Економска корисност (дефиниција, примери) | Топ 4 врсте економске корисности

Дефиниција економске корисности

Економска корисност односи се на корисност или вредност коју потрошачи доживљавају од производа или услуге и може се оценити на основу облика, времена, места и поседовања, ови фактори помажу у процени одлука о куповини и покретачима тих одлука.

Објашњено примером

Економска корисност је израз који економисти користе за повезивање са задовољством добијеним након употребе предмета. Мерећи економску корисност предмета може се разумети да ли га корисник прихвата или не, отуда и његов утицај на потражњу на тржишту. Овај термин компаније чешће користе да би разумеле тржишне перформансе својих производа.

Жедни појединац тражи чашу воде како би утажио жеђ. Ову жеђ можете утажити конзумирањем било које друге течности попут соде, сока или можда шејка. Међутим, након потрошње, стопа корисности за сваки производ ће се разликовати.

Дакле, претпостављајући класични приступ мерења економске корисности у јединицама, појединац може да оцени сваки производ додавањем јединица - рецимо по чашу:

  • а) вода - 10 јединица;
  • б) сода - 8 јединица;
  • в) сок - 7 јединица и
  • г) шејк - 6 јединица.

Отуда се види да сваки производ може имати различиту корисну меру, која такође може да варира на појединачној основи. На основу ове врсте мерења, компаније могу покушати да анализирају и разумеју који производ може бити прихватљивији на основу захтева купаца.

Даље разумевање економске корисности

  • Економска корисност даје релативну меру задовољства за производ. На основу захтева купца, производу се може доделити корисност. У потпуности се ослања на потребе и преференције купца.
  • У горњем примеру економске корисности, појединац ће конзумирати било који или све горе наведене производе само када је жедан. Можда неће ни пробати ниједну од њих ако му је неки производ одређен. Стога је важно разумети захтеве на тржиштима.
  • За производ који је непознат и који тек треба да се лансира, услужни програм се може „створити“. На пример, робот, који је можда изум компаније, али за тим производом нема потражње јер још увек није представљен. У таквим случајевима услужни програм се може створити стварањем потребе за таквим производима међу купцима. Компанија може да натера купце да схвате промене данашњег начина живота и како робот може да им олакша свакодневни рад (или друге карактеристике робота на основу захтева потрошача).
  • Економска корисност не постоји увек са одређеном мерном јединицом, чак и за одређеног појединца. На пример, појединац је задовољан чашом воде и даје јој 10 јединица. Међутим, након што му се понуди друга чаша воде, пошто је већ готово задовољан, може јој доделити 8 јединица и наставити да смањује њену корисност са сваком чашом воде. То је зато што комуналне услуге раде на захтевима и нивоима задовољства. Једном када одређени производ донесе задовољство, могуће је да купац следећи пут покуша да пронађе замену.
  • Економска корисност није исто што и корисност. На пример, појединац који је жедан може да конзумира соду уместо сока или шејка на основу доступности и може му доделити већу корисност на основу својих потреба, међутим, његова корисност се заснива на томе колико је корисна за тело.

Врсте економске корисности

4 врсте економске корисности зависе од већине су следеће

# 1- Облик - Економска корисност

Различити облици производа могу поседовати (или створити) различите нивое корисности. Обичан комад тканине може бити од мале користи за појединца, међутим, када се исти комад тканине зашије у хаљину или кошуљу, то може многоструко повећати његову корисност. У другим случајевима, исти комад тканине може се прикачити на други комад како би се учинило нешто смисленије, стварајући тако додатну корисност.

# 2- Време - економска корисност

Увођење одређеног производа у време када је купац у потреби повећаће његову корисност, него у било које друго време. На пример, кредитни производ може бити најбољи на тржишту, међутим, тек када га купцу представите када му затреба, створит ће његову корисност, иначе може пропасти.

3. место - Економска корисност

Корисност производа је максимална само на месту на коме се креирају његови захтеви. На другим местима може наћи пристојну услугу, али не и очекивани ниво. На пример, шатор за камповање је изузетно користан у планинама или на местима где је становање недовољно; док се такав шатор не сме користити у градовима где постоје много боље могућности становања.

# 4- Поседовање - Економска корисност

Још једном, корисност се повећава само ако купац поседује производ. Књиге у библиотеци стварају корисност за читаоце, међутим, не може се порећи чињеница да је читаоцу дозвољено да поседује књигу само на кратак временски период. Можда постоји књига коју читалац можда жели да поседује читав живот, али због других ограничења зависи од библиотеке.

Релевантност и употреба економске корисности

Разумијевање корисности производа или услуге важно је са економске тачке гледишта. Може се разликовати у различитим ситуацијама, али ипак даје опште прихватање или одбијање производа.

Економска корисност производа односи се и на захтеве и очекивања потрошача, као и на рупе (ако постоје) у његовим карактеристикама.

Смањење корисности одређеног производа на тржиштима такође може указивати на увођење нове технологије или надограђених верзија. Ово делује као отвараће очи за постојеће компаније.

Последње мисли

Компаније би требале пажљиво пратити економску корисност својих производа. Услужни програм можда није директан показатељ напретка или пада, а може се понашати и као врло спор показатељ који је плодан само ако се други параметри савршено примењују, али даје укупну слику прихватања (или одбијања) производа у економији . У сваку економију се уводе најновије технологије и нови изуми, што у великој мери зависи од корисности тог одређеног производа. Другим речима, економска корисност је тихи показатељ раста економије земље.