дајући детаље о ефикасним тржиштима, заслугама и недостацима теорије случајних шетњи, теорије диверзификације и још много тога. Након тога, ова књига ће говорити о алатима за инвестирање који су на располагању хеџ фондовима, на пример, ако се узме у обзир цена и волатилност акција. Такође ћете научити како водити фонд и његове сложене детаље у погледу оперативних, финансијских и правних детаља.

Најбоље за понети из овог Хедге Фунд Боокса

Ова књига о хедге фондовима посебно је корисна за почетнике. Ако сте један од оних који тек започињу са хедге фондовима, ова књига ће вам послужити као леп пример. Постављена питања су лако разумљива, а луцидно су дати многи основни концепти који ће вам помоћи да своје темељно знање изградите у хеџ фондовима. Али немојте мислити да је превише основно. Такође ће вас упознати са теоријама портфеља које ће вам касније бити корисне у вашој професији. Једноставно речено, сјајна књига за започињање путовања у хедге фондовима.

<>

# 2 - Хеџ фондови за лутке


аутор Ен Ц. Логуе

Лажне серије књига су најбоље ако желите да научите нешто ново. Ова књига ће вам такође помоћи да детаљно разумете хедге фондове. Погледајмо рецензију и најбоља понења књиге.

Приказ књиге

Из наслова ова књига може изгледати помало досадно, али кад једном почнете да је читате, схватићете да ова књига не покрива само основе, већ се састоји и од доброг прегледа хедге фондова. Већину књига написаних на хедге фондовима чине или академици или практичари. Али ова књига заузима уравнотежен приступ између њих двоје који људима помаже да схвате хеџ фонд на луциднији начин. Ако желите да пронађете основне одговоре о хедге фондовима и желите да започнете с књигом, ова књига ће сигурно одговарати (осим претходне књиге коју смо препоручили).

Најбоље за понети из овог Хедге Фунд Боокса

Из ове сјајне књиге хедге фондова научићете следеће -

  • Могли бисте да пажљиво прегледате свој хедге фонд.
  • С лакоћом бисте научили да постављате стратегију свог хеџ фонда.
  • Упознаћете своје пореске обавезе.
  • Такође ћете научити законе који утичу на хеџ фондове.
  • Штавише, такође ћете упознати како можете избећи грешке пропалих хеџ фондова.
  • Коначно, научићете да рачунате принос и ризик, процењујете своје перформансе и анализирате хедге фондове.
<>

# 3 - Мала књига живих фондова


Антхони Сцарамуцци

Књиге компаније Вилеи Финанце познате су по свом квалитету и стандарду израде. Ова књига није изузетак. У овој књизи ћете пронаћи драгуље. Сазнајмо о рецензији и најбољим понети књиге.

Приказ књиге

Ова књига је толико мало да стане у задњи џеп. Али не судите о књизи по њеној величини. То је сјајна књига ако нисте посебно вољни мумбо џамбоа са Валл Стреета. Ова књига говори о историји хедге фондова, као и о еволуцији, тако да ћете добити пуно прошлих прича за памћење. Аутор је такође укључио неколико сегмената о интервјуима са индустријским гигантима, упитнике дубинске анализе који ову књигу чине јединственом. Није нарочито корисно за људе који траже графиконе, табеле или алгоритме, али је написано за све који желе да разумеју хеџ фондове.

Најбоље понети из ове књиге о хеџ фонду

Ову књигу о хеџ фонду треба прочитати из следећих разлога -

  • Ова књига је намењена свима, посебно онима који би хтели да схвате хеџ фондове на духовит начин. Аутор објашњава да је будућност хедге фондова у пружању транспарентности за привлачење већег броја инвеститора.
  • Такође ће разбити неколико митова о хеџ фондовима.
  • Такође ће се говорити о разним финансијским инструментима као што су продаја на кратко, заштита и полуга.
  • Штавише, говориће се и о томе како су се хеџ фондови развијали и зашто инвеститори морају бити свесни еволуције.
<>

# 4 - Хеџ фондови: дефинитивне стратегије и технике (Вилеи Финанце)


ИМЦА

Ово је све у једном о хедге фондовима. У овој књизи ћете научити пословне тајне и моћи ћете да примените све што научите. Идемо на месо књиге.

Приказ књиге

Ова књига је конгломерат од десет засебних поглавља која су написали индустријски стручњаци. Третирајте свако поглавље као малу књигу за себе. Од различитих стратегија хеџ фонда до процене учинка, од разумевања конвертибилне арбитраже, арбитраже са фиксним приходом до управљања ризиком хеџ фондова, ова књига ће ићи врло детаљно. Ова књига није за лаике; него је посебно корисно за финансијске стручњаке.

Најбоље за понети из ове књиге

Следе разлози због којих бисте требали преузети ову књигу -

  • Ову књигу је креирало ИМЦА (Удружење консултаната за управљање инвестицијама), што значи да је коначни производ замисао толико искусних професионалаца који су годинама провели у индустрији хеџ фондова.
  • Ова књига је много детаљнија и нуди практичне увиде за људе који имају одређено знање о индустрији.
  • Свако поглавље говори о предностима и недостацима одређене категорије и разјашњава кључна питања која помажу у повезивању карика које недостају у индустрији хеџ фондова.
<>

# 5 - Водич за крајњи хеџ фонд: Како формирати и управљати успешним хеџ фондом


Франк Наги

Ова књига је за вас ако желите корак по корак да формирате и управљате успешним хеџ фондом. Погледајмо рецензију и најбоље понети књигу.

Приказ књиге

Замислите да сте почетник у хедге фонду и желели бисте да формирате и управљате својим хедге фондом. Ова књига хедге фонда ће вам показати како се то ради. Овај водич ће садржати основне теме попут тога како ћете моћи да изаберете свог ревизора, администратора и адвоката, како ћете продавати свој фонд уз одржавање одговарајуће усклађености, које документе треба да понудите и још много тога. Даће вам потпуно другачију перспективу хедге фондова.

Најбоље за понети из ове књиге

Ова књига хедге фондова корисна је за оне који размишљају о оснивању својих хедге фондова. Садржи читав низ информација у вези са правним питањима и оквиром који олакшава ствари читаоцима. Најважнији разлог због којег се ова књига сматра ретким драгуљем је због њеног приступа и обима тема које су у њу укључене.

<>

# 6 - Књига о хеџ фонду:

Приручник за обуку за професионалце и руководиоце за прикупљање капитала (Вилеи Финанце)


написао Рицхард Ц. Вилсон

Ова књига је још један, много свеобухватнији водич за успостављање и управљање хедге фондовима. Ово је још једна књига Вилеи Финанце-а и кад једном почнете да је читате, схватићете вредност те књиге. Идемо на преглед и најбоље понети књиге.

Приказ књиге

Ова напредна књига хеџ фонда веома је корисна за људе који имају неко знање о хеџ фондовима и желе да послују, прикупљају капитал и улажу у хеџ фондове. Оно што ову књигу издваја је приступ проучавању случаја. Већина људи најбоље научи када им се да практични пример и објасни теорија у односу на пример из стварног живота. Такође ћете научити да анализирате средства у различитим фазама животних циклуса и инвестиционих процеса.

Најбоље понети из ове књиге о хеџ фонду

  • Све о овој индустрији ћете научити у формату студије случаја.
  • Ову књигу је написао ауторитет који је шеф једне од највећих група хедге фондова са више од 30.000 чланова.
  • Схватићете вредност анализа ситуације и моћи ћете да тестирате своје знање у сваком одељку.
  • Ову књигу је потребно прочитати у ознаци ЦХП (Цертифиед Хедге Фунд Профессионал).
<>

# 7 - Чаробњаци за тржиште хеџ фонда:

Како побједнички трговци побјеђују


Јацк Д. Сцхвагер

Ово је потпуно друга књига коју обично можете наћи на тржишту хедге фондова. Ово има 549 ​​страница и покрива пуно прошлих прича трговаца хеџ фондом.

Приказ књиге Хедге Фунд-а

Како бисте најбоље научили? Најбоље ћете научити када вам стручњаци из неке области изнесу своје тајне успеха и примените их у свом животу или послу. Третирајте ову књигу у истом светлу као што је и ова књига свеобухватан водич који садржи неколико интервјуа са трговцима и многе лекције о трговини хеџ фондом. Али ова књига није за почетнике, па ако желите да је узмете у руке, претходно припремите неколико књига о хедге фондовима да бисте разумели основне концепте.

Најбоље за понети из ове књиге

  • Добићете 15 интервјуа са трговцима хеџ фонда који ће искрено поделити своје тајне успеха и разлоге неуспеха.
  • Такође ћете научити 40 кључних лекција ако сте заинтересовани за трговање хеџ фондом.
  • Такође ћете упознати многе приче иза кулиса које ретко покривају било која књига о хедге фондовима.
<>

# 8 - Више новца од Бога:

Хеџ фондови и стварање нове елите


аутор Себастијан Малаби

Ова књига ће вас примамити ако вас посебно занима историја хедге фондова. Погледајмо рецензију и најбоље понети књигу.

Приказ књиге Хедге Фунд-а

Ова књига је заузела другачији приступ објашњавању хеџ фондова и њихових менаџера. Ако прочитате ову књигу, открићете зашто менаџер хеџ фондова ризикује боље од било које банке и других финансијских институција, заједно са развојем хеџ фондова у ранијим годинама. Од шездесетих до 2007. и 2009. године, ова књига пуно говори о причама иза сцене и зашто побеђивање тржишта више није немогуће.

Најбоље за понети из ове књиге

  • Људи који су прочитали ову књигу најбољих хедге фондова препоручили су међу 10 најбољих књига које су икада прочитали о финансијама. И напоменули су да то морају прочитати људи који су на било који начин укључени у финансијску индустрију.
  • Док будете читали књигу, наћи ћете акорд који повезује данашње тржиште хеџ фондова са оним када га је Алфред Винслов Јонес покренуо 1950-60.
<>

# 9 - Водич економиста за хеџ фондове:

Шта су, шта раде, њихови ризици, њихове предности


аутор Пхилип Цоган

Ово је још једна детаљна студија хеџ фондова. Погледајте преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Менаџере хеџ фонда сада називају „господарима универзума“ јер зарађују више него што ико може да замисли. А најбољи од најбољих зарађују више него што просечни финансијски менаџер икада може да замисли. Аутор је премостио јаз између лаика и потенцијалног менаџера хеџ фонда (ако икада замислите да сте у блиској будућности). Упознаћете сваки мали аспект хедге фонда на јасан и сажет начин. Једном речју, ова књига се не може срушити.

Најбоље за понети из ове књиге

  • Аутор пише Буттонвоод колумну за Тхе Ецономист, тако да можете бити сигурни у крајњи производ.
  • У књизи је шест поглавља која ће обухватити таксономију хедге фондова, играче, фондове фондова, регулацију хедге фондовима, хедге фондове: за и против и будућност хедге фондова. Већина људи је чула за хедге фондове, али врло мало њих има представу о томе шта је хедге фонд и како се њиме управља. Овде ћете пронаћи своје одговоре.
<>

# 10 - Хеџ фонд фондова који улажу: Водич за инвеститоре


аутор Јосепх Г. Ницхолас

Ово је још једна неуништива књига о хедге фондовима. Погледајте преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Хеџ фондови стекли су лоше име као „небезбедне“ инвестиције. Међутим, инвеститори се суочавају са значајним изазовима током инвестирања у хеџ фондове. У овој књизи индустријски стручњак Џозеф Г. Николас говори о начину на који ови фондови функционишу, предностима, ризицима и критеријумима који су се требали користити и неопходној пажњи за одабир одговарајућих средстава. Ако желите да инвестирате у хедге фондове, ово је ваше упутство за употребу без икакве сумње.

Најбоље понети из ове књиге о хеџ фонду

  • Ово је најопсежнији водич о хедге фондовима за инвеститоре.
  • Аутор је написао у приступу проучавању случаја који ће чак и лаику омогућити да разуме улагања хеџ фонда.
  • Ауторова историјска анализа омогућиће велико интересовање за инвестиције хеџ фонда и натераће људе да превазиђу оно што се назива „небезбедна улагања“.
<>