ЦФА вс ЦКФ - за који програм се требате пријавити? |. | ВаллстреетМојо

Разлика између ЦФА и ЦКФ

ЦФА је скраћени облик за који се користи Овлашћени финансијски аналитичар и овај степен могу да остваре појединци који желе напредовање у каријери и заинтересовани су да покажу своја знања и вештине специјализујући се за финансије, док је пуни облик ЦКФ Сертификат из квантитативних финансија и овај курс омогућава претендентима да осигурају одговарајуће послове у финансијама, инвестицијама, хедге фондовима итд.

Не би требало бити сумње у избор ЦФА или ЦКФ испита. Обоје се прилично разликују по обиму и најважније је да се сваки од њих ради у одвојено време било чије каријере. ЦФА се обично ради када професионалци имају неколико година искуства и желе да се укључе у анализу инвестиција или сортирање. С друге стране, ЦКФ се ради када неко има више од 10-15 година искуства. То је опште запажање и можете да направите ЦКФ кад год желите. Све што треба да урадите је да положите тест.

Тражите ЦФА ниво 1 обуке? - Погледајте овај 70+ сати видео туторијала на ЦФА нивоу 1

ЦФА вс ЦКФ Инфограпхицс


Време читања: 90 секунди

Хајде да схватимо разлику између ова два тока уз помоћ овог ЦФА у односу на ЦКФ Инфограпхицс.

Шта је овлашћени финансијски аналитичар (ЦФА)?


  • ЦФА није за оне са слабим срцем. Сматра се једним од најтежих испита у домену финансија. Дакле, ако желите да будете овлашћени финансијски аналитичар, будите сигурни да сте посвећени програму до краја. То је дугачак пут и требало би 2-3 године да се заврши. До тада морате да се обавежете да ћете вредно учити и дати све од себе.
  • Ако ископамо статистику, видели бисмо да има 134.762 члана који су положили ЦФА испите и припадају 145 држава широм света. Дакле, можете рећи да је ЦФА окупио све студенте из целог света како би искусили најфиније идеје и истражили величанствене могућности у својој каријери.
  • Најбољи део је што се можете бавити ЦФА-ом чак и док радите. И требате имати четири године радног времена са пуним радним временом (не увек у вези са улагањима) да бисте добили сертификат.
  • ЦФА се сматра једним од најопсежнијих курсева у читавом домену финансија. Дакле, након што добијете сертификат, сматрат ћете се ауторитетом у поддомену анализе инвестиција, управљања портфељем и истраживања капитала. И сувишно је рећи да би могућности за рад биле безбројне.

Шта је сертификат о квантитативним финансијама (ЦКФ)?


извор: цкф.цом

  • Постоје три величанствене предности полагања сертификата за квантитативне финансије (ЦКФ). Прво, ово је један од најцењенијих курсева на свету у домену квантитативних финансија. Друго, трајање курса је само 6 месеци, што професионалцима олакшава управљање радом и учењем. Треће, овом курсу није потребно да напустите посао и радите га пуно радно време; то можете учинити у слободно време и очистити га истовремено радећи.
  • Курс је дизајниран на такав начин да студенти могу лако проширити своју базу вештина. Али ако мислите да ће мало проучавања успети, погрешите. Многи студенти су споменули да је наставни план савршен за годину дана, али да га покријете за 6 месеци заиста је напоран задатак.
  • ХКО је потпуно зависан од самоизучавања. Ако желите да направите печат, углавном треба да зависите од себе и од тога колико можете сами да учите. Чак и ако бисте добили пуни приступ члановима факултета, напоран посао морате да уложите ви.

Кључне разлике између ЦФА и ЦКФ


  • Разумљивост: Ако упоредимо свеобухватност оба ова курса, ЦФА је много свеобухватнији. Али то не значи да ЦКФ укључује врло мало у свој курикулум. Такође је интензиван, али не толико као ЦФА.
  • Трајање: Ако желите да се бавите ЦКФ-ом, потребно вам је само 6 месеци. Али да бисте се бавили ЦФА-ом и рашчистили је, потребне су вам најмање 2-3 године строгог проучавања и континуираног усавршавања ваше базе знања.
  • Прајмери: У ЦФА, ниво 1 делује као добра основа за студенте. Јер су ниво 2 и ниво 3 много сложенији и свеобухватнији. У случају ЦКФ, они нуде почетне курсеве из математике, финансија и програмирања, тако да можете створити добре темеље пре него што стварно закопате у курикулум.
  • Разлике у платама: Пре него што кренете у разлике у платама, важно је напоменути да када студенти слушају ове курсеве. ЦФА се обично ради на почетку каријере (не увек, али углавном), а ЦКФ се ради када студенти већ имају дугогодишње искуство у релевантној домени. Дакле, природно би постојао значајан јаз између накнаде. Дакле, упоређивање разлике у платама не додаје нашим закључцима како су ти курсеви, јер искуство игра велику улогу у одређивању зараде. Почетник са дипломом ЦФА зарађује између 47.000 и 52.000 америчких долара годишње. Када има више искуства, почиње да зарађује више и ускоро достиже шест цифара. С друге стране, помињање зараде особе са дипломом ЦКФ-а изгледа тешко, јер особа већ има толико других квалификација заједно са ЦКФ-ом.
  • Вредност курса: Ако погледате оба курса, са лаичке тачке гледишта ЦФА може изгледати вредније. Али ако добро погледамо, видели бисмо да вредност курса у потпуности зависи од базе знања и искуства професионалца. Генерално, када се професионалац одлучи да се бави ЦКФ-ом, он већ има најмање мастер или докторат. у квантитативним финансијама или има 10-15 година искуства да заиста цени материјал ЦКФ-а. Али у случају ЦФА, људи долазе са факултета и почну се бавити ЦФА-ом, или у неким случајевима, људи је настављају, имајући само неколико година искуства; стога се вредност ЦФА чини више од ЦКФ.
  • Накнаде: Накнаде су врло прихватљиве за ЦФА курс. Чак и ако је то 2-3 године, и даље морате да платите око 3000 америчких долара у целини. Али што се тиче ЦКФ-а, накнаде су огромне, око 18.000 америчких долара, скоро шест пута више од ЦФА курса.

Зашто се бавити ЦФА-ом?


  • ЦФА је један од курсева који не можете занемарити ако желите да оставите печат на пољу улагања. ЦФА је најопсежнији и глобално признати курс. Људима који мисле да се баве истраживањем капитала или хеџ фондом потребна је ЦФА потврда. Ако желите да одете у инвестиционо банкарство, потребан вам је МБА из финансија више од ЦФА.
  • ЦФА има прихватљиве цене. Не морате трошити богатство да бисте одржали курс. У исто време, попуњавање ЦФА може се сматрати прекретницом у вашој каријери.
  • Искуство је кључ у ЦФА. Ако превише размишљате о плати, у почетку бисте погрешили. Имајући релевантно искуство и ЦФА, на крају ћете зарадити много више од својих вршњака. Како је свакој биљци потребно време да постане већа и боља, ЦФА помаже у изградњи вашег професионалног живота на исти начин.
  • ЦФА можете наставити док радите посао са пуним радним временом, што га чини много погоднијим од осталих тешких течајева.

Зашто се бавити ЦКФ-ом?


  • Први разлог за постизање ЦКФ-а је његова флексибилност. Можете да одаберете своје време и место и можете да наставите читав курс по својој удобности. Веома мали број светски признатих курсева пружа ову врсту флексибилности.
  • Људи који имају мало или нимало времена да се држе великог курса. Тако је Фитцх Леарнинг смислио курикулум који се може покрити у року од 6 месеци. Међутим, многи студенти напомињу да би то могли учинити боље да им је дато више времена, али ипак, достојно је похађати курс који је интензиван, глобално признат и додаје огромну вредност вашој професионалној кривици и само 6 трајање месеци.
  • Сада је то курс за самостално учење, природно је очекивати сметње. Па шта бисте урадили ако нисте у могућности да одмах наставите курс, штавише шта ако сте то схватили након регистрације за курс? Могли бисте да одложите програм за 6 програма, укључујући и онај за који сте се тренутно пријавили.
  • Процес пријаве се заснива на заслугама. Дајете тест, полажете и било би вам дозвољено да похађате курс. Нема пахуљица и нема скривених критеријума за прихват.

Остали чланци који би вам се могли свидети

  • Водич за испит ЦКФ
  • ФРМ вс ЦКФ
  • Водич за ЦФА испит
  • ЦФА ниво 2 испит

Закључак


Ако желите да направите печат у финансијској анализи и улагању, онда ћете изабрати ЦФА у односу на било који други финансијски курс. Али будите сигурни да сте заиста спремни да прођете ЦФА јер му је потребан напоран напор да се очисте сви нивои. Чак и ако се ЦКФ озбиљно критикује због његове цене, он вам омогућава приступ доживотним програмима који ће с временом ажурирати ваше знање и дуго ћете остати индустријски стручњак. Опет, ЦКФ није за свакога. Пре него што се пријавите за програм, знајте да се добро подударате.