Инвестиционо банкарство у Сингапуру | Листа најбољих банака | Плата | Послови

Инвестиционо банкарство у Сингапуру

Да ли бисте требали покушати да се бавите инвестиционим банкарством у Сингапуру? Какво је тржиште? Каква је структура плата? Можете ли добро да напредујете у инвестиционом банкарству у Сингапуру?

У овом чланку ћемо све детаљно истражити.

Извор: ЈПМорган

У овом чланку ћемо разговарати о следећем -

    Преглед тржишта инвестиционог банкарства у Сингапуру

    Ући на сингапурско тржиште није лака ствар, посебно ако сте из друге земље и немате никаквог искуства у Сингапуру. Али то је могуће.

    У Сингапуру се тржиште не појављује; али када почнете да радите, ступићете у контакт са тржиштима у развоју у многим земљама Јужне Азије.

    Овде је инвестиционо банкарство прилично успостављено, али природа послова и обим тржишта прилично се разликују. Ево неколико ствари о тржишту које бисте требали имати на уму -

    • Булге Брацкет банке које првенствено обављају велике послове. Ту спадају Стандард Цхартеред, ХСБЦ, ДБС, Цитибанк итд. Међу реткима су који дају пуно понуда.
    • Фирме за инвестиционо банкарство у Сингапуру су релативно мањег обима и обично се баве мањим пословима. Ретко се сналазе са неким војницима који прелазе милијарду долара? Међутим, ако се изврши било који мега-посао, сви (главна имена) би били укључени у посао.
    • Проблем са сингапурским тржиштем је у томе што је већина средњих и великих компанија у породичном или државном власништву. И као што знате ствар са породичним предузећем - људи не желе да продају своја предузећа. Као резултат тога, трансакције спајања и преузимања су ограничене. Већина банака са избочинама овде покушава да поседује договоре који су на нижем нивоу. Веома мало тржишта може искусити врхунске банке које се надмећу око послова на средњем тржишту. Али у Сингапуру је то стварност.
    • Примарни послови на сингапурском тржишту укључују бродарство и природне ресурсе. Сингапурско тржиште је такође средиште прекограничних послова - то може бити случај због сигурне економије коју нуди влада.

    Инвестиционо банкарство у Сингапуру - нуде се услуге

    Чак и ако Сингапур има другачије тржиште инвестицијског банкарства од УК и САД, понуђене услуге су готово исте. Погледајмо услуге које нуде врхунске и локалне инвестиционе банке у Сингапуру -

    • ИПО: Већина инвестиционих банака у Сингапуру саветује компаније како да се баве ИПО-има и како да уврсте своје акције на Сингапурску берзу (СГКС-СТ). Инвестиционе банке помажу својим клијентима да разумеју правила и прописе Сингапурске берзе тако да нема места грешкама и све се дешава без муке. Они такође саветују компаније о структури капитала, темама маркетинга, структури позива, ценама и времену.
    • Капитал и понуде повезане са капиталом: Ово је једна од најзначајнијих услуга коју нуде сингапурске инвестиционе банке. Они саветују компаније о различитим производима и понудама везаним за капитал. Ове инвестиционе банке воде својих клијената да финансирају пројекте и унапреде стратешке иницијативе. Они такође саветују компаније о величини, врсти, структури, ценама и временском распореду било којих производа / понуда који се односе на капитал, попут блок трговина, издавања права, прикупљања капитала и понуда конвертибилних хартија од вредности.
    • Тржишта дужничког капитала: Инвестиционе банке у Сингапуру раде углавном на азијским тржиштима и све имају посвећен глобални тим за продају и трговину, заједно са одличном платформом за истраживање кредита. Имати такав тим и платформу омогућава већини инвестиционих банака у Сингапуру да пружају изузетне савете, нуде невероватне увиде о тржишту и пружају неуспоредиво извршење поклона. Те банке покривају агенције, корпорације, наднационалне компаније, решења за финансирање, суверене итд.
    • Приватни пласмани: Сингапурске инвестиционе банке пружају широк спектар услуга у приватном капиталу како за котиране тако и за приватне компаније. Понуде које ове банке пружају су конвертибилне хартије од вредности пре ИПО, капитал за раст, мезанински дуг и капитал итд.
    • Спајања и преузимања: Као што је већ поменуто, већина трансакција спајања и преузимања у Сингапуру је „испод нивоа“. Али то не значи да послови на средњем тржишту не захтевају никакву стручност. Инвестиционе банке овде пружају корпоративно саветовање и имају јак тим који се бави техничким детаљима свих послова. Најважнији састојак је, наравно, однос банке и клијента, јер се на основу тога води само цео посао. Ове инвестиционе банке помажу својим клијентима у прекограничним трансакцијама, као и домаћим трансакцијама нудећи увиде у индустрији, глобалну перспективу, солидно искуство и беспрекорно извршење. Ове банке не само да закључују послове у Сингапуру, већ такође саветују компаније у Малезији, Индонезији и Тајланду.

    Списак најбољих инвестиционих банака у Сингапуру

    Инвестиционо банкарство је најјаче у Сингапуру ако га упоредимо са стањем на тржишту приватног капитала. Због тога у Сингапуру постоје многе врхунске инвестиционе банке које нуде одличне услуге и одржавају одличан, срдачан однос са клијентима.

    Ево листе најбољих инвестицијских банака у Сингапуру које су најзначајније -

    1. БАМЛ
    2. Номура
    3. Голдман Сакс
    4. Ј.П. Морган
    5. Барцлаис
    6. Цити
    7. Деутсцхе Банк
    8. Морган Станлеи
    9. ХСБЦ
    10. Стандард Цхартеред
    11. ДБС
    12. ОЦБЦ

    Инвестиционо банкарство у Сингапуру - процес запошљавања

    Процес запошљавања у инвестиционом банкарству у Сингапуру је другачији јер је тржиште прилично мало. Ако покушате да уђете у то на традиционалан начин, било би врло тешко.

    Стога, ако имате могућност и страни сте држављанин, уместо на сингапурском, покушајте на лондонском тржишту за инвестиционо банкарство.

    Међутим, ако одлучите да уђете на тржиште сингапурског инвестиционог банкарства; ево неколико ствари које бисте требали имати на уму -

    • Умрежавање је кључно: На малом тржишту, послови се често не оглашавају и запошљавање већину времена ради путем референце. Стога, ако се не умрежите; шансе би вам биле врло суморне. Мрежно повезивање овде не значи само упућивање хладних позива и слање е-поште људима који су на највишим позицијама у избоченим банкама. Умрежавање овде значи покушати их лично представити. Да, веома је тешко доћи директно и бити одбијен изнова и изнова; јер већину времена ови врхунски професионалци немају времена да слушају висину младог детета. Без обзира на све, ако желите да се бавите инвестиционим банкарством у Сингапуру, потребно је да се умрежите путем хладних позива, е-маила и сталног слања личних података.
    • Пракса: Када је потражња на тржишту ниска (с обзиром на то да постоје мањи тимови и запошљава се мање људи), инвестиционе банке ће одабрати само оне који имају добро искуство. Дакле, треба да гужвате и добијете две-три летње праксе. Ако желите да се упустите у инвестиционо банкарство, сјајно је испробати избочене банке за стажирање. Ако нисте у могућности да слепите на праксу или две особе у избоченим заградама; испробајте банке средње класе. Идеја је имати практично искуство у инвестиционом банкарству и истовремено бити признато од стране врхунске инвестиционе банке. Ако касније успете да обавите разговор са банком (због ваше вештине умрежавања и референци), ово искуство стажирања чинило би вам се непроцењивим. Погледајте како добити праксу за инвестиционо банкарство
    • Фит Интервју: Прва рунда интервјуа је често одговарајући интервју. Обично се именују корпоративни регрути за вођење разговора. Овде би вас проверили да ли имате праву позадину за посао или не. Банке које зависе од агенција да регрутују неколико кандидата за почетни ниво морају ствари препустити корпоративним регрутима. Дакле, морате бити сигурни да знате шта је потребно да бисте импресионирали корпоративног регрутера да се прође.
    • Следеће рунде интервјуа: Следеће рунде интервјуа обично се раде на исти начин. Прво, биће аналитичари који ће узимати ваш интервју. Ако прођете, морате да седите са сарадником. Ако очистите рунду, мораћете да разговарате са лекаром / партнером и представником / кадровима. Током ових сесија од вас ће се тражити да представите случај. Али запамтите да је нагласак више на продаји него на техничким детаљима. Зато треба да се припремите на сличан начин.
    • Језик и универзитет: Култура је прилично разнолика и познавање кинеског није обавезно. Али ако знате кинески, то би сигурно помогло. Уз то, ако имате образовање на било којем универзитету у Сингапуру, то би била додатна предност. Свака инвестициона банка воли локалне кандидате и људе који припадају месту. Зато би вам знање језика и похађање образовања у Сингапуру помогло да смањите гомилу.

    Инвестиционо банкарство у Сингапуру - Култура

    Тржиште Сингапурског инвестиционог банкарства је много мање. Стога се култура у канцеларијама много разликује од водећих банака у САД-у и Великој Британији.

    • Прва ствар су банкари који овде ретко раде велике послове; дакле, спољни притисак није толико велик као у Лондону или САД-у. Али то не значи да нећете радити дуже. Као инвестициони банкар, радићете дуге сате (не више од 100 сати недељно, али близу), не ради спољног притиска, већ ради извршавања сопствених задатака, јер је тим прилично мали у фирмама за инвестиционо банкарство.
    • Друга ствар која је релевантна за сингапурску културу улагања је да људи углавном раде у тесно повезаним тимовима. Чак су и МД доступни запосленима на почетном нивоу. Ако желите да поставите питање, можете да уђете у МД-ову собу и разговарате с њим. И нико не вришти ни на кога чак и ако новозапослени погреше (што је сасвим нормално јер тек почињу да се прилагођавају новом окружењу).
    • Трећа најважнија ствар коју треба размотрити у вези са културом инвестиционог банкарства у Сингапуру је да је фокус више на продаји него на техничким детаљима. Због тога се ретко људи баве моделирањем и вредновањем, а већа концентрација се даје на продаји и презентацијама.

    Такође, погледајте животни стил Инвестмент Банкер-а

    Инвестиционо банкарство у Сингапуру - плате

    Плате у Сингапуру су прилично добре, посебно ако каријеру започнете са избоченом заградом. Дакле, чак и ако вам треба пуно тога да прођете да бисте ушли; крајњи резултат је сасвим задовољавајући. Уз одличну основну плату, добићете и позамашан бонус.

    Погледајмо просечне зараде људи који раде у инвестиционим банкама у Сингапуру. Ове бројке се подударају са подацима анкете прикупљеним од различитих агенција за запошљавање -

    извор: ефинанциалцареерс.цом

    Из горњих цифара можемо видети да ћете, ако започнете као аналитичар у сингапурским инвестиционим банкама, моћи да зарадите најмање 130.000 америчких долара годишње (105.000 америчких долара као основна плата плус 25% просечног бонуса).

    Како растете у каријери и будете унапређени у сарадника, зарађиват ћете у просеку око 200.000 С $ годишње.

    Као потпредседник, у просеку ћете зарађивати око 310.000 америчких долара, а као директор ћете учити око 500.000 америчких долара годишње.

    Као МД инвестиционе банке, у просеку ћете зарађивати око 750.000–800.000 С $ годишње.

    Дакле, можете да схватите да ћете, ако се неко време можете држати инвестиционог банкарства, током година моћи да зарадите пристојну суму новца.

    Такође, погледајте плату сарадника за инвестиционо банкарство

    Инвестиционо банкарство у Сингапуру - излазне могућности

    Како се показало да је инвестиционо банкарство одлична каријера, људи не напуштају посао. Није као 2-3 године бавити се каријером у инвестиционом банкарству, а затим прећи на нешто друго. Не. Али постоје изузеци и мало људи мења каријеру кад год осети потребу (или жели да истражи различите могућности).

    Обично постоје две могућности за излаз у Сингапуру.

    • Прво, људи препуштају инвестиционо банкарство приватним капиталима. Приватни капитал почео је да оставља свој траг на сингапурском тржишту.
    • Друго, људи се одлучују за хеџ фондове након неколико година искуства у инвестиционом банкарству.

    Такође, погледајте овај детаљан чланак о могућностима излаза из инвестиционог банкарства