Разлике између заједничког улагања и партнерства (Инфограпхицс)

Разлике у заједничком улагању и партнерству

Када се два или више ентитета споје ради разумевања за одређену радњу или сврху, то је познато као заједничко улагање и када се та сврха заврши, поменуто заједничко улагање ће се завршити јер је привремене природе, док партнерство је разумевање међу партнерима за заједнички циљ и има засебан статус који је трајније природе.

Шта је заједничко улагање?

Заједничко улагање дефинисано је као врста пословне корпорације у којој се две или више фирми окупљају са одређеном сврхом ради постизања одређене активности или задатка и довршења одређеног пројекта. Формирани подухват је несталне или привремене природе (привремено партнерство) и опис када заједнички подухват закључује када пројекат заврши.

Примери

  • Прикладна илустрација индијског заједничког предузећа са страном компанијом је авиокомпанија Вистара, која је идентитет бренда компаније Тата СИА Аирлинес Лтд, заједничког предузећа између индијског корпоративног гиганта Тата Сонс и Сингапоре Аирлинес-а (СИА).
  • Бхарти АКСА Генерал Инсуранце Цо Лимитед је заједничко улагање између главне трговинске групе Бхарти Ентерприсес и компаније за осигурање са седиштем у Француској познато као АКСА. Нуди велику разноликост производа осигурања почев од здравља. дом, возило, путовање и образовање
  • Нетворк18, позната организација за електронске медије, има два успешна заједничка улагања позната као Нетворк18-ЦНН и Нетворк18- Виацом.
  • Главни индијски играч у приватном банкарству, ИЦИЦИ банка има два побједничка Јоинт Вентурес-а позната као ИЦИЦИ Прудентиал Лифе Инсуранце Цомпани Лимитед, заједничко улагање између ИЦИЦИ банке и Прудентиал Цорпоратион Холдингс Лтд. (са сједиштем у Великој Британији) и ИЦИЦИ Ломбард заједничко улагање између ИЦИЦИ Банк и Фаирфак Финанциал Холдингс Лимитед (са седиштем у Канади) нуди физичка лица и предузећа полисе осигурања и инвестициона решења и производе.

Шта је партнерство?

Потрагу за партнерством започињу или сви партнери или један партнер који делује као портпарол партнера.

Карактеристике партнерске фирме помињу се на следећи начин: -

  • Савез или конзорцијум од два или више њих
  • Трговину и трговину подржавају сви или било који партнер који делује као портпарол или у име свих чланова партнерства
  • Партнери морају поделити или поделити нето профитну маржу и нето губитак, у зависности од тржишног сценарија или околности, у међусобно унапред утврђеном омјеру, тј. Сви партнери морају имати једнаке пропорционалне акције предузећа или фирме током вођења посла.
  • Одговорност и одговорност партнера су без дна и без мере / неограничене.
  • У партнерској организацији могу бити најмање 2 члана, а максимални лимит партнера је 10 када је у питању банкарска индустрија или трговина, а 20 за друга предузећа.

Јоинт Вентуре вс Партнерсхип Инфограпхицс

Кључне разлике

  1. Заједничко улагање је врста пословног распореда или поставке која је у основи основана за постизање одређеног пројекта, задатка и активности. С друге стране, уговорни споразум између две или више здравих особа за вођење посла и дељење троструког закључка отуда познат је као партнерство.
  2. Индијски закон о партнерству управља партнерством из 1932. године, док у случају заједничког предузећа такав акт не постоји.
  3. Стране повезане или повезане са заједничким улагањем називају се заједничким подухватима, док се с друге стране називају основни чланови или елементи партнерства
  4. Малолетник никада не може постати удружење или странка у заједничком подухвату, док с друге стране малолетник може постати партнер добробити и најбољем интересу или користи партнерске организације / компаније.
  5. У Партнерству постоји одређено пословно име, које није у прототипу Јоинт-а
  6. Заједничко улагање основано је на кратко, и то је разлог зашто се концепти рачуноводства неограниченог пословања не региструју на њему, док се, с друге стране, партнерска трговина гради континуираним концептима рачуноводства.
  7. У заједничким улагањима не постоји посебан предуслов за одржавање или бригу о књигама рачуна, али с друге стране је обавезно партнерство са одржавањем или одржавањем књига рачуна.

Упоредна табела

Основа поређењаЗаједничко улагањеПартнерство
ДефиницијаЗаједничко улагање је обрт који формирају две или више од две особе за одређени мотив и на краћи временски период.Уговорни пословни уговор у коме се двоје или више појединаца договори да започну посао и имају подједнако пропорционалан удео у случају и добити и губитка, познат је као партнерство.
Закон о вежбањуНема посебног чина.Партнерством се управља према индијском Закону о партнерству, 1932.
Трговина коју одржаваЗаједнички подухватПартнери
Углед малолетникаМалолетник никада не може постати сарадник у заједници.Малолетник може постати партнер ради добробити и најбољег интереса организације.
Принципи рачуноводстваЛиквидацијаГоинг Цонцерн
Назив предузећаНеда
Одређивање троструке доње линијеАко је фирма основана на краћи временски период - По решењу подухвата или ако је фирма основана на дужи временски период, тада на привременој основи.Годишња основа
Суспензија различитог скупа књигаНије обавезноОбавезно

Закључак

Заједничко улагање и партнерство је врло позната и истакнута пословна и трговинска манифестација. Компанија сарађује на заузимању тржишног удела или попуњавању празнине на тржишту формирањем стратешких савеза из одређених разлога

А када се тај разлог реши или се испуни сврха, савези / фирма / организација такође престају да постоје. Међутим, с друге стране, партнерства имају дужи временски период од заједничких улагања, јер нису успостављена само да би испунила примарне и секундарне циљеве организације. Они имају намеру да изврше одређену функцију, али примарни циљ партнерства је раздвојено пословање и међусобно деле троструку доњу линију или маржу и нето добит. Међутим, када спомињемо добит, добит се процењује на крају решења компаније / подухвата, док се за заједничка улагања нето добит партнерства процењује на годишњој основи.