Порекло договора (вештине, значење) | Најпопуларније стратегије набавке понуда

Порекло је такође познато као што се набављање посла односи на процес који предузећа користе како би обезбедила изгледе за инвестирање било путем стицања знања присутног на тржишту или путем стварања посла за себе користећи повезаност са укљученим странама.

Шта је порекло понуде?

Једноставно речено, Деал Оригинатион је извор инвестиционих могућности од стране инвестиционих банака, приватног капитала и предузећа ризичног капитала.

  • Порекло је посао којим предузећа доносе перспективе улагања која се остварују или стицањем знања о пословима који се одвијају на тржишту и откривањем ко продаје како би дали конкурентну понуду за посао или стварањем договора за себе кроз њихов однос са посредницима.
  • Познат и као Деал Соурцинг, то је први и најважнији корак кроз који ове компаније упућују потенцијалне купце њихових саветодавних услуга и њихових производа (спајања и преузимања, прикупљање капитала, тржишта капитала, финансирање дуга, итд.) И како могу пружити помоћ потенцијалним клијентима.

Горња слика је снимак улога и одговорности оних који су део тима за закључивање договора. Примери одговорности наведени су у наставку.

  • Аквизиција за компанију у износу од 3 до 20 милиона ЕБИТДА
  • Извршити програм покривања извора спајања и преузимања
  • Идентификујте индустрију и циљане географске локације за промоцију инвестиција у приватни капитал.
  • Управљајте целокупним процесом аквизиције, укључујући покретање посла, извршење, преговоре, дубинску анализу, документацију и још много тога.

Најпопуларније стратегије набавке понуда

Успех овог Порекла је основни и најважнији за успех и опстанак инвестиционе банке. Ослања се на прошли успех ових фирми и њихову способност извршења и репутацију на тржишту. Извор договора, иако дуготрајан задатак, али неопходан задатак за одржавање комплетног цевовода стабилног тока послова за ове фирме.

Неке од најпопуларнијих стратегија Деал Оригинатион које је компанија усвојила укључују:

# 1 - Сопствено проналажење понуда

Према овој стратегији, фирме запошљавају посвећени тим за проналажење послова који ради на пуно радно време за инвестиционе компаније и укључује искусне финансијске професионалце који имају широко знање о изворима послова на тржиштима и уживају широку мрежу контаката и добру репутацију .

# 2 - Специјалиста за договарање послова на основу уговора / преноса

Специјалисти за договарање послова на основу уговора / уступања су специјализоване фирме / појединци који су слободни / специјализоване фирме овог порекла чији је главни задатак да раде са инвестиционим банкама у набави клијената и обично су плаћени по основу преноса и нису у потпуности запослени у фирми . Таква физичка лица / фирме обично раде са више клијената и имају велико искуство у извозу понуда.

Вештине укључене у настанак договора

извор: заиста.цом

  • Укључује постављање услуга које фирма може понудити клијенту. Међутим, уз то, неопходно је разумети потребе клијента како би се дала права понуда; што је обострано корисно за обе стране.
  • Ови професионалци за проналажење понуда захтевају јаке аналитичке вештине и вештине финансијске процене са доказаним искуством стратешког размишљања и стручности у служби за покретање споразума.
  • Такве фирме / појединци треба да поседују широку стручност у сектору како би пред потенцијалним клијентима истакли праву ноту за своје фирме.

Приступи пореклу договора

# 1 - Мрежни приступ

Према овом приступу, инвестициона фирма користи своју постојећу мрежу клијената и репутацију међу заједницом инвеститора за проналажење нових послова.

  • То је најстарија и најчешће коришћена метода порекла договора, која се још увек користи. Међутим, овај метод је прилично радно интензиван, јер укључује приступ власницима предузећа у непосредној мрежи, преглед улазних потенцијалних клијената, разговор са инвестиционим посредницима и проналажење власничких уговора.
  • Вероватноћа претварања потенцијалних клијената у посао такође је минимална у овој методи. Такође, са растућим конкурентским окружењем, приступ знању специфичном за индустрију помаже у стицању предности над другима.
  • Даље, тешко је одредити стопе конверзије потенцијалних клијената за закључење посла у случају овог приступа, а то чини немогућим учинак компаније са вршњацима у Деал Соурцинг-у користећи ову методу.

# 2 - Онлине Деал Соурцинг

Према овом приступу, компаније користе компаније са финансијском технологијом за склапање послова путем својих платформи, које делују као проводаџија помажући фирмама за спајања и удруживања која истражују да ли купују и продају споредне могућности.

  • Ове компаније са финансијском технологијом делују као плуг анд плаи решење и користе интелигентни алгоритам подударања за повезивање заинтересованих страна.
  • Приступом Интернет Деал Оригинатион, компаније могу лако анализирати стопе конверзије и управљање учинком у осигурању послова.
  • Овај приступ такође омогућава компанијама да се лако повежу са купцима и продавцима. Они користе услуге ових платформи плаћајући периодичну претплату. Ова накнада је знатно мања у поређењу са држањем посвећених интерних тимова, а такође је и ефикаснија.
  • Овај приступ, што је најважније, омогућава фирми да прошири свој домет, који се протеже на различитим географским локацијама. Такође, процес постаје потпуно аутоматизован захваљујући стандардизованом механизму који користе компаније за платформа на мрежи које нуде Интернет трансакције.
  • Неке од популарних платформи за проналажење интернет понуда укључују Наватар, Деалсуите, Броокз итд.

Закључак

Извор послова је важна и неопходна функција коју обављају финансијски професионалци који раде у инвестиционим банкама, фирмама ризичног капитала и фирмама приватног капитала. То је први корак у стварању посла и укључује генерисање понуда за потенцијалне купце.

Компаније користе традиционални приступ као и нови приступ приступу Интернет понудама. Оба приступа имају за циљ осигурање великог обима тока посла како би се одржао одржив цевовод тока посла. Међутим, приступ заснивању уговора путем интернета постепено добија све већи удео кроз који се оснивање послова обавља у тренутном сценарију.

Компаније за финансијску технологију, као што су Наватар, Деалсуите, итд., Омогућавају власницима предузећа, саветницима, фирмама са приватним власничким капиталом и стратешким купцима да објављују своје листе за продају на средњем тржишту и куповне мандате користећи њихове софистициране технолошке платформе, које искористите напредни алгоритам за повезивање правих страна. Користећи ове напредне алгоритме, компаније могу одредити своју циљну индустрију, величину трансакције, преференцију локације и индустријске критеријуме итд. Дакле, чиме се знатно смањује време потребно у процесу настанка договора. Такође побољшава стопу конверзије аутоматизацијом процеса.