АЦЦА датуми испита и поступак регистрације | ВаллстреетМојо

АЦЦА испит

АЦЦА датуми испита и поступак регистрације - Ако сте један од претендената АЦЦА, овај чланак би вам био од велике помоћи јер ће вам послужити као водич за будућу референцу. У овом чланку ћемо детаљно разговарати о датумима испита и процесу регистрације АЦЦА испита. Ако прочитате овај чланак, могли бисте прескочити интернет због тражења најважнијих датума испита и начина регистрације за АЦЦА.

У овом чланку ћемо прво разговарати о процесу регистрације, а затим о разним важним датумима који би били корисни за ваш испит.

    Без пуно муке, кренимо.

    Процес регистрације АЦЦА


    Као што обично знамо сваке године, постоје само три могућности за полагање АЦЦА испита. Али ове, 2018. године, пружиће вам се прилика да четири пута годишње полажете испит. Моћи ћете да положите испит у Марта, јуна, септембра и децембра.

    Најбољи начин да извршите регистрацију је да се региструјете на мрежи. Било би вам лакше и најприкладније.

    извор: АЦЦА Глобал

    Да бисте могли да се региструјете за испит АЦЦА, прво морате да се пријавите за чланство у АЦЦА. За регистрацију вам не би требало више од 10 минута. Све што треба да урадите је да попуните празна места према упутствима и били бисте готови.

    Обавезно наведите тачне детаље за контакт или ИД е-поште; у супротном, АЦЦА не би могао да вас контактира. Једном када се региструјете, добићете регистрацијски ИД. Док и уколико не добијете ту регистровану личну карту, АЦЦА вас неће контактирати. Дакле, до тог тренутка, ако желите да измените било коју информацију, могли бисте то да урадите.

    Флексибилност у попуњавању пријавног обрасца АЦЦА


    Претпоставимо да нисте у могућности да у потпуности попуните поступак пријаве због временских ограничења; шта бисте онда радили? Само треба да сачувате апликацију док је не попуните. Касније, када будете могли да попуните преостали део, можете се вратити и то учинити. Само једна ствар коју бисте захтевали када се вратите да попуните преостали део, а то је ваш АЦЦА референтни број. Једном када сачувате поступак пријаве (пре него што га у потпуности попуните), добићете е-поруку која садржи ваш АЦЦА референтни број.

    Предност пријаве на мрежи за АЦЦА


    Најбоља предност пријављивања путем интернета је та што бисте уз пријаву могли да приложите пратећу документацију. Добићете опције за отпремање важних пратећих докумената, а АЦЦА ће такође моћи да обради вашу пријаву много брже него обично. Штавише, могли бисте знати на ком нивоу можете започети студиј готово одмах након подношења пријаве.

    Ако имате било каквих питања у вези са поступком пријаве, можете посетити званичну веб страницу АЦЦА и разговарати са представницима АЦЦА како бисте решили своје проблеме и добили одговоре на своја питања.

    Пре него што се пријавите за АЦЦА


    Пре него што се пријавите, потребно је да прикупите све документе да бисте могли да олакшате поступак. Сад, која пратећа документа би вам била потребна за пријаву?

    Ево листе докумената који би вам требали -

    • Треба да имате било какав доказ о квалификацијама
    • Такође, требало би да имате доказ о идентитету
    • И морате имати фотографију пасоша

    Ако желите да се пријавите путем Интернета и одлучите за отпремање горе наведених пратећих докумената, своју пријаву можете допунити само извршењем потребног плаћања.

    Свака датотека коју отпремите требало би да буде мања од 2 МБ и нећете моћи да отпремите више од 20 датотека. Препоручени формати су формат датотека у обичном тексту, формат докумената, Кслс формат за документе и БМП, ГИФ, ЈПЕГ и ТИФФ формат за слике.

    Да ли бисте требали да положите све испите из АЦЦА?


    Ово је најбољи део АЦЦА. Веома мало курсева би вам пружило флексибилност као што пружа АЦЦА. Ако већ имате неколико квалификација, можда нећете морати да полажете све испите да бисте стекли АЦЦА квалификацију. Оне се називају награде у оквиру рачуноводства. Могли бисте да добијете изузећа, а то значи да бисте могли да започнете на правом нивоу АЦЦА према вашој квалификацији.

    Али ако желите да искористите ове награде, морате да се пријавите за изузећа док се прво региструјете као студент код АЦЦА. Једноставно морате навести своје квалификационе детаље, а остало би обавила АЦЦА. База података ће потврдити која изузећа можете добити. Затим морате да отпремите званични доказ о квалификацији за коју тврдите да је имате или је стекнете (ако се региструјете на мрежи) или да пошаљете званични доказ (ако се пријављујете поштом).

    Једном када се доделе изузећа, морате платити накнаде за изузеће током раног пријављивања на испит. Ово је једнократна накнада за покривање административних трошкова. Добићете обавештење о изузећу и такође фактуру.

    Унос АЦЦА испита


    Када достигнете овај ниво, време је да размислите о пријављивању испита. Ако одаберете мрежну путању за регистрацију и отпремање докумената, најбољи начин плаћања је следећи -

    • Најчешћа и најразумнија опција је кредитна / дебитна картица ако немате приступ другим опцијама
    • Друга опција је ПаиПал
    • Друга опција плаћања је Алипаи (АЦЦА осигурава да ако наиђете на било какве потешкоће у вези са плаћањем путем Алипаи-а, контактирајте њихову веб страницу - //интл.алипаи.цом/)
    • Можете да платите и чеком
    • Можете да контактирате своју банку, а можете и да платите путем банковне менице
    • Последња опција плаћања је поштанским налогом

    АЦЦА Накнаде и накнаде


    Можда се питате колико треба да платите за сваки ниво поступка регистрације. У овом одељку ћете све детаљно упознати.

    АЦЦА је креирала страницу за вас како бисте могли да знате које ће бити ваше таксе и трошкови за почетну регистрацију, таксе за испитивање и накнаде за изузећа.

    Морате да посетите //ввв.аццаглобал.цом/ин/ен/куалифицатионс/аццоунтанци-цареер/феес/феес-цхаргес.хтмл ову страницу и према вашој земљи моћи ћете да видите важеће накнаде и накнаде за АЦЦА почетна и пријава испита.

    Све накнаде и таксе биле би у фунти Уједињеног Краљевства, јер је седиште АЦЦА у Великој Британији, Лондон. Да бисте добили идеју о томе колико накнада и накнада морате да платите за АЦЦА, погледајте снимак екрана испод за САД.

    Извор: АЦЦА Глобал

    Према графикону, морате посебно платити таксе за регистрацију и ослобађање. Ако се пријављујете путем интернета, морате да платите заједно. У америчком долару за почетну регистрацију треба да платите 103 америчка долара; 103 УСД за пререгистрацију и за годишњу претплату треба да платите 110 УСД. Да бисте изузели испите из знања, морате да платите 94 америчка долара, а за испите из вештина ваша би плата била 121 амерички долар. Али имајте на уму да се ово односи само на САД, а не и на друге земље. Да бисте проверили друге земље, можете одабрати своју земљу и сазнати.

    Погледајмо накнаде за испите.

    Извор: АЦЦА Глобал

    Горња табела применљива је само за САД. Накнаде за испите које морате платити можете сазнати одабиром своје државе.

    Хајде сада да разговарамо о важним датумима.

    Важни датуми АЦЦА испита 2020


    Ако сте претендент, важно је да знате све важне датуме. За разлику од претходних година, АЦЦА се сада спроводи четири пута годишње. То значи да до сада још увек имате само две могућности да их искористите. Ако сте одлучили да сада приступите испиту АЦЦА, већ сте пропустили испит из марта и јуна. Још увек можете да идете за децембар 2020. само зато што је касни датум регистрације за септембар већ завршен (последњи датум регистрације август 2020).

    Да бисмо вам пружили добру идеју о целом испиту, даћемо вам важне датуме за сва четири испитна рока у 2019. години, а такође и у марту 2020. године.

    Пре него што разговарамо о датумима испита, важно је да знате предмете и број рада како бисте се лако повезали.

    Прво да погледамо. Предмети за АЦЦА су следећи -

    Ниво знања:

    • Рачуновођа у послу (Ф1)
    • Управљачко рачуноводство (Ф2)
    • Финансијско рачуноводство (Ф3)

    Ниво вештина:

    • Корпоративно и пословно право (Ф4)
    • Управљање учинком (Ф5)
    • Опорезивање (Ф6)
    • Финансијско извештавање (Ф7)
    • Ревизија и уверење (Ф8)
    • Финансијско управљање (Ф9)

    Основни ниво:

    • Управљање, ризик и етика (П1)
    • Корпоративно извештавање (П2)
    • Анализа пословања (П3)

    Опције (две које треба попунити):

    • Напредно финансијско управљање (П4)
    • Напредно управљање учинком (П5)
    • Напредно опорезивање (П6)
    • Напредна ревизија и уверење (П7)

    Хајде сада да ускочимо и сазнамо о важним датумима за све прозоре 2017. и марта 2018. Треба да имате на уму да се Ф1 - Ф3 и Ф4 енглески и глобални испити могу полагати на захтев и да можете да се пријавите за овај рачунар -положени испити током целе године. То је учињено како би се повећала флексибилност и погодност.

    Штавише, током мартовских и септембарских испита биле би доступне само ограничене варијанте од Ф4 до П7; док би током јунских и децембарских испита биле доступне све варијанте.

    Датум испита АЦЦАМарта 2020

    Погледајте датуме и варијанте испита на доњој табели -

    ДатумиСерија Ф (варијанте)Серија П (варијанте)
    Понедељак 2. марта 2020Ф8П7 (ИНТ, УК, ИРЛ, СГП)
    Уторак, 3. март 2020Ф7П2 (ИНТ, УК, ИРЛ, СГП)
    Среда, 4. марта 2020Ф5П1 (ИНТ, СГП) П5
    Четвртак, 5. марта 2020Ф6 ((УК, МИС, СГП)П3, П6 (УК, МОЈ)
    Петак, 6. марта 2020Ф9, Ф4 (МИС, СГП)П4
    АЦЦА ИСПИТНИ УПИСАЦЦА датуми испита
    Датум рока за рани улазак у испит11. новембра 2019
    Стандардни рок за пријаву на испит27. јануара 2020
    Касни рок за пријаву на испит3. фебруара 2020

    У горњој табели дате су варијанте. Можете погледати горе наведени број рада да бисте сазнали који су предмети поменути у табели.

    ИНТ = Међународно, УК = Уједињено Краљевство, ИРЛ = Ирска, СГП = Сингапур, МИС = Малезија

    Резултат марта 2020. проглашен је 13. априла 2020.

    Датум испита АЦЦАЈуна 2020

    У јуну 2018. овде су наведени важни датуми наведени у наставку. Наравно, сада нећете моћи да положите јунски испит, али добићете идеју ако планирате да положите АЦЦА испит у јуну 2020. године.

    Детаљи испита о јуну 2020
    1 понедељак2 уторак3 среда4 четвртак5 петак
    Ф2Ф7Ф5Ф3Ф1
    Ф8П2П1Ф6Ф4
    П7П5П3Ф9
    П6П4

    извор: АЦЦА Глобал

    Резултат АЦЦА испита из јуна 2020. биће објављен 13. јула 2020.

    Датум испита АЦЦАСептембра 2020

    Погледаћемо најважније датуме за испите 2020 -

    АЦЦА датуми испита за септембар 2020:
    ДатумиВаријанте серије ФВаријанте серије П
    Понедељак 7. септембра 2020Ф2, Ф8П7
    Уторак, 8. септембра 2020Ф7П2
    Среда, 9. септембра 2020 Ф5П1, П5
    Четвртак 10. септембра 2020 Ф3, Ф6П3, П6
    Петак, 11. септембар 2020 Ф1, Ф4, Ф9 П4

    извор: трендингаццоунтинг.цом

    Резултати АЦЦА испита за септембар 2020. биће проглашени 19. октобра 2020.

    Датум испита АЦЦАДецембра 2020

    Ово је последњи прозор 2020. Погледајмо важне датуме АЦЦА децембра 2020. испита -

    АЦЦА датуми испита за децембар 2020:
    ДатумиВаријанте серије ФВаријанте серије П
    Понедељак 7. децембра 2020

    Ф2, Ф8П7
    Уторак, 8. децембра 2020

    Ф7П2
    Среда, 9. децембра 2020

    Ф5П1, П5
    Четвртак 10. децембра 2020

    Ф3, Ф6П3, П6
    Петак, 11. децембар 2020 Ф1, Ф4, Ф9 П4

    извор: АЦЦА Глобал

    Резултати за испите из децембра 2020. биће објављени у јануару 2021.

    У овим горњим табелама видели смо важне датуме за испите 2020. Али да бисте имали ширу слику, такође је важно да знате датум за рану, стандардну и касну регистрацију заједно са датумима испита и датумима резултата.

    На графикону испод моћи ћете све да добијете одједном. Нека вам овај графикон буде при руци како бисте га могли позивати изнова и изнова -

    извор: АЦЦА Глобал

    Сада погледајмо важне датуме марта 2018. године, тако да ако желите да положите испит АЦЦА у то време, можете се припремити унапред.

    Датум АЦЦА испита март 2020. и јун 2020

    Пре него што посетите март 2020. и јун 2020., уверите се да сте информисани о доступности испита током марта 2020. године, јер бисте могли да полажете само ограничене варијанте Ф4 до П7.

    Ако желите да седите за март 2020. и јун 2020. године, можете одмах започети акцију. Погледајмо датуме регистрације за март 2020. године -

    Март 2020. УПИС ЗА ИСПИТ

    Упис на испит за март 2020АЦЦА датуми испита
    Стандардни рок за пријаву на испит27. јануара 2020
    Касни рок за пријаву на испит 3. фебруара 2020

    извор: АЦЦА Глобал

    Видећете да ако желите да положите испите за март 2020. године, можете одмах да искористите предност ране регистрације.

    Погледајмо важне датуме испита -

    АЦЦА датуми испита за март 2020:
    ДатумиВаријанте серије ФВаријанте серије П
    Понедељак 2. марта 2020Ф8П7 (ИНТ, УК, ИРЛ, СГП)
    Уторак, 2. март, март 2020Ф7П2 (ИНТ, УК, ИРЛ, СГП)
    Среда 4 Марта 2020 Ф5П1 (СГП), П5
    Четвртак, 5. марта 2020 Ф6 (УК, МИС, СГП)П3, П6 (УК, МИС)
    Петак, 6. марта 2020 Ф4 (МИС, СГП), Ф9 П4

    извор: АЦЦА Глобал

    Резултат испита за март 2020. биће објављен 13. априла 2020.

    Остали чланци о АЦЦА који би вам се могли свидети

    • Разлике између ЦПА и АЦЦА
    • ЦФА вс АЦЦА | Упоредити
    • Разлике између АЦЦА и ЦМА
    • ЦС вс АЦЦА

    У крајњем случају


    АЦЦА је врло флексибилна у стварању образовне структуре која помаже и подржава ученике широм света. Такође можете наставити свој АЦЦА док радите пуно радно време у организацији. У том случају треба да се одлучите за програм само-учења. Да бисте успели у АЦЦА, морате унапред планирати и вредно учити. Уз помоћ овог чланка могли бисте унапред да планирате време за припрему и биће припремљени за испит у време испита.