Инвестиционо банкарство у Хјустону (плата, каријера) | Списак најбољих банака

Преглед

Као што можете очекивати, тржиште инвестиционог банкарства у Хјустону није попут њујоршког тржишта инвестиционог банкарства. За Хоустон, фокус индустрије није разнолик; пре су индустрије на којима ради инвестиционо банкарство у Хјустону сегменти нафте, гаса, енергије и природних ресурса. У Хјустону је једини захтев за улазак у инвестиционо банкарство тај да морате бити спремни да останете у Тексасу. Ако сте из не тако познате школе и спремни сте да останете да радите у Тексасу, спремни сте за полазак.

Погледајмо сада функције инвестиционог банкарства у Хјустону.

Понуђене услуге

У Хоустону је стварни фокус инвестиционог банкарства на енергетској индустрији. Ево следећих услуга које пружају водеће инвестиционе банке у Хјустону -

  • Савет за продају: Ова услуга је релевантна за компаније у погледу продаје имовине и организација. Сваки скуп података је важан и темељно разумевање макро и микро елемената помаже тиму да унесе јасноћу у посао.
  • Савет за куповину: У случају саветодавства за куповину, најважнији елемент је стицање нове имовине и предузећа. Тим за инвестиционо банкарство помаже клијентима у процени вредности, тактици преговарања и структури те одређене иницијативе.
  • Савет за преузимања и преузимања: Јавно саветовање о преузимањима и преузимањима једна је од најзначајнијих услуга коју инвестиционе банке у Хјустону нуде. Тим даје идеалан предлог да се раскине договор и помогне клијентима својим стручним саветима о енергетској индустрији.
  • Јавни капитал и понуда дуга: Када енергетске компаније траже начине за проналажење осигураватеља, инвестиционо банкарство делује најбоље. Од служења као „лево-лево“ у понуди јавних капитала да би имали значајно знање и стручност у вези са трансакцијама - инвестиционе банке у Хјустону помажу својим клијентима на све начине.

Списак топ 5 инвестиционих банака у Хјустону

  1. ВоодРоцк & Цо
  2. Притцхард Енерги Адвисорс
  3. Интегрити Адвисорс, Инц
  4. М&С Фаирваи Цапитал Партнерс
  5. ГулфСтар Гроуп

Хајде да разговарамо о њима укратко -

  • ВоодРоцк & Цо - Ова банка се фокусира на нове и средње тржиште. Ова инвестициона банка је приватна банка и помаже клијентима у погледу тржишта капитала и корпоративног развоја.
  • Притцхард Енерги Адвисорс - Ово је још једна врхунска инвестициона банка са седиштем у Хјустону у Тексасу. Ово је банка која пружа чисте енергетске услуге и ради на пословима који се тичу узводних, низводних, средњих и обновљивих извора енергије.
  • Интегрити Адвисорс, Инц - Ово је такође још једна инвестициона банка са седиштем у Хјустону. Основана је 2006. године. Ова банка се фокусира на пословање на средњем тржишту и пружа услуге у вези са корпоративним финансијама и инвестиционим банкарством.
  • М&С Фаирваи Цапитал Партнерс - Специјализовали су се за услуге попут корпоративних финансија, прикупљања капитала и управљања трансакцијама за стартапе и мала предузећа.
  • ГулфСтар Гроуп - Ово је још једна од најважнијих инвестиционих банака са седиштем у Хјустону у Тексасу. Ово је једна од најбољих инвестиционих банака у ниши средњег тржишта. Пружа стратешке савете клијентима на средњем тржишту.

Осим ових, ту су и инвестиционе банке са избочином, нпр. Могу се споменути Барцлаис, Цити, Лазард, Еверцоре итд.

Процес регрутације

Најважнија ствар у процесу регрутовања у Хјустону је да треба дуго да живите у Тексасу. И зато чак пружају могућности студентима који немају одличан досадашњи рекорд. А такође нуде шансе ученицима из мање познатих школа.

Једна ствар која ће вам помоћи да се пробијете у индустрију финансирања енергетике у Хоустону су праксе. Ако имате вишеструку праксу, увек ћете бити најпожељнији кандидат од свих.

Осим тога, ако можете јаче да се умрежите и познајете већину људи у индустрији, потрага за послом у индустрији инвестиционог банкарства била би лакша.

Требали бисте припремити питања за интервјуе о инвестиционом банкарству о проценама за предузећа која послују узводно, разне вертикале попут узводне, низводне и средње струје, која ће се ажурирати о релевантним и недавним енергетским трансакцијама, НАВ моделу, МЛП, итд.

Култура

Ако желите да имате користи од напорнијег рада и више журки, Хоустон није то место. Да, трудили бисте се као и у Њујорку да се бавите инвестиционим банкарством. Али у Хјустону је већина ноћних клубова и барова затворена прилично рано. Дакле, када се повучете са посла на један дан, нећете имати где да се дружите.

Ако имате породицу, Хоустон је сјајно место. Али за самски живот, Хоустон не би био право место.

Плате инвестиционог банкарства у Хјустону

У Хјустону је накнада професионалца из инвестиционог банкарства прилично висока, али не тако висока као њихови вршњаци у Њујорку или Сан Франциску. Ево просечне накнаде инвестиционог банкарства у Хјустону годишње -

извор: Глассдоор

Ако приметите, видећете да је просечна зарада инвестиционог банкарства у Хјустону 11% мања од националног просека инвестиционог банкара у САД-у.

Излазне могућности за инвестиционо банкарство

У Хоустону је једна од најзначајнијих могућности изласка приватни капитал. Инвестициони банкари који напуштају инвестиционо банкарство прелазе на домен приватног капитала. Остале могућности изласка су придруживање стартап-има (посебно технолошким стартуп-овима) или рад у индустрији корпоративних финансија.

А излазне руте такође веома зависе од положаја на тржишту. Ако тржиште не иде добро, инвестициони банкари не почињу да раде на атрактивним пословима. Као резултат, изгледа да немају могућности да расту и досегну вишу степеницу. И зато напуштају и придружују се другом домену или индустрији.