8 високо надахњујућих и мотивационих књига о Стевеу Јобс-у

Списак 8 најбољих књига Стеве Јобс-а

Стеве Јобс је био један од афирмисаних америчких предузетника, пословних магната, проналазача и индустријских дизајнера. Био је познат као оснивач и председник компаније Аппле Инц., ширећи популарност иПхоне-а, иПад-а и припадајућих електронских предмета. Испод је листа књига о Стевеу Јобсу -

 1. Стив Џобс (Набавите ову књигу)
 2. Ја, Стеве - Стеве Јобс у своје речи (Набавите ову књигу)
 3. Стеве Јобс: Човек који је мислио другачије (Набавите ову књигу)
 4. Како размишљати као Стеве Јобс (Набавите ову књигу)
 5. Ко је био Стеве Јобс? (Набавите ову књигу)
 6. Пут Стеве Јобс-а (Набавите ову књигу)
 7. Стеве Јобс: 50 животних и пословних лекција Стевеа Јобс-а (Набавите ову књигу)
 8. Тајне иновација Стевеа Јобс-а (Набавите ову књигу)

Допустите нам да детаљно разговарамо о свакој књизи Стеве Јобс-а заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Стеве Јобс

аутор Валтер Исаацсон

Кључне Такеаваис

Ово је аутобиографија јединствених увида и размишљања Стевеа Јобса кроз 40 интервјуа. Ова књига детаљно представља сваки аспект живота Стевеа Јобса, од приступа ка личним рачунарима и револуције на тржишту са иПадом, иПодом и иПхонеом. Нуди пуно тежњи предузетницима и следбеницима послова и како је његов креативни геније трансформисао судбину шест великих индустрија:

 • Телефони
 • Лични рачунари
 • Анимирани филмови
 • Музика
 • Таблет Цомпутинг

Мишљење свих повезаних са Јобсом вешто је споменуто у књизи која пружа детаљан увид у његов живот у америчким тобоганима.

<>

# 2 - Ја, Стив - Стив Џобс својим речима

Георге Беахм

Кључне Такеаваис

Ова књига је збирка цитата Стевеа Јобс-а за све који траже иновативну инспирацију. Ови увиди објашњавају оно што је он назвао „оном визијом“, што је била његова неуспоредива способност да замисли и успешно изведе на тржиште такав квалитет потрошачких производа који се показао неодољивим. То се може видети кроз успех Аппле производа који су створили нишу финансијски и као „вредност бренда“.

<>

# 3 - Стеве Јобс: Човек који је мислио другачије

аутор Карен Блументхал

Кључне Такеаваис

Ова биографија је непристрасан опис бриљантних и мрачних аспеката хардверско-софтверског гуруа и његовог живота, а то је Стеве Јобс. Неке од кључних карактеристика су:

 • Трансформација коју је Јобс купио кроз ожалошћено детињство и вредну младост.
 • Непристрасне и аутентичне информације попут његовог говора за Станфорд 2005. године о себи као ресурсу.
 • Истичући мрачну фазу свог живота док се деценију борио са раком, али како је наставио марширати својим успешним путем.
 • Укључене су илустративне кутије које доносе јединствени стил разумевања квалитета чинећи га перфекционистом и одличном софтверском и пословном фигуром века.
<>

# 4 - Како размишљати као Стеве Јобс

- Даниел Смитх

Кључне Такеаваис

Ова књига баца светло на то како је Јобс црпио инспирацију и утицај од људи попут Томаса Едисона и Акира Морите (оснивача компаније Сони Елецтроницс). Имајући осећај за дизајн и изгледа и функционисања, Јобс је поседовао живу способност да разуме шта људи желе пре него што су и сами то сазнали. Такође је знао како да прода ову идеју која је накнадно променила начин на који свет гледа на технологију.

Свако поглавље у овој књизи започиње цитатом из Јобса који испитује мисаони процес и оштре вештине коришћене на путу ка врху. То је такође прича о јединственом Апплеовом месту у јавној свести које је Јобс омогућио.

<>

# 5 - Ко је био Стеве Јобс?

- Пам Поллоцк

Кључне Такеаваис

Овај водич је идеалан за средњошколце да схвате живот Стевеа Јобс-а. Лака за читање једноставним језиком, ова књига о Стеве Јобс-у увећава како је, након што је напустио факултет, предузео неконвенционалне кораке на путу ка успеху и надахнуо најбоље и најсјајније да „промене свет“ на боље.

Ова књига о Стевеу Јобс-у покрива све аспекте његовог личног живота и пословних неуспеха како би инспирисао његов пут да створи утицај компаније Аппле Инц. и претвара Пикар у револуционарни студио за анимацију.

<>

# 6 - Пут Стеве Јобс-а

аутор Јаи Еллиот

Кључне Такеаваис

Ова књига о Стеве пословима нуди увид у менаџерски стил и стил руковођења који је усвојио Стеве Јобс, очима његовог колеге (Јаи Еллиот - виши потпредседник компаније Аппле). Значајни делови из Јобсовог живота покривени су попут дизајна почетних производа као што је Мацинтосх до његовог изненадног отпуштања из фирме и каснијег повратка.

Прати његов стил руковођења и културу компаније Аппле за промоцију једноставности и изврсности. Следи даље истраживање 4 кључне компоненте „вођства“:

 • Таленат
 • Производа
 • Маркетинг
 • Организација

Постоји лични додир који такође појачава још један фактор близак Јобс-у, тј. Његову опседнутост задовољством потрошача и лаку употребљивост која је у складу са Аппле производима.

<>

# 7 - Стеве Јобс: 50 животних и пословних лекција Стевеа Јобс-а

Георге Илиан

Кључне Такеаваис

Ево 50 лекција извучених из интервјуа и блогова Стевеа Јобса које би неко могао узети у обзир у свом животу. Није уџбеник или биографија, већ превара за одабир брзих трикова, уместо гомиле идеја и концепата, пре него што извучете закључке.

Може се проћи кроз разне студије случаја које указују на околности кроз које је Стеве Јобс прошао и на начин на који се из тога извукао. Изглед књиге о Стеве Јобс-у привлачан је сваком лекцијом, чинећи читаоце повезанијим са стварним ситуацијама с којима се појединци могу сусрести у свакодневном животу. Мотивише читаоце да непрестано теже у животу без обзира на изазове са којима се човек мора суочити у свом личном и професионалном животу.

<>

# 8 - Тајне иновација Стевеа Јобс-а

Сулудо различити принципи за продорни успех Цармине Галло

Кључне Такеаваис

Ова књига о Стеве Јобс-у открива квалитете и принципе које је следио Стеве Јобс чинећи га најиновативнијим лидером у индустрији. Седам инспиративних принципа посла су:

 • Радите оно што волите - Размишљајте другачије о својој каријери
 • Ставите удубљење у универзум - размишљајте другачије о нечијој визији
 • Започните мозак - Размислите другачије о томе како мислите
 • Продајте снове, а не производе - размишљајте другачије о купцима
 • Реците не 1.000 ствари - Размислите другачије о дизајну.
 • Створите лудо сјајна искуства - Размислите другачије о искуству бренда
 • Овладајте поруком - Размишљајте другачије о појединачној причи и достигнућима

Ови визионарски примери могу открити нове узбудљиве начине за откључавање креативног потенцијала и подстицање окружења које подстиче иновације и како ће она цветати. Читаоци ће такође научити:

 • Како парирати и победити моћне конкуренте
 • Развијте најреволуционарније производе
 • Привуците најверније купце
 • Напредујте у најзахтјевнијим временима
<>