Топ 20 питања и одговори за интервју са Хедге Фунд-ом | ВаллстреетМојо

Питања и одговори са Хедге Фунд интервјуа

У овом чланку ћемо узети најбољих 20 питања и одговора за интервју са Хедге Фунд-ом и водићемо вас да одговорите на та питања правилно.

Овај водич за интервју поделили смо у три дела -

    Интервју са хеџ фондом - основна питања и одговори

    Питање бр. 1 са Хедге Фунд-ом - Шта разумете под Хедге Фунд-ом?

    Одговор: Хеџ фонд је скуп инвестиција у који инвеститори улажу суму новца којом управља менаџер хеџ фонда. Овај менаџер ће, заузврат, даље распоређивати ова средства са циљем да максимизира њихов повраћај. Концепт је сличан узајамним фондовима, али је релативно агресивнији у својим стратегијама за максимизирање приноса.

    Питање бр. 2 - Наведите неколико разлика између хеџ фонда и узајамних фондова?

    Одговор:

    Хедге фондовиЗаједничка средства
    Ова средства нису веома високо регулисанаОни су регулисани
    Стратегије су врло агресивне и не морају бити ограничене на одређени сектор или производСтратегије су обично ограничене на улагање на тржиште капитала, па чак и на одређени сектор.
    Обично је усмерен на инвеститоре ХНИ-а и друге велике инвеститоре због веома велике величине улагањаФокусиран је на малопродаје, а минимална величина инвестиције је такође релативно мања.

    Такође, овде можете научити узајамне фондове.

    Интервју са хеџ фондом Питање бр. 3 - Зашто хеџ фондови нису препоручљиви малим инвеститорима на мало?

     Одговор: Хеџ фондови обично имају минималну величину улагања од око 10 милиона долара са ризиком да изгубе цео новац ако се таква ситуација ипак догоди. Менаџер фонда је укључен као партнер у таквој инвестицији, али још увек треба имати велики апетит за ризиком.

    Други разлог је тај што ће инвеститори, с обзиром на то да хеџ фондови укључују вишеструке и сложене стратегије како би максимизирали свој принос, тешко разумети и пратити их.

    Питање бр. 4 -Реците ми нешто о правилу 2/20?

    Одговор: 2/20 је структура компензације коју користе менаџери хеџ фонда на основу учинка хеџ фонда. Ова фраза ће се фокусирати на то како менаџери хеџ фондова наплаћују паушалних 2% од укупне вредности имовине као накнаду за управљање и додатних 20% на укупну зараду која је остварена. Стога је накнада за управљање обавезна накнада која је од суштинског значаја за управљање фондом, а накнаде за извршење посла су награда менаџеру фонда за остваривање приноса више од вредности фонда.

    Питање бр. 5 - Које су користи од инвестирања у хеџ фондове?

    Одговор: Неке од благодати таквих улагања су:

    • Конзистентност перформанси: Како менаџери нису ограничени у свом избору инвестиционих стратегија и имају способност да улажу у било коју класу или инструмент који могу циљати за доследан и апсолутни повраћај. Фокус не мора бити ограничен на надмашивање референтне вредности.
    • Ниска корелација: С обзиром на то да се користи читав низ инвестиционих стратегија / финансијских инструмената и који поседују способност зараде и у растућим и у падним условима, фондови могу генерирати приносе који имају малу корелацију са традиционалним инвестицијама.
    • Довнсиде Протецтион: Хеџ фондови траже заштиту од опадајућих тржишта коришћењем различитих стратегија заштите, а такође могу укључивати већу диверзификацију и активну алокацију имовине.

    Питање бр. 6 -  Можете ли објаснити концепт претплате / откупа у односу на хеџ фондове?

    Одговор: Претплата се односи на износ инвестиције који је инвеститор извршио као део хеџ фонда.

    Откуп је, с друге стране, износ који се ликвидира и враћа инвеститору због изласка из хеџ фонда или ликвидације фонда.

    У оба случаја, целокупан износ се не исплаћује у једној канти, већ се распоређује у транше ради несметаног кретања средстава. Јасноћа у вези са истим дата је у Меморандуму о нуђењу (ОМ). Откупи могу трајати од 15 до 180 дана.

    Питања и одговори за структуру хеџ фонда

    Питање бр. 7 -Шта је Мастер-Феедер структура у хеџ фондовима?

    Одговор: Мастер-феедер фонд је уобичајена структура коју користе фондови за удруживање опорезивих и неопорезивих инвестиција прикупљених у централизовано возило познато као Мастер Фунд. Дакле, улагања се врше у засебне феедер фондове; један је за инвеститоре са седиштем у САД-у, а други за инвеститоре са седиштем из САД-а. Овај износ се затим консолидује у главни фонд из којег се одвијају портфолио инвестиције и трговање. Феедер фонд купује акције „фонда масер“ попут акција било које друге компаније. Заузврат, он прима сав приход главног фонда, укључујући камате, добитке и дивиденде.

    Такође, погледајте како функционише Хедге Фунд?

    Питање бр. 8 о хеџ фонду -Како се израчунава НАВ?

    Одговор: Израчун укључује укупне тржишне вредности свих хартија од вредности које фонд држи. Тако,

    Футурес (Лонг анд Схорт) = Футурес Прице * Сизе Лот * Нумбер оф Цонтрацтс

    Купљене опције = Уплаћена премија за опције * Величина партије * Број уговора

    Продате опције = Тржишна цена основног * Величина партије * Број уговора

    У случају било које друге изведене финансијске изложености, предлаже се да се ова изложеност израчуна као номинална тржишна вредност уговора.

    Величина партије је количина која је потребна за куповину и погодна за странку која нуди да је купи или прода. Јер нпр. купује се опциони уговор у великој групи од рецимо 50.

    Питање бр. 9 –   Шта знате од Сиде-поцкет Фондс?

    Одговор: То су одвојена средства за чување неликвидних хартија од вредности од осталих ликвидних улагања фондова. Таква средства нису доступна свим инвеститорима и обично су за оне који су били инвеститори у време стварања. Улагање обично остаје закључано док се ове хартије од вредности не ликвидирају. Вредност ових хартија од вредности такође можда неће бити доступна, па се стога њихова процена може извршити по цени коштања и одржати равном. Такође се могу користити цене према Блоомбергу.

    Питање бр. 10 -Да ли хеџ фондови имају период закључавања?

    Одговор: Да, хеџ фондови имају период закључавања, али трајање се одлаже из једног фонда у други. Генерално, то ће зависити од инвестиционе стратегије. Ако менаџер сматра да ће требати годину или две да би улагања повећала његову вредност, иста може бити задржана као период закључавања током којег инвеститори не могу повући износ уложеног новца. Обично је у већини фондова примећен период закључавања од 3 године.

    Питање интервјуа са хеџ фондом бр. 11 -Да ли хеџ фондови имају могућност повраћаја средстава?

    Одговор: Да, хеџ фондови могу имати резерву за повраћај средстава, којом се Ограниченом партнеру дозвољава повраћај било које дивиденде или књиговодственог износа уплаћеног током трајања фонда на претходна портфолио улагања ради нормализације приноса према обећаном / првобитно уговореном проценту. Није неопходно да се позове целокупан износ, већ је наведена одредба кроз коју ће менаџер хеџ фонда повратити проценат износа.

    Цлавбацк

    Питање бр. 12 -Шта је фонд фондова?

    Одговор: То је фонд који заузврат даље улаже у друге хеџ фондове. Предност је у томе што ће инвеститор добити укус више стратегија хендикепа и диверзификације. Структурирани су као ограничено партнерство које нуди предност ограничених обавеза према инвеститорима. Управитељ фонда одговоран је за предузимање дубинске анализе и интеракцију са свим разним менаџерима фондова како би се повећао повратак инвеститора, водећи рачуна да је потребно минимално учешће инвеститора. Једини недостатак је додатни слој накнаде који се укључује, укључујући накнаде за управљање од стране ФОФ-а и оне од основних средстава.

    Овде такође детаљно сазнајте о Фонду фондова.

    Питање бр. 13 - Који је значај Меморандума о нуђењу понуда?

    Одговор: Меморандум о нуђењу је попут Проспекта Хедге фонда. То је правни документ који ће навести циљеве хеџ фонда, ризике, услове и одредбе фонда. Сви детаљи су детаљно наведени у ОМ. Стога се потенцијални инвеститор јасно спомиње о успостављању и стратегијама које треба да усвоји менаџер фонда. Минимална потребна инвестиција и апетит за ризиком јасно су наведени у ОМ и инвеститор треба да их проучи пре доношења било какве одлуке. Детаљи о ликвидацији и повраћају захтева такође су наведени у истом.

    Питање бр. 14 - Које субјекте укључује домаћа структура фондова?

    Одговор: Субјекти укључени у домаћу структуру фондова су:

    • Ограничено партнерство као ентитет фонда
    • ЛЛЦ (друштво са ограниченом одговорношћу) које ће деловати као менаџер инвестиција и генерални партнер. Формиран је у надлежности спонзора фонда. Такође је могуће да се менаџер за инвестиције и ГП формирају као два различита ентитета.

    Инвеститори постају ЛП фонда и целокупне трговинске активности одвијају се унутар ентитета фонда. Накнада за управљање и накнада за учинак плаћају се менаџеру инвестиција / ГП.

    Такође, погледајте кључне разлике између ЛП и ГП

    Питања и одговори за стратегију хеџ фонда

    Питање бр. 15 - Шта је дуга / кратка стратегија капитала?

    Одговор: То је једна од најважнијих стратегија које је усвојила већина хеџ-фондова, у којој инвеститори иду дуго и кратко у две конкурентске компаније исте индустрије на основу њихових процена. Комбиновани портфељ ствара више могућности за добитак специфичан за акције и смањује тржишни ризик, јер куповина и продаја могу понудити добитке, а најгори случај ће бар помоћи у надокнађивању губитака. То је опклада са ниским ризиком и сматра се продужењем трговања паровима.

    Питање интервјуа са хеџ фондом бр. 16 -Наведите неке производе у које ће хедге фонд нормално инвестирати?

    Одговор: Хеџ фонд може слободно инвестирати у било коју врсту финансијских инструмената, али то ће обично зависити од стратегије коју усвоји. Улагање ће обично бити у:

    • Удели у капиталу
    • Напредови и фјучерси
    • Опције
    • Обвезнице
    • Замените уговоре
    • РЕИТ (Фонд за инвестирање у некретнине)
    • Девизно трговање како би искористили промену цена валута
    • Приватни пласмани акција

    Питање # 17 - Које су разлике између шпедитерских и будућих уговора?

    Одговор: И термински и фјучерси су финансијски уговори, али имају неке разлике:

    ФутуресНапред
    Трговано на берзиТрговано ван рецепта (ОТЦ)
    Менаџерска клириншка кућа делује као друга страна обе стране. Ово ће смањити ризик друге уговорне стране. Обавеза се такође може пренети на другу странку.Ниједан такав механизам размене и уговора не постоји само између заинтересованих страна.
    Позиције се свакодневно означавају на тржишту са маржама које учесници морају редовно одржавати.Поравнање испоруком, добитак или губитак остварује се само у тренутку поравнања. Кредитна изложеност се повећава. Дакле, губитак који настаје услед неизвршења обавеза је већи.

    Такође, погледајте овај детаљни водич о разликама између фјучерса и форварда

    Питање интервјуа са хеџ фондом бр. 18 - Који су неки од ризика повезани са изведеницама?

    Одговор: Повезани ризици су:

    • Тржишни ризик који настаје услед кретања цена које утичу на кретање берзе.
    • Ризик друге уговорне стране повезан је са било којом од страна које не извршавају уговор.
    • Ризик ликвидности којим инвеститори затварају изведене позиције пре доспећа. То може довести до тога да се странке одвоје од своје ликвидности пре онога што се очекивало.
    • Ризик одређивања цена јер је веома тешко одредити цену основног осигурања.

    Такође овде сазнајте више о ризицима хеџ фонда.

    Питање бр. 19 са Хедге Фунд-ом - Како се може веровати менаџеру фонда да побољша њихове приносе?

    Одговор: Менаџер фонда је у многим случајевима генерални партнер хедге фонда и такође ће уложити значајну количину у корпус. На тај начин они нису само инвеститор у фонд, већ ће имати и неограничену одговорност у случају да се од фонда затвори и / или ликвидира. Дакле, ако дође до губитка, управник фонда такође ће се морати суочити са истим и тиме ће уложити истинске напоре да повећа вредност фонда.

    Питање бр. 20 - Шта се подразумева под опцијама Ин тхе Монеи (ИТМ), Оут оф тхе Монеи (ОТМ) и Ат тхе монеи (АТМ)?

    Одговор: ИТМ је када се ударна цена цалл опције тргује испод тржишне цене основног капитала. Ако опција стављеног удара премашује тржишну цену основног капитала, то је такође ИТМ. То је само показатељ да је опција вредна вежбања.

    ОТМ служи за опис цалл опције са ударном ценом већом од тржишне цене основног средства. Пут опција са ударном ценом која је нижа од тржишне цене основног капитала.

    Банкомат је ситуација када је ударна цена опције идентична цени основне хартије од вредности. Ова ситуација је применљива и на цалл и на продајне опције.

    Предложена читања

    Ово су питања и одговори за интервјуе из Хедге фонда. Такође можете погледати ова доле предложена питања за интервју -

    • Однос живе ограде
    • Хедгинг
    • Питања за интервју за финансијско моделирање (са одговорима)
    • Питања о интервјуу за приватни капитал
    • <