Радио дугме у програму Екцел | Како да убаците дугме са опцијама у Екцел?

Радио дугмад или такође познате дугмад опција у Екцелу користе се за снимање корисничког уноса у Екцелу, доступни су у одељку за уметање на картици програмера, за било који критеријум може бити више радио дугмади, али само једно дугме се може проверити уместо више опција, да бисмо убацили радио дугме потребно је да кликнемо на команду за уметање и онда га можемо нацртати у било којој жељи.

Радио дугме у програму Екцел

Радио дугме у Екцелу које се назива и дугме Оптионс (Опције) служи за одабир једне од различитих опција. Видели смо је на стотинама веб страница на којима се од нас тражи да одаберемо опцију кликом на мали округли облик поред текста. Чим га одаберемо, у њему се појављује црна тачка (индикација која је означена).

Како да убаците радио дугме у Екцел?

Да бисмо уметнули радио дугме у Екцел, морамо га имати „програмер“ таб. Да бисте добили исто, следећи кораци су:

Овде можете преузети овај Екцел предложак радио дугмета - Екцел предложак радио дугмета
  • Кликните десним тастером миша било где на траци.

  • Изаберите „Прилагодите врпцу у програму Екцел“ са списка. Ово ће отворити „Екцел опције“ Дијалог. На десној страни уверите се у потврдни оквир за Програмер Таб је означен, а затим кликните на 'У РЕДУ'.

  • Картица програмера је сада видљива.

За уметање радио дугмета у екцел изабраћемо „Убаци“ опција у тхе Цонтролс група на програмер таб.

Након што одаберете радио дугме на контролним обрасцима у Екцелу, кликните било где на радном листу, створиће се дугме Опција у Екцелу.

Као што видимо, наслов (ознака) дугмета са опцијама је подразумевано „Опционо дугме 1“. Ово можемо преименовати десним кликом и избором „Измени текст“.

Такође можемо променити величину дугмета Оптионс заједно са мрежним линијама ћелија. Да бисте учинили исто, Тастер АЛТ је врло корисно. Док притискате тастер АЛТ, ако у Екцелу променимо величину дугмета Оптион, он се аутоматски подешава заједно са линијама мреже.

Као што само име говори, креирамо дугмад за опцију / радио у програму Екцел да бисмо изабрали једну од различитих опција, због чега само једно дугме за опције у Екцелу није довољно. Морамо створити више. То можемо створити помоћу Цтрл + Д или помоћу Цопи-Пасте (Цтрл + Ц и Цтрл + В).

У Екцелу постоји главна карактеристика дугмета за опције: ако одаберемо једно, други се аутоматски поништавају. Како можемо сазнати који је одабран? За ово морамо дугмад са опцијама повезати са ћелијом, где је приказан секвенцијски број дугмета са опцијама у Екцелу и тај број можемо користити за различите сврхе (динамички графикон у Екцелу, за приказ поруке итд.) )

У „Контрола формата„Дијалошки оквир, испод „Контрола“ картицу, одаберите ћелијска веза и кликните на У реду.

Сада се вредност ћелије Ц2 мења у складу са дугметом опција у изабраном Екцелу.

Као што можемо приметити, сви тастери опција у Екцелу повезани су само са једном ћелијом и међусобно. Међутим, шта ако у анкети имамо 10 питања, а за свако питање постоје 4 опције, онда желимо да имамо 10 одговора. У том случају морамо да имамо „Групна кутија“ да групишете дугмад са опцијама у екцелу. Исто се може наћи и у Програмер Таб ->Контроле група ->Уметни Цомманд - Групни оквир (контрола обрасца).

Морамо да покријемо свих 5 дугмади са опцијама у оквиру групе Екцел.

Ознаку оквира Групе можемо избрисати помоћу „Измени текст“ контекстуална команда, дугме „Избриши“ и промените величину оквира групе помоћу тастера АЛТ.

На исти начин, можемо створити више дугмади са опцијама у Екцел и групним оквирима.

Направите динамичку табелу помоћу радио тастера у програму Екцел (дугмад са опцијама)

Претпоставимо да имамо податке о набавкама организације као у наставку:

Морамо да направимо динамички графикон, тако да ако корисник жели да види графикон на основу било ког Обим производње или Производња Трошак, он може.

За ово,

  • Прво морамо да копирамо прву колону табеле, осим „Укупан ред“, у нови опсег

  • Тада ћемо створити два дугмета са опцијама у Екцелу са натписима 'Обим производње' и 'Производња Трошак'.

  • Дугме Опције ћемо повезати са „Ц1“

  • Сада ћемо користити вредност ћелије Ц1 (1 за обим производње и 2 за производне трошкове) за приказ података у 2. табели и затим прављење динамичког графикона.
  • Користили смо ‘= ИНДЕКС ($ А $ 2: $ Ц $ 12, РЕДОВИ ($ Е $ 2: Е2), $ Ц $ 1 + 1)’ формула за опсег „Ф2: Ф12“ за приказивање података према избору радио дугмета у програму Екцел. (сазнајте више о функцији Индек Екцел и функцији Ред у Екцелу)

Користимо обликовање последње колоне табеле 1 копија и Специјална паста –>Формат команда.

  1. Сада помоћу нове табеле можемо да креирамо „Груписана колона“ графикон користећи Уметни таб ->Графикони Група ->Препоручене табеле ->Кластерисана табела екцел табеле Обавезно следите ове кораке након избора нове табеле. Графикон ћемо форматирати према нашем избору.

  1. Сада ћемо прилагодити тастере за опције у екцелу и обмотати их Границе ћелија и направите боју фонта белом за ћелију Ц1 тако да се ово не приказује кориснику (корисник се не збуњује). Требали би му показати само потребне информације.

Шта год да одаберемо 'Обим производње' или 'Производња Трошак', подаци у табели и графикону се приказују у складу с тим.

Промена боје позадине ћелије помоћу радио тастера у програму Екцел помоћу АцтивеКс контроле

Кораци да се уради исто

  • Морамо створити 3 АцтивеКс радио дугмета помоћу Програмер таб ->Контроле Група ->Уметни команду ->Опционо дугме АцтивеКс контрола

  • Копирајте први радио тастер помоћу Цтрл + Ц. и залепите 2 два пута користећи Цтрл + В.. Дугме Опције можете да промените у Екцелу помоћу тастера АЛТ.

  • Сада морамо да променимо наслов и име за сва 3 радио дугмета у Екцелу помоћу контекстуалног менија. Обавезно активирајте режим дизајна. У контекстуалном менију изаберите Својства, а затим промените (Име) и Наслов помоћу „Својства“ оквир за дијалог.

.

Радио дугме користећи Екцел ВБА

  • Двапут кликните на сваки „Радио тастер у екцелу“ да бисте ушли у област кодирања и залепили следећи код између поступка Суб.

За ‘црвено’ радио дугме у програму Екцел

Опсег („б2“). Ентеријер. Боја = 255

За „зелено“ радио дугме у програму Екцел

Распон („б2“). Ентеријер. Боја = 5296274

За радио дугме „Изаберите једну од боја“ у Екцелу

МсгБок „Изаберите једну од боја“

  1. Сачувајте Екцел радну свеску са наставком .клсм.

Ако кликнемо на црвену, боја позадине Б2 ћелије се промени у 'Црвена' и ако одаберемо зелену, тада се боја позадине Б2 ћелије мења у 'Зелена' и ако изаберемо 3. радио дугме у програму Екцел, тада се приказује оквир са поруком „Изаберите једну од боја“.