ВБА квадратна коренска функција | Како израчунати СКРТ помоћу СКР у ВБА?

Екцел ВБА функција квадратног корена (СКР)

У ВБА имамо уграђену функцију која се назива „СКР“, ова функција враћа квадратни корен за дати број наведен у улазу. Функција Скуаре Роот захтева само један аргумент за своју функцију, тј. Нумбер.

СКРТ је функција квадратног корена и у екцелу и у ВБА, метода за коришћење ове функције је следећа СКР (број) и користи се за израчунавање квадратног корена датог броја у екцелу, међутим номенклатура је различита и записује се као СКРТ у поређењу до СКР у ВБА.

Испод је синтакса функције СКР.

Број: За овај аргумент морамо навести број за који покушавамо да пронађемо квадратни корен. Број може бити директни унос броја или броја додељеног променљивој или је број са референцом на ћелију важећи.

Ова функција је доступна и са функцијом радног листа и са функцијом ВБА, али на радном листу је доступна као СКРТ.

Примери квадратног корена у програму Екцел ВБА

Овај предложак ВБА СКРТ функције Екцел можете преузети овде - Предложак ВБА СКРТ функције Екцел

Пример # 1

Сада ћемо покушати да напишемо код да бисмо пронашли квадратни корен за број 64.

Прво покрените вба потпрограм.

Шифра:

 Суб Скуаре_Роот_Екампле () Крај Суб 

Дефинишите две променљиве као целобројне, једна је за чување броја, а друга за приказ резултата квадратне вредности корена.

Шифра:

 Суб Скуаре_Роот_Екампле () Дим АцтуалНумбер Ас Интегер Дим СкуареНумбер Ас Интегер Енд Суб 

За променљиву „АцтуалНумбер“ доделити вредност броја 64.

Шифра:

 Суб Скуаре_Роот_Екампле () Дим АцтуалНумбер Ас Интегер Дим СкуареНумбер Ас Интегер АцтуалНумбер = 64 Енд Суб 

За другу променљиву ћемо доделити вредност квадратног корена, унети име променљиве, ставити једнаку функцију синг и отворити СКР.

Једини аргумент СКР функције је „Нумбер“, јер смо променљивој „АцтуалНумбер“ већ доделили број 64, дајмо исто име променљиве у СКР функцији.

Следећи резултат приказати у оквиру за поруку. Сада је квадратни корен број додељен променљивој "СкуареНумбер" показује исто име променљиве у пољу за поруке.

Шифра:

 Суб Скуаре_Роот_Екампле () Дим АцтуалНумбер Ас Интегер Дим СкуареНумбер Ас Интегер АцтуалНумбер = 64 СкуареНумбер = Скр (АцтуалНумбер) МсгБок СкуареНумбер Енд Суб 

Ок, то је све што смо завршили са кодирањем.

Покрените код помоћу екцел тастера пречице Ф5 и погледајте шта ћемо добити у оквиру за поруку.

Квадратни корен броја 64 је 8 тј. 8 * 8 = 64

Пример # 2

Још једна ствар коју морамо имати на уму приликом израчунавања скрт-а у ВБА је када је променљиви тип података целобројан или је дугачак резултат заокружен на најближу целу вредност или вредност целог броја.

На пример, ако покушавате да пронађете квадратни корен за број 70, за њега не постоји квадратни корен, али у ВБА се приказује као 8 само зато што је 8 најближа цела вредност квадратног корена.

Погледајте доњи код.

Шифра:

 Суб Скуаре_Роот_Екампле1 () Дим АцтуалНумбер Ас Интегер Дим СкуареНумбер Ас Интегер АцтуалНумбер = 70 СкуареНумбер = Скр (АцтуалНумбер) МсгБок СкуареНумбер Енд Суб 

Стварни резултат броја квадратних корена за 70 је 8,3666, али са ВБА заокружит ће се на најближу цијелу вриједност 8.

Једна ствар коју можемо учинити да исправимо ову грешку је да морамо променити тип података променљиве „СкуареНумбер“ у „Доубле“.

Шифра:

 Суб Скуаре_Роот_Екампле1 () Дим АцтуалНумбер Ас Интегер Дим СкуареНумбер Ас Доубле АцтуалНумбер = 70 СкуареНумбер = Скр (АцтуалНумбер) МсгБок СкуареНумбер Енд Суб 

Сада покрените код ручно или преко тастера Ф5 и погледајте резултат.

Као што видите резултат је сада тачан, тј. 8.366602, ово је због типа података који смо доделили променљивој „СкуареНумбер“

Ствари које треба запамтити

  • У ВБА да бисте пронашли квадратни корен формуле броја је СКР, а на радном листу СКРТ.
  • Број који достављамо функцији СКР треба да буде позитиван број, иначе ћемо добити #НУМ! грешка.